Каракачанов: Не достигат 5500 души в армията

Все още не достигат 5 500 души в армията, съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Обратно в новината

Коментари - Каракачанов: Не достигат 5500 души в армията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То армия си имаше, ами такива като тебе и пишман генералите и видяха сметката. Сега се сетихте ,че няма хора. Нали правихте реформи за да се модернизира армията? Само кражби и шуробаджанащина. Останаха само "най- кадърните"...връзкари.

ами какво чакаш дебел хрантутнико,слагай фуражка и се записваи доброволец.

Подредете си ведомството. ако ще я карате така нищо добро не ви чака. 100 % първа категория за войските и за чантаджиите с пагони. Измислени даскали с униформи. Калинка до калинка.

В капиталистическа държава това се решава с увеличаване на заплатата на войниците. А виж, на депутатите - с намаляване - има много желаещи ...

Не не е ... Поради някакви здравословни ричини бил определен като негодни навремето., Същото важи и за Сидеров

Някой знае ли дали Каракачанина е ходил войник ?

НиE сме готови, агалар!

Тоя да вляне у танко, он требе да няма мотор.

Аз съм служил в НШЗО и после в друго поделение и имам вече и жизнен опит и като родител и като ръководител на малък екип. Според мен едно двустепенно обучение: 3 месеца общо за всички задължително ( да се научат на дисциплина, навици, маршировка малко, субординация, хигиена, да изстрелят по 10 патрона и да се закълнат ) и после 6 месеца за специалност по желание и със стимули е работещо. В страната има 300 000 охранители, 1 милион ловджии, не знам още колко полицаи и военни. Трабва просто повече запас и занятия с тези, които доброволно искат да имат военна специалност, както и стимули. Какво пречи да си специализирал например "водач на МТЛБ" и да те викат платено запас всеки 3 години да покараш малко със стари приятели от отделението на учения? Човек за да избяга от жена си е готов на много неща :)

Абслолютно сте прав. Минусите са от джендърчетата дето ги е страх да служат.

Бил съм 1;5 знам за какво иде реч аре свръзки да направим едно купонче 18 години знаем що иде реч

Колко незаети бройки има сред генералите и в министерството. Колко пенсионери работят в министерството г-н министър??? Там няма незаета бройка, а защо сред другия състав има 20-30% незаети места??? Като се отговорите на тези въпроси ще намерите и решението!!!!

С излишния офицерски състав "служещ" в МО може да се попълни необходимата бройка по поделенията.

България обявява война на Китай!Си ДзинПин се почесал леко и попитал един от генералите си: -Тези българи в кой хотел са отседнали за да се попуцаме с тях ?!?

Попитал е "Колко са тия българите?". Като чул отговора, се провикнал през прозореца "Горната махала, след мен!".

В България: ...Отваря се вратата и адютанта, бледен от страх: -Господин генерал, война с Китай... -Е, и? -Ама знаете ли тия колко народ ще пратят?! -Мда...проблема е толко народ къде ще ги копаме...

Да се чуди човек, на специални курсове ли ги изпращат всички политици, та като дават изявления и интервюта говорят врели-некипели, като в детските приказки! Уж има незаети места в армията, уж има глад за кадри, ноооо като тръгнеш да кандидатсваш или трябва да си от чичо-вуйчовата линия или да едно сакче с парици да кихнеш.Г-н Министър, армията е затворено общество, какво правите там по между си, само вие си го знаете, а иначе измивате на хората очите със сапунена водица, че иначе как ще оправдаете присъствието си по тези политически ширини. За каква доброволна служба става дума, като не остана поделение несаборено, къде ще ги изпратите тези войници, на някой чин да учат какво е да си войник на книжка ?!Ама нейсе, още един два пъти като прочетем че г-н Министъра на отбраната е казал, че не не ни достигат хора в армията, и то мандатата на правителството взел че свършил......

Тези знаят ли всъщност какво се е случило и какво се случва ? Давайте пари, пари, пари ама нещо да сте свършили ? Така не става а и не знаете как ?

Мани бройката - акъл нема у държавата!

Я па тия - наборна военна служба. Въпросът за наборната военна служба да се обсъжда само от родители на момчета. На чужд гръб и 100 тояги са малко. Днес искате момчетата да стават войници, утре ще почнем да обсъждаме, как всяко момиче на 18 задължително трябва да стане майка за да решим демографския проблем. В казармата не се става мъж, а роб. Научаваш се да слушаш за да не те наказват. Научаваш, че няма значение кой колко е умен, а кой каква власт има. Или с други думи ставаш перфектния наемен работник.

