Маринов: 2017 г. - ”нагоре по стълбата, която води надолу”

Без съмнение, годината бе трудна, тревожна и нервна. Истината е, че от крехките тенденции на икономически напредък се възползват малка част от българите.

Обратно в новината

Коментари - Маринов: 2017 г. - ”нагоре по стълбата, която води надолу” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истината е, че от крехките тенденции на икономически напредък се ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВА малка част от българите - спекуланти и еврогейчета.

Прав е човека. По зле ще става. Нормално 80 %.

Тая "рубрика" спокойно може да я кръстите "на фикус"... 4% растеж, бум в икономиката, недостиг на работни места и какъв е изводът на комуноида Маринов? Дааа, стълбата води надолу за Маринов, властта не му дава да папка. Затова е лоша, а в България е зле...

се убеждавам, че Алеко Константинов не е успял да довърши произведението си "Бай Ганьо"?! Трябвало е да напише още един епизод от неговия "живот"- на премиер в България!! Но СЪДБАТА не ни "забрави" и ДНЕС ни "сервира" ТРИМАНДАТНОТО "управление на бай Ганьо" в лицето на Бочко Борисовия и ортаци! КЕЛЕПИР- МНОГООО, МНОГО!! Карбовски говореше по ТВ-то, че се "бутат" т.е. рушат стари паметници и се правят нови. ЗАТОВА предлагам да се направи още един и той ще бъде уникален! Това е паметника на трима видни "държавници" (Бочко, Цецко и Цацко), но обърнати с краката НАГОРЕ и с главите НАДОЛУ върху българската земя, за да крепят "стабилността" й !!!

Абсолютно правилни изводи! ДОБРЕ,ЧЕ НЯМА ДЪНО, иначе догодина ще си счупим главите при това управление!

"...време е да осъзнаем, че непрестанните внушения за постоянно възкачване по пътя на просперитета не са нищо повече от димна завеса, прикриваща движението нагоре по стълбата, която води надолу Неоспорим факт! Армията на клошарите и психарите расте...

другарю маринов---що от куче стана на свиня , бе???

МА НИЕ СМЕ ПО-ЧЕСТНИ И ПО-ТРУДОЛЮБИВИ ОТ ТИЯ ПАЧАВРИ ПОЛИТОЛОЗИТЕ МА :))

честно казано и хигиената ви е на много по-високо ниво, а и откъм доверие сте напред. но пък, сте многократно по-скъпи и с многократно повече морални задръжки.

Сашко, прав си, въпреки че в най-скоро време последният ще изгаси лампите и ще остави вратата отворена...... И да си говорим и да не си говорим вече няма никакъв смисъл.....

,,Потресаващо ниско ниво на ЕЛИТА НИ..,,!!!!И по соросоидите си ли личи най много.Това си е резултат на старателна америчка селекция и капиталистически РАСТЕЖ....Същото е било и преди девети.....

Прав си, но премълчаваш, че най-големият батак и булашик бяха между девети и десети, с което, сигурен съм, че си съгласен.

това е резултат от работническо-селската селекция на прости, неграмотни и ограничени комунисти, но пък агресивни и първични и продажни

тоя мрасен соцялдемократ----есамо за псувни!:))))))

тоз кирлив тлустак---беше шеф на софииското ,, бсп,,,-----ами, еби им мамата на такива!:))),))

Сашко едва се откъсна от онези лепки, говори много балансирано и точно и ги кълве по най-милото. А той ги познава по-добре отвътре от нас с вас, нали? Подкрепяйте го - няма по-ценен кадър от осъзналия се и покаял се!!!

е под стълбата,май?!

Da, това управление е лошо, ,надменно, откровено -просташко но още по лошо е ако дойдат комундетата от първи ешелон начело с курнелия демагогова путинска!

Ех, на мама мушморочето охранено...Едно от комунистическите богаташчета, дълги години беше председател на Софийската организация на БСП...

