Отровиха куче-водач. Стопанинът му: Ослепях за втори път

"Аз буквално ослепях за втори път” – така столичанинът Павлин Митев описва загубата на своето куче водач - Марвин.

Обратно в новината

Коментари - Отровиха куче-водач. Стопанинът му: Ослепях за втори път | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не познавате породата лабрадор, любопитни, жизнерадостни, социални и много лакоми... Всеки "доброжелател" може да му подаде каквото си поиска.

Българинът е много лош човек, след като може да оправдава убиването на бездомни животни.

цървул, 8 известни поколения назад, не имало граждани, всичко е било роби, на турците

Поредната Идиотщина !!! Жалко за животното и за човека ама тоя/тая или тия които са го направили не помислиха ли, че може деца да пострадат ? На такива ръцете до китките /да се резнат де/ !!!

Прав си но мисля , че бездомното куче има повече акъл от на "лол" !

айде сиктер бе, с твойте ганьовски простащини, кучето било виновно че му дали отрова, а на тебе да ти сипа да видиме няма ли да пиеш

Заради многото бездомни, на някой му е кипнало и е нахвърлял отровата,казано е ясно и в новината, проблема по същество тръгва от тях.

айде стига се обеснява бе, ако знам че ти си ми отровил кучето те отрепвам на место, ... първо да видиме кога ще ме ханат тия тюфлеци от милицията, и после непредумишлено убийство под афект, 6 години, лежи се 2 за три

Ех, ангели небесни, добри хора кучелюбци - никога не съм ви разбирал и никога няма да ви разбера ирационалната самарянщина. Никъде , ама никъде в цяла европа не видях безстопанствени кучета, никога не съм се притеснявал да се разхождам по което и време на денонощието, дори и в малки населени места и фермерски райони, където съм бил. А тук ги има, дори и на летището, на всяка автогара, жп гара, площад, подлез....това е и причината всеки ден да има нахапани хора, деца, ЗАГИНАЛИ, ИЗЯДЕНИ .... Пак казвам , не ви разбирам логиката , вие си я знаете най- добре, но моля ви не се опитвайте да я натрапвате на всички останали , не е нормално вход на обществена сграда да е с блокиран достъп, щот на някой мильо му скимнало да си отхранва там бездомните псета и да ми обяснява , че кучетата хапят само "лошите" хора.

"Дори и на летището ги има" Да има ги, защото собствениците им не искат да плащат за транспорт и ги изоставят на летището. А аз лично се страхувам не от кучетата, а от хората! Крайно време е да има зоополиция, никой няма право да отнема живот.

Гадост. Но вината не е само на отровителите, а и на Столична община, че не е решила проблема с бездомните песове досега. Ако сме честни, по този проблем имаме конфликт на интереси с общината, защото за нея това е неизчерпаем източник на бюджетни средства, а за нас - наистина проблем.

То утре кучето и дете ще изяде като гледам как го контролирал на вънка.

Ето за това ви мразим кучкарите да спрат да убиват невинни същества, които дават повече от тях. п.с. ходете на село да си гледате добитъка!!!

ЗАЩОТО НЯМА ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ ЗА МЪЧИТЕЛИ И ОТРОВИТЕЛИ НА ЖИВОТНИ!!! КАКВО СТАНА С ОНЗИ ДЕБ`Л, КОЙТО ВЛАЧЕШЕ КУЧЕТО С КОЛА, ЗАЩОТО БИЛО ЛОШО И ЩЕ УХАПЕ ЖЕНА МУ? НЯКОЙ ДА Е ЧУЛ НЕЩО?

Пожелавам на този, дето е направил това, да ослепее, че тогава да разбере какво значи за един незрящ човек да загуби и "вторите" си очи и най-добрия си приятел...

Пожелавам ти да има двама кучкари във входа, че всичко да е опикано осрано и да ти лае по цяла вечер. Само малумник може да помисли да гледа куче в апартамент!!!

Абе ти не можеш ли да разбереш разликата между обикновен домашен любимец и куче-водач? Има доста голяма разлика между двете понятия! Домашния любимец го отглеждаш в къщи просто от любов към самото животно, а кучето-водач е ПОМОЩНИК, без който животът на този човек се затруднява неимоверно. Как ще я кара без него, след като до сега кучето-водач е било "втория чифт очи"? Човекът е свикнал да се доверява на животинката във всяко отношение, образно казано доверил е живота си на него, а сега, хоп, някакъв идиот го връща в света на мрака и тъмнината! А между другото, тези кучета са добре обучени и не лаят за щяло и нещяло...

