Здравният министър поиска оставката на шефа на НЗОК

Здравният министър Кирил Ананиев е поискал оставката на директора на НЗОК Камен Плочев.

Обратно в новината

Коментари - Здравният министър поиска оставката на шефа на НЗОК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Достоен" бил професора пък лъже. Ама то за БСП лъжата в нещо нормално затова го защитават. Мене ако ме питате лекарите трябва да лекуват, а управленските функции да се поемат от съответните специалисти. Само така ще се разбие кучилото.

.Как така 270 мил касата има задължениа при бюджетен излишак ,с който Горанов се хвали.Само невеж министър би се хвалел с това вместо парите да се въртят.Чаушеско се хвалеше с подобно нещо ,а народа му беше най-мизерния в Европа.

Знае ли,че здравната ни система е ДЕВЕТИЯТ КРЪГ НА АДА. УБИЕЦ НА БОЛНИТЕ ХОРА.В момента се РАДВАМ В БОЛНИЦА НА въпросната здравна система,постъпвайки втори път за един месец,без надежда за ефективно лечение,заради КРАТКИТЕ КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ. ЗА 5 ДНИ,БОЛЕСТ НЕ СЕ ЛЕКУВА.....БОГ ДА Е С НАС.ДРУГА НАДЕЖДА ВЕЧЕ НЕ ОСТАНА.

да беше искал да сътвори такава държава, нямаше да успее толкова!

Министъра се прави на ощипана госпожица!ТОЙ БЪРКА В МЕДА ОТ ДОСТА ВРЕМЕ!! НЕ ПЛОЧЕВ, А ТОЙ И ДРУГИТЕ МУЦУНИ ДА СИ ХОДЯТ!!

проблема кауни? "Процедурата"? А не над 270 милиона задължения, които няма откъде да се вземат? И щото човека ви е лишил от възможността всичко да мине скрито-покрито и написал писмо с истината вече е неудобен така ли?

Е какво да очакваме от най-слабият инфекционист в БГ. Даже много се задържа на този пост. Сега ще се върне на бял кон във ВМА, също като предишният министър.

ДО 12345 ЩО ЗА ПТИЦА СИ ТИ -ДА ДАВАШ ОЦЕНКА НА ПРОФ ПЛОЧЕВ

Здравната каса е независима обществена институция, по закон! Какво значи отва: "действал през главата на здравния министър"? Шефът на касата е избран от НС и по статут стои по- високо от министрите! Откъде на къде, ще информира министъра за действията си? В БГ цари пълно беззаконие и хаос!

Здравният министър Кирил Ананиев не знае ли ,че парламента е работодател на избрания ...

Той от бая време при боко е научен че никой не може да го прескача защото отдавна хората знаят че в бокомутростан без негово разрешение подлогите му не могат да пръднат

Само лекари които са си платили изцяло обучението по медицина могат да напускат БГ, Другото не е демократично, Издръжка от бюджета и после чао БГ. Даже няма Благодаря!

остава само да упоменеш как се казва чичо ти и ще си съвсем в крак с темата!

Аз на лекари не разчитам! Но на теб може да потрябват!

Никакви други грехове да няма, само за това че е признал че е подписвал писма, без да гледа какво подписва, трябва да бъде уволнен. За никакъв пост това не е простимо, още повече за такъв отговорен пост.

Тоя първо да обясни как в началото на 2018 година касата беше на ''о'' според него а сега видители 270 милиона МИНАЛИ задължения дето тоя правещ бшджети на гербераси бая години не ги е ''видял''..Когато си бърникал в ''кацата'' господине толкова години е нелепо да казваш че ''нищо не знаеш'' а още по нелепо е да се обиждаш че прескачайки те директно се казва чв чеп за зеле не ставаш ама за кражби и натъманявания си екстра

Касата НИКОГА не била на "0"! Още по-малко пък Плочев е казвал това! Само да те светна, че сегшният министър беше председател на управителният съвет на касата в продължение на 10 години!

