За 13 г. безработицата спаднала с 45%

Броят на безработните у нас е спаднал с над 45 на сто за последните 13 години - от 449,1 хил.души до 247,2 хил. души за периода 2003-2016г.

Обратно в новината

Коментари - За 13 г. безработицата спаднала с 45% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Причини: 1. Висок процент на смъртност на хора в работоспособна възраст. 2. Висок процент на хората в работоспособна възраст, работещи в чужбина. 3. Осигуряващи се към разни фирми за да имат трудов стаж. Обикновено безработни, на които предстои пенсиониране. 4. Работещи на 4 часа, които се преброяват като "заети". Но това си е почти безработен! И още заобиколки на закона.

Една голяма лъжа! Просто безработицата се прикрива. А, когато се прибавят и работещите бедни и емигриралите, поради тази причина, лъжата става огромна...

"Броят на безработните у нас е спаднал с над 45 на сто за последните 13 години - от 449,1 хил.души до 247,2 хил. души за периода 2003-2016г." Това някакъв нов виц ли е? Реалната безработица се отчита от броя на здравно неосигурените лица. А те са близо два милиона!

съм чел: 1. Безработицата намалява, защото като изтече една година на борсата му спират помощите, ама и го отрегистрират - нарича се трайна безработица, за която стакмистика няма. 2. Безработицата намалява, защото населението намалява, има много свободни работни места за които няма хора или желаещи. 3. Никой не иска да работи за 4 лева на час. 4. Безработицата намалява - ама в София, а в прованса хората си ядат обувките от бедност и липса на работа.

особено с новите изменения за обещететията за безработица тикватагуменката и тиквениците им ще могат да се радват на 100 проц заетост. НЕЩАСТНИЦИ! да не говорим че 80 проц от тия 45 са забегнали завинаги в чужбина.

Безработицата в ЕС е пълна катастрофа, която не трябва да се прикрива с подобни пропагандни материали. Да се твърди че нива на безработица от 5-6% са нещо добро, едва ли не постижение е цинизъм и манипулация. А нива от 15-20% като тези в Испания, Гърция, Португалия, Италия и др. едно десетилетие след кризата от 2008, са истинското доказателство за провала на ЕС. Относно България: 1. Колко процента щеше да е безработицата, ако България не "изнасяше" безработните си в чужбина, ако 1.5 милиона българи не бяха икономически емигранти? 2. Безработица от 5.8%, дори и ако игнорираме скритата такава, съвсем не е ниска и е много далеч от т.нар. "пълна заетост", към която трябва да се стреми всека държава. Пълна заетост, (т.е. наистина ниска безработица) означава безработица от около 1-2%.

колко работни места е осигурил Пеевски?

калъф?

Само дето с малко по голям % са измели се от ''просперираща''България. Тези приказки са за наивници но не и замислещи хора.. защото другата статистика показва че 40% от работещите са БЕДНИ работещи...

Толкова има регистриране , но реалността е друга и тя не е лицеприятна за управляващите !

Българите в работоспособна възраст са около 4 000 000, заетите в РБ - 2 000 000. Дори да приемем,че 1 000 000 са в чужбина, безработицата е пак 33%.

разбирай 45%от населението се е изнесло от България Тук остават само пенсионерите и болните

Кого ли будалкате? По-скоро май е намаляло трудоспособното население от преминаване в пенсионна възраст и емиграция.

Намалял е броя на безработните, защото хората се изнесаха и като няма хора, няма и безработни. Ама да ви имам и възможносттите да смятате.

Безумци! Не се хвалете с избягалите работници. Защо не пишете с колко са се увеличили работните места? Защото ги няма , унищожихте ги. Скоро и асфалта няма да има кой да яде!

На това му се казва - ФОНДАМЕНТАЛНИ ГЛУПОСТИ ! И какво - След още 13г , и ще станем Водеща страна , не само на Балканите , ами и в света - така ли ?!