Омбудсманът поиска от КЕВР да намали цената на водата

Омбудсманът Мая Манолова изпрати остро становище до председателя на КЕВР, във връзка с предстоящото поскъпване на ВиК услугите от 1 януари в 14 области.

Обратно в новината

Коментари - Омбудсманът поиска от КЕВР да намали цената на водата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А няма ли да споделят какви са договорките между концесионера и концедента? И защо винаги само концесионера бива обвиняван? ДРЖАВАТА да се погрижи за народа си както е редно! Иначе бизнеса ще "плаче" на глас, че няма "работна сила".

ДО КОГА ИНВЕСТИЦИИТЕ ЩЕ БЪДАТ ЗА СМЕТКА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ? НЕ Е ЛИ ПО ПРАВИЛНО ТЕ ДА СЕ ПЛАЩАТ ОТ КОНЦЕСИОНЕРА? ТАЗИ ПРАКТИКА НЕ ПООЩРЯВА ЛИ КОНЦЕСИОНЕРА ДА ПРАВИ НАЙ-РАЗЛИЧНИ РАЗХОДИ И ДА НЕ ИЗЛИЗА НА ПОЛОЖИТЕЛЕН ФИНАНСОВ РЕЗУЛТАТ?

Частната собственост е свещена и неприкосновена. А водата днес е частна собственост. Поне в София тъй като държавата, както всички отлично знаем е лош стопанин и докато тя беше стопанин софиянци нямаха вода и когато я имаха беше пълна с ръжда. Откъде на къде някаква си държава следва да нарежда на собственика кога, как и къде да си продава стоката? Ще плащате колкото ви се каже и веднага и въпроси няма да задавате. Който не му харесва да се откачи от водоснабдителната мрежа! Къде ще се закача си е негов проблем - частна собственост!

Водопреносната мрежа е частна собственост, а не водата. Водата е дар от бога!!!!

СКОРО ЩЕ ИМА БОЛИВИЙСКА ПРОЛЕТ! АКО НЕ ЗНАЕШ КАКВО ТИ КАЗВАМ-ВЗЕМИ ПРОЧЕТИ НЕЩИЧКО!!!

Манолова е по-голям пич и от много мъже!!!

за една песен дето се пее за неокастрена дрянова тояга.Време разделно!

Време е да хванем сопата !!!!!!!!! Събудете се , мълчите ли - значи сте доволни .

Аз мога да им предложа на господата управляващи една ценна идея : Ако можете сложете ни и кранчета за въздух да дишаме и да ви плащаме , готско нали ? Как не сте се сетили още ? :-)

Мда-а-а, но има и добър момент.Когато трябвало да подписват концесията , Софийска вода попитали усмихнатия колко да почерпят за сделката.Той се възмутил,че го бъркат с някой корумпиран и казал- А-а-а-а,без корупционни моменти,какви са тези пари!Няма пари,няма това и онова, искам дялово участие.След това следващият кмет продължи традицията!

Нещата са повече от елементарни.Изчислявал съм го за 2011г. по данни на НСИ. Потреблението на София за годината е 220 млн куб. вода.Тя се събира и съхранява в нашият язовир и след това иде при нас по нашите водопроводи.Плащат ни я по документи по 2 ст. на кубик-това прави 4 400 000 лв. След,като ни я пуснат ние плащаме по 168 ст. на кубик, което прави 369 600 000 лв и разликата е някакви си пикливи 365 200 000 лв. Разликата в тяхна полза е някакви си 365 200 000лв.Тази печалба е само за една година.Вероятно има някой лев и за тези,които са им дали концесията.Бъдете живи и здрави!И си пийвайте по чаша студена вода!

Е това не са ли приходи а не печалба ? верно имат достатъчно и за заплати и каков ли не още :-) .... А интересно е да се видят годищните им отчети, сигурно са на загуба пълна

Прав си, извинявай.Бях се ядосал.Разбира се ,че са приходи, а не печалба.Но, към тях всяка година набутват и разходите за ремонтите на ВиК мрежата.

