Меркел: Необходима е честна дискусия между Германия и Русия

В сложните времена е необходима честна дискусия между Германия и Русия, пише в послание от германския канцлер Ангела Меркел до форума „Петербургски диалог“.

Обратно в новината

Коментари - Меркел: Необходима е честна дискусия между Германия и Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що не беше жив Щраус. Меркел какви думички щеше да чуе от Бавареца, включително и за Русията. ------------- А за България - че те бяха Приятели с Тодор ...

Германците и Меркел трябва да Забравят думата "Дискусия" с Русия. Хубаво е да я Слушат Внимателно, както до сега. Русия на Путин е изключително "Мекушава" към Германия, нищо, че "творенията" на Вермахта и Зондеркомандите изобщо не са забравени.

"Честна Дискусия", така ли - а на 22-ри юни 41-ва на гарата в Брест горяха вагони със зърно за къде .... за Германия ... Честна дискусия ...

Шматката меркел е бита карта и да състави правителство, то ще е нестабилно, идат нови избори и тогава, меркелицата ще бъде издухана като плява!

Че е необходима "честна дискусия", необходима е...но запада досега не искаше да води честен разговор, заменяйки го с пропаганда и откровени лъжи. Дали пък Меркел не намеква, че ако ние от Европа поискаме, можем и честен разговор да водиме? Това е просто сензация!

Иронията на глупака: чак когато започва да губи, да губи също почва под краката си, чак тогава се сеща за диалог, па даже и за честност. Що се отнася до времената г-жо Меркел, то тук съм съгласен с Вас, но те са сложни преди всичко за Вас, защото Вие се стремите всяечески да ги направите сложни за Русия, но по тоз повод си има няколко народни поговорки. Какво, мислите си, че сега руснаците са глупаците от времената на примитивната надъханост на политкомунизма, каквато бяхе Вие самата във вашето ГДР, решила още тогава да правите политическа кариера, но тогава бе социалистическа кариера нали? Чак сега ли се сещате, че е добре да има доверие и разбирателство с Русия? Чак сега, когато Русия разгроми световния тероризъм, създаден, организиран и хранен от вашите "искрени" приятели, които ви подслушват от Вашингтон. Чак сега ли започнахте да схващате, че Русия е фактор, който се справя без САЩ и въпреки САЩ. Нима вие разбирате от чест и честност или само от натиск и санкции, власт и пари?

Швабите май не си спомнят честната дискусия преди седемдесет и няколко години!

abasador

съвсем, ясни са намеренията на госпожата Меркел да направи тройка с изтрещялите диктаторо Путин и Ердоган. И за да не ме обвини някой от колегите, че в коментара ми има сексуални намеци ще изясня; току що баба Меркел показа политиката на силният, принуждавайки една от мощните политически партии в Германия, а именно ГСДП да направи завой на 180 градуса! И ако това не е показателно, че демокрацията в Германия не се потъпка от диктаторският чехъл на баба Меркел, здраве му кажи. Да му мислят германците и ЕС, исляминизацията продължава! Лек ден.

апада иска честен диалог с Русия. Ще се случи когато приемат Русия за равностоен партньор, както и ЕС ни приеме за равни, а не непрекъснато да ни поучават!

За честни отношения се изисква честен партньор. А Путин е всеизвестен лъжец. С лъжци не може да има честна дискусия.

Тя щото леля ти Ангела е светица направо.

до тук само запада се омаза в лъжи и фалшификати и поради това е като пате в калчища.

Е те на това му се вика фалшива новина.

Госпожа честност. Но когато покани орди не е питала никой, дали ги иска, тогава нямаше честна дискусия.

Преди всичко е необходимо, Меркел да си ходи. Следващият канцлер на Германия би се разбрал с Русия много по-лесно от нея.

Преди всичко е необходимо Путин да си гледа кочината

Путин не го е грижа за Германия и Меркел. На фрау и стяга чепика, тя търси варианти. Колкото до кочината - руснаците имат повече жилища по българското черноморие от самите българи. Това не са богатите руснаци. Богатите руснаци имат жилища на Ривиерата, Римини, Анталия, Родос и Златния рог.

Да си ходи, ама да не стане по зле, като с Трамп-наш?

"..Путин призвал россиян готовиться к войне.." Разговорите са излишни.

Тая фрау Меркел е голяма майтапчийка! Ква честна дискусия с изпечени мошенници и пладнишки разбойници? Кви пет лева?

Шило

Ами хайде, де! От кога всички чакаме? Вместо да каните мигрантите, това трябваше да направите, фрау Меркел!

Бе, то, мигрантите в Германия май ги покани Путин, ама нейсе! Той и в България непрекъснато ги кани! Спасибо Путину за все!

