Социалният министър прогнозира сериозен ръст на заплати

Ясно се очертава дефицит на работната сила в България – като количество и като качество. Именно затова доходите ще продължават да растат през тази година.

Обратно в новината

Коментари - Социалният министър прогнозира сериозен ръст на заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А старите пенсии кога ще се индексират? Когато се пенсионирах цените на хранителните продукти беше много по - ниска от сегашните. С тези мижави увеличения един път в годината с 2-3 процента живей ти и Горанов. Само че, един ден идва видов ден, помнете го.

Прав е министърът! Ще има увеличение на заплатите на министри,зам.министри,началници на кабинети,на всички техни любовници и калинки, защото целта е да вземат големи заплати,за да крадат по-малко!

По думите му сближаването между държавите членки, включително и по отношение на равнището на доходите, трябва да продължи. То ще върви към "сближаване" и на цените.

НОвината е в Последното Изречение - Частните Пенсионни Фондове са постигнали договорка с Правителството да не плащат Пенсии . Близо 20 години ограбване на Работниците в тези Фондове . А всъщност Корупцията е това - Фондовете са Задължителни и са собственост на Знакови Лица от Мафията , и по-точно от така наречените Борци , тогава те си разделиха този Бизнес* и принудиха Депутатите да приемат закон с който всеки Българин да внася 5% от Дохода си в техните фирми , даже не са банки .

Не знам кое как расте, но дори в IT сектора повишаване на заплати не са помирисвали от 3-4 години насам. Като имате предвид че граници в пазара на тази индустрия няма. При това положение за какви липси на кадри ми говорите?

и, де ги тия заплати? единственото което ми расте от 5-6 години са разходите

Тоя е ГЕРБ-ерска пиратка , тип кьор фишек.

Този ми беше началник в НОИ - жална ви майка ако му вярвате. По-стиснат няма!!!! Само ще ви открехна - нали беше поел ангажимент да редуцира фалшивите (ромски) инвалидни пенсии - първо за септември, после за декември (2017). Нещо да сте чули по въпроса????????????

Фирма в Северна България. Директорът на фирма крещи на служител: - Омръзна ми вече! От днес си уволнен! Служителят /учудено/: - Уволнен?! А, стига бе, аз си мислех, че робите ги продават...

Това го говореше още през Септември. Дира Да не сте пуснали тогавашните писаници?

Да го водят на психоподбор.Човека не е добре!

С акъла,имате предвид !Така е !

Не гъз пода наем а собственик работещ за себе си. Прословата така средна класа. Това е нежно за България. И опандизване до един на олигарсите с конфискация на имоти сметки. България няма суровините на Сибир, нито популацията на Китай за да е евтина фабрика. Капитала на България са умните и работливи граждани. Днес сме ТРИ милиона навън и плащаме всяка година данъци на чужди държави. Тези червени олигарси-мутри точно от такива граждани нямат нужда.

Следва после мощен ръст на цените,и пак бедни. Капитализма ви дава някакави кинти,и после ви ги взима всичките.

А пенсиите няма да ги вдигнат !Само за Великден пак !Подигравате се яко и се ебавате с хората !

баба ванга? Да го ева в шматката, кьорава, той прогнозирал. Пфууууу

А дали същият е прогнозирал и двойно по-сериозен ръст на цените? А иначе всичко останало е просто една стъкмистика, на кой каквото му изнася.

Реформи в бюрократизирания бюджетен сектор. 2021-2022г. чукат на вратата и после държавните храненици.....

Глупости на търкалета...

10-12% са приличен ръст, НО предвид ниското заплащане в България са нищо. За да има видима промяна са нужни 20-30% ръст... но това означава дрОгарете с червените куфарчета да се откажат от някой майбах или бентли...

Когато българските работодатели започнат да мислят,като западните работодатели,тогава може да се вдигнат доходите в България! До тогава геноцидът ще продължава с пълна сила!!! Българският работодател първо мисли да си угоди на гъза и ако остане някой лев може да го даде за фирмата си,а най накрая ще помисли и за работниците си! Първо обаче ще си купи лимузина,а може и две,после апартаменти в София и по морето,после може хотелче да си построи,виличка някъде,пък после да ги обзаведе,пък то са екзотични почивки,пък то са обяди и вечери на корем с по 100 - 200 лв на ядене,пък и децата да си оправи и на тях по някоя кола и апартамент да вземе и чак тогава,ако останат пари ще си купи яхта... За фирмата,миии за нея все няма пари,няма,криза е,вечна криза е! Ма защо бягат тези работници бре,къде отидоха робите?!?!? За оборудване на предприятието - машини примерно,а що пък да давам за машини,може и с допотопните да си работим... Докато на запад първо печалбите се наливат във фирмите и работниците,обучения и заплати,ново оборудване и чак тогава се мисли за лични облаги,като пак голяма част от печалбата се пренасочва за фирмата!!!! Тук всичко се харчи за дудуци!!! Тотална простотия! Българските "бизнесмени" са просто едни консуматори! Да не говорим,че половината бизнес се крепи на кражби от еврофондовете,наркотици,корупция,пране на пари...

