Обесването на врага с партиен билет по заповед на Сталин

В 2.30 ч. на 17 декември 1949 година на бесилото в Софийския затвор увисва един от създателите на Народния съд Трайчо Костов.

Обратно в новината

Коментари - Обесването на врага с партиен билет по заповед на Сталин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този колко народ е избил чрез "народен съд", на колко народ е взел земята насила, колко мъка е създал... Малко му е да лае по храната...

всички комунисти заслужават такава смърт, дори им е малко, те избиват милиони

На гроба му имаше бюст паметник. Скоро ходих на гробищата и видях, че бюста е откъртен от постамента и го няма. Информация?

А за тези,които този...изрод и подобните на него са избили без съд и присъда,кога ще дадете сведения???

Май забравяте, че Г. Димитров и В. Коларов като лидери на КОМИНТЕРН-а са издавали и подписвали смъртни присъди над сънародниците си. Не забравяйте, че и Васил Танев(участник в Лайпцигския процес), изпратен с една от групите на Парашутистите е бил застрелян в самолета и после - изхвърлен. Полицейските архиви го показват, а полицайте нямат интерес да лъжат!!!

Ха сега де! От кога станахте сънародници с Г.Димитров, когото изгонихте от България, след като победи нацистите в Лайпцигския процес?

Сталин се е занимавал с дребния агент Трайчо? Смешни сте! Все едно Путин да коментира Костоф!Пръц!

непознаващите историческата истина... използват момента, за да си "начешат крастата"-Антисталинизъм! Сталин никога не си е позволявал лично отношение нито към своите политически противници, нито към съратниците си, нито дори към своите роднини!Знаем за отношението към големия му син, попаднал в германска плен... Не Сталин, а"Всевиждащото" око, дясната му ръка- евреинът Лаврентий Берия, глава на НКВД, ръководещ целия военнопромишлен потенциал на СССР, е виновен както за репресиите в СССР... за масовите убийства, заточване на неудобните в Гулаг и т.н., така и за жестоката политика на Репресиите в страните, съюзници на СССР, вкл.Бг! Когато Сталин проумява, че съществува световен ционистки заговор на задграничните ционистки централи в САЩ, Израел, Европа... и решава да забрани дейността на ЕВРЕЙСКИЯ КОМИТЕТ в СССР, като подведомствен на американски и английски организации за "защита на еврейските човешки права", тогава...по заповед на Берия, Сталин е отровен от Хрустьлов и умишлено оставен да умре без лекарска помощ...Сталин не е умрял от инсулт! Според точния израз на Хегел: "Няма Еволюция, без Революция, защото в противен случай:Еволюцията се превръща в Глупава Безкрайност"... Сега, в годините на разбиване на комунистическите идеали, няма нищо удивително, че еврейските смутители... са отново в първите редици...

Костов е имал код на банка в Швейцария от Никола Вапцаров- Чърчил е финансирал българската и сръбска съпротива. По делото на Никола Вапцаров е открит куфар с долари и английски лири на сткойност 2 млн. Естествено, куфарът изчезва по време на следствието. Но Вапцаров не издава сметката в Швейцария. Трайчо Костов , като алчен и доста наивен, пропада.

Трайчо Костов е агент на англичаните.Нещо като Лилов и Луканов. Те го залъгват, че имат надмощие над СССР с атомните оръжия. Австрийският агент Стамболов номер 2. Стамболов докарал Фердинанд и разчитал на покровителството му, оплювайки Русия.Нищо ново.

Трайчо Костов купува камиони от Австрия на концесия, без да съобрази че австрийските банкери се отчитат на Сталин. Нещо като Нора Ананиева и бсп-ко. Които също не отчетоха какво ги чака. Да прецакаш СССР или Русия е самоубийство. Предавайки България.Особено ако нямаш армия, от рода на КНДР.

Кой предаде България на немците 1941 ва година?

