Нова бежанска вълна от Идлиб към Турция

Засилените атаки на сирийския режим срещу контролираната от бунтовниците провинция Идлиб отприщиха нова бежанска вълна към Турция.

Обратно в новината

Коментари - Нова бежанска вълна от Идлиб към Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бягащите не са "земеделци" а теротистите от "Ислямска държава", които сащ нарича "Умерена опозиция". Интересно в САЩ ако умерената опозиция тръгне с оръжие да отделя територии как ще реагират? Друг е въпросът, че скоро Сорос ще ги трафикира тези бандити през България, а някои може да останат и тук, под прикритието на бежанци, до получаване на следваща задача от ЦРУ/Сорос.

Според договорки в Астана Турция контролира така наречена въоръжена сирийска опозиция в Идлиб, а Русия и Иран контролират сирийска армия.За сега така разпределили задълженията си за да има деискалация и да спрат да се избиват. САЩ обаче се навря и там събра и закара в Идлиб различна сбирщина бандити от Рака и др.територии, откъдето те извършват провокации срещу сирийската армия и Русия. Провокация на американци с дронове , впрочем, е била организирана от Идлиб. Съвсем естествено, че сирийци отговарят, тъй като няма да гледат смирено как бандити от там продължават да извършват набези и нарушават астанинското споразумение.

Сега стана ли ви ясно как горе-долу работи схемата - кой генерира бежански вълни, кой ги финансира, кой ги насочва в правилната посока? Ако, както казват там, където контрола е на Асад всичко живо ликува и се радва и го приветства, защо тези хора не бягат в посока на тези територии, а бягат към неизвестност, студ, глад и смъртни заплахи? Значи бягат от нещо по-страшно от изброеното горе и то е: войските на Асад, иранските главорези, Хизбула и руските бомби! Става дума за местно население, защото джихадистите са не-повече от 2-3 хиляди души, а става въпрос за стотици хиляди бежанци - жени, деца старци - те не са джихадисти! И не се чудете много на протестите в Иран, хората протестират за парите, които Иран дава на Хизбула за да води военни действия в Сирия, бежанската вълна също се финансира! Парите, които бяха запорирани в банки поради иранската ядрена програма и сега от една година се освободиха, парите от продажбата на петрол който Иран продава не отиват за подобряването на тежкото положение на населението там, а се използват за военни поръчки, закупуване на оръжие ( осем млрд долара), а на хората се обяснява, че страдат заради ембаргото - е да, но от една година ембарго няма, а нещата, вместо да се подобрят, се влошават.

Я кажи, Сорос добре ли плаща, че да се пазаря и аз

Схемата работи: Сирийският диктатор избива и гони народа си, Руският диктатор го яподкрепя, нещастните хора бягат в ЕС с цел да унищожат ЕС за славата на Путин. Въпросът е: кой им дава пари на ръка, за да наводняват ЕС? И се сетих, че руснаците си чистели непотребните зелени хартийки, наречени долари

Странното в цялата история е, че нико от бежанците не отива в териториите контролирани от Башар Асад, а чакат момента изобщо да напуснат Сирия. Ако бягаха от войната, защо не отиват на места където изобщо не е имало сражения? Или са чакали момента изобщо да изчезнат от Сирия?

Странно е за кой не е чел и не знае. В Турция бягат събираните из цяла Сирия терористи, събирани от други държави, които бяха набутвани в Идлиб. Сега тази провинция подлежи на освобождаване. И чужденците практически няма къде да отидат. Има си закон за национално помирение и амнистия. Сирийците се включват и си остават по места. За чужденците обаче не важи. А обикновено сирийците бягаха в териториите на Сирия. За което се строяха бежански лагери.

Прдварително подготвени лагери, предварително подготвена статия!

Бягащите са онези "земедерци", които в близкото минало режеха глави, но не на овце, а на ХОРА!!!

