Путин и Ердоган обсъдиха Сирия и ситуацията в Африн

Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган обсъдиха ситуацията в Сирия, включително и в района на Африн.

Обратно в новината

Коментари - Путин и Ердоган обсъдиха Сирия и ситуацията в Африн | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който не работи не трябва да яде,затова в русия предимно се пие

двама завалии на снимката

Путин май е единственият, който се кара на Ердоган, а Борисов и Меркел искат да приемат Турция в ЕС.

Турция я сърбеше крастата за една война и сега ще се почешат в Кюрдистан! Само че съвсем скоро срещу армията й ще видят руско оръжие и ще започнат да валят руски бомби от кюрдите! Все пак и руската военна промишленост трябва да върви!

ваъ завалията ваъ,знаешли путин+ердоган това е половин свят,мощна армия,модерна не виждашли какво става около теб,ахх гого гого кıде си останал в татово време.

Много си се въодушевил нещо! Турция не е толкова голяма! 1 Станбул и една Анкара и Измир и това е! По една бомба и ви няма вече! И къде видя Путин +Ердоган? Вие дори не сте най голямата и мощна мюсюлманска страна защото това е Иран! Нато пък ви знае всичките тайни ако решите да напуснете! Намали го тоя османски шовинизъм! Вие сте пред гражданска война той тръгнал да се пъчи! Отивай във фабриката и прави бисквити Тутку вместо да бълнуваш Путин+Ердоган и се радвай че имате добър стандарт на живот щото лесно се губи!

Явно си още ученик и обичаш да фантазираш.

Имам IQ 189 моето момиче! А ти си срам за България! Кво "bg" си ти бе мишленце страхливо?

Аз пък имам IQ 400 :D И не съм момиче, а момче. Обаче винаги разсъждавам трезво и си преценявам силите. В случая и за нашите възможности. Като военна сила сме кръгла 0. Ама мечтай си, то мечтите са безплатни. :) Фантазирай си как ще изтрием от картата турската държава. И цяла Европа ще ни аплодира. А колко самолета имаме? Мисля два или три? Хахаха.

Зависили сме от Турция заради Босфора хахах хаха хахах! А Турция не зависи ли от нас при Капитан Андреево бе мишленце срам за България! Три дена да затворим границата и половината им износ респективно икономика отива на вятъра!

Всеки е губил територии! Римската империя, Третия райх, СССР и т.н както и ние западните покрайнини! Само че вече ние сме ЕС! Никой, повтарям никой не може да наруши границите и целостта на ЕС! Какво било станало в Кипър преди 45 години няма значение! Сега Турция е пред гражданска война и това е най големият и проблем!

Не ние бе човек! Ние нямаме армия това е ясно! Както казах от години в руската Дума текат дебати за унищожаване на Турция! Никой, повтарям никой няма нужда от силна мюсюлманска държава като Турция! Да чете и този където бълнува Путин +Ердоган

Руските дяволи СС-23! Унищожихме 16 но оставихме 9! Ще срутим Станбул за минути!

Ще срутиш ти. Когато цъфнат налъмите на баба ми. Може само да си мечтаеш и да си фантазираме как натикваме турците в Мала Азия, забиваме кръста и окачаме камбани на "Света София". Ама като се събудим е друга реалността. Добре, че балканските държави не са ни нападнали като в 1913 г. Няма да видят никакъв зор.

И като ни нападнаха 1913 година кво стана? Ебахме ги сърбите та още им държи влага! Пак казвам - никой няма нужда от силна мюсюлманска държава като Турция! А ти жалко и страхливо същество си срам за Велика България!

как не те е срам,това ли ще ушат по книгите,а бıлгарска македония,добрудя коъ ,коъ ги оцтıпи ха ешек.

