Фирма открадна от възрастно семейство $170 000

Инвестиционни посредници измамиха възрастно семейство и им взеха всички спестявания в размер на 170 000 долара, съобщиха от "Господари на ефира".

Обратно в новината

Коментари - Фирма открадна от възрастно семейство $170 000 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лакомия и простотия човешка.

Полакомили са се хората.

Тези вместо да си живеят живота на някое топло място, а бе луда работа.

Сега ми стана ясно от кого са се учили тия от Уникредит с парите на един известен футболист ...

Беден бил българинът, а? Баби хвърлят десетки хиляди от балкона, дядко се прави на инвеститор... Че то има малки фирми, които нямат толкова оборот, бе! Спестявал бил. Ами то затова веднага заявява, че бил работил цял живот и спестявал. Да са му живи и здрави децата да го понесат това и да го гледат, като легне болен. Малката рибка краднала малко, голямата лапнала малката. Един по-голям тарикат надвил друг по-малък, ей това е цялата история.

.ъз глава затрива. Не злорадствам, но и моите родители не са откраднали нито лев и са работили повече от 30 години, но нямат една десета от това, което има този чичко. Да си беше харчил парите с кеф, вместо да се прави на Вълка от Уолстрийт. За мошениците - щом имат такива авоари, няма съд, който да им устои.

Още ли неразбраха някой, че такава лихва означава измама, като КТБ . . . . .

Рано или късно някой разделя глупака от парите му. Такива неща стават навсякъде. Ако нямаш мозък, нямаш нищо.

33,5 години работих и спестявах тези долари Кой бе баьо в БГ-то работеики дори и 200 г чесно можеше да спести или може да спести толкова, само комунетата и ДС и други подобни. От където ти дошли парите там и отишли, никаква милост за крадците!

Чети - работили са в чужбина...

алчността заслепява.заслепения от алчност не вижда капана и пада в него.

По-различно ли щеше да бъде, ако заглавието бе " Фирма открадна на семейство 170000". Не ви ли смущава факта, че съществуват такава кражби, такива крадци и никой не наказва крадците. Преди няколко месеца подобен случай се афишира и с Мартин Петров /макар и от банка ограбен/. Затова още доста ще се стрелят по нашите улици.

Тоя на снимката още ли не се е обесил? Ма то и затова се иска малце акъл.

БРЦК

А що не мине през фирмата с едно чифте и да почне да ги гърми наред? Докато минат делата и ще си умре на свобода.

НЯМА И ДА ИМА РАЗВИТИЕ. ДЖАБАРОВ СИ ПЛАЩА НА ПРОКУРАТУРАТА. ТОВА НЕ Е ПЪРВИЯТ СИГНАЛ СРЕЩУ НЕГО. ЩЕ ПИЯТ ЕДНА СТУДЕНА ВОДА И ЩЕ ЧАКАТ ОНАЯ, С КОСАТА.

Злобно племе, което се плюе помежду си и кляка надупено на всеки чужденец, затова и го отстрелват като стадо гъски- Една по една....Чудо на природата е как може един народ да е толкова прост, злобен и завистлив. Тежко на 20 процента нормални хора на тази задушлива територия.

Какво е виновно племето за липсата на мисловна дейност у някои индивиди ?! Рано или късно някой разделя глупака от парите му. Такива неща стават навсякъде.

Възрастно семейство над 70 години, деца ,внуци близки нямаш ли ,това са много пари за какво и за кога ги държиш......

Абе келеш, ти ли ще съдиш кой колко пари може да има? Събирал, спестявал, продавал човека. Като има пари да ги раздаде на семейството си ли ? Тоя манталитет е дразнещ - "за какво са му толкова пари".

Омните и красифите пак са окрали някаква синя дядка. Правилно по-долу един каза,че заглавието трябва да е друго.

Ако бяхте подпомогнали детски домове или млади български семейства сега нямаше да се вайкате толкова. Защо ви бяха нужни парите?

Дира, що такива гръмки заглавия бе ? Що не сложите заглавие "Алчен дядка рискува всичките си спестявания и ги загуби"

ИМЕННО!!!!

С всички пари накрая така се получава.Мисля и че ,с парите от допълнително пенсионно усигуряване така ще стане.Сега ни изпращат едни разпечатки и като дойде времето да се разплащат пари няма да има.

Дават ги, но с много условия: ако искаш пълната сума еднократно -ти се начисляват загуби, ако ги взимаш всеки месец е по-изгодно, но те разчитат да пукнеш по-рано.