За "аутсорсинга" Маринов е прав. То си е живо ишлеме. Кодиране. Износ на човешки труд, от най-скъпия. За България не остава висока добавена стойност, само едните заплати на персонала. Не остават марки, лицензи, продукти, висококвалифицирани специалисти. Не остават хора с амбиции и способности за предприемачи, не остават български фирми. Даже данък печалба не остава - на софтуера къде ще му хванеш края по мрежата, тука се отчитат само разходи по развой и поддръжка. Прехвърля се в други страни и оттам се продават лицензите. Счетоводна печалба в България отчитат около нулата, данък за държавата - 10% от "около нулата". Не че в другите индустрии е много по-различно. Работи се за едните заплати. Да, ама със заплати, пък били те и добри, не се прави богата държава. И даже не може да се издържа най-най-обикновена държава, разпада се пред очите ни.

Комунистите и от софтуер ли започнаха да разбират? Я поясни малко, че нещо не те разбирам за ишлемето... ти си за ниски заплати на работещите и голеееееема печалба за държавата. Говориш за некакви марки, лицензи, дето не оставали тук... ами в коя индустрия със чуждестранни собственици марките са български. Ти понеже не работиш никъде и няма как да знаеш, че за хората е важно какво получават, а не какви лицензи, марки и т.н. имали фирмите им.

Точно комунистите разбираха!!!!Даже и изчислителни центрове си имаха,и ЗАВОДИ за електроника и петгодишни планове за РАЗВИТИЕ ,ДАЖЕ И ПЕЧАЛБАТА ОСТАВАШЕ ТУК.....Ти явно още се надаш на чужди мъди и инвестиции......

Всеки се катери по ''стълбата'' според нуждите и джоба! Преди 10 години беше имотния балон и кредитния бум. Масово се теглеха кредити поради свръхочакването на българина от членството ни в ЕС. ТОВА БЯХА ПАРИ НА КРЕДИТ КОИТО СЕГА НЯКОИ ВСЕ ОЩЕ ВРЪЩАТ. Сега нещата са в пъти по-добре.

"Професоре", титлата Ви ми напомня за оня лаф за маймуната която се катери нагоре по дървото. И с титла, и без титла, на човек му личи колко струва, а и за покритието на тази титла специално, най-добър индикатор са студентите, така че - по-кротко, и не с този менторски тон /той не е за Вас/. Между другото, за титлата ли бяха политическите Ви напъни преди време ?

България ще достигне нивото на слабата комунистическа 1989 г. едва за период от 50-70 години Уолстрийт Джърнал, 12.8.2012 г.

За съжаление за лошото управление на държавата са виновни не само управляващите, а и опозицията. С две думи - първите слаби и неграмотни, вторите немощна алтернатива.

управляващите не са опозиция и неопозиция. управляващите са онези, които им купуват изборите и им нареждат как да държат дебилите в мизерия за да са под контрол. от пачаврите, набедени за политици не зависи нищо значително.

А дали е постигнато това си личи и по тоталната АПОЛИТИЧНОСТ на дебилите....В тези си размери е ,,идеална,, за тях.....

2016... Доц. Александър Маринов: Проектира се голяма коалиция - ГЕРБ, БСП, АБВ и ПФ

Браво ,професоре много интелигентен коментар на случващато се в страната.

2016 ....Александър Маринов: ГЕРБ губи изборите и се разпада, Борисов скоро ще е извън политиката

проф. Маринов, най-накрая някой да каже голата истина!

Днес сутринта един от проспериращите 10%, горд собственик на баварец 5-ца, го думнаха насред София.

ПРЕДИ УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ПЕНСИИТЕ, ПЕНСИОНЕРИТЕ АГОНИЗИРАХА ОТ НЕМОТИЯ. РАЗЛИКАТА СЛЕД "УВЕЛИЧАВАНЕТО ИМ Е ТАЯ, ЧЕ АГОНИЯТА ЩЕ БЪДЕ ПО ПРОДЪЛЖИТЕЛНА.

