Подготвят глобален стандарт за онлайн поръчките

Министрите на търговията на страните от Световната търговска организация (СТО) ще заседават от неделя до сряда (10-13 декември) в Буенос Айрес.

Обратно в новината

Коментари - Подготвят глобален стандарт за онлайн поръчките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Онлайн търговията е куче влачи диря няма... , та и не само тя! Нормално за нас за съжаление!

Нови ''директиви'' - Нова примка на шията на хората !!! '' Умиране има -Отърване няма '' !!!! Да живей Бюррокрацията и нейните труженици !!!! '' Ами бедните ...???- Даго д....бедните'' !!!!

хора, мен ме обра една фирма за търговия с дрехи втора употреба - Ремикс.Имат реклама, че изкупуват неносени дрехи и аз изпратих много скъпи неща - дрехи, чанти , обувки, защото отдавна не живея в България, а те вече не са мой размер. имаше чанти в опаковката, неразпечатавани.имаше дрехи с етикети. Всичко това не го пуснаха в продажба, а само носените.По никакъв начин не мога да докажа измамата им, защото те не изискват опис. Каквото съм дала - дала.Точка!А къде е продадено и за колко - не е ясно!По - добре да ги бях дарила безвъзмездно, откобкото тези измамници да ме обират!

Ми те така и пенсионерите се ловят на въдицата,като тебе и хвърлят парите си през терасата на мошениците...

Мислех си, че в Бълтария е същото като в Канада, където живея - има контрол.Мислех си, че има почтеност!Всички би се мамите взаимно по този начин?

Деси,искам да те питам нещо : Ти интернет не ползваш ли , не гледаш ли бг телевизия по нета , нямаш ли роднини с които поддържаш връзка , та задаваш такива въпроси ?! Как можеш да си ''помислиш '' , да сравняваш системата в Канада и България ?! Как е възможно да си помислиш ,че в България е същото като в Канада - от коя планета си бе драга ?! Тук и хляб не можеш да си купиш без някой да се опита да те завлече . Не си ли разбрала че това е най-крадливото място на планетата ( нашата планета- ЗЕМЯ )и рай за престъпниците от всякакъв вид калибър и възраст ?! Те са навсякъде - от чистачка до управляващи бе мила ! Всеки в тази територия влачи , лъже и никой нищо не знае , не е чул , не бил видял ....!!!

Не мога да повярвам, че на територията има друг, толкова наясно със ситуацията!Мисля си, че е по-зле, но няма измислени термини за състоянието.

E, няма нужда да й набиваш на жената още за това, че се е доверила. Не е виновната тя, а тези които са я измамили. Деси! Благодаря ти от името на всички които ще прочетат поста ти, за това че си направи човещината да споделиш какво ти се е случило и да напишеш името на фирмата. Направи го и официално някъде, не знам точно къде, но ти потърси. Бъди изключително внимателна в бъдеще и най-важното, един съвет от мен - не се опитвай да правиш бизнес с България - просто не става.

Имам чувството че има един чиновник в държавата който всяка сутрин отива на работа, сяда си на бюрото и започва деня си с "Такааа, да видим днес с какво ново да вгорчим живота на зомбираните поданици!"

Така си е-Ти да не си ясновидец ?!

Не е само един - цяла комисия е :)

Ще съсипят единствения начин българина да се сдобива с евтини и качествени стоки! Не заради друго, а заради просташкия начин на събиране на дължимите такси и данъци. В белите страни получаваш е-мейл, кликаш на бутона "плати" и приключваш. Тук трябва да ходиш до митницата, да носиш бумаги от банката за плащането, да влизаш в профила си на митнически компютър да докажеш че стоката е толкова колкото си обявил (а че компютъра е бъкан с кийлогъри - това е отделна тема), да доказваш че не си камила ... Държавата би получила много повече ДДС от тия пратки дори само да облага обявената стойност, отколкото да кара хората да мамят системаtа!

Бюрократите искат да направят онлайн търговията по-скъпа за клиентите... Законодателният спам, който ще напишат и гласуват ще доведе до намаляване на конкуренцията и в крайна сметка клиентът ще плаща повече (защото търговците просто ще преминат на друг бизнес, ако не могат да повишат цените така, че да си избият повишените разходи за борба със законодателния спам).

Те са като рекетьорите, защитават те от теб самият, за да има какво да ядат те.

ЕСТЕСТВЕННО !!! Всичко се прави за твое/наше/Ваше добро и в името на ДЕМОКРАЦИЯТА и ''свободата'' !!!! УРРРРААААААА !!!!

А как сто въпроса с рекета от страна на тандема "Български пощи" ЕАД и агенция "Митници"?

Няма такъв въпрос , и съответно няма отговори !Никой нищо НЕ знае . Ще трябва да се извърши ''компетентна'' проверка !