Нова мода в Германия:Гробища за домашни любимци

Все повече германци избират да изпратят домашния си любимец в отвъдното, като го погребат в гробище.

Обратно в новината

Коментари - Нова мода в Германия:Гробища за домашни любимци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Такова гробище ние в Бургас имаме от много години.С плочи,снимки ,играчки.Намира се в парк "Езеро", между Психиагрията и Тенис кортовете,като вървите покрай водата. Наистина трябва да се измисли нещо.Повечето хора гледат животни,а не деца.

И кво? Човек се привързва към домашния си любимец, а някои са с размер на дребен човек. Като умре какво да го прави? Тук се дават за изгаряне, но никой не го прави -всеки го заравя някъде или го изхвърля в казана, което не е правилно. Не виждам нищо лошо в това вместо хората да плащат по 20 лева да им извозят животното да го изгорят или да търсят къде да го заровят, да има такова регламентирано място за загробване. След като хората имат желание да го правят - какъв е проблемът??? Всички ще са щастливи, включително кучемразите, че няма да им мирише на мърша от казана.

За котките, ОК! Но за тъпите кучкарки и кучкари, които си водят дръгливите песове да ги изхождат по хорските дворове...??? Бой по празните глави! С камъни!!!! Абсолютни безумия!

Ехей, че това новина ли е? Разбирам да беше за България, със сигурност щеше да е новина. Но за нормалните държави това е отдавна практика. Не съм запознат в Германия как е положението, но не ми се вярва да са толкова изостанали. Всъщност, още древните египтяни са мумифицирали котките си, които в известен смисъл са ги смятали за свещени. А предполагам всички знаете за известния бестселър на Стивън Кинг: "Гробище за домашни любимци"? Има и хорър филм по книгата. И разбира се, в САЩ отдавна има такива гробища.

Не е лощо, когато нашето куче си замина, се чудехме къде да го погребем и в близкия парк, до едно дърво, върху кутията с телцето му сложихме дъска, тогава пръст, за да нр го изровят бездомните кучета и сега ходим и му слагаме цвете.

Това е необходимост !

Нямаш си идея колко си права ... единствено домашните любимци са безрезервно предани и обичащи стопаните си. Поне кучетата, де, при котките е малко по-специфично.

Един виден австриец от миналия век се върти сигурно в гроба си...

си мислиш, че са всичките тези земетресения и урагани! Върти се като пумпал, даже повече!

Да, наистина, за какво се върти фюрера в гроба си? Има ли някаква конкретна причина или просто си търсиш повод да напишеш нещо?

Абсолютно вярно.

парите? Каква нова мода? Германците винаги са си погрпебвали любимците! Как е в България?

И в Германия, и в България, на който му е бил мил любимецът, си го погребва в двора на къщата, ако има. Който няма, а в Германия масово живеят под наем, изборът е или по горички с глоба ако те хванат 10 x 1000, да го оставиш на ветеринаря и да го изхвърлят като подходящ отпадъчен материал или да търсиш такива гробища. И представата за лукс е много погрешна. Дори на гробищата много от животните се погребват в масови гробища, а не както човек си представя ( и на картинката) в отделни. Всичко според паричните въьмижности както навсякъде по света.

нова мода? та то древните траки още преди 2000 години са погребвали всичко с тях... само се чудя - до колко ще възраждат тоя обичай? да не стане накрая нормално когато някой голем бос си отиде, погребалното бюро да тръгне по домовете на работниците му да прибира избраните да служат на шефа и на оня свят... то верно - ще си сигурен колко много те е ценял, ма начина поне мен не ме кефи особено... но пък си има и плюсове - умира председателя на някоя партия - хоп - най близките му съратници ги копат с него... само се чудя ако се гътне председателя на народното събрание - сички дупедати ли да ги копат или само от неговата партийна група...

Нали всички са от една партийна група, БКП.

У нас умрелите животни отиват в кланиците за кайма, кюфтета, суджуци, луканки, намирал съм котешки зъб в салам и кучешки в създърма.

Бих искал да видя този касапин, дето ще обезкости котка или куче и да ги вкара в саламите. Айде стига сме говорили празни приказки, веганската пропаганда сме я чували. Пасете си там люцерната и не вземайте отношение по въпроси, които не ви засягат.

Вътрешен двор, до Попа, София. Две баби решиха да хранят ежедневно бездомните котки в моя двор, събраха всички бълшари от квартала. Дайте съвет, които сте имали такъв проблем, гробище за котки или за бабите да направя?

антифриз концентрат, 5-6 кинта/л от бензиностанцията.

за котките ОК, ама за бабите не става, не зная, копай ги

"Изтрепи ги всичките, пък господ ако иска да си ги сортира на добър и лош!"

Като не правят деца, хранят кученца.

Повечето семейства с деца, които познавам имат и поне една животинка. Едното не пречи на другото. Ама тия, дето мислят само как да произвеждат деца, обикновено ги имат с други цели. И ти ли си от тях?

