Село въстана срещу химически комбинат (снимки)

Жители на село Чернево протестираха пред сградата на “Солвей Соди“ в Девня срещу изграждането на депо за отпадъци в съседство до селото. Напрежението ескалира.

Обратно в новината

Коментари - Село въстана срещу химически комбинат (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

браво на село Чернево... покажете на Софиянци как се прави че са бая позаспали напоследък....

подкрепям напълно селото. докато едни печелят парите, други губят нещо много по-ценно -здраве.

Огромен проблем е и мръсния въздух който стига и до Варна. Особено вечер пушеците са обилни (явно нарочно)и много добре се виждат от вечерния самолет, покриват всички околни села, Девня,езерото - шлейфа стига до 20-на км.

Той каза, че хората са никой и те не могат да решат дали ще има депо, твърди председателят на инициативния комитет Валентин Георгиев.

Гледах грозни кадри в новините, в които протестиращите чупеха прозорци и врати, блъскаха и така си мислеха, че ще докажат правотата си. А всъщност трябваше да бъдат арестувани. Ясно им се каза, че депото ще отговаря на всички изисквания. Но най-противното е, че на много места в страната, местните уж искат работни места, а после изригват срещу всяко работещо предприятие, като така убедително защитават единствено мързела си.

На кои условия ще отговаря депото? На европейските или на българските? Ти скоро минавал ли си край завода? А защо има грозни кадри? Защото никой не ги бръсне, найш на колко много места има в момента подобни случаи в гнусната България? И такива като теб изроди давът съвети! Значи на запад може да се протестира, а тук не може?

Харесвам Гърция - туристическа дестинация, държава със строги изпълняващи се закони и не по малкото - народ, който отстоява правата си.Та, питам се, този собственик грък, ако реши да натресе в кое да е гръцко село депото си за отпадъци, какво ли ще му се случи и дали ще се размине само с едно счупено стъкло?Толкова ли е трудно депото да се създаде поне на 20-30 километра от населени места?Да, вярно ще е по-скъпо извозването на отпадъци, но хората ще са спокойни за чистотата на въздуха и природата около тях.

Вземи пергел и карта, разтвори пергела спрямо мащаба на картата за отмериш 20 км и се опитай в България да намериш празно място което да е на разстояние от поне 20 км от населено място и не е на върха на планина. Даже игнорирай селата, гледай само градовете. Приятно търсене. После може да се върнеш да споделиш окритията си и ако си успял директно да предложиш къде да се правят сметищата в България за да няма повече разправии.

Трябва да се закрие цялата индустрия!!!! Само екологичен бизнес: - проституция - ало измами - реалити шоута -лотария - пасене на овце ( за това мераклии няма много) - кражби от еврофондове (давай че не остана) - кражби от общината( Ама пък то като няма индустрия кой ще плаща данъци?) Напред към развития социализъм! Аз лично смятам да го пропусна това удоволствие, на другите успех!

византийци -вън!

Областният управител обжалва референдума познайте кой е взел парите под масата?

аа, то хубаво са протестирали селяните! това е изразяване на гражданска позиция! утре обаче, като се събудят, ще питат къде ака..т гладните! също като ония дето протестираха против кцм , кремиковци, нефтохим, ония в трън, другите в радомир, и тнт.срещо всички комунделски заводи мастодонти, с които иначе се гордеехте, че са по по по най, и плачете че демокрацията ги закри! утре да не ви е виновен борисов, че и соловей соди ще си иде!!

от такиви инвеститори... Теб ще те завра в изброените от теб производства, да бачкаш, ще останеш очарован... Представа си нямаш кви отрови са... щото си неук... Апропо съм възпитаник ан СпТУ по индустриална химия...

Соди е авод от комунистическото ни минала, а сегашните собственици вложиха много средства в модернизирането му. Това е една от малкото свестни производствени компании. ама лесно е да се вика дайте ни работа, ама да не правите нищо дето само ни изглежда опасно. Каква е компетентността на протестиращите та да оценят класифицирани от специалисти като неопасни отпадъци като заплаха? М/удругото и екскрементите, и хранителните боклуци, които ежедневно изхвърлят са потенциално опасни, ама не са спрели нито да ядат, нито да отделят.

малеййй, ми що тогаз се гордеехте с този гигант на социалистическата ни родина бе????

Да имаше повече такива села,като градовете спят !Докъде сме го докарали, бабите на 80 + да се борят за нас :-(

а ми, ако щеш вярвай, ако щеш недей, ама тия от тия села, дето протестират днес, като им закрият това срещу което протестират, утре ще дойдат, и станат същите граждани като тебе! ще спят като граждани!

А вие младите да стоите пред компютрите и за щяло и нещяло да драскате във форумите, изкарвайки по някой лев за цигари и кафе.