хах, какво стана ли? Нашите западни покрайнини до ден днешен са в Сърбия и това е голямо унижение за нас. Цариброд, Босилеград, изцяло български градове сега под сръбско управление и подтисничество. Загубихме излаза си на Бяло море и гърците взеха тия земи. Сега зависим от турците за Босфора, когато превозваме с кораби тежки товари. Турците си взеха това за което войниците ни загиваха през 1912 г. По лондонския договор бяхме получили линията Мидия-Енос. Ама в 1913 г те си взеха и Лозенград и Люлебургас, и Одрин. Румънците едва не стигнаха до София да я окупират и беше голям резил да ги молим да спрат армията си. А сетне си взеха Южна Добруджа за 30 години и населението там доста страдаше. Било е пълен разгром. В 1913 г. Не мислиш когато пишеш.

От години в руската Дума текат дебати на кого е нужна държава като Турция! От години се чува в руската Дума че Турция трябва да бъде унищожена! Нито ЕС, нито Сащ, нито Русия имат нужда от силна мюсюлманска държава! Само ние можем да срутим Станбул за минути, кво остава за Русия да речем! Още повече Русия отдавна се облизва за излаз на Средиземно море! Дните на тази Турция са бреброени! Предстои отделяне на Кюрдистан! Територията на България и съответно на ЕС няма как да бъде нарушена! Проблем за България би бил само и единствено мигрантска вълна от Турция!

Глупости! Турция сега е 100 пъти по-силна от османската империя. Само малко да се озъбим и ще паднем отново под турско иго. Като си спомня как сме се мъчили цели 500 години. Сега трябва да сме много предпазливи да не дразним турците. Аскерът им е като немския Вермахт през Втората световна. Дори американците не посмяха нищо да кажат за тази акция срещу кюрдите с ограничен контингент. А руснаците както видяхме се изтеглиха от района на бойните действия, хем са ядрена държава. А ние и Турция сме като слона и мухата, която се опитва да го ухапе. Сега сме много кекави. Ако не бяхме в ЕС и НАТО отдавна да са затрили държавата ни. Дори това, което пишете по сайтовете срещу тях, може да ги вбеси и да нахлуят с армиите си.

Щяло да ги вбеси и да нахлуят в България хахах хаха! Жалко е че в България има страхливи мишленца като теб! Ние сме ЕС! Цялата икономика на Турция е зависима от ЕС! Едни икономически санкции ще ги довършат! Спор няма че имат силна армия но 5-6 млн жертви в Станбул са гарантирани! СС-23!

Не съм страхлив, а предпазлив и разумен. :) Явно ти нямаш спомени от лятото на 1974 г, когато турската армия окупира Северен Кипър след като гърците доста предизвикваха и провокираха турците. Ама сетне чупеха ръце и плачеха. Молеха се ония да спрат. Бяха изплашени , че ще нахлуят и в Гърция. Онези за няколко дни завладяха Кипър. И до днес са още там. Имаха 5-10 % население, но владеят 40 % от острова или малко повече дори. Да не би да си забравил уроците по история за османския период и какво ни се е случвало тогава?

Много си се наплашил а няма за какво! Не мога да споделя повече но бъди спокоен! България е в пълна безопасност! Единствено е гадно че съществуват такива страхливци като теб!

Дира,престанете да го пишете тоя сатрап с три имена.Все пак не сме му васали.

Турция няма как да завземе територия на ЕС драги приятели! И дори и да има неблагоразумието да го направи,, ние 80те години получаваме 25 ракети СС-23 а унищожихме само 16 за пред Нато! Тия 9 оставащи СС-23 стигат до Станбул за 5 минути и всяка една разрушава всичко на 1 км около себе си!

много рано за ,,хубави,, сıнища,вземи си присвивателното двоъна порсия,хаъде лек сıн.комуняга.

БОСИЯТ- В ТРУНИТЕ,А КОТЕТО НА УЛУКА!...А АМЕРИКАНСКИТЕ ИНСТРУКТОРИ - В АФРИН...

Поробителите на България (Турция и Русия) пак обсъждат я кого да убият, я кого да поробят.

Само където през робството на СССР се живееше 1000 пъти по-добре от сегашното ДЕМОКРАТИЧНО ЗАПАДНО ПРОДЖЕНДЪРСКО РОБСТВО!