ХОРА ,ЗАКОНА ЗА ДЗПО ВЕЧЕ Е ПРОМЕНЕН -ВЕЧЕ ПЕНСИЯТА НЯМА ДА Е НАСЛЕДСТВЕНА ИМА И ОЩЕ ПРОМЕНИ ..... ВЗИМАЙТЕ МЕРКИ НАВРЕМЕ

като одъртеят стават доста наивни...

може ли при толкова много пари да нямаш поне 3 пистолета, 2 пушки и една картечница бе дърт смотан наивник -ако ги имаше- им виж сметката, избии семействата им, запали офиса им.....смотаняк!!!!

Май много филми си гледал...

БРЦК

То има филми по действителни случаи. Примерно 'Време за убиване' със Сандра Бълок и Самюел Джексън.

те интерактив ще се занимават с разни плюнки в България...ама някой друг път. Иначе схемата сега е друга: само погледнете в джобс-а колко обяви има за кол центрове за финансови услуги - всичката тая сган звъни през английски базирани номера и тормози цяла Европа да инвестира в търговия на пазарите..бинарни опции, форекс, сфд-ита и прочие инструменти дето уж били сигурната работа. Закачи ли се някой шаран, звъненията продължават със съвети за откриване на огромни за неговата инвестиция позиции - щото докато не го занулят не могат да си приберат комисионните. КФН, спите ли?

Който има толкова пари и не може да ги опазии и няма елементарни познания за света, заслужено бива ограбен. Да ги бе в държало или под матрак съхранявало, не би чудо видяло. Некъв му звъннал по телефона и стареца веднага клъвнал....Непрекъснато чета за некви старци измамени да си дадат спестяванията. Тези изкуфели старци няма да се научат как да си пазят парите. На тия години има само ветър у главата. Виновни са и наследниците, че не са опазили парите овреме вместо самите старци. Като стигне човек една възраст, и мозък няма вече. Затова трябва да се забрани на старци над определена възраст да фошират и гласуват, точно както под 18г., защото застрашават себе си и околните.

На Уорън Едуард Бъфет значи тр да му се забрани да инвестира?

Ти Уорън Бъфет не го мисли, има армия от мислещи хора зад гърба м, авдокати, мениджъри и прочие, които от осведовяват и насочват в какво да инвестира!

Това е изключително глупацо изказване, оправдаващо всякакъв вид престъпност. Защото по твоята логика, всяка жена, която няма акъл и ходи с къса пола, не може после да се оплаква, че са я изнасилили, нали.

Тук говорим за изкуфелите старци, а не за кифлите с къси поли, не бъркай темата! Макар че и те като се обличат като проститукти, мъжете ще се държат с тях като такива. Всеки си има глава на рамената, да си мисли, доколкото има възможност!

Подобен случай имаше и в Германия, където "инвестиционна" фирма на българи, събирала по 20-30 хиляди евро от граждани, с цел да ги инвестират в проекти в България. Познайте какво станало накрая. А някой спомня ли си финансовите пирамиди от началото на демокрацията, когато много хора изгоряха по подобен сценарий?

Господ казва,че алчността може да погуби човека и тук май става дума за това .

Поредната схема за измами в България. И после защо нямало да останат хора в България, защо нямало кой да работи. Кой нормален човек ще иска да живее в такава държава, където измамата го дебене на всеки ъгъл?

И на запад е така. Схемата на Понци е американско творение. Не е измислена в България.

Абе то е така, ама там практикуващите тази схема ги награждават с по 5 доживотни присъди, както и конфискация на цялото имущество. Докато в България, както пише и в статията, всичко се замита под килима в чакане на следващите жертви.

Държавата е предвидила застраховка на депозитите до 196 хиляди лева. Ако някой е глупак и си даде парите на някой хитрец, държавата няма вина.

Кои депозити, тези с почти нулева лихва? Освен това има едно сходство между Понци и банка - и двете разчитат на това, че няма да тръгнат всички да си теглят парите.

Баба ми и дядо ми бяха възрастни хора, които се трудеха от сутрин до вечер и да бяха посъбрали с труд и лишения много пари - около 50-60 хиляди, Дойде 8 ноември и парите на баба и на дядо станаха 5-6 хиляди, а после 500-600 лева. Та така този преход ограби всички хора, които с труд и лишения пестяха пари за внуците си. Трагедия. И накрая, когато остаряха- парите дето ги събираха цял живот не стигнаха и за лекарства им. Толкова. затова като видя някакви бизнесмени с лъскави джаджи и коли се сещам за моте баба и дядо и ги отминавам с ПРЕЗРЕНИЕ.

Това го направиха точно тези при които те са си спестили парите преди това - така че те са им дали парите и те са им ги взели. Един долар при някои сарафи беше ударил 5 000лв при Жан Виденов.

