Българските ученици с 95 медала от олимпиади за годината

За тази година в елитни ученически международни състезания за наука България има 95 медала - 17 златни, 31 сребърни, 47 бронзови, както и две почетни грамоти.

Обратно в новината

Коментари - Българските ученици с 95 медала от олимпиади за годината | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Верно дума натовският бесепар, че българските управници имат нужда от интелигентни и образовани хора, които да дърпат България напред"! През Терминал 2!

За тези успехи голяма заслуга имат и техните преподаватели в националните отбори. Това са изтъкнати учени и педагози в своята област. Подготовката за един международен турнир изисква много самостоятелна работа на ученици и треньори, десетки лекции и контролни състезания. Накрая идва селекцията на най-добрите. Пиша тези редове, за да си си спомним за един от тях- доктор Младен Манев. Голям математик и много добър човек. Преди един месец почина от рак. А беше само на 47 години.

от Американски Университет не е необходимо да си гений, достатъчно е да имаш добри резултати.

ахаааа там сигур с 4 и 6 пишат щом наште пИчелят

РАЗБЕРА, ЗА ТОВА ВРЕМЕ КОЛКО МАЛОЛЕТНИ ЦИГАНЕТА СА СЕ НАПЛОДИЛИ, ДОКАТО НАШИТЕ УМНИ ДЕЦА СА СЕ СЪСТЕЗАВАЛИ СЪС ЗНАНИЯТА СИ!!! ПРОПАСТ ЗЕЕ МЕЖДУ ТЯХ,ПРОПАСТ!!!ОТ ЕДНАТА СТРАНА-ГЕНИИ,ОТ ДРУГАТА-ПРИМАТИ!

Браво, браво, браво!!! Българчетата са едни от най-интелигентните и умни деца. Печелят множество медали и олимпиади. Адаптират се бързо, учат бързо. НО МОЛЯ ВИ СЕ, ТОВА ОБАЧЕ НИКОЙ НЕ ГО ЗНАЕ. България е като изолатор, невидими са тези постижения. Живея в западна Европа и ви уверявам, тук дори не са чували за тези постижения. Те си остават в шеста глуха. Трябва да се направи нещо по въпроса и всичко това да излезе наяве. ПР куца. В западните страни даже и за Григир Димитров нищо не се казва. Желязната завеса все още съществъва. За съжаление.

Българчеата не са най интелигентните. Няма как да са. В световен мащаб, китайците..и въобще азиатците са най силни в неща който изискват зубрене...да станеш добър с много повторения. Но те както и ние сме слаби в неща който изискват повече хитрост и творчески подход. Не искам да си мислиш че подценявам резултатите на нашите момчета и момичета!!! Това не е така!!! Но нас липсват подходи който могат да капитализират на тези дадености..като да знаеш как да се продадеш. Ние това изкуство не го умеем...затуй и на запад не ни знаят постиженията. Ние чакаме някой да ни разбере, да ни открие и да ни предложи...същото което ще стане и с тези деца. Ще чакат някоя компания да ги наеме, да им предложи възможности, да им каже кабто да правят и да им плаща добре...и с това ще си останат. Тези деца няма да започнат свой бизнес, да направят компания като Апъл или като Микрософт защото не са научени нямат творческата част от уравнението. Това съм г виждал много пъти с нашенци спечелили олимпиади и после работейки някъде си на запад.

азиатците слаби в хитрост и подход ...нещо си се пообъркал май....да не би да не си ходил по далеч от Босилеград?

статистиката по страни,на кое място сме,колко имат другите,тогава ще е интересно,а сега казвате едни полуистини,дето не сме последни,ами сме първи отзад напред,както за спортните олимпиади има класиране по медали за държавите,така дайте и тук за тези олимпиади да видим

Чак пък последни?! Трябва предмет по предмет да се търси класирането... Колкото и умни да са учениците, неизбежно стават жертва на реформите в образованието. То се срива се по всички показатели. По математика, например, до `98 год. бяхме в ТОП 3, след това в ТОП 6. 2003 год. бяхме ПЪРВИ!!! И сривът почна: 2014 год. - 37 място!!! Вече се движим 38-39-40 място.

Браво! Писна ми да слушам за григоровци, кобри и разни други ритнитопковици.

абе, то и от ьовиговци вече ни писна , ама на...търпим ги търтеите кухоглави.

Това е супер.Ние ще ви ги вземем защото при вас няма какво да правят, а вие продължавайте да се радвате на Динко и Златка.

WOW! 95 сервитьори за Германия!!!

Можеш да си мечтаеш за реализацията им.

Доста правилно си го каза Иво. D:

Има ли статистика колко от тези умни деца остават в България ?

От личните ми впечатления почти всички златни деца напускат България. Оставащите са изключения - по финансови причини заради издръжката.

Повечето печелят стипендии в добри университети, а има и изгодни студентски заеми,които се връщат след 5 години работа.

наука се прави с пари, плямпалник ханукски!

АКО МОЖЕМ ЗА ИЗВАДИМ И Б ОТБОР НО ТЕЗИ ОЛИМПИАДИ, МЕДАЛИТЕ МОЖЕ ДА СА И ДВОЙНО ПОВЕЧЕ. КОЙТО УЧИ, УЧИ, А НЕ СЕ ОПРАВДАВА С РАЗНИ ПРИЧИНИ.

Тогава защо съществува НСА, колко медали имат спортистите ни?

На българите им е по-важно да сме добри на тенис, футбол, волейбол. На кой му пука за наука?! Щом спортистите са по-успешни от тези, които залягат над учебниците.....

И те ще напуснат България - при крадливи мутри и "бизнесмени", които си мислят, че някой ще им работи ангария... Боко, ГРОЛ и останалата крадлива политическа пасмина, родена от червената зловонница, са им осигурили бъдещето в чужбина!

820 медала ,радвам се ! колко от притежателите имат възможности за нормално развитие и успехи в България ?каква съдба ги очаква ,какво им предлага мащехата?

Браво на медалистите! Всяка година ни карат да се гордеем, че сме българи. БРАВО!!! ПП: Предполагам, че мутрофизкултурниците, горановчетата и шментите са особено горди с приноса си, когато определят бюджетите за образование, наука и иновации и с отношението си към хората на науката :(

А отдолу идат роми... Който има глава да мисли.