Замяна на лева с евро - трябва, но не сме готови

Темата за приемането на България в Еврозоната очаквано набира скорост през последните месеци.

Обратно в новината

Коментари - Замяна на лева с евро - трябва, но не сме готови | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мнооого тъпи хора има!!!!!!Не разберат, че това е наистина последният пирон в ковчега на България!!!!Честито на гробарите!!!

Обяснявам за такива като тебе. Националната ни валута в момента е пробита от всякъде. Всеки може да участва в търг за обществена поръчка в евро, но да плащаш и продаваш в евро на "женския пазар" в София е в нарушение на закона. За мафиотите левът е една досадна междинна гара. Нито една голяма фирма у нас не капитализира печалбата си е левове, а в чужда валута, тъй като няма интерес да увеличава левовата наличност. Левът, поставен в това унизително положение е направо вреден за икономиката ни. Изходът е само един, максимално бързо въвеждане на еврото, докато не сме се обезкръвили съвсем. Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничн недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията, - а бе дантел марка сме и това се дължи на двойната парична система. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Люблянка... Честно казано, имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и България бързо пое глътка въздух....

Няма да имате евро скоро. Банките няма да позволят. Ще загубят високите лихви и таксите за преводи от емигрантите в Европа - мин. 10 евро на превод .

Да не въведохте еврото бе тарикат??? ....Увеличението на цената на тока на свободния пазар с до 60 % от февруари най-вероятно няма да се отрази на цената за крайния потребител. Това прогнозира председателят на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров пред БНТ. Според него повечето производители от неговия бранш ще оставят разликата за своя сметка. Според експерта Антон Иванов от Българския енергиен форум повишението е шоково и трябва да се увеличат правомощията за регулатора, за да се избегне спекула и пазарът да бъде предвидим за бизнеса.

Хич не се напиняйте, щом левът е отдавна вързан за еврото, значи ние отдавна сме в Еврозоната! Няма никакво значение кво ще пише на парата, лев или евро! Почти 100% от влоговете на българите в банките са в евро! Наемите са в евро, цените на имотите са в евро, почивките в чужбина също са в евро! В някои от касовите бележки на големите вериги, отдавна под сумата в лева фигурира сумата в евро!

Жална ни майка.

Жална ти е, щом я караш да смуче!

Нали някой иска да се освободят от БНБ тези 24 млрд.€ и да ги гепи ката КТБ !!!!!!!

В момента имаме по на 4% растеж годишно. ЛевЪТ е гарантиран с над 20 милиарда. Защо да си слагаме таралеж в гащите? Нека запазим този растеж, поне още 10 години. Нека изравним и задминем средният европейски стандарт, пък после да въвеждаме еврото. Сега на гол гюс, чифте евра дай да вкараме, та да такова таковата на икономическия ни растеж и да стимулираме инфлация. Що? За 200 милиона ПЧИ горница на година?

аман от соросоидни тролове, само рубли са им в устата...абе това с еврото си е глобалистична далавера, подкрепяна от нашите шантави управници, тежко ви

Икономисти бяха писали, за изминалите 2017 и 2016 сме имали 3,9% и 3,6% икономически растеж. Като ако сме били в еврозоната през тия две години икономическия ни растеж е щял да бъде не 3,9 и 3,6 а цели 5,9% и 5,6%. В момента ползваме всички негативи на еврото във валутния борд. Но нито една полза. Влезем ли, ще ползваме и всички ползи.

Приемането на еврото е последният пирон в ковчега на България!Планът Ран-Ът ще бъде изпълнен докрай! Всички българи ще бъдат събрани в София, а България изчезва! Левът ни е последната сламка на удавник! Британия затова и никога не влезе докрай в Евросъюза - само тя не си премахна националната банка и валута! За да може да излезе сега по-безболезнено след като обра каймака на т.нар. "съюз"!

Ама май предпочиташ да ти плащат в евро, а не в рубли,а?