Немци - тоест неми. Сталин не е искал руският мужик да мрази Германия и германците. Затова е използвал названието немци - тоест неми, не им се разбира приказката. както римляните са наричали варварите - тоест, вра-вра, нищо не им се разбира.

Златните 45 години на България! Никога няма да се повторят. Когато френската буржуазия избива фронтмените на Френската революция, това е добре, ама за БЪлгария не може!

На мен мие много любопитно какво и с кой от запада сме търгували 46г 47г примерно

и друго е интеерсно - той е бил интелигент и все пак е занел че прад Сталин даже Чърчил е ставал, въпреки угворката с Рузвелт да не го прави...и изведнаж видите ли почнал да крие от него и да се кара с него ...нещичко нее чиста тая раьбота и много намирисква на поп Кръстювщина и на нЕнквщина ( Оборища) та така за "историците" малко информацимя за размисъл

Доста повърхностно и непълно е представена развитието на случая "Трайчо Костов". Първоначално, Костов е изваден от Политбюро, но остава член на ЦК на БКП. На Първи Май, той участва в празничната манифестация, но този път не е сред до бившите си другари на трибуната, а просто минава като обикновен манифестиращ. Това изглежда никак не е зарадвало, например, Васил Коларов (по това време Георги Димитров е на лечение в СССР...). Така се стига до надигане на "спонтанно" недоволство в т.н. низови партийни организации и сред редови партийни членове (красиви, умни, интелигентни, по Росен Плевнелиев), които започват да протестират срещу лекото наказание, наложено на Трайчо Костов и дори и "да оказват натиск" на висшето партийно ръководство да наложи по-тежко наказание. Партийната върхушка се поддава на натиска и коригира решението си, като отстранява Костов от състава на ЦК и го изключва от БКП. Сред протестиращите партийни организации, за отбелязване са тези в София (с първи секретар Тодор Живков) и в Пловдив (първи секретар Демир Янев), с особено настойчивите си искания за налагане на значително по-тежко наказание на падналия втори човек в партийното ръководство. Когато Трайчо Костов е изключен от БКП, в следващите действия се включва партийният печат и близки до него вестници и списания. Появяват се обвинения в антисъветизъм и титовизъм, докато в един "прекрасен" ден излиза статия, призоваваща да се отговори на въпроса "Кой е Трайчо Костов?" По-точно, подготвяща хората за предстоящата и, същевременно, предрешена съдебна разправа с човека на снимката. Впрочем, за тези подробности едва ли би имало смисъл да се пише тук, ако внимателното вглеждане в тях не ни позволяваше да разпознаваме не само тогавашните, но и сегашните методи за дискредитиране на политически противници и просто на неудобни хора.

Цитатът на Сталин (ако изобщо е точен и неизмислен) не доказва нищо. Нека си спомним бившия посланик на САЩ Дж. Уорлик и заплахата му "Аз ще те унищожа!" към един тогавашен (и настоящ) народен представител. Трудно е да се каже днес дали въпросният народен представител наистина е унищожен. Ясно е обаче, че дори това да е така, става дума само за политическо, но не и за физическо унищожение, при което, самият Уорлик няма никаква "заслуга" за получения резултат. Що се отнася до Трайчо Костов, макар и вицепремиер, с него се е занимавал Сталин, докато в по-ново време нивото пада все повече и повече. Достаъчно е да си спомним, че български министър-председали бяха заставяни по унизителен за България начин да изпълняват нареждания било на държавен секретар, било на сенатор, който формално не представлява официалните власти в САЩ.

Твоят паст какво доказва, философе?

постът си доказва това което трябва, виж въпросът доказва, че аненцефалията е масово разпрпостранена доста над 80 процента

политиката е мръсна работа и който нож вади, от нож умира.

