Русия ще направи междупланетна станция на Венера

Русия планира изграждане на междупланетна станция на Венера – Мисия "Венера-Д".

Обратно в новината

Коментари - Русия ще направи междупланетна станция на Венера | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако е верно е много тъпо

ще, но няма срок, като комунизъма дойде още 1980 г. и се не видя

има нещо венерическо в тия съветски космонавти

Тия един миксер не могат да направят, та ...

Дали? Щравили са. Сега едни други ги правят. При това не само за Русия. И спускаем апарат на Венера са имали. И собствена орбитална станция. Колко нации са го постигнали? Ти какво си направил?

Интересно тези с минусите,,,, В друга реалност ли живеят или са просто платени?

Венера наша

Гошко е европидергейберастски примитив. Хората ходят в космоса тоя за коли мисли.

Обичам ги тия новинки за русия.....ЩЕ,ЩЕ, ЩЕ.......ДА МА НЕ както беше казал един журналист но пък нали има лимит в този сайт за руски новини и ако не го покрият копейки ЙОК та като няма статия за някоя руска кошница от гогето ще ходим и на Венера и на Марс и на Слънцето ако им кажат фругарето:))))))))))))))нещастни путинофили,дано има места още в гробищата за вас

Първо произведете един автомобил който да става за каране и после към Венера.

Това ли за тебе е върха в инженерството?! Много си елементарен!!

почнете от елементарното де

Добре де, ако американосите кацнаха на луната преди 40 години и после още няколко пъти... Защо нито една друга държава не кацна там? Казват скъпо било. Преди 40 години бих казал, че е било скъпо. Една цяла нова индустрия се е развила за да изпратят там хора. Но нейде бях чел, доколко е вярно не знам, чее цялата изчислителна мощ на първата кацнала там машина е сравнима с тази на един калкулатор. Днес електрониката е в милиони пъти по евтина и мощна. Имаме ракети, опит, познания, материали в стотици пъти по добри и стотици пъти по евтини. И въпреки това говорят за милиарди и милиарди и как нямало било смисъл щото всичко им е ясно.

Но непрекъснато праща ракети и хора към МКС, там нищо явно не им е ясно защото поседяха хиляди дни незнам колко човека. Вярно е растоянието е различно и вероятно сложността, но ако всички драпат да изпратят някого в Космоса и се надпреварват индиици, китайци, руснаци, американци и все повече напиращите японци. Значи има непрекъснат интерес но не и към Луната, там неата са ясни. Онзи с голямата фантазия иска да засели направо МАрс, но за луната не каза ни дума. Друг даже набираше хора, те си плащаха едни пари а той ги селекционира, вече никой не споменава този проект, щото май си беше жива измама в космически мащаб и балъците му снесоха няколко милиона за една страничка направена от хлапе в часовете по ръчен труд и една реклама по нета

Добре де, аз разбирам, че нямате мнение извън да напсувате и да смачкате някого, но защо цвъкате тези минуси. Проссто питам, ако не знаете отминете, ако нещо не съм прав ме коригирайте, ама минусите не ги разбрах. Може би идват да кажат... Тъпи сме но го компенсираме със злоба

Сега рашките като един ще си качат по някоя Венерическа болест щото като направят станцията около и на Венера, да не ги различават от местното население като емигрират.

А, и цялото БСП да си качи по една Венерина болест в знак на солидарност със братската КПСС. Зер, нали са си рода. От един задник са излезли!!!

...Луната е къде-къде по-близо. Кацнете там най-напред. Хем ще отговорите на червените тролчета дали, аджаба, хамериканците са стъпвали там или не...Иначе ще стане като в оная нашенската "Те го не щат в селото, той пита за поповата къща...

Ще, ще....

Самонавивате се вече 100 години и си вярвате, и отказвате да вденете елементарни неща, защото се смятате за велики. Ами добре, кацнете някъде най-сетне, защо само се заканвате. Смешни сте.

тате каза,че ЩЕ ми купи колело .......ама друг път:))))))))

abasador

много, ми се иска да доживея времето когато руснаците ще построят межупланетната станция на Венера. От сърце го желая, а дано! Мечтаех, че Ще доживея да видя как в световен мащаб ще се наложи комунизма, като обществено-икономическа и политическа форма на държавност, но уви до сега това не стана. Радвах се на обещанието, че Ще водим как ще рухне капиталистическа америка в лицето на САЩ и как долара ще се срине и ще стане ненужна за употреба хартия, но уви до сега това не стана. Остава ми надеждата, че Ще доживея построяването на тази междупланетна станция. Лек ден.

С Тодор Живков начело, цялата работа с комунизма изглеждаше като някаква много жалка шега, така и не успях да повярвам, че някой счита ленинизма за истина. После се оказа, че и Ленин не вярва в ленинизма.

