Инцидент със самолет ”Спартан” на летище ”Граф Игнатиево”

Инцидент със самолет "Спартан" е станал при учебна маневра на летище "Граф Игнатиево". Няма пострадали военнослужещи.

Обратно в новината

Коментари - Инцидент със самолет ”Спартан” на летище ”Граф Игнатиево” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе тия са катурнаа Ли самольота,не при приземявана,а когато са рулирали по пистата!Бахти и неустойчивият Спартан...

Най-страшният инцидент е влизането ни в НАТО ! Помнете ми думите - казах ви !

Бойко гледа кат' наран имаше един Спартан С него само си играха мамиката му е*аха К.

"самолетът се е наклонил на една страна и е ударил земята с края на полукрилото си и с витлото. Пораженията по машината са големи. " Е па, колко да са големи? 40-50 милиона долара макс да седне ремонта. Ей ся Бат Боко Кратуня ше се разпоредиме, да го ремонтираме да да можеме да го ползваме пак да има за дечицата, не за друго. Ще резне от пенсии/майчински, то и без това много са се навъдили напоследък

Не позна. По информация от други сайтове тоя щял да бъде вече за части и да ремонтират втория който незнайно защо не лети. И те така ........................... !!!

Я направо невероятно ,та ние сме имали цял самолет ,бравос ,машалах.Цял самолет това е новата армия , а не когато едно време Ан-12,АН-26,,Ил-14 даже и Ил-28

Пропуснах да каже ,че не в бутикови бройки , а по 10-15 машини

An-12 във ВВС на НРБ никога не е имало.

Очаквайте след няколко дни и тези некадърници да излязат на протест за по-високи заплати.

ще води крантата,си Деса на екскурзия?!

Цървули кат теб ни забиха в това блато

Ни извадиха...така ли?

попрочетах коментарите, общо взето съчинения на мурзилажа по снимка. Руските самолети излитали при всякакви условия, при всякакъв страничен вятър, кацали при всякакви непагоди. Един морук по долу даже написа, че Спартана бил направен от американска фирма. Общо взето мурзилажа гледа да се изхрачи и да се облекчи душевно. Друг морук пък пита що не обвиняваме Путин за инцидента. Ми как да го обвиняваме? Той че духа силно духа, ама чак толко силно да духа та да направи такъв страничен ветер не е по силите му.

някои,даже...не кацат...

СЕГА КАРАКАЧАНСКАТА ОФСЪ ДА СИ ДАДЕ ОСТАВКАТА ! ДА НЕ ЧАКА ДА МУ Я ПОИСКАТ , ЗАЩОТО НЯМА КОЙ .

За руски самолети лошо време няма. Нищо не ги спира. А на Кугерите обледенявали витлата и не можели да летят в мъгла. На Спартана центъра на тежеста бил изместен напред. Пантерите не са никакви пантери ... Руската машина лети навсякъде при всякакви обстоятелства

Затова ли миналата година целия им военен оркестър отиде да свири на св.Петър барабар със самолета. Вечна им памет на музикантите, ама не говорете глупости за самолетите. И там като при колите всичко е от задкормилното устройство.

С руски самолети няма такива аварии. Руските машини са здрави и сигурни. Спартани, Пантери, Кугери ... нищо не става от тях.

Защото,са правени с теслата!

КОМУНОИДНИ ПРИЯТЕЛИ НА ФАТМАКА ПРЕРАБОТИХА 20 МИЛИНА ЕВРО В ЛАЙНА. КУХИЯТ МОЖЕ СЕГА ДА РАЗПОРЕДИ ДА ГО РАЗФАСОВАТ И ДА ГО ДАДАТ ЗА ХАПЧЕТА НА РАКОВО БОЛНИ.

руските са по-евтини, познаваме ги и ни ги дават! докога със западните отпадъци? направиха ни сметище-лудница-концлагер на #европата!!!! вън #европата от балканите! да идват руските танкове! или турските!

...и летящите чинии на орките!

КАТО ИМА СИЛЕН ВЯТЪР-ЗАЩО Е ДАДЕНО РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПОЛЕТА. ЪИскаме присъди и ефективен затвор! Това е техвника за милиони. Бяха взети пари от лечение за раковоболните, за да бъдат купени тези самолети, а не ги опазиха. Днес раковоболен чака с месеци за лъчелечение, за химиотерапия има листа на чакащи-и всичко това за да има военна техника. Грешка-вече я няма

Ти пък откъде реши, че са взели пари от раково болни? Взели са ги от продажба на наркотици и алкохол от заведенията по морето!

доде ли ти времето - умираш ако ще и да си милярдер - бог да прости пича дето ви направи апъла аре стига сте ревали на чужди гробища

Ако шофьор на автобус причини катастрофа е незабавно арестуван. Пита се-арестувани ли са виновните , заради която техника за милиони е унищожена? В частност-преди няколко години Миг 29 беше разбит по време на авиошоу(проверете) поради пилотска грешка-какво е наказанието на виновните. Как така -аго блъснеш рейс за 100 хил лв-отиваш в затвора, а като потрошиш самолети за милиони-няма последици? Тези самолети- Спартаните са купувани като бяха взети пари от раковоболните-и до днес няма достатъчно апарати за лъчелечение, а тези, които трябва да пазят техниката я изпотрошиха.