Не и ако бизнеса се намеси г-н.Петков или забрави как реваха за сегашното увеличение на МРЗ? "По-високата минимална работна заплата и по-високите заплати" Нови двадесет лева от които я пет лева ще вземеш чисто я не,а по-високите заплати само през крив макарон освен ако не си депутат. "Социалният министър прогнозира сериозен ръст на заплати" " Синдикати и работодатели предвиждат 10-12% ръст на заплатите. " Иха от 10 до 12% колко сериозно и значително увеличение.

ярина! Вече толкова години ни лъжат, крадат милиони, а нас ни държат с аскетични доходи.

"според него натискът от страна на търсенето на труд ще води до повишаване на цената на труда" Напънал се гербера и го измислил...

Релаността на днешният ден е такава, че бизнесът БЯГА от държавите със скъпа РАБОТНА РЪКА! Всички предпочитат КОЛОНИАЛНИЯТ метод на производство, където трудът в КОЛОНИИТЕ е МНОГО ЕВТИН. Всичко друго е измислици за "вярващите" в невидимата ръка на пазара, която ще направи всинца ни богати ...

Е добре де,бягат,ама не идват в България,където е най евтината работна ръка в света?!?!? Нещо не си познал,бизнесът бяга там,където има работна ръка и най вече специалисти! В България няма работна ръка,защото заплатите са на нивото на Габон,а цените на нивото в Швейцария!!!! Тук цари брутална мизерия!!!!

Именно затова почти 50% от западният бизнес произвежда в Югоисточна Азия, защото всички там са ГОЛЕМИ СПЕЦИАЛИСТИ! Айде няма нужда! Там ръчният труд е над 80% и е МНОГО ЕВТИН! Дори ПО-ЕВТИН от този на РОБОТИТЕ ...

За кои ?

поредна идиотска изцепка на герберски министър,простаци

А къде отиде справедливостта в пенсиите ? Разпределят труда на хората при мързеливите, не образованите, не работливите избиратели.

Явно наистина вървим на избори след "председателстването" - утъпква се почвата за предизборни обещания, както и оправдания от типа "щяхме да го направим, ама ей го на предсрочни избори ала бала" (Бойко вече се е оправдавал за невдигането на доходите точно с това)

тиквата и гуменката балалайкат дебилите. Щели да го направят ама след 50 години.

заплатите трябва да почват от 1000 ЕВРО!!! ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!!!! иначе беге капиталиста да си работи сам с жена си и отрочетата си!

В една развита икономика по не-талантливата част от народа (която е болшенството) може да живее що годе нормално. В неразвити икономики като българската, само талантливи хора могат да печелят добре - всички други печелят много малко.

компютрите не произвеждат ,,компоти,, ако няма кои ,,неквалифициран,, да се грижи за ,,плодовете,, и ги набере...!!! даже и там се изисква ,,талант,,...!!!

Има такива който имат таланта на програмираща маймуна (болшенството) и получават колкото трябва да получи една програмираща маймуна а според мене...им дават много - но има недостиг, така че работодателя е принуден да прави компромиси. Малцина са талантливите които като правят неща, го правят така че да е удобно и лесно за потребителя. Сещам се за онлайн банкирането в България! ЕБАТИ ИДИОТИТЕ са го правили това!!! 100% са българи!!! Имам смекти в 4 държави и само в българските банки онлайн банкирането е базирано на такова малоумно и идиотско разбиране за нуждите на потребителя. И други примери имам за въпросните български "програмисти"!!!

На бюджетните храненици и на тези дето получават пенсия + заплата едновременно в МВР и в МО над 5 000 хил. униформени. без да заплащат осигуровки, първа категория и ранно пенсиониране. Политическо изказване.

Както казваше леко перефразирано Еди Мърфи: И Аз да ти го начкам, на всички депутати и министри да Ви го начкам!

пак трябва да им ,,благодарим,, че не останаха хора за ,,работа,, и затова ,,заплатите,, ще се ,,увеличат,,...???

А на пенсиите?

Жена от провинцията без квалификация отива да гледа стари хора в чужбина и взема 1500 евро чисти като не плаща за квартира и храна. Тук се връща и като продавачка в магазин и дават 500 лв. по цял ден. Избяга на първия месец. Викнах един ром да ми вкара малко дърва и не иска да работи за 50 лв за 2 часа. Искаше 70 лв. И то говорим за неквалифицирани кадри.

А знаете ли че ... В хотел Иглика например,е Боровец,работник по поддръжка е осигурен на минимална работна заплата а получава 530 лв,няма нощен труд няма нищо .. Но ти казват защото в курорта заплатите масово са такива а дори има хотели които накрая не ти и плащат.