Дано ви даде Господ разум. Ако ли не- да ви накаже до десето коляно. И на всичките отвън, дето също ни тормозят, същото. И да го видим.Амин.

заради водата...за зеленчуците не ми се мисли.... Блоковете ще се усмърдят,а съседите ще се хванат за косите. Бедни сме били...без банани сме били...ама мръсни и смъдливи не сме били.

Боже,римляните преди 2000г са имали бани и отопление ДАЖЕ в помещенията на робите . Това на какво прилича сега ? Бедни,мръсни и гладни е 21 век и то в страна член на ЕС ? Ехга ти пародията лол

Някога да сме подписвали договор с ВиК-тата ? Аз не съм чувала за такова нещо. Ако има такива там посочено ли е как и кога и защо да се вдига цената? Ние си плащаме редовно а те спазват ли си договора ? Вода ли ни продават или отрова на цена за злато ? Или за да купуват коли на метреси си техните босове и си дават и премии и т .н . Хайде къш и никой да НЕ плаща сметки поне 1-2 месеца да видим тогава как ще стане ? Говеда

Г-жо Манолова , молим ви , спрете. Ще ни изядат живи. След "успеха " в Народното събрание срещу таксите на ЧСИ Министерството на финансите е разрешило ЧСИ да събират глобите на КАТ . Боя се , че ако постигнете успех , мутрите на Борисов и еничерите на Горанов , ще ни довършат.

Може ли седесара Иван Иванов и пръв приятел на Иван Костов да е начело на крадливата и вероятно корумпирана комисия???????? Може ли шефа на Софийска вода да взима 30 000 лева месечно плюс бонуси още 30 000 лева месечно??? Крайно време е при определянето на инвестиционните планове фонда за заплати да не влиза в цената на водата!!!! Само извършените подобрения!!!! Тогава с тези милиони проходи трябваше София да има навсякъде канализация и водоснабдяване и да пари за язовира над Самоков?!

Всичко може на този свят, само едно не може : да си свалиш гащите през главата :-) Но не може и да се търпи вече всичко каквото става, няма ли мъже в тази държава,ние жените ли да тръгнем с тоягите, стегнете се малко ... :-(

..... приватизация. Държавата била лош стопанин. Е, така си е! Частника приватизира! Сега надува цените, защото е "добър" стопанин и гони високи печалби, защото няма държава-пъдар де! А пък държавата си е калпава та мирише, трае си, че ограбват данъколатеца. Хак му е че избира такива държавници-"говна" - лоши стопани, които си гледат само интереса да управляват загубеняка "народ"-мърша.... Е как да не им..... мамата на тези лоши стопани-управляващи....

По петарка трябва да направят кубика,за да ви уврат манерките!Ама,нямаше банани-и-и-и

и вода нямаше, пускаха я по график за няколко часа и течеше боза, а ако се случеше сухо лято и толкова не пускаха

заразите и болестите... Въшки по градините и училищата.... Не ви ли е срам бе бандити такива??!!!

Ще почакаме да сложат данък и на инвалидите "ползване на патерици" и чак тогава......а,бе тия крадци са си за изритване.Ама, здраво изритване!

Тази беше в парламента и гласува да се даде на световната банка да управлява водните ресурси на територията.За това не плачи ман... Да народица ще плаща 4.5% от минималната работна заплата . Т.е. на 1000 л. 45л. на кубик. 4 членно семейство ще се бръкне само за вода 540 ЛЕВА на МЕСЕЦ.

бий суджуците, Майче!

Дами и господа в Сливен водата ще стане 2.60лв,а струва чисто около 20ст.За доставката и до домовете на гражданите не се използва ел.енергия.Преди няколко дни бедните пенсионери стачкуваха пред ВиК.Служителуте заключиха сградата и гледаха като лалугери.Кмета и управителя на ВиК защо са безмълвни...или искат да си вземат по още една лимузина за сметка на данъкоплатците от гр.Сливен.

