Китай ”атакува” Източна Европа

Засиленото сътрудничество на Китай с Източна Европа е част от процеса на разрастване на глобализацията, който ще свърже двата края на Евразия.

Обратно в новината

Коментари - Китай ”атакува” Източна Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"китай съблазнява източна европа" --------------- съблазнява с НАЛИЧНИ ИЗРАБОТЕНИ ПАРИ /не със печатана зелена шума/ ==== други съблазняват с празни приказки и лъжливи обещания

Зелена шума, "капуста" я наричат братушките! Ама ще се изтрепят за нея, Червения Юан никой не го бръсне за с......а?

В БИБЛИЯТА Е КАЗАНО-ЖЪЛТИТЕ ЩЕ ЗАВЛАДЕЯТ СВЕТА.... Е ЛЕКА-ПОЛЕКА ГО ЗАВЛАДЯВАТ

Така е, вече половин Сибир е техен!

Премиерът Ли обяви, че Китай ще осигури над 3 милиарда долара за проекти в Централна и Източна Европа ... "ДЕМОКРАЦИЯТА" УНИЩОЖИ У НАС ПРОМИШЛЕНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА НАД 600 МИЛИАРДА ДОЛАРА ПО НАЙ-НИСКА ПРОДАЖНА ЦЕНА, А НАШИТЕ МУХЛЮВЦИ ЩЕ ДОВЕДАТ И КИТАЙСКАТА СГАН ДА НИ ЕСКПЛОАТИРА ЗА 8 МИЛИАРДА ДОЛАРА.....ДУМИ НЯМАМ. ОПЪЛЧЕНЦИТИ КАЗВАТ :"България цяла сега нази гледа, тоя връх висок е: тя ще ни съзре, ако би бегали: да мрем по-добре!" ТА И НИЕ ВИЖДАЙКИ КАК БЪЛГАРСКОТО ПЛЕМЕ И БЪЛГАРИЯ СИ ОТИВА - ДА МРЕМ ПО-ДОБРЕ.

600 милиарда? Мухахахахаха! Отде я измъкна тая цифра, изотзад! Цялото национално богатство, сгради, пътища, заводи ТКЗС-та през 1987-ма съктавляваше едва 70 милиарда долара! Посмали манго!

какви глупости само ръси, божке имахме си един дебил за президент сега го няма, тоя застана на неговото място!

тука дрфугарите дето викат ура да им бачкат на китайците! Ще прокопсат, ще знаете! Да им плаща китаец, да видят...

Не ни трябват китайски магазини, китайски ресторанти... Тия така ЗАВЗЕМАТ Европа. Може. само ако Българи направят магазин или ресторант с китайски стоки... Правителството да вземе да оправи Закона за Българското Гражданство...Гражданството е САМО за тези които ще ГЛАСУВАТ на ИЗБОРИ. На Чужденци не трябва НИКОГА да се дава БГ гражданство, дори и след 100 години в България.Турците клаха 500 години в България, но ги ИЗГОНИХМЕ. МОже да се даде БГ гражданство на хора с Български ПРОИЗХОД от Македония, Русия, Украйна.

"..Може. само ако Българи направят магазин или ресторант с китайски стоки... " Ехооо, ти в кой свят (в частност-България) живееш?! Във всички магазини за бяла техника, електроника, дрехи, обувки и т-н., две трети от стоките са китайски!! Всеобща практика е много фирми да купуват детайли за производството си от Китай. И фирмата, в която работя, така практикува.Като си поръчаме даден детайл на "жълтите", цената му, заедно с транспорта и куп такси за превоза, ни излиза по-ниска, отколкото да си го произведем у нас.И това не е само у нас.

