Конфликтът между НЗОК и МЗ е политически

Сблъсъкът между здравния министър и управителя на Националната здравноосигурителна каса е повече политически, отколкото административен.

Обратно в новината

Коментари - Конфликтът между НЗОК и МЗ е политически | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно, значи социалните работници работят без пари - така излиза - лекарите не са социални работници да приемат пациенти без пари :-)

Как да е политически, те и двамата шефове са от ГЕРП?! Змията си захапала опашката.

"Близо сме до разговори ..." Това как да го коментираш?!

Започнаха да се ядят едни други - нЕма лошо, гледайте им сеира! На болните мога само да съчувствам и да си внасям здравната осигуровка ...

Театърът продължава,а кукловодът се кефи и самодоволно потрива ръце в сараите.

Най лошото в цялата ситуация е ,че тук хората пишат мнението си ,но то си остава за четене само между нас......никой не узнава даже,какво е мнението на обикновените хора и става като поговорката-"Керванът си върви а кучетата си лаят"........

Какво ти здраве, Аньо.Вие може да може да си пазите здравето и джоба, но аз нямам пари за болните бъбреци, опадалите зъби, миниера, кръвното и ежедневна редовна проста храна, камо ли да ви се отчитам. Ще ни доуморите от грижи, ей. Както се казва, българският болен - най-здравият в света!

Поредната конспирация на ченгето Велков.Този Плочев защо не се движи сам а навсякъде с Велков.Защо не казват кой е човека заплашил професора.Обадили се на негов приятел и той му предал.Приятел като Славчо Велков -мисия клатене на държавата.И кой ще го отнесе накрая - Велков,Плочев или някой подобен нагушен и за правнуцу.Ще го отнесем ние овцете дето им гледам сценките.

Докато това Правителство не бъде свалено с павета, така ще бъде.

При политическо назначение е нормално да имаме и политически конфликт. Ако назначението беше професионално, то щяхме да имаме професионален конфликт на идеи и подходи.

са издигнати от една партия. Защо пускаш балони?

"....Лекарят не е социален работник и няма как да се грижи без пари за пациенти", подчерта Шарков. ......" Браво бе дрисльо!:((((((( А какво е лекаря---ако не е социален работник?!!:(((((((

DGD

Лекарят е човек, който се е специализирал в дадена област и за неговите познания се заплаща. Социалните работници ги търси в бюрата за безработни и някой институций.

Всички сме се специализирали в някаква област, така е от хилядолетия, за да е ефективан трудът ни. Ти за Хипократовата клетва да си чул нещо?!

Финансовият министър Владислав Горанов е човекът, заплашвал управителя на НЗОК проф. Камен Плочев със съсипване на кариерата му, предполагат пред Фрог нюз негови колеги. Горанов не е единствено финансов министър, той е и вицепремиер с големи протекции от премиера Борисов и депутата Делян Пеевски. Освен това с негова подкрепа Кирил Ананиев стана здравен министър, коментират медици. Кирил Ананиев има решаваща заслуга за кариерното израстване на Горанов, тъй като са роднини. И финансовият министър многократно му се отблагодарява. Припомняме, че Ананиев го взима в Министерство на финансите още през 1998 г., преди младият племенник, какъвто някои медии твърдят, че е, да се е дипломирал в Свищовския икономически университет. Назначава го като специалист в отдел Извънбюджетни сметки и фондове, който обслужва Министерски съвет, МВР, МО, службите, НСО и пр. Все ведомства, чрез които се събира огромна информация, но и служебно положение.

В края на 1999 година Горанов напуска Министерство на финансите и със задружните усилия на социалния министър тогава Емилия Масларова и Кирил Ананиев само за две години става директор на дирекция Финансова политика към Министерство на земеделието. В средата на 2001 година Влади Горанов - отново благодарение на роднината Ананиев - се връща в Министерство на финансите, но вече като Главен експерт в дирекция Финансиране на държавни органи, програми и осигурителни фондове. В края на 2001 година е назначен за началник отдел Социални разходи. Тази длъжност Горанов заема до 2009 година, когато напуска и се включва активно в предизборната кампания на ПП ГЕРБ. Минава през парламента, но там не му харесва, и Бойко Борисов го прави министър във втория кабинет на ГЕРБ. Медиите са категорични, че Горанов е човекът на Делян Пеевски в правителството, което подаде оставка. И с право. Защото именно Горанов позволи Пеевски да организира национална рекламна кампания против контрабандата, като всъщност рекламираше своята фирма Булгартабак. Тя бе съвместна с Министерство на финансите и митниците, които са подчинени на финансовото ведомство. Именно благодарение на Горанов не бе извършена нито една финансова ревизия или проверка на съмнителните сделки по заграбване на активи на фалиралата КТБ от фирми, свързвани с депутата от ДПС.

На боклуците гербераси пожелавам много болести и повече роднини болни от рак. Изверги мръсни гаврите се със нещастието на хората дано го усетите на свой гръб.

А НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА БОЛНИЦИ КОМУНИСТИ ЗДРАВЕ И ДЪЛЪГ ЖИВОТ

Кой според вас е заплашил Плочев? Сещам се за два най-вероятни варианта: Цветанов гласувай + Горанов гласувай -

Интервюто по БТВ сутринта с Плочев и Велков показа цялата истина. Лъжа, престувки и фалш царува в държавата ни. Отвратителна работа.

"Сблъсъкът между здравния министър и управителя на Националната здравноосигурителна каса е повече политически, отколкото административен." Моля-моля, направо си е мутренски: проф. Плочев: "Да ми предаде да си подам оставката с добро, иначе ще бъде включена репресивната машина на държавата и няма да си намеря работа в държавна болница."

така е , лекаря не е социален работник , но не трябва да е и кожодер , защото и здравната каса и министерството натам ги водят

Борят се да прилапат парите на здравната каса.

Какво ти разбира главата на теб......

... пари нема...