Дир, що не си вкарате някакъв ред в определенията? Сирийски режим няма, има сирийско правителство. То по скоро има американски режим. Или режимът във Великобритания. А що се отнася до Идлиб, през последната година и половина, навсякъде, къде се предаваха терористите, бяха изпращани именно в Идлиб. Като се вземе предвид, че повечето от тях са чужденци, не са сирийци. Очевидно, че в Сирия няма да останат. Най-близо е Турция. Самата Турция започна да заселва района със свои хора. Някак си заплюха провинцията и се бяха подготвили да я анексират. Вкараха си тюркоманите и своите войски, както и подконтролните им паравоенни формирования. И изведнъж, всички благи сметки, които си бяха повярвали, че ще минат, започнаха да се рушат скоростно, за дни. И нервите на Турция не издържаха. Обвинен Асад, бежанци, сега ще има и мирни жертви. Стандартния набор от обвинения, само и само да се спре сирийската войска. Но няма как да стане, с тях са и руснаците. Особено след като от тази провинция започна атаката с дронове срещу руската база. А е под отговорност на Турция. Турците явно и нарочно не се справят, следва пълно очистване. Така или иначе вносните терористи няма как да останат там, няма как и да гласуват, те са чужденци.

целта ни е-ислямизацията на Eвропа... поздрави:Hовия Cветовен Pед!

Тези земеделци шериат ли изповядват????? А какво мисли Асад по темата с обезлюдяването на земите му!!!! Той какво предлага на застрашеното население? Обръща ли се за помощ към света за преживяването на народа си, без да става бежанец?

Според мен в тези райони има заселени нелегално хора от Турция и мюсулмани от трети страни.Всички те са участвали в войната срещу Сирия.Затова се страхуват от възмездие и съответно бягат.Но нали ще ги приемем в "сърцето " на Европа!

балък ,кой ще ходи да се заселва в район където има война ,ти би ли отишъл да живееш със семейството си,аз не бих , даже и за много пари

Русия и Иран представляват смъртоносна заплаха за сирийците в тези райони. Не го вярвам. А защо същите бежанци не потеглят към сигурните сирийски територии, където ще са в родината си. Също както са правили българите в Първата световна война 1913 до 1918 г. - придвижвали са се към родината-майка от Беломорска Тракия, ставаща територия на Турция, Гърция, от Македония - ставаща територия на Сърбия, от Добруджа - ставаща територия на Румъния, от Западните покрайнини, ставащи сръбски. Е, това не го разбирам за избора на сирийците! А къде е световният Червен кръст, ООН..... да им осигури на тези застрашени хора вода, храна, палатки в територията на собствената им държава????

Какво трябва да направим? 1.Да подкрепим Борисов в целуването на задника на Ердоган. 2. В спечеленото време да минираме границата с противопехотни мини. 3. Да се осигури граждански контрол върху дейноста на МВР и МНО по охрана на границата.

През 1967г., орди китайци решили да навлезат на територията на СССР.Загинали 17 руски граничари, а от 200 -те хиляди китайци, успели да намерят само разтопени метални копчета.

плче за резан хей!

Нали е българка, пет века го е яла до мадурите, тъжно и е за него, иска го.

управници, МИНИРАЙТЕ ЦЯЛАТА ЮЖНА ГРАНИЦА!В противен случай, ние - 85-те% ще се разплатим с вас, както ние си знаеме!

Това са от онези "селяни-земеделци" от Идлиб, с брадите и големите ножове. Поправете ме, но нали точно в Идлиб едни такива "селяни" заклаха едно детенце пред камерата - ей-така, поговориха си малко и му отрязаха главата, като на агне, без някаква видима причина. Та тези "селяни" сега идват към Европа, защото им отесня в Сирия. Правителството идва, да им търси сметка за безобразията. И бягат, защото в Европа ще получат само условни присъди, затова, за което в Сирия Асад бесел. И да, казват, че имал много бесилки - по 50 такива заминавали на ден. Та да ги чакаме в Европа. Без брадите, разбира се. Свободни опозиционери.

Мой баща - нигерийско цар. Аз иска жени бяло българка, прави много деца.