Някой коментиращи тука май не са със всичкия си.Направиха цялата страна едно гнусно бунище,а 80 годишните бабички комунистки или не били виновни? Да си ги изнасят вредните опадъци в Гърция, като не са опасни и да си торят маслините с тях. Браво на бабичките, поне пример ви дават,че природата ни трябва да се пази,защото ПАРИ не може да се дишат и потомците нас ще ни обвинят - а не тези дето съсипват и тези дето са им разрешили да го правят .Достатъчно болна страна сме, на 1-во място в Европа

Ей мангал, а боклуците на циганите които направиха бунища във всеки град къде да ги изпратим. Нали разбираш че след 10 години като измрат свестните баби в родината ще останем само ние.... и цяла България ще е максуда, Столипиново и Филиповци. Щото като няма свястна работа за младите това и чака. Спрете да пишете глупости без да знаете за какво става въпрос

Жалък си и си заслужаваш името дето перфктно ти пасва,правилно си го избрал. Игнорирам репликата,а работа за младите има достатъчно , само трябва да имаш знания и способности,каквито доста от нас имаме.Шиганите можете свободно да напускате , да сте учили навремето

Браво, значи оставаме ние и ти :)))) Ще работим в завода за боклуци в Езерово, там има работа за всички

Точно така!!! Възстание, великата октомврийска селска революция започна. Тикви само ражда нашата земя. Заслужаваме си мизерията.

Не срещу гръка, а срещу областния управител трябва да протестират.Той им спира изпълнението на Референдума.

Тези Заводи имат банковата сметка на Плевнелиев .

Дааааа, като гледам коментарите наистина съм убеден че в родината са останали само малоумници, които заслужават съдбата си.... Живеем в 2017 а не 1917 Бре хора. Светът върви напред а ние играем хора и чупим стъкла на хората които изкарват пари за пансион, полиция, учители и болници. Андрешковци сме. Всичко това е заради нежеланието на Солвей да дадат някой лев на организаторите!!! Честито

Не съм аз!!!

Добрич е на бунт заради шистовия газ, тези хорица и те въстанаха... искам да попитам, къде са еко-зелените кретени, които за едно дърво по заповед лежат по локвите и пред багерите, а при геноцид си стоят у дома на топличко?

Той каза, че хората са никой и те не могат да решат дали ще има депо Висша ценност на Демократизма.

Броя ги 29, горе ги пише 37, с изтритите...

Дружно изкарахме надницата на автора с коментарите си, ама поне си оправи заглавието ;-)

няма равен. Преди гледаха с лошо око на вярващите, религията била опиум за народа. Сега те първи в черквите. Маноловата ходи с голям кръст и редовно на черква. Няма лошо, но преди се страхувахме да се венчаваме, да кръщаваме децата си. Едно семейство - един апартамент. Колко хора се разведоха уж фиктивно, ако получиха в наследство още един апартамент. А сега комунята с по пет шест апартамента и то в Париж, Лондон. Преди Кремиковци ни трови и почва и децата ни, но не смееш гък да кажеш - изчезваш или те затриват без работа, а сега - протести.

Защо някой иска да печели от здравето на хората. Нека да си купи пречиствателни съоръжения . Да не се стиска. Държавата е зя това да защитава гражданите.

Спирос,етиопецо,като не е опасно това депо защо не го направиш в Етиопия?

Браво!!!

СЪЩАТА РАБОТА Е И В гр.ПЕЩЕРА.КМЕТА ПРОДАДЕ ПЕЩЕРЦИ И РАЗРЕШИ СТРОИТЕЛСТВО НА ЗАВОД ЗА ЛЕКАРСТВА А НАРОДА НЕ ИСКА, ДАЖЕ ХОРАТА СА ПРОТИВ РАБОТАТА НА СЕГАШНИЯТ БИОВЕТ КОЙТО РАЗБОЛЯВА ЖИВУЩИТЕ В ГРАДА.

Биовет дава работа и прехрана на Пещера повече от 1/2 век - НРБ е построен, не е от сегашния кмет. Мислете, почетет пък после дращете.

Най-добре е депото да се пренесе в хола на Ото Скорцене. Той нямал нищо против о всички ще са доволни.

абе кво депо бе? мятай отпадъците директно в дерето. ко ще харчите пара за депо?

дреме и на властта, респективно областния за хората. Те 70 - 80 годишни ще си отидат, благодарение на отпадъците, по-бързо и държавата ще се отърве от необходимостта да им плаща пенсии и социални. т.е. ще допринесат за разцвета на републиката.

На 26 пред съда за да неутрализираме натиска от лобитата

на гражданите от село Чернево да не оставяме зависимия съда д потвърди глупостта на областни управител.

В комбината си изкарват хляба хиляди рабоъници. Не бива да се отнема препитанието на хиляди семейства заради кефа на двадесетина 80 годишни комунисти.

явно са се забулдили или не са наясно комбината е сред любимците на властта .така че протестите са обречени ..за жалост .

В комбината си изкарват хляба хиляди рабоъници. Не бива да се отнема препитанието на хиляди семейства заради кефа на двадесетина 80 годишни комунисти.

..малей, добре, че при соца нямаше демокрация, иначе щеше да има голям проблем с икономиката ;))