И на тях не им е лесно. Но късно са разбрали грешката. Някои кучета са като деца-олигофрени и чест прави на тези, които ги гледат, когато устискват стоически и не ги изхвърлят.

Проклинам бездушната твар, отровила кучето. Има още много такива изроди из България, които тровят същества, по-умни и по-добри от тях! Проклинам ги и ги заклевам да умрат в същите страшни мъки от отрова! Мрете изроди и Господ да ви накаже и на оня свят!

отвратителната свиня Карбовски насърчаваше по телевизията тровене на кучета, ако се случи за късмет да го срещна някъде ще трябва да го лежа после присъда 6 месеца

Отровителят на кучета спокойно ли спи? А ти, ако убиеш Карбовски, т.е. ЧОВЕК, спокойно ли ще спиш след това?

ако успея му изтръгна душата ще спя като къпан

Аз не го гледам тоя, но ако наистина подстрекава към убийства, е много лесно да бъде осъден.

A "отровителят" спокоино ли заспива сега, какво е постигнал с това нечовешко деяние???смърт, омраза, отчаяние, безпомощност??но каквото посееш, такова ще пожънеш, дано да има възмездие!!!

ако това ми се беше случило, една спринцовка отрова в три шишета гроздова, забравям ги в градинката на блока, после кой каквото му е писано, късметлийте ще ги вида в белите хартики залепени на входа

Това кучкарите сте егаси изродите....

Иха ще ликвидира случайни хора заради куче което може само да се е натровило няма такива изроди като кучкарите!

хората усраха земята, и са станали повече от насекомите, скоро трябва да мине някоя чума да въстанови баланса, но до тогава отрова в ракията и айде наздраве наздраве, ... впрочем тия в които няма човещина и те ли са хора ?

abasador

много, жалко и тъжно когато четеш за неправдата. Освен, че столичната община на чело с Фандъкова и безхаберният министърпредседател Борисов ги няма, се оказва, че държавата България я няма! Гласуваха, обявиха конкурси, раздадоха се и се прибраха стотина милиони от фирми, които се създадоха за това да се борят с бездомните псета, а какво стана .... те само прибраха парите, а уличните псета се разхождат и до сега на свобода. На хората им омръзна да се страхуват и бягат по тъмното, да бъдат хапани и убивани от освирепели кучета и започнаха да хвърлят отрова!!! Ние не се джафкаме за това, че някой не си върши работата, а истината е тази, че е отровено едно куче водач.... тъжно е за слепият самотник загубил верен другар! Лек ден.

Другарю, олекна ли ти след като повърна? Сега си изтрий пяната по устата! Лек ден.

abasador

ще опитам, в твой стил да ти отговоря...не сме другарчета уважаеми и причината не е разликата в манталитета ни, а в това, че с простаци не другарувам....! Айде лек ден.

Истината е по средата.Безумие е да си пуснеш кучето да си начеша нагона това е равносилно на убийството на няколко палета.Липса на възпитание и отговорност за постъпките ни(не законова , а морална) е истинския проблем в България.Да трудолюбиви сме и интелигентни , но моралния компас все на изток сочи.

Кучетата водачи са кастрирани, какъв нагон!? Градинките са обсипани с хранителни и всякакви битови отпадъци, после имало плъхове, които ще тровим. Хората са най- големият проблем, ние създаваме средата си. Вчера моят дакел гони три плъха, които се шмугнаха в мазето на детската градина до нас, да не говоря, че около контейнерите и в градинките е леш, а аз ходя с торбички в джоба. Значи аз мога да си обирам отпадъците, а майките с децата могат да хвърлят памперси и остатъци от снаксове и чипсове навсякъде. Детската площадка до нас е най- мизерното място, дори вече не минаваме покрай нея. За бащите пиячи няма да споменавам, цяло лято не изринаха бити ЛКИ те от бира и водка.

За последно , че утре ще ставам рано. Отглеждането на домашен любимец е наистина отговорна и сериозна работа, прави се както се отглежда дете - с много любов. Който разбрал- разбрал , който не е, ще продължи да си подхвърля останалата храна от вечерята през балкона на уличните кучета и ще си мисли , че прави добрини.

абе пръдльо, толкова ли не прочете че не става въпрос за бездомно куче. Жал ми е за децатата ти, които ще възпитаваш, дай Боже да израстнат поне малко по-читави хора от теб.