Става ни гадно от нея,но тя е ,че при безнаказано разрушена и разграбена икономика няма как да поддържаме армия!Летците трябва да летят определени часове,но няма пари и те нямат натренираност,артилеристите ,танкистите са в същщата ситуация! Поддържаме бутикови съединения за мисии,по скоро за гурбет,при който често се дават жертви от недостатъчна бойна подготовка.Скоро и за гражданската ни авиация ,ако искаме да я имаме ще трябва да наемаме чужди пилоти!Фиаското е пълно,каквото е и в образованието,здравеопазването,правораздаването ,борбата с битовата престъпност и жертвите на пътя.......Чудя се на тия дето защитават тезата ,че 30 години вървим по правилния път!?Ами кой е направления!?

Sm3hurk0

летяща американска тоалетна !

Не беше ли италиански ?

Самолетът е италиански. А е поради човешка грешка. Като има вятър-защо го пускат да лети. Като пилотът е неподготвен да лети във вятър-защо не е отказал полета. Ако и сега няма осъдени-това ще е свръхцинизъм.

Говорете си каквото си искате. Вече няма Спартан. Честито, данъкоплатци.

Гледайте знаците Му!

Тепърва ще има конкурс под масата за скрап на алуминия от спартанеца. Някога Луканов реекспортираше руски алуминий през България, днес България плаща за американски скрап на "пазарни" цени.

Самолета си е кекав фабрично. Погледнете му колесника ! Базата му е таква, че производствено си няма устойчивост на страничен вятър, много е малка. Тоя самолет вместо Спартан, спокойно са можели да го кръстят - Комисион. Разработен е специално за продажба на корумпирани правителства. Произведени са по-малко бройки отколкото и за един аероклуб. Това далеч не е първия му инцидент при страничен вятър. Първия беше още при първото му кацане на летище София преди няколко години.

И спартана ли счупихте, бе? На Баце линейката....

Подозирам, че са се опитвали фигури от висш пилотаж с максимален товар на борда. Едва са успели да извадят самолета от свредел на метри от земята.

За какъв . . . е летял тоя тежък и неповратлив витлов самолет при наличието на силен вятър. Цяло чудо, че не се е разбил. И за какво полукрило говорите, кото, че е възможно да се удари с само с половината от крилото, а с останалта част не. Самолетът се е фраснал с крилото си и с едното витло, а не с "полувитло" и най-вероятно от него самолет вече не става.

Пешо като нямаш представа от авиация що дращиш глупости - отвори Уикепедията и прочети кое какво е

Най важното е, че няма жертви ! Иначе ние военно транспортна авиация нямаме. На всички е известно. За сравнение само през 1968 год. при събитията в Чехословакия, 22 МСП с ЛС около 960 човека, е превозен с 25 броя АН 12 на два пъти. Техника и лс. Каква е товароподемността на Спартан и на АН можете да я видите в нета. Така че ................ ясно! Пак казвам важното е че няма жертви ! И те така ........................... !!!

Не прочитам нито един антируски коментар по въпроса. Тролове, спите ли? Ако инцидентът беше станал с руски самолет, представям си какъв вой и подигравки щеше да има. Добре, че пилотите са живи. А сега нека братята по оръжие прояват съюзническа солидарност и ни подарят нещо вехто, но запазено. А дано, ама надали...

Пишете истината, айде стига с този езоповски език. Това не е инцидент, а тежко произшествие ,с пълна загуба на самолета, Има груби нарушения,(да не го изрвждам), които по чудо не са довели до жертви.

Ти знаеш ли истината? Защо не я напишеш? Защото не я знаеш. А ако не знаеш защо пишеш?

Истината е важна, но заради служебна тайна гонят и затварят. Какво го призовавате да направи?

Напълно съм съгласен. Вече няма Спартан. Честито, данъкоплатци.

Добре е ,че няма пострадали хора ! Другото ще се оправи .

Че как оцеляват при подобен, а и при по-силен вятър десетките и стотици самолети на онези държави, които ги имат?! Че на тях ако вятърът така им подмята самолетите, след всяка буря ще остават без авиация! А такова нещо май не им се случва! Да не би да имат някакво специално укрепване на самолетите за такива случаи, което ние да не знаем? Нали през 90-те, като спря производството на шоколада "Аеро", се заприказва, че бил умрял бай Иван, който единствен знаел как се прави. Да не би сега да се е споминал пък самолетният бай Иван?

Ей това за бай Иван не го знаех.

Шоколада спряха щото братята фалираха (приватизираха) фабриките ! Тъпчо мамин недоносен и недоклатен!