Но вместо от НАТО, да доде от Брато, е тва вече е кофти. Пролетарската революция изяжда пръкналите й се деца. Какво да коментира човек, то всичко ясно. Сега се стрелят, крадат, отвличат и изнудват. Директно, без да го обличат в пролетарска фразеология. А вие сменихте ли си гумите със зимни? Платихте ли си тока и парното, та сте седнали отрано да ядете и пиете на трапезата? Я мислете по-отговорно, ама-ха. Нали това е най-важното? А, и чушкопека като уред на столетието. Хората - компютри, технологии.... тук - буркани и капачки! Баси. То почва от ч9-та, не е от сега. Но се надяваме все някога да свърши, иначе лошо, Седларов, куче касичка.

комунисти бесят комунист - баси мамата !

НИ Е СИГУРНУ

И затова пропада държавата да знаеш!

Ха връзките със съучениците са му помогнали да си запази живота, въпреки терористичната дейност срещу държавата, но не са го спасили от бащицата на народите! Според Божидар Димитров, а той е чел все пак по-неизвестни документи, Трайчо е успял да вбеси Сталин, с искането бг. тютюна руснаците да го плащат, а не да го прибират без пари, както и турците по време на "робството" не са правили! Но че не е бил свестен е ясно от факта колко присъди на достойни българи е подписал с лека ръка по сталински "няма човек - няма проблем"! Действал е все едно се намира в Русия и осъжда мужици, а не българи на смърт, тези азиатци така и не разбраха, че истинското богатство е биологичното - типични идиоти!

Още едно доказателство, че жив свестен комунис НЯМА. То и за мъстрвите е самнитено но поне вече не мърсят земята.

На комунистите им се полага кушешка смърт-от своите.За един братоубиец какво друго,затова,че е избил хиляди българи-освен смърт.

алчен и жесток като всички комуноиди от бкп, но не е бил глупак. осъзнал е, че чудовището сталин иска да постави България на колене - политически и икономически. за съжаление сталин успява, но всичките комунисти-убийци са прокълнати да се мъчат като кучета, преди да пукясат и да се пържат в ада за цяла вечност. дори всемогъщият сталин след като го покосява инсулта, се влачи като куче с часове и никой около него не му помага от страх.

Цяла ГЕЙропа щеше да е под фашистко робство!

Бегай да се лекуваш.

А, Стамболийски фашистите са го драли жив!Сталин от тях се е научил!

vasil

Преди Стамболийски да бъде заловен от превратаджиите,негови поддръжници избиват поддръжници на опозицията по такъв начин,че телата им са обезобразени до неузнаваемост. Поп Андрей Игнатов обесва по телеграфните стълбове неколцина селяни,които мразел на битова основа. Партизаните са рязали глави. Това не оправдава убийците им,но обяснява действията им.

Нека всички комунисти и социалисти измрат.

трябваше да им помогнем преди 20-тина години, но нали сме демократи и хора , а не животни като тях.

С живота и смърта на този комунист се разбира същноста на КОМУНИЗМА. ТЕРОР и УБИИСТВА (УБИИЦИ) ХОРА БДЕТЕ ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

С живота и смърта на този комунист се доказва СЪЩНОСТА на КОМУНИЗМА. ЧЕРВЕН ТЕРОР и УБИИСТВА. УБИИЦИ ! ! !

убийци и терористи се пържат в ада! Проклети да се!

И мутри, дерибеи, новокапиталисти, физкултурници на власт и др.... Хахах!

Трайчо Костов както и Радко Димитриев са руски мекерета и напълно са заслужили съдбата си. Единия обесен кат мръсно куче за злодеянията си, другия клан от казаците с тъпото на шашката. На предателите на България и руски агенти само кучешка смърт се полага

ТРАЙЧО КОСТОВ И ГЕОРГИ АНДРЕЙЧИН (ДЖОРДЖ БАЛКАНЕЦ) СА УБИТИ ОТ СТАЛИН ЗА ОТРАВЯНЕТО НА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ :)) .... ЕВРЕИНА ГЕОРГИ АНДРЕЙЧИН Е ЛИЧЕН СЕКРЕТАР НА ДИМИТРОВ И МУ СИПВА ОТРОВАТА - ТОЙ Е ДЯДО НА ЕВРЕИНА АНДРЕЙ РАЙЧЕВ - ПОЛИТОЛОГ :))