Е хубава работа, тези думички да ги занесеш на майка си и баща си, щот са те възпитали превъзходно! А ти се понапъни малко, прочети, помисли и тогава се обаждай!

Моето куче загина по същия начин. Жена ми го разхождала, то се измъкнало от нашийника и влязло във входа на кооперация. Тя успяла да го изкара за няколко минути, но това било достатъчно да намери отровата и да се нагълта. После като лабрадорчето от статията. За смъртта на нашето куче беше виновна жена ми. Кой отрови лабрадорчето?

Веднага отговарям- някой на който му е писнало във входа на кооперацията да влизат всякакви кучета. Аз пък имам една комшийка , дето си ги събира на стълбищната тераса и няма минаване по никакъв начин през нейния етаж, сигурно ги ползва за охрана, кой знае....

като толкова вилня и насипа общи и общоизвестни доводи и приказки, толкова злъч и злоба, в тема, в която става дума за конкретна непрежалима загуба на човек, който е имал благодарение на това куче очи, някой, благодарение на когото е можел да иде на планина, да се разхожда, да пътува, да има домашен помощник и другарче? На какъв велик борец се правиш тука пред мъката на един слепец - вържи черна превръзка на очите си изживей един ден без да има някой до тебе да те води - АМА НЕ МОЖЕШ. Я ще те блъсне кола, я нещо друго ще те сподли. Не, ти се развилня в тема за ОТРОВЕНО ПРЕДНАМЕРЕНО куче ВОДАЧ. Ако можеш да вденеш що е то ВОДАЧ... Ама не можеш. Ти нямаш сърце - и не ми пиши за кучелюбци и за това какво трябвало да се направи - каквото и да се направи това лабрадорче никой не може да го върне. Моето куче ми е спасявало на два пъти живота - и като ми умря в ръцете и аз умрях и не можах да го прежаля. Затова станах кучелюбец. Не знам тебе, ама мене жестоко ме е хапало куче - защото аз сбърках - и не намразих кучетата. Ами какво друго да ти кажа 1986 - нямаш сърце, нямаш виждане за дълбоките неща в живота. Животът учи - изобщо не се заблуждавам, че разбираш какво ти се казва от мен и от други хора. Бъди доволен.

Убийци са всички, които убиват- пряко или коствено... да ядат, да носят кожи, за кеф. Докато не спрат издевателствата над животните, тоя свят ще продължава да върви надолу. Тази отрова може да попадне и в устата на малко дете. Тровейки животните, отравяме планетата, отравяме и самите себе си.

Хайде без фанатизъм, ако е възможно. Ям месо, имам и много красиви кожени палта, които нося с удоволствие. При все това още от дете винаги ми е било жал за бездомни животни и много пъти съм прибирала и съм се грижила за такива. Никога не бих отровила животно, още по- малко защото се разхождало пред блока ми. Горкото куче, изобщо горките животни, които биват убивани по този начин. Много е жестоко и е ужасно болезнено за животното, умират бавно и болезнено. Не рязбирам хората, които правят това. И все пак тази простотия няма нищо общо с консумацията на месо или с използването на кожи в модната индустрия.

Напълно съгласен съм, че безпризорните кучета не бива да бъдат убивани с антифриз или отрова за мишки. Както сте забелязала има много по-хуманни начини, например тези по които са били убити животинките, които ядете. За палтата не съм съгласен, защото там дерат животното докато е още живо за да не се развали качеството на кожата.

Кое няма общо, безпричинното убиване на невинни същества ли? Животните в кожената индустрия умират в не по-малки мъки - дерат ги живи! За да може егоцентрични кикимори да разхождат одраните им кожи по гърбовете си! Този двоен стандарт е истинско малоумие! И аз имам кожени палта, и аз си ги нося с кеф, но са от еко-кожа.

Ей бе ръцете да им изсъхнат, уроди нещастни

Съвсем съзнателно се опитвам да изместя темата към хилядите безпризорни кучета и абсолютното неразбиране на огромна част от хората, че подхранването на безстопанствени кучета, само задълбочава проблемите. Значи , ако някой, толкова много обича животните, нека заповяда, има си процедура по осиновяване, законна, регламентирана, нека си вземе ако иска и 100 кучета, да ги осинови и да си поеме отговорностите за тях - храна, редовно обезпаразитяване, редовни разходки, грижи и най- важното - не ги отглеждайте на улицата просто подхранвайки ги , това не е отговорно отношение към животните и ХОРАТА !

