Павлова: Връщаме младите хора с цифровите технолигии

В България виждаме в индустрията на цифровите технологии важна ниша, с която да привлечем младежите да се върнат да работят тук, заяви министър Лиляна Павлова.

Обратно в новината

Коментари - Павлова: Връщаме младите хора с цифровите технолигии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

трябва да са изперкали, за да се върнат в българия. тук е кочина, тук нека те от запада да кажат, аз се зова Иван Киров, страхотен съм, умен съм, а и никога не одобрявам от бг и българските политици, има много калинки и в бкп...герб...

А за тези чифРокопитни специалисти - геймъри, вманиачени или просто любител, поне веднъж са били смъмряни, че си губят времето или..мозъчните клетки.

Вярно е, връщат се.ОтСАЩ и западна Европа младите трескаво разпродават всичко и си купуват билети за България.Не можеш да си намериш билет за България,всичко е изкупено.

връщаме младите хора.

Ще върнеш от трите нааай-дългия. Вече само вие ГРОБарите си вЕрвате.

Единственият начин някой да се задържи или върне, е вие да се затриете.

Лилянке, ще ги върнеш когато на този стандарт им осигуриш поне10 000 лева минимална заплата за отрасъла. Нямаш си на идея какво значи цял ден да се взираш в един монитор, изпълнен с хиляди знаци, един до друг. Кога ще може окрадената ни родина да даде такива заплати, а??? Хората с морал бягат от България, тук са само най-търпеливите. Но когато им прелее чашата вие политиците ще трябва да бягате, ама бързо.

Ку-ку-ру-ку-куууууу, Лилянче, хайде какината сега да обясниш и кой точно ще ги лекува тези млади хора работещи ''цифрови технологии'', кой ще лекува и обучава децата им, кой ще им поддържа една прилична инфраструктура, щото специалистите май все повече намаляват - никой не ще да работи за едната чест! А, да - и кой ще им гарантира сигурността? Кой ще гарантира, че един ден децата, които вероятно ще се излъжат да имат, няма да станат жертви на дилърите около училищата? Кой ще предпази децата им от помията, която се излива от екрана? Кой ще им предложи по-смислена ценностна система? Прави това, в което си добра, ако в нещо те бива, и не се излагай така, молим!

Sm3hurk0

да... ще се работи дистанционно за едни хора дето плащат от други държави. парите ще се харчат в България и загубите ще бъдат намалени в сравнение с напускането на обучен български кадър от България. До сега смятаха, колко пари са изпратили гурбетчийте.

"Връщаме младите хора с цифровите технолигии", а дали знае Лилито какво е то цифрови технолигии ????

Колко пъти гласувах на избори,а държавата не се оправи !

Тази държава може да се оправи вече само с революция!

Ако изборите променяха нещата, щяха да ги забранят....

Връщат се не за това-онова, а към влагополучие и осигурено бъдеще, които никой обещава, а и няма шанс.

мен може да ме върнете само с ....ПАРИ! другото са само лингвистични упражнения!

Кого ще върнеш в България ??? Ти сама вярваш ли си ?? Я вземи да видиш какви са заплатите в IT сектора в чужбина и какви са в България ... пък и условията на живот!!! И този НУЛЕВ БЮДЖЕТЕН ДЕФИЦИТ от къде го измисли ??? От 2008 г. насам бюджетът все завършва на червено с около 1,5 млрд. лева. При средно 32 млрд бюджет това са около 5 % ДЕФИЦИТ !!! Съвсем наскоро взехте близо 20 милиарда заеми. Сметнато на 10 години, отколкото сте на власт, и при бюджет това прави поне по 2 милиарда лева на година заем, без лихвите, което си е нови 6 % към ДЕФИЦИТА. Така че, реално ДБ на България е на дефицит от около 10 %!!!!! А това е супер много!!!!

Изгонихте и отвратихте всеки мислещ човек! Доверието към вас е пълна нула! Убиха 6 човека навръх Нова Година и никой не ви вярва на скалъпените версии! Това да ви говори нещо?

Мамината убавица. Като я гледам ми иде да стана ИТ специалист. Така ще я програмирам и нея, и цялата герберска паплач, че да не се появяват никога в общественото пространство.

то и милиони да ти дават в българия, при условие, че елита и богаташите са бивши мутри и проститутки, по новому бизнесмени и тв водещи, отделно ще търпиш простащина и корупция навсякъде, един хитър човек предпочита по-скромно, но на запад. а и какво бъдеще има страна с демографска криза?

Скъпата чанта запя солото на лъжата от операта за Великият вожд. "Връщат се", "развиваме се"... ако го слушах по радиото, в село откъснато на километри от цивилизация, силно щях да се умиля, но в БЪЛГАРИЯ освен за форумни радости и фейсбук, цифровизацията за нищо друго не се ползва.

Младите хора, които са изградили добра кариера извън България, никога няма да се върнат в страната на мутрите.

абе лиле , ти да си чула милиционер да емигрира от българия ? айде сега ми обясни как децата ни ще се върнат в най мутро-милиционерската територия , заради една ;цифровизация; ?

А останалите, К*урвооо? Не може всички да работят в IT-сектора?

По 50 хиляди напускат за година, кого връщат, тези с екология и политология, за да участват в НПО-та. А тези, които не искат да напускат страната и се занимават с ИТ, те са си тука, не ходят никъде.

Свинетката да с игледа работата защот оИТ сектора в България го има не благодарение на а въпреки държавата. Гордеели се били хахахахахахахаха. Тая неадекватната кой я сложи там бе толкова ли нямаше кой друг?

Трябва да има угаснали звезди, за да блести слънцето, такава беше и политиката на Костов, пълна посредственост на тези, край него, за да изпъква той. И когато подаде оставка, няма с кого да го сменят, отидоха в небитието.