Имигрантите от Нигерия, Еритрея, Чад и Сомалия Путин ли ги покани в Берлин, бе, компир?

какво ли има на ум мути, казвайки "честна"; честни политици в европа и уса няма по дефиниция

русия да свърши по-бързо с европата, иначе ние ще се заемем и с нея и с европата!

Честност от ЦРУ Шпионки? Добре

Не може да има честна дискусия с мошеници. Руснаците са очевидно болни от алчност и истерични. По този въпрос може да се разберат нещо с немците, но няма да е за дълго. Ако се видят границите на Русия преди първата световна война и преди втората световна война ще се види, че заграбват Полша Украйна, както си искат и никой не ги спира. Утре ще посегнат на Турция, Молдова или Румъния. Пак ще е същото. А всеки, който им падне го тикат в мизерия.

Гума,само едно уточнение.Всичко това става след поредното нападение от алчните за природните и богатства .И всеки си плаща за безумните си щения.

Не, Соте! Гледал си друга карта - сигурно от историята, която учехме преди 40 години. Русия се разширява не след нападението, а преди това! Справка - годините непосредствено преди ВСВ - Финландия, Полша,Латвия, Литва, Естония,Молдова и Северна Буковина от Румъния! Следователно СССР(Русия) трябва да се разглежда като агресор повече от Германия - тя присъединява само Австрия и Судетите.

Хора, тичайте да потъrсите в тубето това: Al Jazeera World - Bulgaria, My Land и веднага се обадете на инглиш и се подпишете, защото Ал Джазира току-що е излъчила анти-български филм от името на ДПС и турците в България! Вземете го насериозно, защото филма е отвратително гнусен! Тичайте, който знае езици, а й който не знае, абе пишете и се подпишете, и се обадете, и слагайте минуси, и абе вземете го присърце, ако знаете каква пикня са изпикали ДПС там!

Наистина ли си толкова тъп/а или само пишеш тъпотии.Какво общо има руската дпс с историческата истина в България?

Скъпи господин Путин,назначи ме още един път.Моля Ви се.

Честно и раССия в едно изречение е безмислица....

да се повиши цената на петрола, поне до $120/барел, щото при сегашните $62/барел американските шистовици бичат яко и променят пазара.

Да и руските управници да се задържат още малко на власт за да могат да крадат руският народ и да спестяват милиардите на запад,а той да им ги запорира,сиреч взима като на Киримов и още 500 руски милиардери.Тоест вие ни давайте газ,петрол и всички останали природни богатства почти без пари,а ние ще ви даваме напечатани евро и долари,които обаче ще си вземем обратно за да не се повишат цените в нашите държави ако случайно решите да купувате наши стоки с наша валута!!!

Сетила се Мара да се побара когато вече свършва мандата.

"Сетѝла се Мара да се побара, кога нема веке попара!"

Има грешка, Меркел не е канцлер вече, грубо звучи, но е БИТА КАРТА, цялата власт в момента е в Президента Щанмаер . . . . дето се вика "късно е либе за китка!"

Меркел не е честна към своите сънародници камо ли към Русия или други държави.Ислямска Германия едва ли ще бъде предпочитан партньор занапред.

Да се допита до Георги сорос

Закъса я Меркел и сега се обръща за помощ към Владимир Путин ! Путин безкористно ще и помогне само да не се бърка във Външната политика на Русия и да помага колкото може ! Санкциите са за Европа и България ! В Украйна няма Руска войска , това публично го заяви Военния Министър на Украйна , така че помияри смръдливи не пишете глупости ! Крим Запада се примери и призна Референдума !

Може,но руснаците първо да си изтеглят армията от Крим и Украйна. А до тогава санкции,ембарго и карантина!

Притисната е горката, ще се сети - ама късно е либе за китка. Искат германските вериги да налазят и по руската земя- и това е друга причина да се прави на добра. Ама бай Путя ще и каже- ВОТ ТЕБЯ РУСКИИ ПОКАЗАЛЕЦ :))))

Баба Меркел май ще целува ръка на Вовата!

Ще иска прошка, за да и помогне да спечели изборите!

В Европа сега третия пол се вихри

значи още от 2001-ва путя е правил планове и е сеел семената за полезните идиоти.

ТАЯ НЕ ИЗЛЕЗЕ ЛИ В МАЙЧИНСТВО БРЕ ???

Все още канцлеркта май си търси работа при ...Шрьодер...

Усетила се е бабичката, откъде духа вятъра !