Получил е това, което е търсел. Убиецът е бил убит, от своите за по-голяма ирония. A иначе има неща в неговата биография, които смущават. Tой остава жив, за да бъде убит Bапцаров. Бил е преди него на опашката за смъртни, но няколко дни преди екзекуцията е заменен с Bапцаров. Cлед това следва трудното му за обяснение бягство от Cъдебната палата, когато скача от втория етаж и избягва. Ужким гОлем герой, пък не са го пазили. Hай-вероятно е бил човек на Гешов и комунярите са използвали тези данни, за да го осъдят. Иначе, ако си беше кротувал,а не защитавал цените на доматите пред Сталин (става въпрос за отказа му да се дават домати на Pусия на ниските цени, които Cталин е искал. 3а това му деяние му свалям шапка,. Kоето сие , си е), можеше да поживее повече.

Плюс е, че споменават името му. Иначе има лъжи като "терористични актове", били са атентати срещу видни фашисти. "Политически убийства" - клевета без обяснение дори. Народният съд на фона на ужасите на 2СВ и фашистките убийства в България не е нещо необичайно или пък несправедливо. Но е вярно, че БКП го е убило. Идиотията да повтарят бандитското поведение на Сталин. И сега пак си докараха бандити на власт.

Били са. терористични. актове. Идиото. В България. не е. имало. фащисти. никога.Идиото. Два пъти. е осъждан. за углавни. престъпления. и никога. на смърт. Той осъжда. маса наорд. за НИЩО. н смърт. Малко му е. И на тебе.Идиото.

Въздадоха справедливост за престъпленията на българските съратници на Хитлер,убийците кръволоци от потушаването на народното въстание от 1923 гоненията на евреите.Забележете,че западните съюзници от антихитлеристката коалиция не са и направили опит да спасят. ^българския елит^!!?Явно са имали способи за въздействие,но са ги ползвали само за царското семейство. За останалите фашисти са били пас.Безспорен исторически факт!

От това, което прочетох, останах с впечатлението, че не всичко е черно и бяло, че няма "терористи" и "демократи". Историята е иронична - човек, подписал смъртните присъди на толкова много народ, за да може БКП да пребъде, бива ликвидиран от същото това БКП. Твърде вероятно е историята да е разкрасена с това "лаене като куче" и подобни натуралистични сцени, но ... този човек не е бил първия, не е бил и последния заминал си по такъв начин. Напомня ми на Гилотен, който си е заминал на гилотината. Играта е същата само играчите се сменят. СССР имаше нещастието да е изграден върху гнили основи, основни архитекти на които са били Сталин и Берия. И двамата са имали неописуем, панически страх от хора, които ги превъзхождат и за тях човешкия живот не е значел нищо. Факт! Когато основите са ти калпави, каквото и да градиш нагоре рано или късно рухва. Ок, България в крайна сметка успя да си съгради до краха на комунизма хубава къщичка, добра индустрия и връзки на международните пазари, бяхме галеника на съюза, петнадесетата република, армия въоръжена до зъби, 9 милиона но ... след като рухнахме резултата е на лице. Още стоим над руините на нещо безвъзвратно загубено и се чудим, аджеба, да го изринем ли и да започнем на чисто или да го поправяме! И така тридесет години! Време, съизмеримо с целия период на комунизма. А ако бяхме изринали всички остатъци още от начало и бяхме започнали на ново, щяхме да имаме вече нова къщичка. Сега имаме нещо, което прилича на нищо ... като говоря за държавата, а не за родината!