ша напраиат ама друг век

Да колонизират цялата галактика само да не ни освобождават пак, че още не можем да се оправим от последното освобождение 1944....

... междупланетна станция ОКОЛО Венера, а не НА Венера

Орбитальная станция?

2027-2028 планира евентуално да кацне на Луната. Венерчето ще почака. От руската космическа агенция Роскосмос разказаха кога може да се случи кацането на руски космонавти на Луната. Събитието ще стане реалност до 2030 година. Това съобщи в ефира на радио Ехото на Москва ръководителят на научно-техническия съвет на агенцията и Обединената ракетно-космическа корпорация Юрий Коптев. Кацането на повърхността на Луната се очаква някъде между 2027-2028 година, каза Коптев. Той уточни, че за цялата програма по кацането на Луната може да са необходими около 500 милиарда рубли.

Междупланетна на Венера? Е тя не е ли планетарна? Междупланетна трябва да е някъде по средата между Зелята и Венера. Не е ли така?

ЩЕ! Всичките постижения на Путлеристан са в бъдещето! Вьй толко ждете!

Всичките с мераци кой за Марс, кой за Венера. А на обратната страна на Луната никой не иска да кацне.

За там трябват визи от ОНИЯ !!!

Нека да резюмираме. Русия планира да направи нещо през следващите 10 11 години. Все още не е завършила разработката му, нямат идея за работна програма, няма концепция как това ще се реализира, но ..... най-важното обаче е това, че е планирано. Което преведено на български занчи само едно - това просто няма как да стане. Иначе след бутилка водка.... рашаните са планирали след 40 години, да открият редовна междугалактична линия, Млечен път .... Магеланови облаци!

Всъщност, ако беше малко по запознат, щеше да знаеш че роснаците отдавна имат мисии до Венера. Проблема е не да се прати а каква информация да се събере и. т.н. Не е лошо да се запознаваш с детайлите преди да отвориш широко уста

прав си, че имат! дори един апарат стига до там! но да обявиш, че ще построиш междупланетна станция на планета на която още нищо не е кацнало, си е меко казано утопия, а в случая еу повдигане на смачканата вяра в светлото бъдеще на русские.

Да бе да, руснаците имат много мисии до Венера, но само две успешни кацания и една камара изгоряли косм. апарати при влизане в атмосферата на планетата!

В Русия (СССР) всичко е (било) "ЩЕ".

Руснаците са велика нация и в пъти по-стойностна от прогнилия лицемерен Запад. Да живее българо-руската дружба !

.... в России: "Загнивает, но хорошо пахнет"...Как тебе это?

Не се прави на интересен, когато като не можеш да извадиш точни и и ясни доводи. Ако ще ехидничиме - и аз мога, но не го правя - нали сериозно говориме тук.

нали беше българо-съветската бе селтак.......КО стана със съюза?

Венера Д - т.е. другой раз...

Бай Тошо при откриването на завода за полупроводници в Ботевград каза крилатите думи: "Тази година полупроводници, а догодина - цели проводници". В случай бихме казали : В 2027 година на Венера, а в 2037 - на Слънцето...Нощем, разбира се. Хем да не ни видят американците, хем, казват, че там било много топло денем...

Тия руснаци , много са назад бре! А ние в бЪ-гЪ се чудим как токЪ да си плащаме !

БЕДНОСТТА Е НАЙ-ГОЛЯМОТО НАКАЗАНИЕ ЗА ГЛУПОСТТА-ПОНЯЛ?

венера? 2027г.? ми добре, ама....сегодня : российская ракета с 19 спутниками упала в атлантику!

Упала е на майка ти п..ката!

добре де, русские лъжат! не е упала, а се е приводнила където си е искала!

Русия може да проектира и стол с 5 крака. Или автомобил дето го теглят волове. Или пък може да обяви че след 10 години ще построи комунизЪма. Но... колкото СССР построи комунизма за 20 годин9и ( бяха обавили през 1960 че ще го построят до 1980), толкова ще построят и междупланетна станция. Те нека първо да отидат до Луната, пък после да мислят за Венера. Ама то не става само с пиене, трябва и акъл

Снимките от повърхността на Венера ги дължиме на руснаците. Дето се вика това е тяхната планета.

Това е много добре, но ползата от него е нулева. А Венера никога не ебила руска, съветска или занзибарска. Ако се слушат руските моабети те бяха покорили и Луната. Бяха покорили и Марс.... ама друг път. То и Земята щеше да е тяхната планета, ама добре че беше чичо Хитлер та ги спря.

ми ако си запознат прървата снимка на обратната страна на луната са руски. Първи спускаем апарат на луната е руски, първи лунни шрпби са руски (дори подаряват на България. Може да се види в Природо-научния музей) и след всичко това американците ги "изпревариха", ма се оказа че загубили оригиналните записи в НАСА на "най-великото" постижение на човечеството, но май ги откриха във Холивуд.