Абе ти нормален ли си бе? Никой не им е дал нищо на тях. Тези пари, те ги бяха изкарали с труд. Правиш ли разлика между труд и даване? Просто нямам думи. На вас все ви дават и ви вземат. Не те е срам да обиждаш близките ми. Направо побеснях като ти прочетох малоумното разсъждение. Парите не им бяха дадени даром - БЯХА ИЗРАБОТЕНИ. ПРАВИШ ЛИ РАЗЛИКА между изкарано с труд и дадено? И хайде знаем се. Имаше и много честни комунисти- идеалисти хора, тези дето ни ограбиха не бяха от тях - те бяха от онези наследниците на Луканов, оня същия дето през 80-те години се бе напил и качвайки се на една маса приказвал" То другари комунизма няма да е вечен и трябва да събираме доларчета. "Гърмят се като бесни, дават на децата наркотици и ограбват труда ни. Дали са- не са дали, ами са взели. И още вземат - като няма кой да ги спре. Безсрамници.

Вместо да пита измамниците, откъде знаят че има пари, той "инвестирал" в тях! Ако аз имах толкова пари, щях да си гледам живота! В България бизнес не се прави! Всичко е далавера!

Пробват се и звънят наред, и разбира се, повечето нямаме пари. Тези обаче са имали и са проявили интерес. След това са ги омаяли.

Пробват се наред, който поддаде, поддаде. И на мен са ми се обаждали, аз ги разпитах какво точно ми предлагат от чисто любопитство, защото и аз се занимавам сам с подобни анализи. Разбрах, че не са никакви специалисти и ги отсвирих учтиво в началото. После продължиха една година да ми звънят почти всеки ден. Обясних им пак, вече не толкова учтиво, че нямам интерес, но пак си продължиха да звънят. Накрая си записах няколкото телефона от които звънят и само и отварям и затварям, докато разберат, че само и трупам сметка и престанаха.

Без коментар ! Просто крадци !

глупаци лакомията за пари води до това сега сърбайте това дето сте си надробили

Според законодателството на ЕС, при измама подобна на тази, инвеститора може да претендира от държавата дала лиценза на инвестиционния посредник за до 20 000 евро обещетение. Проблемът в Мутроландия е, че прилагането на подобни закони защитаващи обикновените хора удобно се пропуска.

Добре дошли в света на капитала !

дкми

Ей, лакомията човешка няма спирачки! Той минал 70-те, ама ще инвестира да му "нарастват" парите....

Бил е на 68 години. Мислел е за поне 20 години напред. Че има измамници - има. Ама фирма измамник е вече ПРЕКАЛЕНО.

Тези ако не бяха прости, невежи и деградирали комуняги щяха да знаят, че никога, ама никога "всички яйца не се слагат в една кошница". Малко депозит, малко акции, малко облигации и деривати и прочие. Така дори и да загубиш, ще загубиш една част а не всичко. Но де от алчен и прост комуняга акъл? Тези кинти вече са заминали. Съвсем законно при това. Ако има капка ум да пие една студена вода и да ги забрави.

Е, ти пък сега, господин диверсант. Господин Б. Ганев, независимо от политическите си пристрастия, е най-големият тарикат, слага Уорън Бъфет в задния си джоб по финансова култура и него не мож го мина с нищо. Той си знае, че бурканбанк е най-сигурно, а всички, които се занимават с управление на пари, са мошеници, които ден и нощ го дебнат да го прецакат него лично, и не могат да стъпят на малкия пръст на неговите "схеми", както той нарича инвестиционното си поведение. Кому си тръгнал отникъде да обясняваш за финансови инструменти и инвестиционни принципи, като нашенецът тия неща опитно и всезнаещо ги обсъжда от-до ей така както си пие ракийката със салатата!

За никаква измама не идва реч. Никъде по света хеджфондовете не гарантират печалба. Парите на лакомия, алчен, прост и невеж дърт комуняга просто са излетели яко дим по време на борсовата криза когато котировките на акции и индекси се сринаха тотално. Бог винаги наказва лакомията и невежеството. По лошото е, че точно такива отрепки управляваха държавата 45г. и определяха бъдещето ни. Смърт на комунизма.

По време на кризата изкупих на безценица акциите на такива отрепки като този, продадох ги това лято и направих едни хубави кинти, които изядох, изпих и дадох по курви на морето. Нищо чудно голяма част от кинтите на простите комуняги да са влезли в моята банкова сметка. Бог е строг, но справедлив. Смърт на комунизма.

НЕ, ОТО СКОРЦЕНИ НЕ Е БИЛ ЛУД

Неудачник си....

Над определена възраст не трябва да се разрешава на наивници да оперират с големи суми.Вина имат наследниците.Направиха милионери телефонни измамници и др.