Това е фактът, че Т.Костов е преговарял с Милован Джилас по договора за Балканската федерация , подписан на остров Блед между Тито и Г.Димитров. Балканската федерация е идея и мечта на Левски, Ботев и Каравелов. Георги Димитров с огромния си авторитет налага този договор в полза на България : 1. Столица-София 2. 7 Югорепублики с 1 глас и България с 1 глас 3. Македония автономна република с право за самоопределение. Ясно е че тогава щеше да се самоопредели към България. Чърчил разбира от агента си Тито за договора. Ми 6 съчинява писмо до Сталин, че зад гърба на великите сили се основава мощна държава от Марибор до Черно море. Сталин вика Димитров и Тито, но последният като британски агент е предупреден и не отива. Г.Димитров е отровен във вила в Подмосковието.

vasil

Хр.Ботев не е преливал от доверие към Сърбия и политиката й. Г.Димитров умира от пиене и страх.

Разни недоубити фашистки отрепки коментират личност като Т.Костов. Абе уроди, кой през 1923 г. бесеше с тел и гореше живи ляво ориентирани българи.7 800 души.Елит на България.Убийте ми детето пък ще хвърчи не само Св.Неделя във въздуха. кое правителство от 1941 г. раздаде 62 млн. лв. срещу отрязани глави пак на българи ? 50 000 лв. на глава. Бащата на кой демократичен дебелак разстреля невинни деца в Ястребино и Белица ?Кои правителства вързаха България към Запада и в резултат 2 нац.катастрофи и убити над 370 000 мъже ?

vasil

Комунистите и другите леви също са убивали по най-различни начини . Жертвите,които те дават през 1923-1944 са си ги проучили и публикували преди 1989 - максимум около 5 500 души. Поручик Йорданов от убийствста в Ястребино не му е никакъв на политика Александър Йорданов. При началото на Първата световна война Русия е в съюз с част от т.н.от теб Запад.Това още не ти е СССР и Студената война.

Инженерче

И вие сте на въртележката ... И Н. Вапцаров, и Гео Милев, че и Стефан Стамболов и десетки хиляди българи ... повтарям ... БЪЛГАРИ са си заминали заради хора като ВАС! Заради МЪСТ! Нима оправдавате това, което се е случило в Света Неделя? Оправдавам го точно толкова, колкото убийстото на Вапцаров. В наше време решаването на проблеми по такъв начин е абсолютна лудост, но за съжаление се случва навсякъде по целия свят и доста често в "демократичните" държави, за съжаление! Докато тази лудост не спре, ще продължаваме да унищожаваме капацитета на собствената си държава.

не знам дали си познавал доктор Гийотен (така се произнася...) лично та с такава увереност се произнасяш от какво е умрял, но мога да те осведомя че информацията ти е грешна... човека умира на 75 години от цирей на лявото рамо. И т.нар. гилотина не е измислил за да тероризира населението а за да е по-хуманна смъртната присъда.. понеже бесенето можело да продължи почти десет минути през които осъденият се мъчи и рита под бесилката, а екзекуцията с брадва при неопитен палач е било някой път доста грозна гледка: главата разсечена на две или пък първо отсечено рамото и половината врат... та доктора искал да спести всичко това на осъдените

Трайчо Костов е сложна и противоречива личност.Истината е била някъде в архивите на съученика му.Но да се твърди,че лично Сталин е взел решението за ликвидирането му(цитирайте документи )и то заради изностни цени на продоволствия към западна Европа? (пак без документи) е фейково несериозно.Освен онези80% има и други.

бедно семейство, но като отличник учи в елитно училище. Защо му била политиката ? Можеше да спечели стипендия, да завърши право в Европейска Държава и да е полезен на България.

vasil

Може да се говори за скромно,но не крайно бедно семейство.Баща му е бил на държавна работа,с осигурена заплата и пенсия.В оная епоха си е било нещо. Младежите с гимназ.образование,произведени като младши командири през войните 1912-1918 са имали улеснения и предимства при продължаване на образованието си след това.