боклуците се чудят с каква по-тъпа интрига да изопачаврят значимото от реалността в мутристан. ктб, белене, пирамиди, приХватизация, галева омбудсман ли е още, кои мутри я поръчват сега...!? колко скорости има бентлито на честния кмет комунист!? масларова ще ремонтира ли кенефа на гарата у селото си за още 10 милиона !? добре ли е опелчето на свинята грухтеевски от дпс, а мама 6/49 !? хахааааа... боклуциии

Маймунджилъците на Борисов вече не са интересни. Даже са отблъскващи. Трябва да им се сложи край.

ХАХААААА ДОГАНЕ , ТИ ЛИ ГОВОРИШ ЗА МАЙМУНИ БЕЕЕ...

по честни в изследванията и прогнозите си ...биха направили един ужасяващ анализ на жизненото равнище по групи население. Макро картинката с която се хвали премиера маскира дълбокото разслоение на обществото.Очертават се едни 10-15% които даже не са мечтали да живеят така добре...50% щоито едва свързват двата края и потънали в кредити....всичко останало около 35% е ужасна бедност. И това е стабилно...да ,това е стабилността с която се хвали правителството.

Реалното състояние на страната е: Според бюлетина на БНБ, брутният външен дълг на България към края на септември е 32.880 милиарда евро, което е 66.5% от БВП...

лъжеш като курнелия! бвд на България: 1997г. жан виденов-97.3% от бвп. 2016г. бойкоборисов-29.1 % от бвп. защо кумонделите не искате да проумеете, че днес всеки има информация за всичко, и тя е достъпна за всички? дрОгаре, времето на вестник правда отдавна отмина, и то безвъзвратно!

Той-чо, защо не съпоставиш данните с тези от 2009 година, ами се разхождаш толкова назад ... Защото не ти изнасят ли?

Краят на ГЕРБ и неговият вожд няма да е добър

Анализът е точен и мрачен. Аз искрено се възхищавам на млади българи,успели в живота и попрището си.Наши деца,побеждават/не "бият"по боковски/ на световни форуми,олимпиади,класират се за престижни университети..... Никога не съм бил манияк по темата"Българите са най-великите". Но как е възможно,на фона на един прекрасен генетичен материал с чудесна фенотипна изява,България да се управлява от 80% дебили!? Дебили нагли,крадливи,корумпирани,прости,необразовани и аморални!!??КАК?

Положението е добре дошло за Козяците. Те поддържат Изродите с пари и контролират ВОТА по изборите. А скоро, щ е ги улесним, като вкараме "Електрическия" ВОТ. Там, ще става лесно. Директно от Белата Колиба с един лаптоп

на това успех ли му викаш? Да спечелиш някоя олимпиада и да се класираш в някой западен университет? Това е изключително опростачаване навиждането за успех. Успех ще има когато чуем за тези спечелили олимпиадите и класирали се в универсиеттите, че са постигнали нещо значимо и полезно за хората. останалото са текущи процеси от житието и битието на хората. Ами може някой от тия с олимпиадите да стане клошар, а тия дето влизат в университетите да не могат да изкласят. Така че не говорете празни приказки. зле сме и по зле ще ставаме, няма шанс и бъдеще държава, в която родителите гонят децата си още в средното образование да ходят навън да учат каквото и да е само и само да не останат тука.

КАК???....Ами не е толкова лесно,повярвай.....Много акъл,знание,ловкост,опит,СРЕДСТВА се хвърлят за това.Виж колко НПО ,агенции,институти,центрове ти дават акъл...Виж и кой висши университети имат най-много кадри в управлението .ВИЖ,ТОВА Е ПРЕД ОЧИТЕ ТИ ДАЖЕ И ТРОЛОВЕТЕ.

Днес освиркаха и охулиха Борисов в Ловеч. Бобчо едва успя да избяга с джипката

А защо само са го освиркали? Бой, бой трябва да има по кухата кратуна. Тоя глупак докато не яде бой някъде по екскурзиите си, няма да се стресне и да сдаде властта. Може да мечтаем само Сретен и други прецакани като него да ни решат проблема с наглеца, изживяващ се като политик.