Има ли гаранция, че наследниците няма да ги излъжат? Въпросът ми е риторичен.

ХИЕНИ ИЗЯЛИ АКУЛА :))

Е край няма!И това е регистрирана инвестиционна фирма,която си е позволила да измами възрастни доверчиви клиенти,най безскруполно да ограби всичките им пари!Подозрителното е ,че банка е дала информация за спестяванията,или че се търгува с информация! Много моля ,прокуратурата да се задвижи ,а не да помага на крадците!Тези субекти са за затвора!Действайте,не ги прикривайте,или още разследвате,а те не " знаят"?

И на мен са предлагали услугите си от тази фирма, без да имам пари на депозит в банки, така че едва ли е банката. Но имам фирма регистрирана в търговския регистър, по-скоро информацията им е от там.

Пазете се! Плъзнали са едни инвестиционни постефници"- звънят от номера във Великобритания (с +44) о с тържествен глас обявяват, че могат да ви помогнат за да инвестирате пари на Лондонската борса. Фирмите им започват с" Глобал... " и са 100% мошеници. Теглете им една цветиста и не си губете времето с тях.

И на мен ми се обадиха, но ги заговорих на английски и изпаднаха в стрес.

ПИРАМИДИ...ФАРАОНИ...ЛАКОМ ГЪЗ КРЪВ СЕРЕ! в говедарника милиони изгоряха...

ТИЯ ще пият една студена вода. Как може някой да ти се обади по телефон и да му дадеш толкова пари без дори да го познаваш. Познавам поне още двама дали -подарили доста пари и дори и вода не са пили за успокоение .

Добре де, за толкова години 80% идиоти не се ли научиха, че с алчност пари не се вадят лесно. Ама щом пък гласуват за Боко-Тиквата и харесват Путин, що пък да не си хвърлят и парите на мангали?

В случая каква е връзката с Бойко и Путин или те са дежурните виновни?

От едно и също Коминтерновско котило са тръгнали към властта!

Ами той тоя мизерник Кирил Джабаров един път вече е раследван от ДАНС за далавери. Но наглее, прави се на голям разбирач, канят го в блумбърг.бг Да внимава само да няма някой строеж срещу офиса му.

А бе, 29 години "демокрация" на нищо ли не ви научиха? Ще има да ревете за справедливостта от бай ти Тошо, не че по онова време щяхте да изкарате 170 000 долара......

170 000$! ...имАли - дали...

Толкова години се вихриха всякакви пирамиди и част от хората не се научиха, че така лесно пари не се изкарват. То не бяха градове на мечтите, американски доверителни разписки, кооперации, финансови къщи. Докато има балъци ще има и тарикати.

Алчноста замаглява съзнанието..

Ако между тия, които се надсмиват и злорадстват, че семейството е загубило парите си има такива със санирани апартаменти да са наясно, че ще гризнат шишарката. Присмял се хърбел на щърбел. Хванали са се на едно хоро с най-хлъзгавите шарлатани. С мечка мед ще хапват. Договорът който бе подписан педставлява Манифест на измамата. Гръбнакът на договара; ставаш поръчител на други, който да разполагат с парите на банката при неясни условия и не носят отговорност, а залогът е апартамента. Защо тези които разполгат и оперират с парите не залагат своите апартаменти? Когато удари часът на Истината, цялата пасмина преди собственика ще се изтегли и той ще остане лице в лице с банката, държаща документите с подписите. Шах с -такса. ако не плащаш МАТ.

Който е чел документацията е видял тая простотия. Собственикът взима заем и дава парите напр. на кмета за да наеме изпълнител и да контролира изпълнението, но без да носи някаква отговорност.

Е, браво ве, Един човек да е видял подготовката за плоската и много дърводелска измама изтеглена след 2020г. Това да подпишеш документ без да си и го чел и да си заложиш жилището може само 8-десетник да го направи. Че в договора има 17 припожения без секретните. Те не се показват на хората. В 11-то пише, че ставаш поръчител, на кмета, който ..... както е посочено от Вас. а Ал 5.5 - не можеш да напускаш СС до 2025!! Значи само една дума безплатно!!?? взе акъла на всички Тогава -ход на КОН на Г20/20- коня пред НС през НС-промяна в законите и ШАХ.. Кой не плаща е че..... НЕ! Кой не плаща е без дом- с Другия КОН ШАХ през концесиите -нотариусите и /МАТ/. Няма защо за се чудим как Османците са ни катурнали държавата. Били сме още тогава 8/10сетници съгласно проф И.Хр.

От личен опит твърдя, че такива измамници действат със свой човек в прокуратурата, и там има и свестни, но има по някой дявол и няма кой да ги спре

Я кажи един свестен...