Ами то май точно за ананиев ''ощипаната'' госпожица май се отнася коментара.., но явно не сте го прочели

Здравният министър не да иска оставка, а да гони шефа си да върне парите на здравната каса, дето ги гепиха заедно с Дянковчето!

Важното е, че коментарът е скрит

Това е недопустима намеса на изпълнителната власт тъй като директора на НЗОК се избира от парламента с определен мандат. Законодателят именно затова е решил така за да не може министъра да се меси в управлението на парите на здравно осигурените лица.

Всички беди идват от парламента и неработещите служби!

Хей, Ананиев, верно ли е!

мунчо,кой непрекъснато пита"кой ми сра в гащите"?Кой?Намерил си кой да защищаваш.И едните и другите са от БКП.

Много е късно вече. От т.н.здравна каса,остана празна каца.

Лакомията няма край! Всеки обикновен доктор търси всячески начин да източва здравната каса! Чудят се за всеко елементарно заболяване да пишат най скъпия вариант. Средствата от здравната каса трябва да се ползват най вече почтено!

Господи, Какво става с тези кадри на ВМА. Първо Тонев, после другия краткосрочен министър, сега и Плочев. Защо бе Камене? Такъв супер диджей беше?

Вънка и това е !

Този ченгел Славчо пък го и защитава-ти да видиш !

Негодници, постъпващи по върховете на системата с една единствена цел: да натоварят багажника за последно! и така до безкрай, като за последно - до безкрай!

оставката?Ако е честен и принципен,да си подаде оставката и прати в НС писмото като обикновен гражданин.Иначе тъпче и мачка като мечка всякакви правни норми,процедури и т.н.Абе самозабравил се професоре,има Надзорен съвет на НЗОК с членове от всички висши държавни институции и синдикати,има министър.По административен път си подчинен на тях,въпреки,че те избира НС .Ако си скрита клетка на БСП и са активирали,днес така ожесточено защитават,то си е за твоя сметка.Добре,че рано се случи и да си отива от там откъдето е дошъл.

Директорът на НЗОК, Надзорният съвет на НЗОК се ИЗБИРАТ от НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ и се ОТЧИТАТ на НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. Кирил Ананиев в качеството на му на МИНИСТЪР е НИКОЙ спрямо директора на НЗОК. В качеството му на ЧЛЕН на НАДЗОРНИЯ СЪВЕТ е само ЧЛЕН. Точно според вица.

реални данни...,друго си е да накъдриш информацията..

дисководещият "професор" по всичкология Плочев пак между шамарите

ГЕРБ управлява. За година-втори здравен министър и втори управител на НЗОК. Нещата,както е видно,отново не вървят. Иначе-всичко е точно.

Малката разлика е, че при Бойко има смени. При бсп-то няма смени и винаги са невинни. Трябва да признаеш

И като има смени цъфнахме и вързахме. Всичките са маскари, ма едните били по-добре, щото имало смени. За такива смени е поговорката от трън та на глог и докато не я сменим на глок за трън няма да се оправим.

... палячото Проф. Плочев... Спомням си го по време на Еболата!

той е и "специалист" по допинг гаче ли )))хих

Да, специалист е и по правене на кебабчета

управител на важна държавна институция...да не гледа какво подписва.Тези докторя като ги направят началници,мислят се за увиснали на шлифера на господ и подчинените им ядат доматите със колците.

Толкова години във властта са го обиграли тоя как да се саморазправя с неудобните им:((((Колелото се върти и скоро май ще да освободиш мястото което зае от мерак да си м-р че все зам си беше..

Всички хора на БСП вън от Здравната каса. От години я обидат и пълнят партийни каси. Всеки път като докопат власт слагат сестрата на Йотова за шеф на НЗОК и започва едно масово източване. Сега нагледците от БСП говорят за шуробадженащина и за корупция!

или просто си тролите, точно по време на този управител не е имало източване. Източиха резерва на касата веднага след нейната смяна с настоящ зам. министър!

не се земай на сериозно нали и ти си в кацата ,страхте е че ще ти лъсне задника нали