Анализът можеше да е много по-кратък. Достатъчно беше да се спомене, че последните години ни управляват само идиоти, начело с най-големия простак в историята на страната ни. Досега в световната история няма случай, държава да е управлявана от идиот и тя да просперира. България не прави изключение от това правило. Изводът е, че за да се отлепим от дъното, боклукът трябва да бъде изметен. Вижте румънците - отново са на протест, а ние сме жалки робски душици, оцеляващи и вегетиращи поединично.

:) Е, поне ще влезем в Ркордите на Гинес - България е първата в света страна, управлявана от елементарни частици. :)

Имаме поне щастието да видиме на живо как Бай Ганьо управлява бедната ни държава и прогонва по-способните надалече. Народа не е "върховен суверен" в никой случай, народа е превърнат в един скапан "матрял" след целенасочените усилия на културтрегерите. Чалги, порнография, престъпност и простотия каквито България не помни. Крачиме смело по пътя напред ама не виждаме дълбоката дупка след завоя. Ще ни остане удоволствието че гледаме Бай Ганьо на живо, и то ще ни излезе много скъпо!

Вацлав Хавел:"Комунистите са вечни провокатори и Вън от Власт" Този чугунен.комунист е неуспял в БКП.бсп и сега е УЖ обективен соц- иолог с изкривено мислене Защо? Анализирай най-важени показатели БВП по време на соца 22милр лв сега е +480% или 105милр +фиск- резерв 15,6милр При соца мин пен- сия 18лв сега 200лв При соца мин заплата 40лв сега 510лв , колко са парите на хората в банки - преди заеми и няколко милн сега 52милн Преди автомобили 92хил сега 5милн Бог наказва предатели на народа!

Борисов, Цветанов, Плевнелиев, Цецка, Менда ... все комунисти в ГЕРБ .

Ъхъм. Само дето според бюлетина на БНБ, брутният външен дълг на страната към края на септември е 32.880 милиарда евро, което е 66.5% от БВП...

На всеки е ясно, че ДЪРЖАВЕНИЯ дълг е най-добър в ЕС след Естония и е 22милр или 21%, това го каза в НС и вожда ви Гечев, а Общия дълг включва и Частни ф-ми и др и не е определящ за държавните финанси Защо подло лъжеш и провокираш?

" В Чехия героят на кадифената революция Вацлав Хавел се "радва" на широко обществено презрение, особено след като стана ясно, че след Пражката пролет, при 4 годишния си престой в затвора е подписал декларация за сътрудничество със "Статни безпечност" (чешката държавна сигурност)."

Така е сътрудничил, че е из.вършил Велико Дело за Чехия и Словакия, като е провел ЛУСТРАЦИЯ и е от- странил от власт провалилите се Комунисти и ги е изпратил да работят по професията си. Затова БВП и пенсии и заплати са 300% по високи от нашите... Виж и Румъния бе след нас 25%, аслед Лустрация сега е 20% напред Ако имаш нормален Чип анализирай

Нещо си се объркал тотално,такива като теб гласуват за ББ и затова сме в това унизително положение.

Анализа е безпощадно точен.За съжаление е приложим не само за 2017та но и за много години назад.

Браво! Или с три думи-Управляват ни Простаци!

ще е приложим и за години напред

България не само няма капацитет да води на запад и на изток (както тържествено обяви премиера от една европейска столица), тя не е в състояние дори да бъде равностоен партньор дори и на съседите си. Просто защото днес няма нужния политически, икономически и дипломатически капацитет, вкл. заради потресаващо ниското ниво на елитите ни.

