САЩ създават нова ядрена бойна глава за ракетите ”Трайдънт”

САЩ възнамеряват да създадат нова ядрена бойна глава за възпиране на Русия. Някои американски експерти са на мнение обаче, че това е неадекватна мярка.

Обратно в новината

Коментари - САЩ създават нова ядрена бойна глава за ракетите ”Трайдънт” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В руските сайтове вече има коментари на специалистите по тази американска инициатива. Руските военни са на мнение ,че американците предприемат логична за тяхната стратегия стъпка за усилване на тяхното атомно оръжие.Логичното ,според руснаците ,се състои в това,че се намалява мощността за сметка на точността и разширяване на обхвата и количеството бойни глави.Руснаците считат,че не бива Русия да се включва в тази надпревара ,а да отговори асиметрично.Те считат,че какъвто и да ядрен удар с подобни тактически заряди ще доведе до унищожителна ядрена война. Освен това ,считат руснаците ,американците имат едно много слабо място,ахилесова пета-това е разломът Сейнт Андрес и вулканът Йелоустоун, които могат да бъдат задействани чрез експлозия с голям заряд -от порядъка на 100 мегатона.Докато разполагаме с такава бомба и ракети способни да я изпратят в целта ние сме недосегаеми ,считат руснаците!Б

Браво братя американци. С нова ядрена бойна глава за по здрава и мирна световна демокрация.

Истинската причина е тестът преди две години от британската подводница. Ракетата Трайдънт литна към Флорида, вместо към океана. Убо, че беше без полезен товар, щото подводничарите се бяха окензали, а британският военен министър пелтечеше на пресконференцията.

Само да гледат да не я създават както създават посмешището на модерната авиация Ф-35! И после като я изстрелват да не гръмне ракетата! И после да не вземе да се "изгуби" като едномилиардовият шпионски сателит! Краварите могат да възпрат Русия единствено като я уморят от смях с напъните си! ФАКТ!

Ти си знаеш... А си гръмнал с ядрена глава с намалена мощност, а съм ти отвърнал с такава със завишена мощност.

Добре. Хайде на шишарките!

"Улфстал заявява, че "всякакъв опит от страна на Русия или Северна Корея да се използва ядрено оръжие ще доведе до тежки последици за тях"." След масирана ядрена атака никой няма да е жив достатъчно дълго (включително атакуващите) за да му пука за последствията. Няма ли кой да му го обясни на този?

Ми като нямат ни пари, ни технологии, говедата ще преправят старите бурии. А Братята Руснаци за 20 години изработиха ТРИ нови модела, два от тях са вече на въоръжение. Ама Братята имат и технологии и пари.

Браво на американците. Слава коммунизму! 70 лет строили бестолковое вооружение пока народ десятилетиями стоял полуголодным в бесконечных очередях. И все ради чего? Ради абсолютного ни-че-го. Единственное чего добились это полнейшей деградации и последующего коллапса. Абсолютно предсказуемого. Ни экономики, ни технологий, ни социума. Ни прошлого, ни настоящего, ни будущего. Все привазмагания впустую.

Принципно ядреният стратегически настъпателен потенциал на САЩ е изключително остарял и не е ясно до колко ефективен. Нужно им е спешно осъвременяване, но е под голям въпрос дали са способни на това, предвид доста сериозната научно-техническа деградация на тая държава.

БРЦК

Бе за деградацията не знам, ама по- сериозния им проблем е ,че нема пари. А модернизация на цялото атомно въоръжение , не е евтина работа.

Ха-ха, нещастен ватен лъжец. 1. США приняли на 2017 г. оборонный бюджет объемом 602 млрд дол или почти в 3 раза больше, чем весь бюджет РФ (210 млрд дол). А в 2018 г. будет 700 млрд дол. ВВП РФ в 13,5 раз меньше ВВП США. По величине ВВП РФ за 2 года грохнулась на 13 место в мире. В 2015 г. ВВП РФ упал на -3,9%, а ВВП США вырос на +2,9%. По ВВП на душу населения США занимают 5 место в мире (57 220 дол), а РФ скатилась на 66-е место (7 742 дол) или в 7,4 раза меньше, чем в США. 2. Китай тоже имеет в 10 кратную экономическую мощь по сравнению с Россией

PekoHcTpykTop

Пари винаги ще се намерят, предвид, че те ги печатат.

+ Така е, обаче малко хора знаят, че атомната бомба можеш да я "сглобиш" по различни начини и от там вече идва пълното усвояване на заряда или само частично усвояване и разпръскване на неусвоена маса. О тая гледна точка наистина около 60% от зарядите на САЩ са стари и ако може да се каже така неефективни. И те така ...................... !!!

По думите му новата ядрена доктрина на Пентагона предвижда оборудване на модифицирани ракети с подводно базиране "Трайдънт" Ди-5 с подобни ядрени бойни глави с цел възпиране на Русия така, че тя да се въздържа от използване на тактически ядрени бойни глави в случай на конфликт в Източна Европа. Конфликт в Източна Европа, не в САЩ.

Няма ли кой да разясни на този шоумен, че светът не е гейм приключение, преди да е го е взривил...

С какво се различават САЩ от Северна Корея? Светът трябва да възпре САЩ, защото този тумор се разраства.

Има голяма разлика в прическите на лидерите им.