В България плащат левове. Ама никой не ще да получава заплата в ЛЕФЧЕНЦА. Никой не иска да работи за 400-500 лефченца у нас, каквато е масовата заплата в провинцията. Тя просто не стига за нищо. А се скапваш от работа. В чужбина миеш чинии и взимаш 1100 евро от тях 600-700 евро чисти всеки месец си заделяш. Кой в България ще ти дава 2200 лв заплата за да миеш чинии и да си спестяваш по 1400 лв всеки месец от заплатата като мияч на чинии? Те дават смешните 400 лв с които дори не може да си посрещнеш нуждите.

Според мен не трябва да въвеждаме Еврото.

Голям напън да ни лапнат златото в банката! Мам.....цата ви!

Глупав фейк.

Те държавата ни лапнаха, той за златото се загрижил. Какво те грее това злато, ако си социално слаб, с минимална пенсия от 220 лева скандално по ниска от минималния праг на бедност около 300 лева, официално деклариран от държавата и каквито са по голямата част от българите? Това са само фишеци, защото ако приемат еврото ще станат за смях на цял свят и ще ни лиснат голите задници при заплати от около 250- 400 евро и пенсии от около 200 евро!

Потреблението ще се свие над 60% , стоките ще си стоят в магазина ,откъдето сериозно ще пострада икономиката. Чуждестранните фирми ще си затворят офисите включително всички кол центрове, Туризма също ще намалее с над 50%. Единствено ще има повече Европейски програми за всякакви дейности които ще потъват в джобовете на политиците като този на снимката и най вече програмата за интегриране на мюсолмани, което означава че ще пристигнат поне стотина хиляди....Честито!

Ти май си цирков жонгльор, а? Щото като гледам как ги подмяташ тия проценти. А случайно да споменеш откъде са ти данните, а? Щото аз мога да напиша например, че като приемем еврото и средната заплата ще стане 2000 евро. Обаче има една МАЛКА подробност. Данните, които се поднасят рябва да са достоверни. Иначе си е най-обикновен фейк.

Чета коментарите и не вярвам на ушите си. Наистина ли българите сме с манталитета на островни аборигени?! Какъв е този устрем и неимуверно желание да се замени националната българска валута, която е атрибут на бългрската централна банка, с чужда валута измислена и контролирана от Германия?! Ама вие верно ли не разбирате разликата ??? Въпроса е към онези 80%....

Е, каква е разликата? Обясни де!

Смешник, лева е вързан към еврото откакто сме във валутен борд и БНБ няма правомощия за валутна политика. На практика от въвеждането на валутния борд паричната ни политика идва от Франкфурт.

Валутният борд може да бъде отхвърлен, но след сменяне на валутата и влизане в еврозоната излизането от центрифугата на ЕС ще стане много скъп и сложен процес. Би трябвало до някъде да сме благодарни на Великобритания, че сега работи интензивно по процеса на излизане от съюза и прави партина, защото за нея това е икономически интерес, но за държави като България това може да означава национално и държавно оцеляване.

Ние само може да се гордеем, че на ЕВРОБАНКНОТИТЕ пише на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК в чест на НАШИЯ ЕЗИК. Изписано е на кирилица ЕВРО, под латиницата и под гръцкия. Друга държава освен на ГЪРЦИЯ и на БЪЛГАРИЯ да пише на родния им език евро по евробанкнотите НЯМА!Такава голяма чест и уважение за това че и ние сме дали език на света. Затова ще е голям СРАМ и УНИЖЕНИЕ ако ние не влезем в Еврозоната! Пише на чист български език по евробанкнотите заради българския език, а България да е извън зоната, НЕДОПУСТИМО!!!

Като говориш за унижение се сетих за разваления английски език, който го водят официален в ЕС, а англичаните се чупиха от ЕС. Предполагам новия официален ще бъде турският, щото иначе ГОЛЯМ СРАМ И ПОЗОР.