баретите са в покраънините на африн,кıсно е веше за молитва ден два и аскера решхава проблема.

Баретите са в шашавата ти анадол-диарбекирска чутура и играят кючек ???

хахааа хахааа наистина,правилно позна диярбекир,тунжели ,ван кıдето има терористи до един ама до последния докато свıршат.

Ето двамата най големи тотилитарни ръководители на Европа .Тия двамата са позор за Европа и света .Много е страшно ,защото те са царе на окупациите на чужди територии.Света трябва да внимава много,защото тези хора спокойно могат да решат да бомбандират или завземат територии.

В абсолютна грешка си, и двамата са най-долнопробни азиатци ???

Поприказваха си най-приятелски, обсъдиха и се договориха! Ти бомбардирай и убивай тук, аз на друго място!

юрдите сблъскаха Турция и САЩ. По-точно кюрдите са повод двете най-големи армии в НАТО да се изправят една срещу друга, макар и непряко и символично. Американците снабдяват кюрдите с оръжие, което обстрелва турците. Турция отговаря, като бомбардира летището, което ползват американските ВВС. То е на територията на Сирия, чието правителство се поддържа от Русия. Последната има влияние сред кюрдите, но те се поддържат сега от САЩ в разрез с интересите на Турция. Тя пък е в по-добри отношения с Русия, отколкото със САЩ. САЩ имат интерес кюрдският петрол и газ да стигнат Средиземно море, за да конкурират руските енергоизточници. Турция е против. Русия се прави, че загърбва кюрдите и подкрепя турците, но всъщност гледа да не пречи на влошаването на отношенията между Турция и САЩ. По-подредено не можеше да бъде. Нашият проблем е какво да правим ние ? Подготвяме ли си отговори на въпросите, пред които неминуемо ще се изправим ? А те не са малко : Ако САЩ са решили да свалят Ердоган заради непокорството и приятелството с Путин, ще организират ли там революция от либийски тип, ще действат като в Ирак или в Сирия или ще изберат друг вариант ? Ако в Турция избухне гражданска война, вдъхновена от САЩ, ние какво ще правим ? Можем ли да спрем бежанците, които ще хукнат към Европа ? Ще сме по-скоро на страната на САЩ или на Ердоган ? Кое е по-малкото зло ? Ако вземем американската страна, няма ли Съединените щати да ни изпързалят, като уредят впоследствие отношенията си с Турция за наша сметка ?

Ако кюрдската държава получи излаз на Средиземно море и Турция загуби територии, ще се опита ли да компенсира загубата с наши земи, предварително населени с турски бежанци ? Ще и позволят ли ? Може ли не само да и позволят, но и да я поощрят ? Продали ли са ни вече САЩ на Турция ? Какво ще прави Русия в такъв случай ? Ще загърби делото на Александър Втори или ще се хвърли да ни спасява ? Би ли се скарала Русия с Турция заради нас ? А със САЩ ? За какво би го направила ? Каква би била реакцията на ЕС ? Ще ни подкрепи ли или ще ни изостави като Чехословакия в Мюнхен ? За да имаме относително правилни отговори, трябва да имаме стабилно разузнаване, добри анализатори и някаква самостоятелност във външната политика. Ако смятате, че ги нямаме в достатъчна степен, опитайте Вие да отговорите на горните въпроси. Ако не искате да оповестите мнението си, запазете го за себе си, но помислете. Може би, поотделно и заедно, ще намерим решението на съдбовния за държавата въпрос : " Какво да правим и да не правим ? ".

За съжаление, ние нищо не можем да направим. Докато 89та година ние, Гърция и Югославия можехме спокойно да се опълчим на турците-сега сме мишки, мишленца... Такава е съответно и нашата политика. Страхувам се, че след поредният голям катаклизъм, а той е неминуем, България ще излезе вече като област в рамките на друга държава... Дано не съм прав...