не биваше да се разрешава свободната употреба на трева ама кой слуша

Единственото, на което си струва да се объне внимание в този пасквил е : "... Пентагона предвижда оборудване на модифицирани ракети с подводно базиране "Трайдънт" Ди-5 с подобни ядрени бойни глави с цел възпиране на Русия така, че тя да се въздържа от използване на тактически ядрени бойни глави в случай на конфликт в Източна Европа..." Може би чичо Сам се притеснява за бъдещите си бази в Източна Европа и по-точно, черноморския район, защото ракетите са със среден радиус и подводно базиране.

150 ти заплашваш ли ни?Руските бази и градове са много по уязвими от гледна точка на неадекватнота им защита и съвременните средства за разузнаване,предупреждение и бързо прихващане и ракетен удар с които разполагат американците и съюзниците им в NATO!

БРЦК

Ми щом е така НАТО що реве по всички медии колко са безпомощни срещу 'евентуална руска агресия' в Европа?

По-скоро си НЕОСВЕДОМЕН по въпросите на Гражданската Защита и уязвимостта на руските или американските градове! Чувал ли си или поне учил ли си за инженерните мероприятия на ГЗ за защитата на населението от оръжията за масово поразяване?! За противоатомните скривалища и ПРУ-та? А за евакуация и разсредоточаване? В САЩ няма такава организация и всеки е оставен сам да решава собствената си защита в случай на война. Те си въобразяват, че никой не може да порази техните градове! У нас нещата вървяха добре до момента на "демократизирането" на системата на ГЗ и разграбването и кражбите на крадливите пагонаджии от системата! Да сте чували или видели напоследък при природни бедствия или производствени аварии ГЗ да участва в ликвидирането им с техника или с формирования, каквито имаше???

САЩ ще възпира Русия?!? Все едно мравка да възпре мечка.

требва да наградят класната ви за големите ви познания.

Тези американци така неистово искат да се борят за мир, че тухла върху тухла да не остане! Ама що си мислят, че те ще живеят пак на незасегната територия? Така е било двеста години, но повече НЕ! Ще постигнат и собственото си излечение от лицето на Земята!

Като засегнат европейската територия на русняците ще помогнат тоя път за разширяването на европейските държави. Се пак колелото на историята се върти.

Европейците какви трябва да са за да преживеят облъчването? Може би хлебарки или скорпиони! Само такива твари ще оцелеят поне според лаболаторните опити! Та сам си отговори, ако имаш нещо друго под шапката от надглътачни ганглии, какви европейци, какви граници, какви победни разширявания?

всяко използване на каквото и да е ядрено оръжие срещу САЩ или Русия и/или съюзниците им ще има катастрофални последици за ЦЕЛИЯ СВЯТ. Ако някой някъде се е докопал до поредната милиардна поръчка за сметка на данъкоплатеца в съответната държава, естествено за оправдание може да послужи и заплаха от извънземно нашествие.

руското е БЕЗАНАЛОГОВО. Така учи партията!

Май не само в България психопатите били доста. Ние тук писнахме, че психопат убил 6 човека. С една атомна бомба се убиват 60 000 човека. Ако е термоядрена, от милион нагоре отиват нещата.

А, недей така! Над 10 000 убити, вече са миротворци, а не психопати ...

пашли на хуй, суки йобани!!;))

може да се изстрелват и от подводници - роботи. Иди търси къде е командния им център под водата.

Крайня команден център е Вашингтон. Няма какво да го търсят.Директен удар от 10 МТ.

При война подобни центрове са подвижни.

А кой ще спира краварите

А Магарешки е Пацифист и предлага да се разоръжаваме. Не че имаме оръжие

Бе да не ги тревога лудите крави, ама как по точно ще плашат руснаците, с тези антични музейни експонати Трайдънт?! Та те са само за антиквар ята и са на по 40-50 години! Руските}ПРО комплекси С-500 и Нудол ще ги свалят като щанги. Да не говорим, че руснаците и те вече имат хиперзвукови ракети цирков и маневриращи бойни глави Ю-71. Почти всичките руски балистични ракети са нови и модерни... И с какво по точно ще ги плашат кравите а?

Ще ...

Ния откъм САЩ ли сме или откъм СССР

сме били от страната на булката, т.е. винаги са ни еВали. И в първата и във втората световни войни.

От към булката. Която и да е тя. Или по-точно, с когото и да се хванем, все ставаме булка.

СССР ни обяви война. После им прикривахме южния фланг.

-Тези руснаци са толкова агресивни, правят военни учения , готвят се за война - Е , да , ама правят учения на своя територия -Какво?! Те имат своя територия ?! Това вече е свръхнаглост.

защо вечно се говори за война, а не за траен мир и благоденствие на хората. Ами САЩ просто нямат интерес от мир. Те ръчкат в целия свят с т.нар. си интереси. Защото когато има мир САЩ стават една фалирала държава с 15 трилиона долара дълг, т.е. напечатани хартийки без покритие.

и ще получат това, което търсят!

Сега предстои сърбежът в Кремъл.

В задачата се пита какъв е обсегът на това оръжие и евентуално какви ще са последиците за съседните на Русия НАТОвски дъжави, вкл. и нашата?

Какво значение има това за Муките. Те не са съседна държава. Не осузнават обаче, че са директна мишена на не по-малко мощни ядрени бомби. Малко са се самозабравили, за тия 30 години.

щаба на русняците. Те ще успокоят будната ви съвест.