Ако такива са ти причините за решенията които вземаш в живота...мани, мани. 1. Ако не беше кирилицата щеше да бъде латиницата. Милиарди хора се разбират перфектно на какви ли не азбуки, нищо особено не сме дали, само се делим от света. Чак пък да е уникално или много важно не е. 2. Ако на един етикет пише на български ти ще си вземеш фанелата щото пише Не Пери в Пералня. Ще я вземеш не защото ти харесва, не защото е топла, красива или практина. В случая даже не е твой размер, но ти ще я вземеш защото ти е етикета на български... Странни хора

С тези доходи България не може да влезе в еврозоната!!! Ако доходите се вдигнат двойно,минималната стане 1000 лв,а средната 2500 лв за страната,то тогава може да влезем в еврозоната,но до тогава това не може да се случи!!!

За какво Евро говорят като ЕС се разпада? Шенген също е на полусъединител - върнаха граничния контрол заради Меркел. Цяла южна Европа е на командно дишане поради тежки дългови проблеми. Нашите селски мутри и чалгари като искат Евро да си дотътрят посраните задници до някое обменно бюро и да си обменят за спомен. Дайте ся зорлем да угодим на мутресите да се разплащат с Евро.

Бе то и капитализЪма едно време гниеше ли гниеше, ама накрая се разпадна СССР-то.

наи-логично е да се замени левът с рублата и да започнат постоянни всенародни празненства!

Тц, най-логично е да си купиш едни дънки Левис, ласо, един кон тип мустанг и да одиш да препускаш по необятните хамерски полета след говедата..... те така ше се сбъдне твоята мечта на истинси каубой в превод говедомомче....

От времето на Римската империя и до сега винаги на завладените народи и държави е налагана паричната единица на империята. Сами са си секли монетите сами са определяли цените на закупуваната продукция. Така на практика срещу 10 кг. сребърни монети можеш да изхраниш цял легион за година в окупирана територия защото сами са определяли цените. Сега България е окупирана страна но не с военна сила а икономически. Например ако извличането на природните ни богатства за година е 100 единици то новите "римляни" ни плащат 5 единици. Така че нищо не се е променило през последните 2500год. Еврото е и си остава инструмент за колонизация

Само не разбрах коя е империята на която сме васали?

България се държи като членка основателка на ЕС. Наскоро го казаха. Все пак сме най-старата държава в Европа. Така че България ще е империята , заедно с останалите основателки. Васали ще са останалите държави.

Освен чисто икономическите аргументи (повишаването на цените) против замяната на лева с евро, бих посочил и това, че по този начин България се лишава от още един атрибут на своята държавност и национален суверенитет - своята национална валута, създадена преди близо 140 години. А да не забравяме също и това, че Българската Народна Банка е една от най-старите национални банки в Европа. И всичко това ще го захвърлим, за да го заменим с валутата на антихристовото сливане и смесване на нациите в една аморфна, лесно управляема от антихриста каша - така нареченото евро. Пълно безумие, което е още по-неоправдано при положение, че ,така или иначе, левът има фиксиран чрез борда курс към еврото.

На практика си противоречиш, след емоционалния си изказ за загубения суверенитет, уточняваш, че на практика лева е вързан с еврото! И какво толкова страшно ще стане, ако пенсията на баща ми от 397 лв., утре ще стане 200 евро, при положение, че няма ценови трусове?

Ще стане 397 евра. Ликувай.

България трябва да влезе колкото се може по бързо в Еврозоната. Причините са много и няма да ги изреждам. Само ще кажа, че без значение колко ще е трудно първите години след приемането на еврото трябва да влезем защото това е бъдещето............

Задължително трябва да влезем в чакалнята сега през първата половина на 2018 година. И после да не престояваме дълго време във въпросната чакалня а до 3 години да заменим лева с евро. Т.е. трябва да се случи бърза интеграция. 2018 в чакалнята, 2021 пълноправни членове на Еврозоната. Т.нар. ядро на ЕС.

Поне две изреди! Щото аз се сещам само за една - моите скромни доходи да отидат в Банкя!