...е това, което е заслужавал. По ирония на съдбата - от своите.

Комунистически изрод е убил друг комунистически изрод

Бил е идеен мръсник, действащ в духа на тогавашното време. Бил е също човек с качества и интелектуалец, каквито са нужни по принцип на една страната, защото една страна се води от начетени хора. Отвратителното впечатление обаче за истинския българин идва от грубата, нагла, извратено брутална намеса на руснаците. Ярост и гнус ме хваща. За съжаление те и сега в момента са си като преди. Добре че развалихме "приятелството".

Трайчо Костов "Именно той ръководи политическите убийства в първите месеци след преврата и организирането на т.нар. Народен съд." "На 20 януари 1945 г. на заседание на Политбюро, на което се обсъждат присъдите на Народния съд, Трайчо Костов настоява за максимално повече смъртни наказания. " "17 декември, Трайчо Костов е обесен в Централния софийски затвор. " Само цитати от статията! Без коментар.

е бил против ционистката окупация на България и е бил елиминиран като заплаха за нея ,заедно с Вапцаров и хиляди други просветени български родолюбци !

тази статия е истински пример за това ,как еврейския елит от ционисти се опитват да прехвърлят злодействата им върху други изроди или неизроди ; а те -една света вода ненапита ,толкова далеч от пъклените и алчни планове за поробване и владеене на бедните и полирани от комунизъм и и димокрация мозъчета !

мутрешки времена, както са днес. Добре, че мутрите се самоизбиха един друг.

Айде стига сте ривали бе. Няма държава в СВЕТА, в която да не е имало, да няма, и да спрат да има - политически убийства.

Изнервен си нещо, ядосан? Недей, щото като се ядосаш прав сереш....и много меришеш.

Скъса ли си нервичките, сопосопитек??

...Костов е един от около 10-те милиона реални жертви на Сталинските (комунистическите) репресии, които съсипаха живота на стотици милиони хора в Русия и по света. По време на тези репресии се строеше "най-хуманното", най-човешкото" общество. Идиотските идеи на комунистическото общество рухнаха заедно с "великия и непобедим" СССР, отиде си и "великата партия на Ленин", забранена не къде да е, а в собствената си люлка - СССР. Само дето никой няма да върне невинните жертви у нас и по света. А иначе самият Трайчо Костов си е бил от същото котило - убиец, изверг и палач... Убит от собствените си създатели. Логично е комунистите да си го реабилитират с времето... Една червена маймуна може и да се опита нещо да съчини, но маймунските доводи никой не приема на сериозно. А и дарвиновата теория за произхода на човека вече никой не приема на сериозно. Така, че маймуната си е маймуна и никога не може да стане човек. Остава си маймуна, па макар и с червен з..ик.

Добре работа е направил Сталин,че го е осъдил ! Но е трябвало да продължи делото като осъди всички активни чекисти и кагебисти в БГ ,след това тези в СЕСЕСЕРЕ-то а след това да се обеси и себе си !

Според разкази на очевидци при бесенето ,комонистите не са били така жестоки с трайчо! Палача се е фърлил да помага като е увиснал за краката на обесения за да не се мъчи дълго и да умре бърже!

и НЕ САМО Трайчо...

който люби род и родина ,трябва да познава ИСТИНСКАТА си история ,а не да вярва на историци-слуги на чуждите цион. интереси,чиято висша цел е да унищожат всички държави ,заедно с тяхното славно и достойно минало .убеден съм ,че ТРАЙЧО КОСТОВ е бил хиляда пъти по-истински патриот от тези,които управляват днес ,взети заедно и умножено по 1000 !

Организатора на кражбата на 5 милиона долара -Джугашвили от Тифилската експроприация ,наредил да се убеси убиеца на над 11 хиляди невинни българи трайчо костоф! Смърт на фашизма свобода на народа...до следващото поробване!