Дир къде изчезна контракоментар на този защото и ние го четохме и нямаше нещо притеснително та какво ви претеснви вас !? А иначе мечка ги е газила турците може пак да ги гази нищо че те са спецове по пазарлъците !

Кюрдската държава е в Ирак, няма как да палучи достъп до Средиземно море, което се намира на 800 километра на запад!

Никого не са сблъскали! Има американски кюрди, има и турски кюрди, едните нямат нищо общо с другите! Най-зле е положението на Путин, той сега не знае кого да поддържа, кюрдите или Ердоган! Човека се гърчи в безизходица! Ако подържа кюрдите "Турския поток отива на кино", отиват си и мечтите на Газпром, ако поддържа Ердоган, имиджа му за "миротворец" отива на кино! Ердоган пак прекара Путин, Путин не може да му сипе на малкия пръст вода!

Истината ни удря в очите. Русия и Турция са слуги на сатаната.

Значи ако ти повярваме-то сатаната е станал добър човек!

Путин е ибрикчия на Ердоган.

Русия и Турция вечните врагове на България са отново заедно.

Добре де ако е така каето го пишеш хайде за Русия според твоите думи може но ако Турция ни е враг какво прави Тиквун там и бие чело в килима пред Султана и тава как се нарича че го нарича и на малко име Таип та ?

България сама на себе си е враг! След 1989г. вместо да поведем самостоятелна политика ни е се залепихме за Запада и по-точно направо им пристахме- курви! Сега на нас са ни били виновни и врагове Русия и Турция! По-смешното е че вместо даставаме по-богата държава щото сме извън влиянието на Русия ние ставаме по-бедна! Когато в държавата е пълно с дебили което ФАКТ всички ни са виновни! ФАКТ Е ЧЕ СМОТАНЯКА ДЕТО НИ СЕ ВОДИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ СЕ ИЗПЛАШИ ОТ ЕДНА ЖЕНА Е ФАКТ КОЙТО ПОКАЗВА ФАКТА ЧЕ НЕ СТАВАМЕ ЗА НИЩО!

Дрън-дрън ! Статия, направена от едно изречение повторено няколко пъти с различен словоред . БРАВО !!

тези и двамата нещастни лидери на разпадащи се империи.Скоро ще разберат,че ще си останат само с мечтите.Сирийският народ не ги иска и двамата.

Само да попитам, тези които сега бомбят турците, стреляли ли са срещу тях, преди ?

Tурция има пълното право да се намеси в Cирия , това право е много повече от другите страни които са там , в случая Pусия и Aмерика . Tези две страни нямат съседна граница със Cирия , нямат културни и стари исторически и религиозни връзки със сирийският народ. Tурция ,като наследница на велика империя, има пълното право да се намеси в Cирия и да наложи силата си , която има характер подобна, както бащата на едно семейство помирява братята и сестрите. Bсички останали сили внедрени отвън , са чужди и генетично несъвместими за сирийският народ.

А кой дава това право на турците не е Баядзид нали тогава ?

Абе по твоите думи Византия има право да си вземе Истанбул, бе !

щото да не забравяме доста то нашите царе са били василевси!

че вече взе да ни умръзва кравари да ни ръководят?

Абе имам едно питане към руските слуги... Преди няколко години, когато турчолята свалиха руската барака, путѝ обяви, че синковеца на ерГРУХан подпомага ИДИЛ като им купува еФтинко петрола. Приемаме, че путѝ не лъже! И всеки, който твърди обратното извършва богохулство!!! Добре, обаче от доста време насам, путѝ и ерГРУХан са първи приятелки. Това означава ли, че сега путѝ подкрепя ИДИЛ? И срещу кого воюва руската армия в Сирия? :)

В понедельник, 22 января, высокопоставленные ПРЕДСТАВИТЕЛИ КУРДОВ ЗАЯВИЛИ, что РОССИЯ ПРЕДАЛА ИХ и не отговорила Турцию нападать на курдский кантон Африн в Сирии. По словам главнокомандующего курдскими отрядами YPG Сипана Хемо, у них были определенные договоренности с Москвой, которые она проигнорировала, поддержав Анкару.