Към тези 5500 , като прибавиш и тези войни със сутиени се вижда, че нашата армия, освен гвардейците дето се строяват покрай червеното килимче и наемниците ни за работа на чужда територия НЯМАМЕ КОЙ ДА БРАНИ страната ни при нужда! Каракачанов, не се бави, а върни наборната служба! Една неутрална и миролюбива страна, като Швейцария за два дни мобилизира 1.7 милиона войни! А ние си затрихме военната си техника, ракети , авиация, златни офицери бяха уволнявани и подразделения унищожавани, премахнахме си военната промишленост, СВАЛИХМЕ си ГАЩИТЕ под диктат на западните ни нови батета и сега се оглеждаме кой ще ни го сложи? То вече и Косово, Андора, Малта, Монако или Лихтенщайн щяха да са реална заплаха, ако ни бяха съседи!

що си мислиш,че гвардейците стават за нещо?!? Май само си чул че някъде съществуват ли са съществували армии, но не си виждал с очите си .

Каква стана те "гони". Ние много отдавна нямаме суверенна страна. Ние сме колония, народът се топи, а ти искаш пушечно месо да го пращаш!

Не достигат 5500 души в армията, че да достигнат 5555...

България имаше АРМИЯ до идването на Иван Костов като министър председател!!!!! ТОЙ съсипа ВС на страната подпомаган от Н-ка на Ген.щаба Михо Михов!!!!! Дано дойде видов ден за тези продажници!!!!!

Ха-ха-ха, мурзилажа и крадците на имена винаги са ме разсмивали!

Само циганета могат да попълнят армията и МВР защото само те останаха в БГ, Всемете ги на отглеждане в пансион и ги подгответе! Иначе и те ще се наредят на социалната софра или ще събират боклуци!

От събирач на боклуци, с криминално подсъзнание полицай не се става!

Са ставали най върлите защитници на османската империя след обучение!

Тъкмо като ги въоражат тъмнозелените, да вземат след някоя и друга година да се отцепят в Мангустанска държава, че то вече Сирия е изорана доземи и ще трябва нови територии за продажба и тестване на оръжие.

Въпрос : аг.Иван наистина ли НЕ се усеща че Е гепсан ?

Нещо не става ясно, какво точно искат да направят... Първо се говори за "връщане на традициите", което в прав текст означава задължителна военна служба. После се говори за "доброволна военна служба"...., но там се искат съответните стимули, за тези, които доброволно ще си дадат задниците под наем. В крайна сметка, поне стана ясно, че наемна или т.нар. "професионална" армия, каквато някой "умник" реши, че ще правим, ние изобщо не можем да си позволим, защото на наемния войник трябва да му плащаш и че на гол г.з, чифте пищови, не става... Нещата не са по-розови и с донаборната задължителна служба, защото пък там цялата съществуваща материална база, като казарми и подления отдавна е унищожена и всичко трябва да се строи и прави на ново, а пари явно няма... При това положение остава само варианта за доброволна военна служба на войнишкия и сержантски състав, срещу съответно приемливи и примамливи социални придобивки, което пък ще привлече огромна маса от некадърници, смотаняци и мързели, които понеже не стават за нищо друго, ще се юрнат в армията, както последно спасение. Е, представете си тогава, каква точно армия ще имаме... Изобщо, ШАХ & МАТ!... вече започваме да берем горчивите плодове на ефекта "оставяме всичко на самотек да се саморегулира". Да, обаче някои неща просто не могат да бъдат оставяни на произвола, просто защото това не е като "пазарната икономика", която се саморегулира на принципа "търсене-предлагане" и където празните ниши бързо се попълват от само себе си... Това са резултатите, когато няма връзка с главния мозък - тъпотия до шия!

Наяхнал е... Явно добре се храни. Както е да е, работещи самолети ще има ли или чарковете ли да сменим?

ЗАБРАВЯВА СЕ ДА БЪДЕ НАЗНАЧАВАН МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ 10 ЛИЦЕВИ ОПОРИ!

Важното е, че има достатъчно генерали и полковница, както и че щатът в Министерството и десетките безумни агенции и комисии свързани с него е пълен!

Така е, индианци няма, всичките са вождове.

Имало е и такива армии, на Вранггел например или на Колчак, Юденич, Деникин и Мамонтов! И знаем какви са техните военни истории!