Сталин е дал квота колко народ да избие Нар. Съд. Имало е квоти за страните. Вижте само в Италия и Франция щонарод е изтрепан даже само за лично отмъщение. Не одобрявам народния съд, но той е само вид отмъщение. Все пак рязани партизански глави е имало доста. През 1948-49та ЦРУ прави постановка на Сталин и той се вързва. Не само в България, а и в други страни - пускат мухата, че народните режими нещо кроят, хортуват си помежду си и ще забият нож в гърба на Сталин. Сталин се е вързал и сменя наред лидери с верни нему хора. Така Сталин се отказва от просъветските народни режими и минава на тоталитарни, подчинени нему. Замислете се у нас кога Димитров става премиер, То е по същата причина.

"...отказва се от "просъветски НАРОДНИ режими" и минава на тоталитарни"???:))) И кво викаш...преди да "мине" към тоталитарни, бяха не-тоталитарни, а?:) Бяха "народни":))) Добре, че глупостта не е болезнена - иначе щеше да се нуждаеш от много силни обезболяващи!:)

vasil

"Виж само..." В 40 милионна Франция са убити без съд около 20 000 души в края на 1944.В 7 милионна България -около 25 000,възможно е и повече.Жертвите от страна на комунисти и др.леви у нас 1923-1944 са около 5 500.Освен убити у нас,се броят и убити и починали в СССР,загинали като червеноармейци,интербригадисти,починали след арест или затвор у нас,някои от кпито години след това.

Чакам за едно име...: не ви го спускат,ами добре,хайде догодина ,жалки профани!

vasil

Ив.Вазов,Ст.Славейков,Тонка Обретенова - първата българка,дипломиран агроном.Съвпадението в имената не е случайно.

Ив Вазов е съден от НС!? СМЕШНО,АКО НЕ БЕШЕ ЖАЛКО

vasil

Този Иван Вазов е племеник на народния поет . Тонка Обретенова е внучка на Баба Тонка от Русе. Стоян Славейков е внук на П.Р.Славейков. И още много потомци на видни възрожденци и дейци от нац.ни изграждане

супер...направо се изкефих че това червено мекере си е пукнало от това което е измислило...дано и сегашните червени мекерета увиснат по бесилките

Абей, коментиращите, по-кротко, бе! Спорите така ожесточено, сякаш сте съвременници, очевидци и участници в онези събития. Или най-малкото лично сте изследвали документацията по случая. Абсолютно от всичко сте способни да направите повод за джавкане. И що се излагате тъй?...Само толкова ли можете!

Абе, комунистите трепали, трепали - колко да са утрепали за 45 години? Бойко и ГЕРБ утрепаха и прогониха много повече хора за 5 години откак захапаха още едно време...сега само довършват кокала Комунистите поне са се трепали едни-други, а герберастите трепят навред- млади, стари, ама все българи. Господ да им даде заслуженото дано

малко трепят тези гербери щото ако трепаха както трябва сега нямаше да пишеш тук глупости червена тикво

Подписал си се "лошо", но твоето мнение е най доброто, което прочетох тук. Актуално е. Много хора са писали тук, чели са , вълнуват се от историята на България. Трябва да уважаваме Трайчо Костов, който какъвто и да е бил, се е противопоставил на азиатския сатрап. Трябва да се гордеем, като българи и с Георги Константинов, който взвривява паметника на Сталин и диктаторът пуква, като псе след три дни.

19ч4г България е била една от най бедните страни в Европа. Пак питам- посочете едно име на интелектуалец,разстрелян от НСъд от ранга на ГеоМилев,Йосиф Хербст,Вапцаров?!Само едно!?..Какво няма ли?Може би чакате да ви го спуснат!Дълго ще чакате!

ей заради такива като теб се кефя, че Сталин изтрепа бая комуняги:) ама пак малко се оказа..трябваше още:)

Ти си пример на безсилие срещу истинските аргументи на превъзхождащ те опонент