а бе олиго - поне прочети статията за какво става дума, какви бездомни кучета, какви 5 лева?

Очевидно обяснява, че бездомните кучета провокират хора със страхова невроза или други психични отклонения да оставя отрова. И така излагат на опасност всички.

Това са кварталните дебилчета, гордостта на мама и тате.После ще трепят и хора, гадинките!

Не драги, ходя на работа, имам две деца , тичам с едното всяка сутрин и вечер за детска градина и ми е писнало да се препъвам в паркирали върху главата ми автомообили, родители носорози , които газят всичко дето не е тяхно и разни кучелюбци, които в името на отглеждането на кучетата, дори не допускат , че има и хора около тях!

Интересно , че всичките ми познати от детството(преди 30 години) които убиваха улични животни сега са в затвора-кой за убийство , кой за педофилия.Роден съм в София , кв.Лагера.Казвам това заради тези , които подценяват деянието и последствието от него.Един от тези убавци , застреля приятеля си понеже му се подигравал за ръста.С пет куршума.Утре може да си ти или детето ти , ама нали сега е просто куче.

Повтарям отново - очаквам смислени и разумни коментари!

sulio@mailinator.com

ти като не си смислен, как коментарите да бъдат смислени? бездомите кучета не са виновни че са бездомни,имат право на живот както и ти - има кои да се грижи за тях кретени като тебе като не ги щат. човекът не е сам на тази земя, не е само негова и ако не го разбере лошо му се пише колкото и уж да е разумен и уж господар....

Поредното ужасно безумие! Убийците на животни са и потенциални убийци на хора. Една от най-сигурните индикации за психопатия и социопатия е именно насилието и убийството на невинни живи същества!

Не е точно така. Например множество невини животни биват убивни, а труповете им варварски изяждани, но нито касапите нито хората, които ядат месо са убиици. Психопатите убиват животни за удоволствие. Те наистина трябва да бъдат преследвани от закона. Човек, който се грижи за сигурността на квартала е човеколюбец, най-вероятно някой мил старец, който ще видите да подрязва живия плет.

Очаквам разумни , смислени аргументи в защита на стотиците хиляди бездомни кучета , разхвърляни върху територията, писането на минусчета не ме впечатлява!

Никъде в статията не става въпрос за бездомни кучета. Става въпрос за едно обучавано с години куче-водач на млад незрящ мъж, който в момента без кучето си не може дори да напусне дома си, за да иде до магазина и да си купи хляб. Очаквате разумни аргументи, но вие самият не демонстрирате и капка разум.

Въпросното куче водач е имало много лошия късмет да попадне на отрова, разхвърляна заради хилядите си безпризорни събратя. Повтарям отново - на някой му е писнало и аз напълно го разбирам! Повтарям още веднъж- стопанисването на домашен любимец, ако ще и папагал да е, е отговорност равносилна на отглеждането на дете. Повтарям още веднъж - мильовците, които не знам защо са си наумили , че кучетата не хапят, са в голямо заблуждение!

Всичко ма тази земя тръгва от нас хората! Нека не обвиняваме бездомните животни, домашните животни, дърветата, че се пречкат, облаците, слънцето! Като уж най-разумни същества нека погледнем разумно на нещата. Вси,ко тръгва о5 нас. Унищожаваме природата и живота на дивите животни, всичко върви към лошо,но не! Ние сме велики и всичко трябва да се съобразява с нас!

Любимата фраза на кучелюбите - "те кучетата хапят само лошите хора, добрите не ги закачат"......трябваше веднъж да вляза в университетската библиотека, за лош късмет, една от библиотекарките се оказа кучелюбка и направила хубавицата хранилка и кашонена къща, събрала 15- 20 мастии на входа на библиотеката.... а влез де! Стара мома, кукувица.

Фразата е правилна. Вероятно всяко куче, което срещате - улично или не, изпитва силно желание да ви ухапе, понеже ясно си личи, че вие сте лош човек. А защо сте лош, толкова ли ужасен живот сте имали...вие си знаете. Не можете да се сърдите, че кучетата не ви обичат.

Понеже съм страшно лош, имам домашем любимец- куче и домашен любимец- котка. Обгрижени и най- важното - никога не допускам да притесняват другите около мен, има хора на които не им е приятно или просто не харесват и аз не искам да им тикам в лицата кучето или котката- нещата са прости! Нека позная репликата- "горките животинчета".