На тоз не му е ясно и заблуждава народа. Има инфлация реална от няколко месеца и с нова цена на горива и ток, тя ще стане по-остра. Това ще доведе и до покачване на някоя и друга заплата, но като цяло покупвателната способност на българина ще намалее. Основните причини, които ни дърпат назад са корупцията, националното предателство от измети с небългарско самосъзнание в политиката и това че сме малка страна, зависима от другите. Важните неща за нашето развитие не са се променили и ще продължат да ни дърпат назад и през идната година.

До някъде си прав, но мисля, че малко ще дръпнем напред. Ако искаш да видиш страна, която върви назад в развитието си, ако си в София - то до час можеш да се озовеш в Македония, която я изкара още 2-3 години на картата, я не. Горе главата, в България е ОК.

Македония доста години трябва да върви назад за да стигне нашето ниво. :(

простаци, нямащи нищо общо с реалността...тия кретени вече изкараха заплатите тука 49% от европейските заплати (съобщиха ни го БНТ), това ще значи 2000 лева нето....Техните заплати заедно със партийните субсидии , които крадат от нас НЕЗАКОНННО (справка - народен референдум 2017г) са станали по 1 000 000 лв , но не заради някаква икономика, а заради корумпираността им, беззаконието и вихрещата се анархия на властта тип пабло ескобар...та даже и тоя мафиот в колумбия е помагал повече на бедните там негови съграждани...тука тия у нас чистокръвни уроди

не прогнозираме, а изпитваме сериозен ръст на цени.

Това изказване е покъртително и показва елементарната липса на познания по икономика (макро) и финанси на един министър. Защо? Защото при още едно ударно покачване на заплатите с 10-12% за втора поредна година (кумулативно, не знам 21-22% за 24 месеца) инвеститорите просто ще започнат да затварят и да се местят другаде, което е и нормалното в случая. Не ни чакат добри неща, ако не ребалансираме пазара на труда. Не казвам ниски заплати, казвам повече работна ръка....

кьорав балама за 500 лева не остана.

Поляците масово се изнесоха на запад А сега в Полша работят много украинци Обаче не падат под 5 евро за час Освен Хем Германния им е наблизо хем езика разбират

Хората си знаят интересите, и квалифицирани и неквалифицирани. Повечето от младите бягат в чужбина и знаят за какво работят. Скоро време ще виете на умряло за работна ръка всички псевдо бизнесмени и работодатели.

Отново сте в грешка Петров! В България въпросният млад иска да работи по специалноста си за добри пари. В чужбина той НЕ-работи по специалноста си но получава достатъчно за да оцелее. Тука не става на въпрос че Иванчо младежа е завършил икономика но му предлагат само 500лв заплата, а в Лондон или Берлин ще му предложат 5000 за да е икономист там. Не! Той там отива да работи чистач или куриер и получава толкоз колкоз да не е гладен и да има подслон.

Веднага се обосновавам: 1. В БГ процента на заплатите от ожбщия БВП е вече 35 процента. В ЕС е 38 примерно. Почти нямаме резерв от тук. Дори да вдигнем показателя с цял процент годишно, коеот е трудно това са няма и 3 процента върху заплатите. 2. Инфлация - още 1-2 процента. 3. Ръст на БВП 3 процента. От там още 3 процента за заплати. До тук стават към 8 процента. Нагоре трудно. Има вариант - изсветляване на икономиката - е то точно затова е и вота на недоверие. А дано, ама надали. Трябват ни инвестиции и нови технологии. Без тях не може да има ръст. Сегашната власт е кръгла нула и в двете изисквания.

Прав е министъра, ама е забравил да добави- сериозен ръст само на министерските заплати. Аман от бели якички!

"Ясно се очертава дефицит на работната сила в България като количество и като качество. Именно затова доходите ще продължават да растат през тази година." Точна така е господин министър! Я проверете в област Монтана какви обяви за работа има, колко е предлаганата начална заплата а тя си остава непроменена за постоянно. Какви специалисти липсват? Има ли там работа за която ако съвестно работя ще получавам 1500 лева а не 500? И не се надявайте, че като внесете работници те ще работят за тези заплати. Те знаят къде да отидат. Българина е кон с капаци, колкото му дават толкова взема и се примирява, че иначе има: Ами хич?

"Ясно се очертава дефицит на работната сила в България " При този икономически бум в България е нормално да липсва работна ръка /за 500 лева заплата/, затова бизнесмените ни трябва да се ориентират да изнасят производството си в страни с голяма безработица, като Испания и Гърция !!! :)

Масата народ се изнесе от мутренската кочина и хоп НЯМАЛО БЕЗРАБОТИЦА....днес четем "мииии повече явно никой не иска да се закачи за тея смешни заплати,ще има ръст"

На своята? :)