ТОЛКОВА ДОБРЕ ГО Е КАЗАЛ: СТЪЛБАТА, КОЯТО ВОДИ НАДОЛУ. УМНИТЕ ХОРА СЕ ЧУДЯТ ДО КОГА ТЕЗИ ЦЪРВУЛИ -УПРАВЛЯВАЩИ ЩЕ НИ ТИКАТ КЪМ ДЪНОТО

Клишето е изплагиатствано по аналогия със заглавието на книга ог Шийла Дилейни, "Нагоре по стълбата, която води надолу" ("Up the Downstairs Case"). "Оригинален" в мисленето в клишета.

Какъв ти е проблема ,че човека използва известен цитат ? Аз никъде не видях , той да твърди ,че е автора . Или са ви спусна ли нареждане да се плюе на всяка цена ?

Включвам се за да сложа прът в колелата на всички тролове . Човекът говори за ЦЕЛИЯТ ни политически елит . Само слабоумен или платен , може да отрече очеизбодният за всички факт . Като си пусна в тубата някое стар репортаж от периода 1989-1997 и с сравния нивото на политиците тогава и сега просто е плачевна . Нашият парламент се превърна в селски хоремаг , пълен с ограничени , алчни и прости селяндури . Те от своя страна гледат максимално бързо да смачкат всяка форма на интелект , защото ги е страх. За това и толково бързо беше опростачен всеки един аспект на общественият живот .

Искате да кажете, че нивото на Луканов, Костов и Виденов е по-високо от това на Борисов, Карадайъ и Нинова?

За съжаление американските комунисти толкова могат и ТОВА ИМ РАЗРЕШАВАТ.

Този от снимката ми прилича на един от актьорите в Fear The Walking Dead :)))

Това е най-важното - на какво ни прилича даден индивид. А дали е вярно това, което е написал, заслужава ли да се чете и коментира - на кой му пука.

Абсолютно точна оценка на ТИКВЕНОТО Управление. А Фактите са навсякъде около нас

Много точна характеристика на изминаващата година. Понеже българите се славят като индивидуалисти, много е трудно да убедиш един човек, който взима заплата от 1200-1500 лв., че страната върви напред. ато гледах филма за Естонското председателство, видях колко сме изостанали и как политиката се опростачи, дебатите станаха по-зле от махленски разговори. Факт е, че мутрите са некомпетентни, че ББ си прави избори когато и както си поиска, че ЦЦ. е натоварен с плюенето по президента и по всеки, който иска точен отговор на сгрешена политика. Щом Цецка се изцепи в ефир Борис три, какво повече да говорим за капацинет. Лошото е, че когато анализатори показват безпристрастно състоянието на държавата винаги се намират такива, които почват да плюят.

Човече говориш за заплати от 1200-1500лв нагоре! Майка ми баща ми брат ми почти всички мой роднини и познати вземат заплати от сорта на 500-550лв. Заплати 1200-1500лв са недостижими миражи за тях! Аз единствен може да се каже, че вземам такава заплата и по-голяма, но това е защото работя сезонно извън БГ.

"Неслучайно и първата и втората световна война почват от Балканите.Това заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Брюксел." Копирано от https://link link Невежество. Немам думи!

Е то във Винету не ги пише тия работи, простено му е на вожда.

А бе този ли политолог...? Политолог на БСП, обслужващ червената олигархия..., един от псевдопрофесорите!

много жалко - в гроб нямате псевдопрофесори даже. Имате тикви и пъпеши само.

и калинки

Рисуването на чернилка, е общо взето плод да лична вътрешна емоционалност. Българина е там където се чувства сам. Не можеш да накараш човека от кръчмата, да ''се облагодетелства повече'',защото самия той не го иска и не прави нищо по въпроса. В общи линии България и ЕС дават 100% възможност за реализация за този който иска и действа;)

от гробарски теоретици. Кой докара народа до там да не иска нищо вече, до отчаяние, до апатия. Определено при Сътанишев не беше така при всичките му кусури.

Интересно как познахте, че е "гробарски теоретик" след като това е бившият председател на софийската организация на БСП (преди Р. Овч.)?

червеногушко...

ушат каун.

не съм клепоух,като любимият ти тъпак!

-Поредният О.Ф.профан!