Значи,че бойковистите ще има още много да лапат,а подръжниците им,да се облизват.

Идиотски цирк! Хайде, някой с някоя и друга гънка да обясни какъв е смисълът да заменим едни шарени хартийки с други, при условие, че курсът на левчето към еврото е фиксиран! А, поляците сигурно са идиоти, след като употребата на еврото в Полша е на основата на договор, но по техни условия ...

България на практика е приела еврото, фиксирайки лева към него с валутен борд. Единственият минус от неговото приемане ще е намалението на задължителните ни валутни резерви, които в момента се използват за гарантиране на борда, което на теория означава че правителството ще може да харчи повече и да заделя по-малко. Всички твърдения за шоково вдигане на цените след приемане на еврото са плод на неинформираност и ниско IQ (средно 90 ако може да се вярва на статистиката).

Гледай си работата имам IQ 132 и много добре знам, че евро не ни трябва, соросоид!

Нещо не си разбрал. Казали са ти че си изкарал IQ 32, а не 132.

НЕ! Не искаме еврото!!! Това не е Европа на единението и мъдростта! Това е Европа-та на лицемерието, банките и замиращите колонизатори. ЕС е извратен вариант на СССР. Искаме си националната валута ЛЕВ!

Искай си. Добре е, че никой не те пита.

Cтoлюбoвъ

Теб да съм те питал нещо?

Колко са жалки троловете тука. Спуснали са им опорката "лошото евро" о плещят глупости ангро. А истината е много прозаична - България приела еврото може много по-трудно да бъде откъсната от Европа. А това НЕ СЕ ХАРЕСВА на Путин. Разкрити сте товаришчи! :))))

Гледай си работата имам IQ 132 и много добре знам, че евро не ни трябва, соросоид!

абе тебе ако те питаме веднага минаваме на рубли, ама айде..ще се направим че не го виждаме.

Абе IQ-то ти е 132, ама с отрицателна стойност...

Като знам какво стана в Гърция като приеха еврото - ужас . всичко поскъпна двойно и тройно за една вечер , дано да не ни приеамат, много по добре е да имаш в джоба си 2 лева отколкото 1 евро

кое нещо поскъпна тройно в Гърция на 01 януари 2001г ? Щом знаеш напиши го тука ква му е била цената на тва нещо. Примерно 1 свирка в хотела беше 3400 драхми, после стана 100 евра. Дай конкретен пример да видим тва тройно поскъпване щом знаеш и помниш

Вероятно си имал доходна професия, но не всички си изкарват парите с правене на свирки. Руса ли си?

Чисто пропаганден материал, който започва още от заглавието с манипулации, чрез лъжливи внушения за "неизбежността на приемането на еврото". Еврото е катастрофална глупост и капан за глупаци. Повечето от тези, които влязоха се чудят как да избягат от евро-концлагера, а тези които имаха късмета да го избегнат, нарочно или случайно, като Швеция, Великобритания, Унгария, Чехия, Полша, Румъния благославят късмета си да не опитат от този отровен подарък. България има уникалната възможност да се спаси, използвайки чисто техническите критерии за въвеждане на еврото и да отлага въпроса, докато българските управляващи и на гражданите като цяло не поумнеят и им стане ясно, че трябва да се върви точно в обратната посока - не към еврозоната, или към фиксиран валутен курс (валутен борд) както е в момента, а към пълно възстановяване на монетарния суверенитет на България и към свободно плаващ курс на лева към всички останали валути. А на евро-религиозните препоръчвам да сравнят статистическите данни за ръста на БВП на страните от Еврозоната и на тези извън нея - разликата е средно 2-3 ПЪТИ по висок ръст в страните ИЗВЪН Еврозоната, спрямо тези в нея.

много ми е интересно,защо гърците не искат да има референдум,за излизане от евро зоната,като е толкова лошо?

глупости,нали се биха и протестираха,но баба Анджи не им разреши...