животните са такива ангели, ако и ние хората можехме да бъдем наполовина така благородни...

Я да вземете да се осъзнавате разни кучелюби и милостиви душички! Кучето е отговорност, стопаните на кучета са отговорни хора , има закони и правила и ги има неслучайно- няма нужда да ви изреждам случаите на разскъсани от глутници кучета и разни "домашни любимци" хора , деца! Заради разни мильовци, дето събират мастиите на квартала пред блокове, входове и гаражи, подскачам като сърничка, докато си водя детето на градина и на разходка! Гонили са ме кучета не веднъж, не дваж, в София, в провинция , по села , по градове, когато съм бил на почивка и по работа! Нормално , писнало му е на някой да подскача постоянно и е разхвърлял отровата, напълно го разбирам!

Ти пък! Аз най-много съм подскачала, водейки децата - от мастии, които никой не обича и никой не храни. Бай бабо, такова да не те срещне!!

Познаваш ги по погледа и въртенето на опашката сигурно , аз нямам твоите способности , пък и нерви да се препъвам в хапещи животни на сяка крачка- що не си ги прибереш у вас, ще направиш наистина нещо добро , да си играят децата с тях!

може да ви се стори много глупаво, наивно, смешно, но освен, че тъгуваме за съдбата на човека и кучето му, знам и затова го споделям с вас, направете някакво добро, дори да е на някои пропаднал ненуждаещ се и ще видите какво ще последва

Има ли животни, които биха заложили отрова за хора? Мнение по случая и от мен: Първо-кучето не е било на повод. Всеки, който е имал вземане-даване със служебно куче знае, че те имат нужда от почивка от задълженията си, да поиграят. Тук по време на игра е станал инцидента. И стигаме до Второ-кучето или не е обучено да не взема храна от чужди хора, или тренирането на това умение е занемарено от стопанина. Вероятно е да не му е обърнато внимание на това, а е важно. Служебните кучета е правилно да се приучават да респектират или да нападат чуждия човек, който е решил да му дава храна, според случая. Иначе жалко, парата отива във свирката.

Как може сляп човек да обърне внимание дали взема нещо кучето от земята? А и да усети - дали няма да е прекалено късно!

Вина има този, който е позволил в квартала да има безпризорни кучета. Едва ли на гокия човек му е приятно хем да си плаща данъците, хем сам да си върши работата. Сега трябва да го намерят и да го компенсират с част от бюджета на екоравновесие за причинените му страдания от това, че е убил невинно животно, което е помагало на друг човек.

Знаете ли,вече не ми се четат такива статий,защото ми е писнало от нашенската тънка простотия с тази бай ганьовска усмивчица-абе всичко ще се оправи бе,какъв ти е проблемът?!Проблемът ли,проблемът!Това сме самите ние -българите със вечното отричане на всичко и със многознаещината ни,която много пречи,вярвайте ми!

СтатиИ! Няма дума в българския език, която в мн.ч.да завършва на Й, научете се най-накрая!

Браво Гост! И аз това казвам много пъти, ама много хора не обичат да учат, нито да мислят ;-)

да отровиш куче на сляп човек...казвам ви, че голям боклук има в бг.

Отровата е разхвърляна заради бездомната напаст, с която вече 20+ години се изхранват разни организацийки и не могат да се справят, а кучето-водач просто я е изплюскало. Жалко, но пак опираме до лиспа на власт и воля за справяне с проблем, и пак страдат невинните хора и животни.

Мисля ,че е крайно време да започнем да скопяваме гадоврте,че се развъдиха повече от кучетата и ръсят потомство .

това е манталитетът на партиец

Ами пич дано ти или някой от семейството ти ослепее, друго не ти пожелавам.

Каквито и да са в САЩ , наскоро издадоха десет годишна ефективна присъда за убийството на полицейско куче(погребано с почести , като редовен полицай).На двама отровителя от квартала им направих безплатна операция на челюста и престанаха , но за жалост мърши в София , много.

После викате- Зашо сме на тоя хал? Ето защо- защото българинът е боклук. Утайка. Отпадък, Мръсно племе- крадливо, лъжливо, завистливо, мързеливо, злобно, долно, мръсно, страхливо...Кал на калта. Не народ, а - мърша.