Тъпото копеле иван николаев иванов -----беше посмешището на ВМЕИ през 1982 година!:))))))

Вдигайте всичко със 100%-ток, вода, газ, парно. Тва ще е най-добрата превантивна мярка с/у мигрантско нашествие-още като приближат границата ни и ще бягат от миризмата... Сладурчета сте ни вие, душички всички.-Едните ни готвят още радиация, другите- обезлесена природа, третите-оше по-нисък стандарт... обичаме ви бе, просто ви обичаме...

тая Държава на 80-те %!

Водата е "Дребен Кахър", "Топлото" е Кахърното. Плюете Стефан Данаилов, ама той Лично ви показа, какво е "Топлото" и при Соца и при КапСоца...

за хора които се къпят и се перат редовно. За хора които си чистят къщите. Има разни порове,на които не им пука, но повечето хора обичат чистотата и не искат да ги превръщат в свине.

Не е кахър - Когато се къпеш разумно, а не като Ниагарски Водопад. Но, не говоря за Водата, а за Отоплението.

А "Слънцето" се махна от България. Отива да "Посвети" на мъглявата Англия...

Токът, Парното и Водата са най "Еластичните Български Стоки" - еластиката, която вършат с тези "Стоки" е Неповторима и Изключително Неразбираема. Може да питате примерно онова Товедо Ковачки. ... Кога ли ще го утрепят.

Ех, защо не могат така еластично да ни скачат и заплатите...

..... ЧЕС, Софийска вода, Булгаргаз, Топлофикация, ТЕЦ3-4, знайни и незнайни прикачени комисионери, аутсорсвани банди, ЧСИ, съд, адвокати.... абсолютна банда на входа и изхода. Държавата (то няма такава) гледа отстрани и събира (20%) дребни стотинки от милиардите ограбени от туземното население.... Майче, жалко че не си Пиночет, щяхме да те подкрепим да ги събереме по стадионите.... Инвестициии - ама друг път.... "за сега само ще крадем..... а ДКЕВР ще оформя кражбите срещу жалки комисионни и новогодишни подаръци в пликчета". Я химикалка, я уиски.... или пачка банкноти.... Плачат за калашник... ОПГ

Днес платих 230, а Зимата едва започва. Вече се настройвам за 300-та и кусур ... ще помисля, след като мине Коледа ... има варианти.

Пич, 230 лв са 100 тона вода, воденица ли имаш в апартамента?

Ток, вода и парно ... мислех си най-много 150...И добре, че имах към 300, че да не се червя на касата.

Слугата на софийска вода и синче на приятеля на ИИ - проф. Касчиев да си ходи!

нови язовири, щом цената на водата така расте

Шефа на КЕВР, пишман седесарина Иванов строи нови къщи и трупа имоти.

Вижте какви заплати взимат във ВиК.

Докато не изравнят водата и тока на едни цени няма да мирясат.На вик обиржийте заплати,пари за дрехи и още много привелегий,народа плаща,ама дебилите

Разберете, че зад всяко подобно поскъпване винаги стои държавата. България нищо не произвежда и разчита на приходи от ДДС върху стоки и услуги. Колкото по-висока е цена на продукт или услуга, толкова по-високи приходи от ДДС върху него- държавата го приветсва дори. За да има масов ефект от приходи се атакуват определени стоки и услуги. В икономическата наука се наричат "Еластични" и "Не еластични" стоки - тоест, такива, които имат заместител и такива, които нямат заместител.Най просто казано: Ако се повиши цената на картофите, ще преминете на леща.Ако ви повишат цената на ориза, можете да преминете на боб и т.н. Но ако ви повишат цената на тока, на водата, на лекарствата, да намерите техен заместител е невъзможно. Точно затова режима на ГЕРБ, но уж чрез искане на ВИК и съответното, разбира се одобрение от абсолютно фалшив регулатор ви ограбва, чрез уж пазарни практики. Това няма нищо общо с пазарна икономика, а е чист вид административен фашизиран капитализъм....