Китайците са Милиард и могат да купят държавата на някой Корумпиран Идиот.Тия трябва да ползват всичко под НАЕМ- имоти, Земя България ИМА Полза, САМО ако китайците продават стоки на Българи( европейци), които после продават стоките в магазините си... Но да продават стоки, които ги НЯМА В Европа.. Иначе ще Вземат Бизнеса на Европейските ФИРМИ и Европейците ще ФАЛИРАТ.Ако искат да продават, стоки, подобни на които се произвеждат в Европа, Китайцтие трябва да плащат Допълнително ТАКСА.. Също така, не ни трябват китайци, които да стоят повече от 1 месец в Европа... България, най- добре да сложи ТАКСА ПРЕСТОЙ в България за Всеки чужденеци- Пътник по 1000 евро на ден ( 30 хиляди евро на месец). Тази ТАКСА Престой, трябва да нараства с по 5 хиляди евро за всеки СЛЕДВАЩ месец ( втория месец- 35 хиляди, третия- 40 хиляди).. Като чужденците плащат за няколко дни само в началоти, а след това , замо за цял месец.. Така, чужденците ще знаят че или трябва да плащат все повече или да се маха.. Ако дойдат отново след 3 месеца, ТАКСАТА- ПРЕСТОЙ, отново трябва да им почва от 30 хиляди евро на месец.

Боко пткрадна парите и сега чака китайците да довършат проектите

Очакваме ви, защото сте възпитани, образовани и наистина с капитал, а не хартийки! Но ви моля да идвате на малки групи от по 1-2 милиона.

С ЧУВСТВО ЗА ХУМОР СТЕ!!

Другарят Ли- на снимката, ги гледа все едно,че са извънземни.

В Китай "Хемус" е между квартална улица!Изграждат я за 63 работни дни.

дано вкарат тук и техните закони ... злоупотреба с пари на народа : под 50000$ - строг тъмничен затвор над 50000 $ -смърт тогава в страната ще останат живи не повече от 5 милиона ...

Време е за съюз между германския байонет и българския приватизационен юмрук срещу комунистите от Китай! Меркел да плати два вагона и да им пратим драгалевския мангал! После ще ги питаме хубаво ли е да се скача по площадите...

За пари източноевропейските проститутки с лекота ще се пребоядисат и ще приемат пак комунизма. Лошо няма, де - интересът клати феса. Но въпросът е, че задниците им са широки и на китайците едва ли ще им хареса. Помислете за малко. Уж за да бутнат долара, БРИКС се канят да преминат към разплащане по златен стандарт. То добре, обаче всички стоки вече са произведено в Китай - познайте към кой ще потече златото! Чичо Сам може и да редуцира България с два - три милиона, но азиатците не само ще ви съдерат кожата но и ще ви накарат да бачкате като китайци!

От стрех хората дрънкат смехории :) Че и плашат :):):)

три милярда за толкова много дарjavi...това са джобни пари...освен това не става ясно за колко години са тези пари. KItaicite sa reshili da loviat riba s gola kuka.

Немога да разбера ЗАЩО напоследък,ГЕРБоухите тъпанари са се засилили да ни рисуват светло бъдеще къде до 2030 година? То не бяха обещания за магистрала от Катар,някакъв си хъб в Черно море,някакъв си петрол който имало в морето и др.лакърдии! Нямате ли срам вашто мами?

Браво,Боко,Лилето Павлова прави магистрала "Хемус" скоростна отсечка,ти ще направиш "Горска пътечка".Да живеят кражбите от магистрали.

Да другари гербаджийски дебили, ако не са китайските ресторанти да ви хрантутят вие ще умрете отглади. Както този мръсен комунистически Китай изкупи земите на половината американски народ с техните зелени хартишки така с тези 8 трилиона може да ви изкупи и вас като държава а вас "на стадионите" за кеф и разнообразие. Та това е светлата демокрация. Тя не е за такива с двата леви галоша.

Боко да не вземе да си повярва, че ше е още 20 год на власт ...

с други думи и освен, че официално потвърди причините за лавинообразното покачване на цените на суровини, жълтият каза: "...ако нямате продукт, който да се продава в китай ще духате таратора... ето ви три милиардчета, гледаме ви сеира! " Сега биткойн вече е 9600 въшливи и все по-въшливи доларчета, а турците плащат руските ракети с рубли. Честно казано и след внимателно проучване, много трудно може да се допусне, че изобщо става дума за някакви реални планове за "сътрудничество във формат". Повече прилича на предварително измиване на ръцете отстрана на Пекин. Прежалвайки няколко милиарда и след сценка на добра воля става невъзможно да обвиниш китайците, че те са виновни за крахът, който предстои на доларовозависимите зомбита. Между другото, американосите си имат план и готовност но картинката в европа ще бъде омазана така, че ще се помни както не се помни и хитлеровият райх. Идва време този свят да запише с факти в паметта си, че фанатизмът и тъпащината нямат, НЯМАТ положителни страни! Това тук и до сега е само предястието, видео : "Migranten Armee marschiert durch Hanau"

да се вържем за рублата викаш, а? ;)

да те чукат мънафите,в промития мозък...