От кога свинетката започна да разбира и от цифрови технологии? В това ни е и проблема - всеки начело с Боце разбира от всичко, и никой - пак начело с Боце не е наясно с това, което говори.

Интересно защо в последната година вървят масови съкращения в ИТ сектора и никой не говори за нови назначение. Само минлата година Прогрес(Телерик) са съкратили над 200 човека от офиса си в Сф !

Къде вървят тези масови съкращения в сектора? В Телерик съкратиха олоколо 100 човека с доста сериозни обезщетения.

Освен това тези 100 биват моментално наети от други фирми или си създават собствени такива.

Къде да го включа бе Лиле?

Лилянке дали ще ми отговориш защо при толкова ''хубавини'' направени от вас на България и българите бая надупени на боко не влезнаха ДУПЕДАТИ??????

Абе лилянке ще да върнете младите само като спрете да крадете и лъжете ама това може да стане при вас само когато цъфнат налъмите...То бива наглост и дебилщина ама всякакви граници отдавна сте ги минали и въпреки рвекета ви и покупките по избори ИЗГУБИХТЕ ная бройка подлоги в нс

Лиле ма , що стана с тоя видинският край дето целокупно искаше да бега у румънско .Да не избега вече , та сега и него ли ще връщате?

Връщаш ми кора да те ева е дзверо

долу мравките се движат като свободни заблудени електрони

ПРИКАЗКИ ЗА ДЕБИЛИ! ЩЯЛИ ДА ВРЪЩАТ, ДА НЕ СА ЛУДИ БЕ! И ЗА КАКВО ВИ СА МЛАДИТЕ ХОРА ?

да бе тази, ама пред "индустрията на цифровите технологии", изглеждаш като павиан в кабината на боинг. с тази разлика, че павианът е умно животно и не е съвсем изключено, един ден да схване нещата.

Защо лъжеш, прасенце? Вие давате всичко само на гербаджии, какво да правят младите които нямат татко/чичо/свако - гербаджия. Да умира от глад ли, или да робува на вашите калинки. Не, благодаря. Терминал 2!

гащите му скъсани, ама запасал два GSM и праи цифрова революция с подобни около

аз съм програмист. с нетърпение чакам още една година да мине за да имам достатъчно опит за да се разкарам от тая държава... както и много хора около мен, за които не е досатъчно само да имаш пари, но искат и да не живеят в кочина, да имат нормален съд и права, инфраструктура, здравеопазване и тн и тн.. едно добро общество, което ще бъде и добър пример за децата ни. тука само с кървава революция може нещо да се промени...

Не уважаваш на Лилето цифровизацията?!

И как ще ги върнеш бе, мис Пиги. Вие ги гоните, а лъжете че ще ги връщате. Няма по-нагли от вас, плачете за народен съд.

За да върнете младите хора от чужбина , трябва на първо време вие да изчезнете. Хората не бягат само заради заплати , а и заради беззаконието , корупцията, престъпността, проститията и мизерията.

А с цените на тока за предприемачеството , които реално ще се плащат от целокупното население през цените на стоките и услугите , ко праим , а с въвеждането на изключително по електронен път на подаване на някои данъчни декларации , а вероятно в скоро време и на всички с натоварването за придобиване на електронен подпис или плащане на изедници счетоводители от дребни предприемачи със собствен труд най вече за препитание , а не за забогатяване , ко праим , връщаме , или прокуждаме. Дебела цифра на гладен не верва , само глупости бръщолеви.

Ако Япония,е страната на изгряващото слънце,то България е страната на залязващите надежди.

Младите хора ще се върнат в България,когато ВЪРНЕМ Белене и такива,като вас ги настаним безсрочно там да се грижат за свинете,гледат картофи и мамули,пасат овцете и...чукат камъни.... А ,,цифровите технологии" оставете на тези,чийто минало,настояще и ....БЪДЕЩЕ....ОГРАБИХТЕ НАЙ-БЕЗОЧЛИВО !!!

И на мен много ми се иска , ама си не можем. Е поне си го казвам.

По нищо не усещаме ,,вашият ръзтеж,,.Продължаваме да обедняваме,даже в Дупница,работят и не им плащат,в ЕС ли сме или в Африка,безаконие,а сега и Истамбулска конвенция искате да ни начукате.,а ти мечтаеш да дойдат млади хора, о трябва да си помислят сериозно,а не носталгията им диктува живота.То няма лошо,но не работите за народа,за повишаване на жизненият им стандарт

бг здравеопазване=тотален геноцид бг правораздаване=тотален произвол бг свобода на медиите=тотален партиен чадър бг земеделие=три път по малки субсидии от тези на гръцките земеделци бг туризъм=байганьовщина до дупка бг синидикати=липсват бг средна работна ръка=средна за централна африка покрива само битовите нужди БГ РЕАЛНОСТ=мъка мъка мъка

То и връщането ще е такова, каквото и технологиите - виртуално.

Искам да помоля всички политици да стоя настрани от цифровите технологии, няма нуда да ни помагате. Най-много да осерете нещата както обикновенно, не ни трябват хора дето бъкел не разбират ама има власт. Мърши

нема се плашиш, деб. ние не разбираме. родната полюция се грижи за тези неща.

Вие върнете тоя от Валенсия , а не ми правете изцепки от това , че един - двама са решили да се приберат , пък и те не знам колко са млади. От тая държава , освен да се бега , друго не остана.

С цифровите технологии НИКОЙ не можете да върнете, защото те са по-добре навън. Но със сигурност гоните всеки, който иска да остане честен човек и да живее от труда си. Хайде да не те обиждам успяла жено.....успяла в най-корумпираната страна в ЕС не е кой знае какво постижение в личен план.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!