Заместител може да не се намери, но отдушник - да. Едно коледно украсяване на осветителните съоръжения по "Цариградско шосе" и нещата ще си дойдат на мястото. Твърдо се убеждавам, че българинът е богат. Доказва го ежегодно. По няколко пъти. Вода, храна, ток, топло, горива, винетки... Ако боли силно - декорираме, ама явно има резерви за още, така че, ще попишем, ще попръжнем тоя и оня, ще слушаме, колко сме зле, ама на маса и в транспорта и толкова. Нищо ново. Е, освен цените, де :)

А уж дадоха ВиК-тата на концесия, за да има вложения от концесионерите. Само грабеж след 1989-та година и нищо изградено. Аз не мога да разбера защо сме толкова търпелив народ. Никога не сме били толкова бедни в цялата си писана 1300-годишна история. Никога не сме управлявани толкова зле и толкова сложно. Явно с този натурален капитализъм от 19-ти век и с толкова безконтролна, корумпирана и престъпна власт нищо не върви.

Малииии :))) 'никога не сме били толкова бедни в цялата ни 1300-годишна история' :))) Вие да не би да сте безсмъртния шотландски боец и да сте изживяли всичките тия 1300 години, че се изказвате като последна инстанция. За сведение през Средновековието европейците (вкл. и българите) са се къпали по 2-3 пъти годишно, имали са по 2-3 дрехи, често са гладували и са умирали в ранна възраст (хората над 50 са били много малка част от обществото). По полека с констатациите :)))

Кожодери!

Този ад и при нас ще стане.Налагат тоталитарно Вик,,да стане публично ,частно партньорство,,и тогава става още по тежко.Никакви инвестиций и як грабеж на народа.Сега също има схеми да обират гражданите схемата ЧСИ са в разцвета си.Нарочат ли те,тежко ти.

ПО ТОЯ НАЧИН МАЯ СИ ТРАСИРА ПЪТЯ КЪМ ДОНДУКОВ 2. ДНЕСКА НАРОДЕН ЗАЩИТНИК, УТРЕ НАРОДЕН ПРЕЗИДЕНТ. ПЪК ТОГАВА ЩЕ ВИДИМ, КАК ЩЕ И ВЪРЖАТ РЪЦЕТЕ С ЛАФА - ПО КОНСТИТУЦИЯ ТИ НЯМАШ ТИЯ ПРАВОМОЩИЯ. МАЯ Е КАТО ВОЛНИЯТ ВЯТЪР - НИЩО НЕ МОЖЕ ДА Я СПРЕ.

пийни една водичка, преди да са я направили златна и се успокой!И не хващай бика за мъдете, а за рогата!

пенсионери,вече им го взеха. На тия пенсионери на които нищо не дадоха....тежко и горко.

В град Брезник увеличението на водата е 100 процента.

ВиК - новата схема за разграбване на населението.

мес. Септември: CEZ-42.01 Софийска Вода-85.40 Tелефон-18.41 Tоплофикация-23.25 Близу-59.98 Кое му е НИЩОЖНОТО, не разбрах?

Абсолютно вярно. Водата отдавна удари в земята всички разходи.

Ток и телефон се отчитат по показания на индивидуални прибори. Кабеларка и Интернет, по сключен договор. При Топлофикация издънката е с "общите части", свалени радиатори. За Водата единствено е РАЗЛИЧНО. Загубите след главния водомер се разпределят, пропорционално на личните показания на водомерите, моите са нови. Как се следят течащите казанчета и сълзящи тръби на комшиите? П.С. Водомерите имат долна граница на отчитане Qmin=50л/час, под нея не реагират.

Вечно недоволни-ако не беше се захванала щяха да я упрекват,че не се интересува. Трудно се угажда на българите.

Моето домакинство вече плаща повече за вода,отколкото за ток.Токът се произвежда ,а водата я дава дядо Боже.Тези цени на водата са вече НАГЛОСТ.Доят ни от всякъде.Продават ни водата от нашите язовири и изнасят печалбите.Хубаво са ни яхнали западните фирми.

Омбудсманът поиска от КЕВР да намали цената на водата Дреме им на КЕВР, те там са само на уски , вода не пият.

скъпа вода, евтино уиски

Браво, Майче.