Великия Айнщайн е казал: "Двен енша на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост. За първото не е съвсем сигурно" Безкрайна е глупостта на руско-съветските мекерета. Добре, обичайте си я Русия-та, но не се излагайте. Срамота е. Пък и без да се усещате излагате и Великата Матушка Русь. Всеки, който ви прочете писанията ще си каже:"Боже колко дебили има на този свят, Боже". 80% сперед източници на БСП-то. И все руско-съветски мекерета. Има една хубава книжка: "Советский космически блеф". Там много добре е описан механизма на развитието на съветската космонавтика и причините за пълния провал на лунната им програма и всичките им начинания след това. Писана е от съветски жърналист със специален достъп до строго секретните обект, който е избягал на Запад. За съжаление я има само на руски и на английски. А както добре знаем руско-съветските мекерета английски не знаят. Те и руски не знаят - повечето са на ниво "кон ритает къч хвърляет". Но има една др. "рускиня" тя ще им превежда

Шопи които живеят в страна без свои пари, без своя наука, без свои учени, без своя икономика много обичат коментират :) А какво могат още?

се създаде нещо значимо в науката (така е в цял свят) трябва добре да се заплатят създателите. Заплатата на един професор в Русия (по техни данни!) е до 550 евро, на доцент - на половина. Подобно стимулиране не вещае кой знае какви постижения. Във Франция възнаграждението е от 5 хиляди до 7 хиляди евро. Зная го от личен опит...

Няма да питам каква заплата на един доцент в БАН :)) Много приличаш на раб който мери пари на своите господари...

...ако щеш вярвай, ако щеш чети Правда, ама заплатите в нашите висши училища са по-високи...

Хубаво си започнал - трябва да им се плаща. Но от никъде не следва, че колкото по-висока е заплатата, толкова по-важни или повече ще са създадените неща в науката. Самият израз показва, че не знаеш за какво говориш. Да вземем за пример Франция и Русия и ... България. Две велики нации, една не толкова. И все-пак руснаците имат доста резултати - и във военната област най-вече, разбира се. Но също в гражданската авиация, пък и при дългосрочни полети в космоса. И нали вашите заплати са по-високи от руските... Ама резултат няма. Разбира се, че руснаците пързалят околните с цел присвояване на бюджетни средства. Те още не са наясно къде ще ходят - Венера ли, Марс ли, Луната ли, може би просто в околоземното пространство.

са майстори на новините в бъдеще време...В руската преса и на сватби се обещава на поразия. Кой ще ти проверява после какво си казал? Идват нови обещания, които затрупват старите. На времето колко пъти влизахме в социализма, а в комунизма щеше да живее следващото поколение. Жалко, че не попитахме кое следващо. Може би това, които ще полети към Венера, а?

Треперете соросчета! Страна, която има такива научни и ненаучни постижения, която създаде военното чудо "Адмирал Кузнецов" , пламтящия танк, самолет, летящ по-бързо от споменатия скрапоносач, Челябинския "метеорит", движещ се успоредно на хоризонта, тази страна спокойно може да се покачи на нечий Венерен хълм без проблеми..Разбрахте ли?

Важното е, кой ще отнесе кефа и кой позора. По някога Венериния хълм доминира. Напоследък все по често. Защо ли?

Че какво по-хубаво от венерения хълм за един мъж(не броя миналите под дъгата и на левия бряг,за тях не е хълм а дефилето на кратера):))))))))

ХАХАХА!

Соросодомитите са налазили тази новина и смъртоносна треска ги тресе! Не могат да приемат и не им се ще да признаят факта, че от две десетилетия американците дишат прахът на руснаците в космическите изследвания и развиване на тези технологии. От 25 години са туристи- зяпачи на руската МКС за което си плащат яко и ще цакат все повече! Американците зарязаха усвояването на космосът и го оставиха в ръцете на един мошеник Мъск! НАСА отдавна няма финансиране, защото парите отиват в ЦРУ. Яко затъват янките, китайците им иззеха всички водещи технологии, а за тях засега остава да развиват само производството на царевица и да фабрикуват лъжи в стил Гьобелс!

Колко е пътя до Венера?

3 дни ако спират за тоалетна и кафенце....

...по стара традиция спрат да прочетат томовете на Ленин (за вдъхновение де) ще трае по-дълго, поне година...

ехе те подранили с тая станция.... ще трябва да се обръсна за случая....