Тоя за редовна армия,хора не може да намери,не ми се мисли за...мобилизация! Аз съм '57-ми набор,вече над 60-те...доскоро /55 г./ се водих на отчет,като о.з.....до '95-та давах редовно запаси всяка година по една седмица на щабен сбор.Знаех си поделението ,където трябеаше да се явя.В килера си държах ,,бойната готовност",обувки,колани,униформа....Тогава бях все още 37-38-годишен.... Днес 38-годишните НЕ СА ХОДИЛИ ВЪОБЩЕ В КАЗАРМА ! А ТЕЗИ НА 40-45 СА БИЛИ ЗА ПО 6-9 МЕСЕЦА САМО ! Не знам какво ще става с България,ако се проведе мобилизация и КАКВО И КОГО ЩЕ КОМАНДВАТ СТОТИЦИТЕ НИ,ХИЛЯДИ ГЕНЕРАЛИ,АДМИРАЛИ,ПОЛКОВНИЦИ....ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЯХ....НАТОВСКИ...

"В бой ИДУТ..." С ваше позволение...Другото е вЕрно.

Согласен! Позабравихме го руския ! А по/мое време повечето надписи,инструкции по бойната ни техника четяхме на руски .... Танкист съм бил !

Давай си ОСТАВКАТА и бегай ,тази работа не е за тебе ! Ти си Убиец ,унищожи Българското ВВС !

а бе мазен вземи ги вкарай от вънка ,примерно от африка,що пък не ,ще са по добри от нашите войници

обаче ти ще плащаш...дали те устройва , а?? Аман от "мозъци" !

И според тебе дотам ли я докарахме? Да ни пазят африканци? Тука не говорим за бройка! Сфащаш ли? Колко ще те опазят? Ти що не ходиш хей така, да им пазиш бананите?

Че тези от НАТО какви са, каква е разликата???? Не разбираш ли че му идва твърде много на човека????

При необходимост мобилизирайте ловците! Те са повече от армия и полиция заедно, оръжието им е под ръка, разполагат и с по 2, и 3 пушки, казармени райони, прехрана и униформи не им трябват, обучени са на бърза и точна стрелба и на чакане!Лошото е в това, че " вероятният ни противник" е на юг, а почти 50% от ловците са с рязани карабини....

За война от 19-ти век стават, но за съвременна високотехнологична отбранителна машина ловджийте не стават.

То ние имахме и високотехнологични, летци, ракетчици, радиоелектронна борба... Но след 89та спряхме да се интересуваме от тях. Никой не пое"щафетата"... Сега те са портиери и пазачи по строежи. А ние такива специалисти скоро няма да имаме...

Ти имаш ли връзка с мозъка си?Кой ще воюва за крадци?5г.дете да попиташ ,ще ти каже какви хора "управляват България. Недостиг има във всяка свера.все по голям ще става. Ама вие за бъдеще не мислите,важното е сега ваште бездънни джобове да се пълнят. А утре като се събудиш ще видиш ,че от 9млн.България е останало едно нищо. Избии си от главата за наборна служба. Или си я попълнете с ваште отрочета,хем на нещо ще ги научите,не като вас дето цял живот само са крали.

чудно. всички военни, които съм познавал имаха заплата поне средна за страната, безплатна квартира, сравнително хубава кола, ранно пенсиониране, заплати на куп, купиха апартаменти с пари от мисии.

Заплатаджии, нали? Колко далеч са те от военните ни при Булаир и Чаталджа...Но ти им се възхищаваш и тайничко им завиждаш.За привилегиите. Обаче какво се сещам-"Войните се печелят от войниците, не от генералите..."

Наборната армия се крепи на патриотичното чувство. За него първо се разберете с Юнкер, Меркел и подобни. Щото те са против български патриотизъм.

5500 учитела не достигат! За каква армия говори този- не знам! Войниците ще ги обучават на висене във " Фейс*", предпазване от забременявяне и венерически болест/ за мъже, жени и джендъри/ и вредата от наркотици и алкохол!

каракачанов,моите неуважения към теб,но ще ти дам една идея.За армията ,която ти стягаш хора има бол.Повечето от МО и МВР които са пенсионери са младежи.Още "работят" Вземи ги в Армията си ,хем готово обучени,генерали,офицери,нека освободят места за младите в министерства и тем подобни. Това ще ти е последното депутатстване ,но за министър записан си. Нито балъци има,даже хора вече няма в опрапастена България от вас.

се заговори за рейнджъри и подобни пъдари армията умря! А който има някакви способности и го тегли да воюва, стана контрактор! Каракчанке да възродиш армията при тази срината държава е по трудно, отколкото да родиш! Айде седни си на дебелия задник и спри да прахосваш излишни пари!

Лека полека,ще дойдете на Татовия.