В Китай има планова икономика на държавно ниво. Във всяка толерастка държава има планова икономика, но на фирмено и наддържавно ниво, защото толерастията има за цел да унищожи народностните държави и да направи други такива, на първо време капиталови. Та в Китай от няколко години управляващите са забранили да се инвестират повече от 10 млрд гущера МЕСЕЧНО. Те просто имат държава (за разлика от нас) и си знаят всяка фирма къде и колко инвестира. Така че, това не са дори и смешни пари. Не са дори и джобни пари. Не са и пари за банички. Което не е съвсем вярно, защото това са им на тях парите за 1 седмица. Това е просто тяхното послание - шиани тъпаци, айде отвържете се малко от тия кравари и ушанки, има и други на тая Земя. Но както всички знаем до болка на изръфано от кокала, в Източна Европа няма да се отвържен нито от краварите, нито от ватниците. Това е просто следващата маневра от Третата Световна Война. Това е война на пари а ние сме фронта и вече ни обстрелват и от 3-та страна.

Баце Борисов да гледа и слуша Орбан-как пък не можеме да си го вземем за нас Орбан.

Вярвате ли на човек който подари милярди на Ердоган чрез южен поток,вярвате ли че един послушко като Борисов може да удари по масата ако евролиберастите или атлантикосоросоидите не са съгласни?

Тоя глупак Борисов , която и работа да е пипнал все я олайнявил!Затова вече само ДПС и хулигани като Валери Симеонов , Волен Сидеров и оня лешпер Яни Янев се навъртат за коалиции!Китайците ще го заобиколят като Южен поток!

Независимо от виденията на замаяните и зашеметени россомани-путюлюбци, Китай не е и няма да бъде оня враг на САЩ, за който те си мечтаят. И това е така, поради една много проста причина - Китай са зависими от САЩ. Нищо, че на някои им се привижда обратното. Политиката "Отворени врати към Китай", водена от края на 70-те и началото на 80-те години даде своите плодове - Китай от враг се превърна, ако не в приятел, то поне в неутрален играч в полето на САЩ. САЩ, в лицето на Тръмп, предупредиха Китай, че глезотията не може да е безкрайна, а китайците са умни - те никога няма да замърсят изворчето с Жива вода! За разлика от РФ, които, ако бяха нормална държава, с прагматична политика, днес щяха да гонят Китай на една въздишка разстояние. Но... лакомията и тарикатлъците в руският им вариант, водят до това, което е РФ днес - изолирана и чакаща да се вдигне цената на петрола, та да живне малко. Блъфовете, които Путин така упорито мята насам-натам, не минават.

даа, верваме. А 'обръщането на Изток' на ушатия Обонго за какво беше? Или си мислиш, че китайците не виждат за какво са американските бази в Южна Корея и Япония? Не са заради Северан Корея, колкот и да се оптват да ни го обясняват по вестниците и телевизиите...

базите са заради русия. Китай вече няма да е враг на капитализма, дори напротив. Там става нежна революция, за разлика от путинландия, където се връщат към сталинизма.

На този само магистрали/кражби/ са в устата му!!!!!ИЗНОС,ГЛУПАКО,ИЗНОС от тъпата ни икономика---да има нещо и за нас...ХОРАТА ПРЕДЛАГАТ ВЗАИМНО ИЗГОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО......не да те натискат за скапани Ф/16.

А какво ще каже чичо Тръмп на тази китайска инвазия????? Къде отиде китайският голям инвеститор за изграждането на АЕЦ Белене?Щото и катарският фонд щеше да строи Хемус,Русе-Варна и т.н.Май само плажът му остана на напъдения министър!!!!

И ето как форумните ни анти-глобалисти станаха про-глобалисти. Забавно.

"Глобализацията", това е възможността колективният запад да прави всичко само в свой интерес, без някой да е в състояние да му противостои. "Глобализацията" умря!

Разбирам. Китайската глобализация не е глобализация...

