Пучдемон може да бъде обвинен в бунт, с присъда до 30 години

Прокуратурата в Испания е подготвила иск срещу Карлес Пучдемон в случай на обявяване на независимост.

Обратно в новината

Коментари - Пучдемон може да бъде обвинен в бунт, с присъда до 30 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе кой тръгва ня демонстрация и гласува за независимост ако действително живее демократично и добре? Вие хората за идиоти ли ги имате?!

Дори няма да го арестуват. Ще го оставят да си ходи по улиците и да се самонавива, че е някакъв политически фактор. Накрая ще го очистят левите екстремисти в Каталуния, заради недостатъчна революционност и привързаност към независимостта!

Пучдемон може да бъде обвинен в бунт, с присъда до 30 години Този нещастен циркаджия,който е на път да предизвика гражданска война в Испания, трябва да бъде обесен на едно дърво. Каталуния е Испания.

Предполагам, че много знаят как многобройните дупета от Брюксел си живуркат с добрите си заплатки и как биха реагирали, ако някой се опита да им дръпне кокъла.

ГАДОВЕ С ВАС ЩЕ СЕ ПРИКЛЮЧИ ДО ДНИ ВИВА ПУЧА ВИВА СВОБОДАТА 8 СЕПТ 22 СЕПТ 3 ТИИИИ МААРТ 10 ДЕК

ВИВА ПУЧ ДЕМОНА И НАРОДА

Ами нашия селяндурин от ХАСКОВСКО-СТОЙчков/б.р.КАМАТА/..........ЗА НЕГО -какви ще са последствията..........може би ще му затворят устата.Като че ли подлежи на наказание..../за влизане в чуждо игрище/или за гдето си пъха носа там където не трябва/.....

президент на каталуня стоичков пучдемон премиер - завистливите българи си остават без промяна - тоест на опашката на живота европа историята / койт играй той п'чьели/ от хасково до маями през каталуня и обратно има много път само пътуванията за година на бат Ицо неможеш да платиш цял живот да събираш и да бачкаш дори - завиждай на воля друго не ти остава ;)

напълно ясно е, че дежствията са му противозаконни...това и го чака. изобщо избиранетро на млади лидери не е препоръчително в конфликтни региони - бивша югославия, бившия ссср, фегерални републики като германия; англиja; и подобни области, с добре известни конфронтационни малцинства.

дори и зборът на макон е малко рисков, независимо, че франция се е отървала от конфликтните и прилежащи територии.

ха ха ха! европата винаги е била диктатура, концлагер и гробище за народите! айде сега у европата,а ? ха ха ха!

Тъй, тъй! Свобода има само в Сибир!

фашизма или комутизма никога не си е тръгвала...ако не си с мен си против-това ли е демокрация....?

Каква е разликата м/у Каталуния и кюрдите .Кюрдите са отделен народ и искат независимост.Същото е с Каталуния.Скакво се отличава в случая Рахой от Ердоган.Йоджелан стой в затвора за бунт,същото го грози и Пучдемон.Открийте разликата.Нали раздробиха Югославия ,сега да си сърбат попарата.

Разликата пич(ке) е от земята до небето. Каталунците имат огромни права и свободи, живеят свободно в свободна и демократична държава. Имат пълна гражданска и икономическа свобода. Кюрдите през месец-два ги мачкат с танкове, извънредно положение, вечерен час, турската администрация и силови органи за кеф ги бутат в пандиза или ги дупчат с куршумчета. А сега открий разликите?

Този отгоре не чете, само пише.

По пътя по който е тръгнал Рахой до вкарване на танковете не е далеч.

Мохамед обещава 100 девици на ислямистите, какво ли е обещал Путин на Пучдемон - хахахахах

Путин винаги изпълнява обещанията си-справка Крим.

Сиреч, ако Католония се отдели ще придобие стандарта на Крим ? Има логика и справедливост - хахахах

Ид.от. От кръглите.

Фашисти които бият мирни хора и ги заплашват със затвор и какво ли не имат наглостта и лицемерието да говорят за "демократична реалност"! Ами така е след като "Европа" ги е оставила да си правят каквото си искат!

Аз

Да го клецат колкото си щат! На kypвите това им се полага. Имаше референдум, имаше решение. Той беше длъжен да го прилага, а не да се мазни на испанците и да търси преговори, които предварително беше ясно, че няма как да се случат. Сега да мре - се тая! Каталунците ще си намерят някого с топки.

кому въигодно?

вземе поука и да не се перчи!

з0 години. Според анализаторите след отлива на инвестиции икономиката на Каталуния няма да се въстанови 10 години, при лош сценарии може и з0.Каталунците е са разделени , както никога, разпалената вражда с Испания и между каталунците не знам дали ще се забрави след з0 години. Вместо обещаната независимост от въжеиграча независимлост, остват даже без автономия. При тези вреди и унижения за всеки каталунец, тези з0 години не са много.

Дреме му на Пучдемон. Кеф му Белград, кеф му Москва.

Мястото на метежниците е в затвора! Неподчинението на централната власт следва да бъде смазано, за да е за урок.

Това само в Турция и Третия свят, в демократична Европа не е така. Ако не вярвате, четете решенията на съда в Хага относно независимостта на Косово. Там се правят обобщения за всеки възможен случай оттогава нататък.

В Косово имаше нарушени права на косовците. Правата на каталунците не са нарушавани. Нищо общо няма.

Говориш от името на Европа, там нито едно правителство не споделя възгледите ти и не одобри референдума. На твоите разбирания е само Мадуро, тъй че не замесвай Европа..