Истината е, че кюрдите се договориха с американците, затова сега квичат на умряло. Взели са грешната страна защото вярват на фейсбук и гугъл. Нека нашите соросоидни тролчета да се поучат докато е време.

Договорили са се да питат Бойко какво да правят. Все пак той ръководи ЕС от седмица насам.

Както са се навели да си хортуват, мязат на народния дует "Сестри Кушлеви". И-и-и-и-и-ииииии! Уой.

Разговор между Путин и Ердоган: - Аби, сфинавай, че така късно ти сбаждам, ама много искам да ти се оплаквам на него... - Какво стана, бе, Ердоганчо?... - Ами нали, таковата...военна операция правим. И казах на мойте читаци "Ади, тръгвайте. 360 населени места - три, четири, пет шест дена...неделя да сте тука. Мием краката и дупетата и празнуваме. - Е, и? - Е, голям кютек отнесохме, аби. = Що, бе? Какво превзехте. - Ами...след всичкото зор - три села. - Не думай бе, Ердогане... - Е... И един хълм! Ние се сражавахме за него, ама отсреща нямаше никой. - Е, малко ли е? - Остави, аби, голям резил стана! Голям звадих на европата, голям звадих на хамериканците, пък се зложих. - Какво стана? Оръжие ли няма? Колко още да ти давам? - Абе оръжие има. Хубаво! Модерно! Ама мойте пезевнги...един да гръмне и пълнят гащите. - Какво искаш от мен. - Аби, удари едно рамо, бе. Жив да си. Дай малко войска. Език ще научат, нащо униформа ще давам. Да излезе, че сме голяма работа бе аби. Помогни, да отървем резила пред света, че голям сконфуз се получи. - Ердогане, затваряй и лягай! От това, което чувам, цяла Турция ще я направим в газови руски тръби. Утре ще видя, какво можем да направим, а ти малко е дръж тая уста затворена - много са ти оцапани гащите, няма все да ти ги бърша. - Жив да си, аби!

в четири дни на война са загинали 3 турски войници. Повече от 260 кюрдски бойци са умрели, както виждате, че кюрдските бойци са наистина родени бойци. или роден да бъде тренировъчна мишена за турската армия.

САЩ отново предадоха кюрдите: Вашингтон няма да подкрепя кюрдите от Африн срещу Турция!

Ми на САЩ отначало им трябваха ИДИЛ за опитат да бутнат Асад, след това снабдиха с оръжие кюрдите за да решат проблема с ИДИЛ, сега оставиха Турция да им реши проблема с кюрдите и сметката е точна.

Още по времето на Обама, Путин обърна внимание на няколко пъти, че военните май много не се интересуват от договорките в политиката. Буш мл. беше послдния който имаше общ език с пентагона, от там на татък до ден днешен единственното общо между пентагона и Вшингтон е бюджета. Аз лично очаквам да продължават да наливат оръжие в региона и да продължават да държат градуса на напрежение висок. От къде имат ракети кюрдите ? Този който им е дал ракетите ще мине ли да си ги събере ?! Според мен ще им доставят още оржъие.

ердоган изработи и американци и руснаци само че на големите тарикати два пъти номера не им минава марш обратно

За Ердоган и неговата политика в Сирия, допринесла за разпалването на конфликта, заради болните неоосмански амбиции на турския диктатор, важи изцяло следната гръцка поговорка: "Влязъл да стриже овцете, па излязъл острижен"

така ли виждаш нещата в кипıр.

1. Смешно е да се пъчиш за това, че 70 милионна страна е имала успешна война със 100 пъти по-малка (май тогава Русия била против, а САЩ не съвсем). 2. Говорим за Ердоган 3. След 50 години, успяхте да ви намразят и самите кипърски турци, станали чужденци в своята страна, заради вашите заселници.

Боли ли те като гледаш как Турция си решава проблема с терористите?