Ако някой си мисли че Китай е комунестическа страна, значи е пълен кретен. Само името на партията им е "комунестическо". Китай е по-голям капитализъм и от САЩ. През 1978г, Китай показа среден пръст на СССР и се ориентира към САЩ. Като беше със СССР, Китай беше беден и гладен.....след като се обърна към САЩ, видяхме къде стигна.

да, да. ама като гледам американската власт над Източна Европа не можа да отрае и 30, та камо ли 45 години.

Не е точно така. Следва да се спомене, че в предприятията в Китай има процент държавно участие. Следва също така да се спомене, че партията дотира определени предприятия, които работят на загуба.

КНР днес е това, което е, благодарение на червения проект, който китайците приеха от СССР. В КНР днес дори има обида, че в РФ предадоха тази идея. Ако не беше тя, то днес КНР щеше да е най-обикновенна западна колония, каквито има много в цял свят, без визия за бъдещето и без мястото, което заема днес в световните дела!

Подават взето с което сте ги обесиат,какво става с международния валутен фонд Федерал резерф световната банка китаиците копират номера на Али баба и 40 разбоиника В И Ленин го е предвидил това.

Смятай какви филми се случват. Освен, че купуваме китайско, ще работим и за китайци. Преди 20 години да ми го бяха казали, нямаше да повярвам.

КАТО ГЕРБова МАРКА ЗА ВСЯКА ИНИЦИАТИВА !!

А Боко тиквата атакува тивения пазар в китай с износ на презрели банкянски тикви. Даваме по 10лв. само някой да ги вземе, че никой ги неще - даже фрау хинкел меркел.

Оти бе,гербери- антикумунисти ,искате алъш-вериш с гнусните комунисти?

Като им казвах на соросоидите да учат китайски се смееха, сега и за портиери няма да ги вземат китайците! :) Това в рамките на шегата, а сега сериозно: ЕС е безсилен да се конкурира икономически с КНР. ЕС е в упадък и се разпада. ЕС няма пари да дотира/издържа икономиките на източноевропейците. Прогнозите са за спад на БВП на Полша с 25%, за Прибалтика 50%... Източна Европа ще бъде дадена на изтока, отдавна е договорено и дали това на някого му харесва или не е без значение. Западната глобализация е мъртва и тече процес на демонтиране на институтите й, един от които е ЕС... Ще имаме щастието да бъдем съвременници на удивителни промени! :))

Май идва време всичките 'антикомунисти, демократи и евро-атлантици' от Източна Европа да извадят от под дюшеците партинийте книжки, да изтупат от праха червените знамена и да потърсят къде са сложили портретите на Маркс, Енгелс, Ленин и Мао. Щото като гледам ще им трябват, и то скоро.

В Китай такива патологични крадливи и лъжливи корумпета като БОКо-ПРОСТИ ГИ ЕКЗЕКУТИРАТ РИТУАЛНО НА ПЛОЩАДА...!!! Дааа...!!! Така че ДА ЗАПОВЯДАТ КИТАЙЦИТЕ...!!!

а защо китай не играе със бсп,нали са комунистическа страна,или не искат дса си дават парите в айдушко блато касквото е бсп на нинова и станишев

Китай е един такъв приятел, като крокодила за заека. Гледа си го, кътка си го, докато му дойде времето и станат готови зеленчуците за гозбата.

Сега Тиквата ще отскочи и до Китай.Само там още не е ходил.

Ами! Не си ли спомняш как пътуваше във скоростният влак и си говореше с преводачката, докато останалите на съседната маса обсъждаха защо са дошли?

а от американските ни приятели ...танкове и бомби ... те освен това друго не дават ... аааа... иии геи пради ... ха ха ха

Глупавия, Китай днес е това точно благодарение на американските ни приятели, за които ти така пренебрежително пишеш! САЩ не са само танкове и бомби. Благодарение на "другото", което са САЩ, днес Китай е това, което е!

А САЩ атакуваха Източна Европа с ЦРУ агенти и бомбардировки. Сега са разритали Украйна, за да си направят база в Крим. Ама и там удариха на камиче.

... и ще ги лизне бичето!!!

Ами да, само те не са ни "атакували". ..да си имам "стратегическото местоположение"...