Ами не достигат... не достигат. След като си разрушихме държавата-младите хора избягаха! Кой да ти служи? Наборна армия?? В сегашните условия?? Смея се... Че те са джендъри! И малкото което е останало читаво-кой ще го подготви и въоръжи? Философията на съвременен младеж-"Веднага бягам в Белгия, ще се върна след 30тата си година-да служи кой иска!" И кво ще му направиш?? Обществото ни е проядено... на този фон трудно разбираме българските студенти, дошли обратно в Родината, да дадат живота си за нея през Балканската и ПСВ... Пак на този фон полуидиотите, които от деца гърмят с Калашников по азиатските планини и из пустинята-скоро ще ни мамата. Те друго и не могат, но не там ми е мисълта...

Мацко, само феновете на футбола ,които се бият ,като идиоти и трошат пейки могат да попълнят армията и колко много висящи в кафенета и дискотеки ,така че с тези лафове за чужбина не излизай.

Не достигат 5500 души в армията.............5000 за новите танкове и 500 за новите самолети!

"Той бе категоричен, че за никаква разсипия не може да става дума.". Самото създаване и поддържане на армия вече е нерентабилно! За какво са ни военнослужащи без казарми, оръжие и прехрана? До 1990 г. България имаше 6600 танка, 350 годни да носят бойно дежурство самолети, които бяха унищожени. Съкратиха Армията, направо я унищожиха! Сега говорят за "некомплект от личен състав"- за какво са ни хрантутници? И те права ще имат и ще си ги търсят! Та: Къде ще настаните тези военнослужащи, с какво ще ги въоръжите и с какво ще ги храните? Изкарайте мижитурките от Генералния щаб, чиито длъжности са абревиатури от 10 букви, и може да съберете малка, слабообразоване, неподготвена и гладна армийка!

за името на Македония..не се крий!!!

Що да се крие, както обикновено политиците дадоха с изути гащи всичко що им се поиска. Язък за загиналите за България. По аналогия Авскралийците сигурно говорят на АВСТРАЛИЙСКИ! Та даже няма нужда да ги обиждаш, политиците де.

Синът ми няма да ходи, освен ако лично той не поиска. Точка по въпроса. Какво мисли дебелия министър не ме интересува. Мандата му изтича скори, а втори едва ли ще види. Дори през соца имаше стотици начини да отървеш казармата, та камо ли сега.

То и бъдещето на сина ти не те интересува, нежели мнението на министъра. Крийте се до полата на мама... Тогава имаше начини, криеха се да, но основната маса младежи си служеше! Сега от една страна това са съвсем други хора, които са все покрай мама и тати, и от друга ако тогава разчитахме на нещо, то сега не разчитаме на нищо! Визирам Киевския военен окръг, който държеше под око границите ни...

Одеският военен окръг!

Няма и да има. Няма какво да се защитава вече в колонията.

"Все още не достигат 5 500 души в армията", обаче пък генерали дал господ! Каракачанов защо унищожихте армията бре? На кого служите, само с генерали армия не се прави, младите си нямат и понятие от военна служба, а някога имаше военно обучение в училище и последващ лагер!!! Изобщо вярваш ли че някога тази бройка ще бъде запълнена???

не 5500, а 550 000 не ни достигат. Толкова ще са ни нужни за справяне с една от европейските ценности - бежанците! Вярно е, че нямаме държава, но без наборна войска скоро и родина няма да имаме!

Държава няма,тоя армия стяга. България е владение на комунистите от сдс,бсп,гроб,пф.....всички до един са издънки на комунистически родове.Бъдеще няма за нея. Изобщо не са в час. Едната ръка не знае какво прави другата. Само изцепки и важности ,за пред кого бе.....? Тлъсти крадльовци.

Армия в която личният състав е 40 процента фусти се нарича модерен БАРДАК и не става за нищо.За справка питайте Свинаров.Той беше приспал с доста от тях.Моля ДИРА да не ми крие поста за което предварително благодаря.

По-добре фусти, отколкото джендъри. Пък и Израел се справя не лошо с дамската част от набора. Аз лично не бих искал да воювам с тях (виж другото бих правил).

ico_all

То модернизацията на армията наистина не е спряла, тя просто никога не е и започвала а този смешен шкембе-войвода само ръси простотии.

Алооооу, министърче, след като отдавна бе установено, че се закриват учулуща поради реална липса на ученици, след като е крайно време да се закриват и домораслите масовоизникнали унивеситетчета, ти откъде ще намериш каквито и да са войници за да "решиш" въпроса за армията? Или може би ще започнеш да раздаваш българско гражданство на мигрантите и след това да ти стават войници? Знаеш ли какво представлява "политическо недоразумение"?

Каракачанов, аде стига вече дайте да дадете, пък вие отзади. Хайде се напънете, соца УМРЕ. Некои издигнаха в култ ПАРИТЕ, да ви е сладка попарата.

Цигани бол, гребете!!!