Защото гърците ВЕЧЕ направиха тази безумна грешка и сега е твърде късно, почти невъзможно да я поправят безболезнено. Спестяванията им вече са деноминирани в евро и ако решат да върнат драхмата (което е правилното решение по принцип), всички които имат някакви спестявания стават заложници на ЕЦБ, която просто ще блокира всички сметки в евро. Излизането от Еврозоната е почти невъзможно, тъй като просто няма утвърден механизъм за напускане, освен открит бунт и конфронтация с Брюксел/ЕЦБ, поне в за известно време. Именно затова е важно изобщо да не се влиза в този капан. Докато си извън него, имаш суверенитет и цял куп инструменти за независима политика. Влезеш ли, ставаш роб и заложник на Брюксел/ЕЦБ. Излизането е хипотетично възможно, но много болезнено, и гърците проявиха малодушие в последния момент, просто се уплашиха да стигнат до края. За което ще плащат още десетилетия, поколения гърци.

Пълни глупости. За еврото сме готови още от въвеждането на валутния борд. Ние де факто сме въвели еврото, но в момента се ползваме само от негативите му. Трябва час по-скоро да се въведе еврото, за да се ползваме и от позитивите.

Посочи поне един позитив, моля!!!

Може и да има, но със сигурност не за мен и теб, пишещите тук, а з едни по-вътрешни, по-"наши" хора, които ги потупват я по главицата, я по раменцата, я по-надолу, според настроението и ориентацията на "потупващите".За нас е само "духането на супата".

Ужас само това ни трябва и сме живи умрели!!

ако дядото вече не те уважава всяка вечер, така или иначе си жива -умрела

Подготвят ново грандиозно ограбване на хората!? Не се ли наядохте? Докога?

БОРИСОВ ИЗДАДЕ РЕЦЕПТАТА ЗА КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ: АКО ЦЪРКВАТА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАШЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА, ЩЕШЕ ДА СТРУВА 80 000 000, А НЕ 8 000 000! До 2020-та - от всяка обществена поръчка, от всеки европроект, от всяко саниране - та чак до насиране

идеята да се натоварят на кораби #еврагентите, #еврозомбитата и #еврочиновниците и да се фълят у длибокото на черно море или по-добре на атлантика, набира все повече поддръжници! долу #европата! свобода за абаканите!

да ги изсипят в Канада, мечките умират от глад. Поне малко полза да има от тия.

оти не си подпъхнете еврото където слънцето не огрява? имам предвид под леглото, че единият крак накуцва.

Абе то и ББ трябва да е в затвора,ама ни е премиер!!!

еми Радев има всички пълномощия да го арестува и да го вкара. Оти не го е арестувал??? Не си гледа работата значи :)

има и пищоф кат пенсионер шапкар, може да влезе в кабинета и да му щракне прангите :)

Банките нямат интерес от еврото. От 10 кладенеца вода ще ви извадят за да ви убждават че не трябва да се минава на евро.

Повече то коментират, че всичко щяло да стане двойно след приемането на еврото. Та нали в България има частен бизнес базиран на пазарна икономика. Пешо, с мазгазинче за хляб, ще се опита от левче да направи хляба на 1 евро. И повечето други ще направят същото "приравняване" към еврото. Та, кой е виновен? Ние самите. Държавата дори и да приеме законодателни мерки, то пак ще стане така, че държавата не знае как да приложи собствените си закони. Пример: На знак спирането или паркирането забранено в България има стотици хиляди паркирали коли. (Само от тук могат да напълнят хазната с милиарди). Ако питате полицай минаващ покрай паркирали автомобили при такъв знак, той ще ви обясни, как нямало подаден сигнал!?!?!?!

Каква инфлация, какви 1 марка = 1 евро лъжи, лъжи, лъжи, лъжи на тролове и лайци икономисти. Комунистическите останки искат да ни издърпат от цивилизацията, я виж каква е инфлацията в Германия в момента, по-ниска от тази в БГ смешник -

Много от цените на стоките са по-ниски от България също така. Лесно може да се провери.