" Министерство на отбраната трябва да предприеме необходимите действия, за да може да изчисти тези неща, и да може действително да има сигурност за пилотите, че техниката, с която те излитат, е абсолютно годна да се пазят техния живот, да запазят скъпата техника, и същевременно да не застрашат живота на мирните граждани, които могат спокойно да се разхождат и да падне евентуален самолет"

"от трите "Спартан"-а лети само един, а всички те няма да летят след 31 декември. От 12 Кугър-а, защото не е достатъчно само да ги платим, осем не летят. Но и на никой не му прави впечатление, че не летят, защото те нямат функции И трите Спартан-а на 31 декември спират да летят, а сега лети само един от тях", каза Борисов. " КАРАКАЧАНОВ, ШВЕЙК СМЕШЕН, КАКВА КАЗАРМА, КАКВИ 5 ЛЕВА...МАЛОУМНИК.

При вятър,дъжд и мъгла не се лети!

тоя който не може. 96-та вътрешен полет Рим- Милано....разбрахме че сме кацнали когато колесникът изтрополи по пистата.....как са водили пилота не знам,мъглата беше ужасна.

как

И при обледеняване. Горното се отнася за неруски и несъветски самолети.

осми март 93-та.....виелици в България,слънце в Испания. Полет Мадрид-София....летището затворено,поне час летяхме над София....приземиха ни като по учебник....бивши военни пилоти бяха.

Тогава всичките бяха бивши военни пилоти. Други нямаше.

карали курса за любител пилоти ли??:)))) с диплома за основно образование,дори не е задължително да четат....мамка му.

Ами сега. Чехъла отлага атаката срещу Русия за неопраделен период от време. Нема самолеД

Горкият Спартан,ако можеше да говори...!!! ХО ХО ХО

Е сега вече сме с най-яката авиация в района

Което не става с пиене,става с много пиене ,явно.

Вятърът обърнал самолетчето.

Добре, че има още два МИ-8 та летят и във вятър и мъгла, на -40 и на +40, на ниско и високо. Че иначе тези западни играчки стават само за снимки с децата.

Ако беше 50 годишен Ан12, никога нямаше да се случи това! (ама требваше да му намерят живи пилоти де)

Що ве спартаня след 50 г че е прах и пепел само...ама е готин щот е натовски

Потрошете и ,, фалкон,, а!:))))) ...Тиквеника да оди пеш до Брюксел и Вашингтон на инструкгаж!:)))))

ЗА ФАЛКОНА КУПЕТЕ ЕДИН ПЗРК СТИНГЪР ОТ АСАД - ТОЙ ИМА ОТ ТИЯ ДЕТО ВЗЕХА ПЛЯЧКА ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ДЖИХАДИТЕ :))

Ех братя пилоти, така счупихте първия Фиат,т.е.Спартан уф то беше едно и също! Оказва се че супер готиния самолет има малко разстояние между колесниците и не е стабилен при кацане,особено при страничен вятър! Като добавим че и пилотите нямат много нальот, резултата 0 летящи военно-транспортни самолети в Българските ВВС!

некадърници

"Спартан" - че кого да превозва ... къде се е юрнал да лети и то Празен. Стотина постоянно пияни от т.н Наемна Армия ... даже и автомати са им дали. Има даже и Мацки... Че то в Един "Спартан" ще влезе цялата ни "армия" барабар с "Обоза"... ------------------ Не съм чувал Пожарникар, да е станал Военен.

в един не става. няма да се съберат инструментите на оркестъра.

Айде, свърши корупцията- няма екскурзийки, няма шопинг, няма въздушна линейка СПАРТАН!

Сега ще разжалват бригадния генерал, че бригадата се стопила на рота- значи ротен лейтенант!

Възможностите са две. Или нормално финансиране за провеждане на нормален учебен процес и поддържане на квалификацията или пълно закриване. Другото е продължителна агония с безсмислени харчове и не дай боже човешки жертви

Aко наше карастисче е пребито у комшиите боилa, как ще покаже, че много за BG милее!

Това е от преумората на екипажа- то тоя аероплан не се спря да фърка наляво-надясно!

От 12 Кугър-а, осем не летят. Но и на никой не му прави впечатление, че не летят, защото те нямат функции И трите Спартан-а на 31 декември спират да летят, а сега лети само един от тях. " Ама той даде фира... Някой ИЛ дъл не е останал, та да има с кво да фърка транспортната ни УЖ военна авиация?

Все световно известни марки фърчила, все ролсройси и мерцедеси Закриваме /затриваме/ авиацията, ще правим КЕЧ войска- не разбрахте ли?

Че то от КЕЧ-а трябва да се започне, защото сградите на военните поделения са пълна разруха.

Язък, развалиха на ЕУ гостите посещението на винарската изба! Сега ще се натровят с алкохол за уроки, пък утре ще броят дупките до Хисаря и магистралата!

Пфу ! Язък ! Сега няма с какво с транспортират на Наш Баце ММА бойците , дето ги бият по чужбината ...

ЩЕ КАЖЕ ЛИ АГЕНТ ИВАН /Каракачанов/ какво се е случило с ЕДИНСТВЕНИЯТ ни самолет който в момента лети?! КЪДЕ СИ БЕ КАРАКАЧАНОВ. НА КОЯ МАСА ГРУХТИШ БЕ БОКЛУК?!!

На село е, при майка ти.