Извинявайте, Ваше благородие, че Ви се налага да живеете с такива пейзани. Бих ли могъл да Ви попитам, ей така, между другото, Вие откъде сте се пръкнали? Дали щъркелът Ви е донесъл, или сте излезли от едно място, дето е на два пръста отдалечено от едно друго място на някаква си Българка? Нищо лично, просто съм в неведение...

аз съм исус!

НА ТОЗИ С ОТРОВАТА ДА МУ ИЗСЪХНАТ РЪЦЕТЕ И ДА МУ УМРЕ НАЙ МИЛОТО.

Ха така, но не се напъвай много, че всичко, което пожелаеш на някого, после ти се връща...

sulio@mailinator.com

и ти не се ннапъваи ама да не се насереш, не за друго

Чудя се, хората, които хвърлят отрова, като видят едно куче или котка да се превива от болки и да умира в агония, не им ли се свива сърцето, не им ли става жал? Що за човек трябва да си за да правиш нещо такова?

много просто - трябва да си путинист.

Доказано - не могат да си го представят. За това е нужен минимален умствен капацитет. Само във филмите лошите са умни, а в реалния живот са глупави, примитивни. В много азиатски държави лошотията се смята за психическо заболяване, а то си е точно така..

Жалко. Ама аз друго се чудя- едно от първите неща на което се учат малките деца и кучета е да не се взема храна от чуж човек и от земята. Това за тези кучета не се ли отнася?

от ръка - тези кучета имат специален къс повод и са изключително добре обучени. някой много се е веселил, че прави "номер" на един слепец. има хора, които обожават да се гаврят с инвалидите. и с животните, разбира се.

ще ме прощавате , ама вашето ежк ми звучи като чиста лъжа - особено за циганчето. иначе на такива като вас ви е много спокойно като има разхвърляна отрова и децата ви играят вън - в името на вашето спокойствие, понеже нямате време да възпитате и научите децата си на елементарни правила и вие първи надавате писъци като видите не бездомно - домашно - куче и децата ви растат същите бъзльовци като вас. между другото по закон на извършителя на престъплението срещу лабрадора (убийството е извършено преднамерено от човек, който е знаел, че стопанинът 1. е незряящ 2. кучето е обучено 3. води се на куперкъс повод 4. следователно отровата е подадена на кучето с някаква храна от собствената ръка на изрода/изродката (обяснявам ви, ако не знаете) по закона за защита на жиотните за убийство по особено мъчително начин се налага административно наказание от 1000 лева (досега някой да е чул или чел за прилагането на подобна мярка? не, защото извършителите са подли страхливци, които разхвърлят отровата крадшком, за да са "добре" децата им сред отровите - които действат дълго време след хвърлянето и едно пипване понякога е достатъчно). Изгубих си мисълта, но едно е ясно - УЧУДВАМ СЕ КАК ДИСКУСИЯТА СЕ ИЗМЕСТВА ОТ НЯКОИ КЪМ РАЗПНИ ГО НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КУЧЕТА, ОБИЧАЩИТЕ КУЧЕТАТА И ЗАЩИТНИЦИТЕ ИМ, вместо да си набият някои в чутурите, че така могат да убият човек, ДЕТЕ - дори собственото си. Айде, че ми писна!

при това някои гражданки (мъжете са далеч по-адекватно реагиращи) врещяг и пищят редовно дори когато кучето е на къс повод и с намордник - какъв е изводът? Да се ликвидират кучетата като вид, за да мирясат някои. Това искат. Няма какво да се заблуждаваме. НЯМА ДА ИМ СЕ ОТВОРИ ПАРАШУТЪТ. Крайно време е да хванат някой отровител и да си плаща хилядарките за престъплението. Всички изказали се не по темата всъщност защитават отровителите. Ние си взехме улично кученце и допринесохме с дело, а не с бла-бла за решаването на проблема в полза и на хората, и на животните.

Напишете в гугъл "Половината му глава я нямаше", източните са вестник стандарт и бТВ.

утре ти, български простако, може да си слепият, които има нужда от такова куче. не ти ли минава през кухата кратуна?

Първо прочети добре и после се изказвай кучето е водач на сляп човек даже и идея си нямаш колко време средства и грижи са нужни на едно куче за да стане водач Този който е хвърлил отровата е извършил престъпление и ако живеехме в правова държава за това деяние щеше да получи ефективна присъда За жалост не сме Грозно изказване защото тук не е място да спорим за бездомните кучета а за една неморална постъпка

Какво да коментираме. Българина си е неандерталец от всякъде. Боли, но си е така.