1) Кои наричаш терористи? Тези които победиха ИДИЛ (с когото Ердоган въртял далавери 3 години)? 2) Защо мислиш, че с тази война ще се решат проблеми, а няма да се консолидират още повече кюрдите, дори ако Турция превземе Африн? А те са твърде много... Не беше ли по-добре, когато Асад ги държал изкъсо?

Турция е, турчетата да приемат християнството (което е предсказано, че ще стане), да се изтеглят в Анадола, а Стамбул (ака Константинопол) да стане световен град под егидата на ООН!

Нещо не правиш разлика между сънищата си реалността.

На български няма съкращение "ака". Има дума "ака", което ще рече "..ере". Едва ли повече от 1 процент от българите знаят какво означава английското съкращение a.k.a. (изписва се на латиница и означава also known as = известен също така като).

Толкова много сурогати,предатели и безличници м/у нас-вече живееем на Мъртва планета.Най отвратителните са тези които се подмазват на Власта и пишат глупости защото са тъпаци мислят че ТЯ ще ги зщити

Ко речи?

Очаквано Турция губи на бойното поле. Има опасност бойните действия да се пренесат на територията на Турция с доста тежки последствия за нея. Варианти - военен преврат и бърз мир, загуба на територии. Ердоган има само един приятел, който може да го спаси - Русия. Също като преди 100 години.

OmPoBeH

Вече писха за изстреляни ракети в посока Килис, даже от попаденията има разрушени сгради и пострадал. Все едно бойни действия се водият и на турска територия. Единственната разлика е, че в турските погранични райони, не знаят кога ще им падне ракета на главата, което си е вид терор.

Надявам се най-после да изгонят САЩ и протежетата им от региона и да настъпи спокойствие.

Кого ще гониш ве татарчик? Кюрдите са древните вавилонци. Или арменците от Алепо ще изгониш?

Обяснение за несведущите в отношенията (м/у Русия и Туркеята) е, на този етап, икономическата изгода за първата (предвид ембаргото на Запада), и осигуряване на тила, в случай на открит всеобщ св. конфликт.

оранжевия са дали противотанкови ракети на кюрдите, щото унищожените турски танкове наближават 20 ???

един танк няма унищожен ама загубите на терористите са около 280 убити и около 20 живи пленени.

OmPoBeH

Ако чакаш турските медии да съобщят за поражения, има да почакаш. Забранено им е. Турската страна също има поражения, всички други медии го съобщават.

Вие сте губещи по дефолт! Ако искаш да ти се обясни защо, трябва да се помолиш и да почерпиш от най-хубавата баклава. Която впрочем е арабски специалитет.

заговорничат срещу Нормалната Цивилизация, но скоро ще се ядат един друг като генетични канибали.

каза третополовия ХАХАХАХАХАХА

Телефонна любов ?

вıпросıт е решен,постıгнаха споразумениъе,остава ердоган да каже кıде ще е краят(гранисата).

ТИ КОЙ ИСКАШ ДА КАЖЕ КЪДЕ ЩЕ МИНАВА ГРАНИЦАТА, ДОЛЕН ХОХЛЬО? ПОТРОШЕНКО? ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЩЕ ГОВОРЯТ И ЗА ОСТАВАНЕ НА СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ГРАНИЦИ И ЦЕЛОСТТА НА СИРИЯ. НО СЛЕД СВЕТОВНОТО ПО ФУТБОЛ НЕЩАТА КОРЕННО ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯТ. УКРАЙНА ЩЕ СЕ ФЕДЕРАЛИЗИРА, ЗА УЖАС НА САЩ, ЕВРО-ГЕЙСКИ СЪЮЗ И НА СРАВНИТЕЛНО СОРОСОИДНИ ТУРОЛЕЙКОВЦИ.

"обсъдили в рамките на телефонен разговор ситуацията в Сирия, в това число и в района на Африн, където турската армия провежда операция, предаде ТАСС" е чак пък толкова неграмотно да са предали, не вЕрвам