ей журналистчета , всички сте купени

Разбрахте ли вече кой защитава и каква е целта на конвенцията. .... Да се отърват от тези бежанци. А вие като сте дебилоидни никой не вие виновен и до пет шест години едва ли ще остане българин на тази територия. Сега хан Аспарух сигурно се върти в гроба си. То затова и Северозапада иска да се присъедини към Румъния. .... И то само заради една желязна църква.

Пращайте ги на швабските тъпанари, много ше им се зарадват!

едвали са миролюбиви селяни??? Главорези, който трее се убият за да не правят поразии!

Това вече не са дори дребни разбойници, а баш хаирсъзи и семействата им.

Разбитата от Асад "бунтовническа" армия бяга в Европа заедно със семействата си, с какво ли ще се занимават бившите "бунтовници" отсега нататък, може би с това което вече са правили.

ДИР обаче не се отказват от евро-атлантическата пидалска риторика стил - "сирийския режим"

След нападението над руската база в Хмеймим няма "зашитени зони", "зони на деескалация" и пр. глупости. Терористите трябва да бъдат изтласкани извън Сирия и да мислят за собственото си оцеляване, инае поват да правят бели.

Вчера в град Маарет Нюман руски самолет ударил конвой на джихадистите, но в него се оказало и шахидмобил(кола-бомба) . Последвал страшен взрив ... Гледах клип с пораженията -ужасни разрушения.

"атаки на сирийския режим срещу контролираната от бунтовниците" ЗАМЕНЕТЕ: РЕЖИМ с ПРАВИТЕЛСТВО и БУНТОВНИЦИТЕ с ТЕРОРИСТИТЕ и ще сте много по-близко до "журналистика", от колкото до "платена пропаганда."

Стига с тези бежански вълни?!? Войната свърши, мирно е, прибирайте се по земите си, имате много работа да вършите - да разчиствате отломки и да строите всичко отначало... Няма какво да чаката на социални помощи в Европа...

Очаква се евентуална вълна. Не че е факт. Дир нещо по-католици и от Дойче Веле станахте.

В провинция Идлиб стана МАЗАЛО, в момента там бушува Ада. Сирийската армия след като приключи с ИДИЛ се насочи към контролираната от различни въоръжени групировки, провинция Идлиб. В началото настъплението им спореше и с лекота стигнаха до гр. Абу Духур. Но преди няколко дни джихадистите контратакуваха и някои населени места, които бяха превзети от армията отново минаха под тяхна власт (някои от многократно). Казано накратко " Цивилен да не си там, още повече със семейство".

Там са останали всичко друго но не и мирни граждани , всеки ще запали подметките ако почнат да падат бомби и засвирят куршуми. Останалите там са вероятно хора на ид , алакйда или нусра а семействата сигурно са техни.

Безспорно там са семействата на джихадистите, но не са само те. Джихадистите като превземеха някоя територия първата им работа бе да убият всички държавни служите и семействата им. Другите, неутралните общо взето не ги закачаха, стига да са покорни и да живеят по Шериата

Не ни интересуват арабите.. Нека умират... Арабските змии и крокодили са станали прекалено много и почват да се хапят.В България трябва да убият Турските ШПИОНИ- Местан, Осман, Али, Мехмед... Трябва да вържат някой арабин и да го сложат , някой кон или вол да му пукне занника от ебан.. А след това да пуснат видеото в Интернет, като пишат само че е от Европа. Да видите как всички араби ще бягат към Саудитска Арабия.... Капитан Петко ВОйвода е накарал башибозука Осман Ага да целува занника на коня му.

Чули са (иле им е било съоПщено) че Дзверкел е съставила правителство, и бързът при нея. Докато нея я немаше у властта, и бежанците не бързъха ноо-ноо.

всички искат при асад и путин

Никъде, в никаква преса няма подобни данни.

Това пияно момче в редакцията се съдра от фейк новини!!!

Селяни и земеделци!?! ахахахах. :-)

Българските селски феодали са ги поръчали чрез Боко и султана.