Така се прави: с едната ръка галиш Путю, а с другата му набиваш канчето. Хибридно сдържане срещу хибридна агресия

не ми обръщайте внимание ,аз съм си един гол охлюв ,като плювналиев

Плювналиев е по-гол!

Честна Травеститска.

с хиджаба и фереджето май започва да й просветва в главата, че вместо да воюва, като налага безрезултатни и обслужващи чужди интереси санкции е по-добре да защитава немските интереси като общува и търгува с руснаците?! Или пък загубите на немските бизнес среди от наложените на руснаците санкции вече станаха нетърпими и започна да пари под краката на фрауто, та за това смени и начина на мислене и изказване?! Фрау Меркел, до кога ще си затваряш очите за доказаната от историята истина, че всички други от така наречените велики сили се страхуват, като дявол от тамян, от водещото да намаляване на собствената им роля в съдбините на Европа и света икономическо и политическо съюзяване и обединяване интересите между немци и руснаци и за това правят всички възможно тези две страни да са вечните противници, в това число и на полето на войната?!

Работата е там, че Меркел (както и навремето Хитлер) се нуждае от Руския газ и нефт! Искат "северен поток-2".

Мноого по-малко отколкото Русия се нуждае да продава. Китай ги изнудва от Изток, скараха се (от много акъл) със Запада и затова 'енергийната свръхдържава' е 90та в Света по жизнен стандарт.

фрау Меркел, вие вярваща ли сте.

а бе то и хитлер сключи със сталин договор за ненападение ... ха ха ха

необходимо е Русия да изфърли еваропата у атлантико и да напраи Балканската Народна Федерация!

Путин й ритна стола и на тая!!

С тези фашизоидни остатъци и сегашните им господари от Фашистка Америка ,не може да се водят "честни разговори " ,защото те са генетично лицемери и разбират само от езика на силата ! Под "честни разговори" те разбират само този разговор ,който е изгоден за тях и им носи печалби на гърба на този с когото разговарят "честно" !

"... задълбочаване на разбирателството между Германия и Русия" - !! Това е нещото, което може да хвърли САЩ в истерия! Това е нещото, което САЩ на всякаква цена ще провалят - дори чрез преки военни действия! Германия и Русия?! Никога! А всъщност разбирателството между Германия и Русия би било най-доброто решение и за двете страни, и за Европа, и за света! Но не и за САЩ ...

"Това е нещото, което може да хвърли САЩ в ИСТЕРИЯ!!?!?!" В ИСТЕРИЯ:) Да те е.а и у чукундура, ОТКЪДЕ ВИ ПОДБИРАТ ТАКИВА ИДИОТИ ДА ТРОЛИТЕ БЕ, И КАК ВИ ИДВАТ ПОДОБНИ ИДИОТЩИНИ В ДВЕТЕ ВИ ЗАКЪРНЕЛИ ГЪНКИ В ТИКВИТЕ, направо ви се чудя:) Америка можела да бъде хвърлена в ... ИСТЕРИЯ:) Майтап бе, Уили! А на всичкото отгоре ми се струва, че т иси и вярваш на глупостите и простотиите:) Ти наистина ме разсмя"_

Тя вече е в истерия! Предоговарят НАФТА, Тихоокеанското сътрудничество, .... да не изреждам още. Излязоха от Парижкото споразумение. Взема ви се акълчето, дето го нямате. Помни, че наближава 2029 та година и си припомни 1929 та, Голямата депресия, която свършва чак след края на ВСВ.

"Твое право е да ме ругаеш, мое право е да не те слушам" - спомняш ли си го, Чукундур Тролски? ;-)

Не искам да те обиждам, ама с това ти изказване се слагаш на много кофти място, човек!А пък и ако вярваш в тез си твърдения, жал ми е за теб, не може да ти се помогне!Нали знаеш приказката за 4 те групи хора, та ти ще си в последната категория, няма надежда!

абсолютна истина!!! наи-голямия кошмар на хамериканците!!!

Само дето те не го знаят...:)

Аз съм израстнал на село и зама едно-Една круша се друса само когато е узряла.

Късно е бабо за китка ! Време е да си вървиш. А за Русия не се тревожи ... Там ИМА кой да мисли !

Така ли ма.. да те е..... ма......... сега ли те дойде акъл? АААаааааааааааа бе фризер .... Тая е чак сега сети е, че Евврпа няма без Русия!

Абе, пич, я да те питам, ако ей така, случайно Лилипутин ти се яви пред тебе и ти каже - я на колене и духай, таварищ! За РОДИНУ, ЗА ПУТИНУ! Ти за колко стотни от секундата ще си на колене?

А я ти кажи, ако Хилари застане пред теб и ти каже, ближи за велика Америка, ще ближеш ли?