Нищо чудно, нали наскоро направиха чип издържащ 1000 градуса в работен диапазон -40 до +105 градуса .... Така че за руските СМД (средства за масова дезинформация) няма проблем и спокойно ще повторят севернокорейското постижение по кацане на Слънцето, като дори го подобрят и го направят през деня. Доколкото си спомням и НАСА има такова намерение, като дори разработи чип издържащ над 400 градуса в работен диапазон -60 до +450 градуса. Та как мислите кой наистина ще прати сонда на Венера...

А на слънцето, кога?

Само през нощта можно.

От руската космическа агенция Роскосмос разказаха кога може да се случи кацането на руски космонавти на Луната. Събитието ще стане реалност до 2030 година. Това съобщи в ефира на радио Ехото на Москва ръководителят на научно-техническия съвет на агенцията и Обединената ракетно-космическа корпорация Юрий Коптев. Кацането на повърхността на Луната се очаква някъде между 2027-2028 година, каза Коптев. Той уточни, че за цялата програма по кацането на Луната може да са необходими около 500 милиарда рубли.

През 2026-2027 г. дали ще я има Русия? Щото както е тръгнало ..........???????

един реалист :)

Русия за 70 години един обикновен, единичен чушкопек не можа да направи, та ще ходи на Венера! А ние има с кво да се гордеем, червените чушки там ги наричат "болгарский перец", а ъглошлайфа "болгарка"! И ние сме дали нещо на света!

На18-и октомври 2017 г. се навършиха 50 години от момента, в който съветската междупланетна станция "Венера" 4 достига планетата Венера и навлиза в нейната атмосфера, а неин спускаем апарат бавно започва да се спуска към нейната повърхност. Спускаемият апарат на "Венера" 4 осъществява първите директни измервания на температурата, химичния състав, плътността и налягането на атмосферата на друга планета. Получените резултати са потвърдени и прецизирани от станциите "Венера" 5 и "Венера" 6 през май 1969 г. Първото признато за успешно кацане на повърхността на Венера е осъществено на 15.12. 1970 г. от станцията "Венера" 7, а второто такова кацане е направено през юли 1972 г. от "Венера" 8. Станцията "Венера" 9 пък е първия апарат, който влиза в орбита около Венера (22.10. 1975 г.), след което от него се отделя модул с тегло около 660 кг, който каца меко на повърхността на планетата... Навършването на 50 години от постижението на "Венера" 4 и направеното от последвалите я станции от серията "Венера" са добър повод за руските учени да погледнат отново към най-близката до Земята планета.

За 50 години да бяха направили поне един чушкопек, с кво шъ пекат чушките на Венера?

и?

Емала на братушките, след като построиха сума ти междупланетни станции на Земята в Крим и Украйна, на Марс и на Луната, сега ще построят и ще колонизират Венера! След това идват на ред Меркурий и Слънцето! Само да не закачат България!

колко много кретени в този форум.

80% са.

Може и повече от 80%.

Елате в моя.

Статиите са за кретени. Коментарите са от различни.

Новина е, ако Русия направи сушоар.

подписали меморандум с Суадитска Арабия да правят сушоари заедно!

Ние правим космически станции , а на някой квичащи тук чалгопитеци до сега (в 21 век) им карат хляба с каруците! Жалки чираци и чобани! хахаха

Вие ЩЕ правите. Евентуално. А можно и да не направите.

Боже, досега се чудех , кои са тия хора, които правят космически станции, а те били сред нас.

ОРБИТАЛНА СТАНЦИЯ, ОРБИТАЛЕН АПАРАТ НЯМА ТАКАВА ДУМА ОРБИТИРАЩА ТУК НАПИСАХ НЯКОЛКО ГРУБИ ДУМИ НО РЕШИХ ЧЕ ЩЕ МЕ ИЗСТРИЕТИ ЩОТО НЕ ПОНАСЯТЕ КРИТИКА ОРБИТИРАЩ ХАХАХАХА!!!!!!!!!!

Предназначена само за вътрешна пропаганда. Случайно изтекла за границе.

"Курица - не птица, Болгария не заграница" ;) Самия Дир си е руска партенка.

АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗХАРЧИЛИ 8 000 000 000 ДОЛАРА ЗА ПОДАРЪЦИ ПРЕЗ УИКЕНДА А НА ВАТНЯЦИТЕ ИМ ОБЕЩАВАТ ДА ХОДЯТ НА ВЕНЕРА....АМА ДРУГ ПЪТ:):):):):)

Нормално! В матрицата се работи за да се арчи,да се взимат кредити, еде, сере ,спи и пак така - тук и сега. Абстрактните идеи не се толерират,щот развалят консуматорите.

Евала!

Аха, няма начин да не е така, като сравним НАСА и Роскосмос НАСА има апарати по цялата Слънчева система, а Роскосмос единственото му реално занимание е МКС. Та я пак за абстрактните идеи и консуматорското общество???? Определено путлерастите сте изключително тъпи парчета.