Аре у лево, соросоид!

Тъпо тролско писание! В България има дефлация, а не инфлация. Ти да си правил депозит в банка?! Знаеш ли, че лихвеният процент за годишен срочен депозит е 0.5%, т.е. 5 лв на 1000?! Разбира се, това няма нищо общо с икономиката, а е само финансов инструмент за грабеж, но това е друга тема!

НЕ ТРЯБВА!!!! Ще ни довърши..

точно ще ви довърши,това,че вместо да вземате 10 пъти по-големи заплати от европейските,ще взематасамо9 пъти повече от тях,хахахах,безграничната ви алчност ще ви затрие,не еврото,отворили сте хипопотамски усти,света да лапнете,но да ви приседне дано

Следствията: 1. 100% ще има инфлация. Тук дори не говорим за 99.9% вероятност, а за абсолютна 100%-ова такава. Лева бе вързан към марката. Германия като премина към еврото, например паркинг от 1 марка стана 1 евро или почти двойно по-скъпо. Правеха и калкулатори марка-евро, за да се ориентират колко струва. Никой няма да закръгли цената надолу от 1 лев на 0.5 евро; 2. Обвързват ни с ЕС, да не може да се измъкнем като Великобритания. Загуба е на суверенитет и във финансовият сектор; 3. Повече евро се дават само на заеми. Но кой дава заемите? Би трябвало частично да сме и ние, като част от ЕС. Реално май ги прибира ЕС. Освен това ги дават през банки. Например решават, че ще отпуснат заем на Гърция с 1% лихва, но реално го дават на банка. Банката после дава заем на Гърция с 12% лихва. Това е реален случай! ЕС обслужва разни банки. Има вероятно там корупция и лобизъм.

Пак грабеж!Пак да те ограбят поне двойно...Хлябът ако е лев ще стане 2...тоест едно евро, приказките, че цените ще се запазят са залъгалки за глупаци, погледнете какво стана в страните където въведоха еврото преди 15 г....

е па ще ядеш по-малко тесто :)

Над 70 милиарда лева депозити има в банките. Те са първата цел при преминаване към еврото, защото фиксинга няма да е вече 1,95583 ,а сигурно двоен. Така държавата ще прибере доста от тези милиарди.

ми купи си нещо сега бе- имот, хапартамент, кола, или злато на жената, или направо евро и долари сега си купи. Ма най-сигурно е да си купиш рубли. Курса на рублата сега е подценен, а мощната руска икономика ще дръпне кат електровоз и всеки вложен лев в рубли сега след време ще се върне стократно. Ама малко хора го осъзнават това. Дори и от БСП ;)

Смешник, инфлацията в Германия винаги е била по-ниска от тази в България. Я ми покажи една година, в която инфлацията е била по-висока от тази в БГ. Комунистическа утрепка

Миналата година - имахме дефлация

Един куп дрънканици в тази статия и нищо конкретно не се казва/Хората ги интересува следното. Как ще се мине към евро-по"трънския курс ли".Т.е.Цифрите на цените ще се умножат по1,95, а заплати и всичко останало ще си е по старо му. Пак ли Лили Гъзлето и Бойко ще се подиграват, че видите ли в Европа цените са такива, а ще се правят на Еб,ни в главите за заплати. Как ще се реши въпроса с циганските помощи и въобще ще се дават ли пари без да се работи, хей така щото си голям осеменител и ще се перчи циганина, че бил голям е.ач.А българите не били.Ами как да са като оня само лежи, краде и е.е, а после аз да му гледам чаветата.Ако не ги подкарат под строй, да бачкат тази измет и им снасят ей така, никакво евро. Ей такива работи ги вълнуват хората, а не какво е казал Юнкер или Лили Гъзлето.

Никъде не се съобщава,коментира че 2 години преди въвеждане на еврото,лева трябва да е свободен т.е.2 години без валутен борд.Ако е така курса ще е 1:5.