А ако е имал повече от един. Че то човека е гадно същество, живее по-дълго от кучето.

Ненормални побърканяци. Тая католическо-протестантска измет е по-опасна поне дваж от мисильманите, бе... Напаст невярна...Антихристи... Анатема!!!!

Чекай малко, католишка или протестантска ? Щото са две различни неща...не че не си прав де

Отново заглавието не отговаря на съдържанието!!! Гробища за домашни любимци в цивилизования свят има отдавна ... нова е модата да се погребват заедно със собственика. А как е у нас ... или го изхвърляш в боклука, или ги погребваш незаконно, където ти скимне!!!

"гробище за домашни любимци" е стар роман на Стивън Кинг, просто защото такива гробища в цивилизования свят има много отдавна. в Германия-също. но новата мода в Германия е да бъдат допуснати милиони неинтегруеми орки за пълно обгрижване, които орки прогресивно съсипват понятието "цивилизован свят".

затрийте германията и австрията! това са развъдници за опасно луди! един нормален човек не е излязъл от там!

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО МУ Е ДО ТИЯ НЕЩА НА ОБИКНОВЕНИЯ БЕЗДОМНИК НА ЗАПАД ИЛИ БЕДНИЯ РАБОТЕЩ :))

почти няма бездомник без куче в германя.

В Германия има даже хотели за кучета.

Когато ни почина котката ходихме да търсим горички - така поне този въпрос е уреден.

Както обикновено германците отново се показаха като най-извратената нация в света. Това да искаш да те погребат заедно с домашната ти котка граничи с малоумията на третия райх.

защо? аз отглеждам куче и мога да каша, че е по-добродушно от масата хора, в него няма завист, злоба, егоизъм, високомерие, интересчииство, присмиване, подиграване, злорадство като при 99% от хората. общуване с него е удоволствие.

Явно си завършена шматка щом до там го докара толкова да те радва общуването само с кучето..

нормално е след като 20 години си прекарал с едно животно (има породи кучета, живеещи 20 години) да искаш достоино погребение, а не да го хвърлиш в контеинер за боклук. но това балкански, ориенталски манталитет няма как да го разбере и подиграва.

в Гврмания има такива гробища от поне 20 години ... знам, защото от толкова живея тук... 'дир смотльовци'... в БГ ги отавят да гният по улиците и в казаните... нещастници

КАЖИ НА ГЯУРИТЕ , ГЕРМАНСКИЯ ТИ ПЕНСИОНЕН ФОНД В КОЙ ГЕРМАНСКИ БАНКИ В ПОРОБЕНА БЪЛГАРИЯ Е ИНВЕСТИРАЛ :))

САМО ОТ БЪЛГАРИЯ НАЦИСТИТЕ КРАДАТ 2 МИЛИАРДА ЕВРО ОТ ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ + 2 МИЛАРДА ЕВРО ОТ ХРАНИТЕЛНИТЕ ВЕРИГИ .... А В ТИЯ "КРАДЯЩИТЕ ГЕРМАНСКИ КОМПАНИИ" АКЦИОНЕРИ СА ГЕРМАНСКИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ ОТ КОИТО ГЕРМАНСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ СИ ПОЛУЧАВАТ ПАРИТЕ ПО "ВТОРАТА ПЕНСИЯ" - КАКТО Е ИЗВЕСТНА В БЪЛГАРИЯ ТАЗИ ПЕНСИЯ :)) ...

Да те открехна на едно дълбоко пазено тайна. Ти също може да инвестираш в същите компании.

ТЕ МУТРИТЕ СА ИНВЕСТИРАЛИ В УБИЙСТВОТО НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ... ЗАТОВА ЩЕ ЯДАТ САТЪРА :))

Да те открехна на едно дълбоко пазено тайна. Ти също може да инвестираш в същите компании.

Факт е, че Германияь , а и цяба Европа се превръщат в гробище на цивилизацията с нахлуването на ордите от диви и безпросветни орки, които искат да бъдат дундуркани и да правят каквото си поискат! Германците да благодарят на бабишкера, който пак си избраха

Поредната евроантлантическа ценност...

mishа

Аз не виждам нищо лошо в това. Всеки който е имал любимец и го е обичал, би искал да се раздели с него достойно. Жалко, че повечето от нас не са дорасли за това, може би по тази причина затвориха и варненското, защото то на мъртвите не пречи....пречи на живите.

Тея жорналисти не четат ли бе!!! Нова мода в Германия ??? Pet Sematary / Гробище за домашни любимци (1989) по романа на Стивън Кинг...

... журналиста е писател, а не читател...

Лека поправка - пише се Cemetary

Още по лека поправка. Романа се казва Pet Sematary. Нарекъл го е така, защото така са го произнасяли децата от които го е чул. А гробище на английски се пише, CemetEry.