Приемането на евро в България трябва да намали лихвите по всички видове кредити в банките,а това е неприемливо за всички банки, които са отворили представителства у нас. Отделно ще се наложи и някой социални закони да се изравнят, така че, вярвайте, ще има някакъв хибрид, който да не позволи да сме баш европейци.

И защо да ТРЯБВА? Кой го казва? Тежко на народа, ако се приеме еврото в България!

След напускането на Англия, ще се наложи финансовите загуби да се разпределят върху останалите държави, че и нови ще натикат в този бизнес клуб наречен ЕС.

Ако сега вкарат еврото в обръщение то значи 15-20% от населението да бъдат обречени на гладна смърт , цените ще станат такива че храната и електроенергията ще станат лукс.

СИ СА ВДИГАТ... На водата.. На тока за фирмите с некакви си 60 до 100%.. НА ХРАНАТА - от повишените цени на тока и водата.. ЕВРОТО на КВАДРАТ ша вдигне повишението...

чудно как във Франция или в Германия 20 % от обречените на гладна смърт още я карат някак си на бира шампанско камамбер и наденички???

как обречените в страната ти даянат на контейнерите за смет... Може да ги видиш, ако свалиш розовите очила.. Те в ГРОБището ти дават ПЛЮСОВЕ, вместо КРЪСТОВЕ...

На всеки 3 месеца френската фирма François-Charles Oberthur Group купила 70% от печатницата на БНБ оказва натиск за приемане на еврото върху политиците на "хранилка" към фирмата. Едно нещо никой не обяснява защо е нужно приемането на еврото.

а кой трябва да го обясни? Чобанов, Овчаров или Карл Маркс?

или ГОРАНЧО, чадо... Те "приватизираха" печатницата..

Аз смятам че господ ни пази да не сме 'готови'. И колко не трябва да влизаме в този финансов капан е трудно да се опише, но е лесно да се сметне че тези страни са по-фалирали и от Америка, когато изключим 'частни капитали', а ние ще се 'комунизираме' с тях??? Що ли не се 'комунизираме' със Швейцария? Общо всичко и ще 'национализираме' частните капитали - и у нас и у тях. Ехехе - че Швейцарците не са виждали богатствата на българският 'частник'... А май са ги виждали - в малките части на мазетата са им - в трезорите за 'бедняци'.

Дайте да е след 2023 година. Тогава ще видим какви са реалностите,и къде е ЕС,дали сме готови ние .

И никой не обясни на елементарен език защо трябва да изхвърли нашите пари и да печатаме евро? Няма разумен довод. Било решено от някакви експерти. Ми те хубаво са решили експертите, ама добре, че имаме демокрация, че накрая бабите да решат искат ли евро или не искат.

"Трябва замяна на лева с евро" - според кого? Трябва референдум. Тогава ще видим дали ни трябва евро.

съветския слугинаж - и референдума ще загубите, боклуци. 70% от българите искат в ЕС.

Те и датчаните искат в ЕС, ама това никак не им попречи да гласуват на референдум, че не щат еврото. Има разлика между двете неща.

Стига с платените ЯЕНИ ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ В ТОЯ СМЪРДЯЩ ГЕРБЕРСКИ САЙТ!!!!! ПРОДАЖНИ БОКЛУЦИ!!! ТЪКМО ЗАЩОТО СМЕ МНОГО ДОБРЕ ИНФОРМИРАНИ И ВИЖДАМЕ ВЕЛИКИТЕ ПОЛЗИ ОТ ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕС, УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕ ИСРАХА ДА КРАДЪТ, А НИЕ ДА ПЛАЩАМЕ, ЗАТОВА БЯМА ДА ДАДЕМ ЛЕВЧЕТО БЕЗ БОЙ!!! И ХИЧ НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА НИ ВНУШАВАШЕ КАК ВСИЧКО Е ПРЕДРЕШЕНО, И НИЕ ЩЕ ВИ ПРОНИДИМ, КАТО АНГЛИЯ, ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ КОЖОДЕРНИЦАТА ЕС!!! ,