Преклонена главица сабя не я сече-това е верую за такива като теб.

Ми Краля да вземе пример от Путин, как той реши въпроса в Чечня, утепа Президента, а заедно с него 250000 чеченци! И въпросът е решен, проблеми няма!

Няма нищо общо между чеченските терористи и каталунския народ. В Чечения никога не е имало широко и мирно гражданско движение за отделяне, освен това незаконното в т.нар. чеченска терористична съпротива бе нейният въоръжен характер, а в Каталония всичко става по мирен и демократичен начин.

Пълни глупости, имаше референдум за обявявяне на независимост в съответствие с устава на ООН имаше и свободни избори за Президент! Руските терористи и фашисти ликвидираха и Президента и държавата! Грозни и още 5 града бяха изравнени със земята! 250 000 убити, предимно жени, деца и старци, това ли бяха терористите?

Очевидно разединението на европа е СТРАТЕГИЯТА на евреите ционисти. Те подтикват към това простите европейци.Хубаво ако успеят ше благоденстват.Ами ако не успеят.Ако европа запази единството си.Тогава кво ше прават евреите.Не вервам че могат да се надяват на милост.И не вервам че евреите не са калкулирали таа възможност. Какъв е извода.Ми те играат ва банк.Защо какво ги подтиква към такава стъпка не знам .Техна си работа.Но знам че ако загубат тази ВОЙНА СРЕЩУ СВЕТА,тва освиенцим бухенвалд треблинка, гулаг....ми тва ше са като санаториуми в сравнение с тва дето ше бъде

Щото нали не се лАжете че този "порив" за самоопределение на народите не иде така от нищото.А некой тарикат подръчква глупавите хора и им обещава рай с 20 девици(както прават арабите с самоубийците си джихадисти).хаха

Не знам за какво единство на Европа говорите, та шапката на днешния ЕС е от кучета, верни на т.нар. ционистко задкулисие. За да се обедини на нови, антиционистки начала, първо педерасткото гнездо ЕС трябва да се сгромоляса.

Оххх,русссссскийййй...А бе вие русссские не се ли страхувате че ако некой незнаещ прочете в тоа форум колко ви е акъла, ше си състави много лошо мнение за всички руснаци бе...шапката казваш а?Дааа шапката...а гащите...

Много умна мисъл, евала "Очевидно разединението на европа е СТРАТЕГИЯТА на Очевидно разединението на европа е СТРАТЕГИЯТА на евреите ционисти"! Остава да уточниш и имената на евреите ционисти, да не би да имаш предвид евреите ционисти Путин-Шаломов, Медведев-Мендель, Абрамович, братята Ротенберги? Давай, що се стесняваш!

Прясна НОВИНА: шефът на правителството на Баския официално е подкрепил движението в Каталония.

КНДР също го подкрепи и Зимбабве тоже!

Личи си, че теб те подкрепят отзад неграта от Сарафово, кютук шибан

Демокрация с политически затворници???? Това е някъв нов модел демокрация по испански!

Ако европейските фашисти издадат подобна присъда, то те подписват собствената си смъртна присъда. Решението на Хага за Косово леше: АКО ЕДНА НАЦИЯ ЖИВЕЕ НА ОПРЕДЕЛЕНА ТЕРИТОРИЯ, ТО ТЯ МОЖЕ ДА СЕ САМООПРЕДЕЛИ БЕЗ САНКЦИЯ НА ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ. Светът помни това добре. На практика шиптърските джихадисти опънаха евроатлантическите мръсници, които изпадат в абсолютна двуличие и мерзост.

шиптърските джихадисти е САМООПРЕДЕЛИХА, що Русия и Сърбия ги плюят? Що се отнася до нациите шиптърите не са нация а националност! Шиптърите са нация в Албания, но не и извън нея!

Някой от форума тука беше дал пример със Северна Ирландия и Република Ирландия. Имаме прецедент - британската корона насилствено и много демократично не пуска севрноирландците да се присъединят към републиката, сиреч родината Ирландия. Хвалейки Европа с фалшивия епитет "демократична" много често забравяме за насилието и жежкото колониално минало - най-вече на Англия, но защо не и на Франция, и на Испания, и на Белгия и Холандия...

Руснаците в Латвия, лишени от елементарни права на самоопределение, чакат с нетърпение отделянето на каталонците. Надига се буря за самоопределение в цяла Европа. Никой не ще тиранията на брюкселската ултрабюрокрация над страни с хилядолетна история.

Вместо да чакат, да си ходят в Русия! Щото латвийците, живеещи в Русия също могат да се само определят и да обяват независимост в Русия!

Ами тогава и испанците в Каталония да си вървят в Испания, а те го удрят на монархическо самоуправство през гърба и мнението на народа...

Какво общо има Косово с Каталуния? В Косово имаше разлика в езиците, разлика във вероизповеданията, имаше война, имаше геноцид, имаше и референдум през 1991 г. на който гласуваха 90% от населението и 95% от тях бяха за независимост. При това референдум не правен от окупационни войски като в Крим. В Каталуния няма нито едното от тези неща. Нито езика е различен, нито вероизповеданието е различно, нито има война, нито геноцид, нито референдум в който да са гласували над 50%. И докато в Косово бяха бедни и дискриминирани от централната власт, то Каталуния е богата. НЯМА НИЩО ОБЩО ЗА ДА ИМА СРАВНЕНИЕ. Докато едните са народ в унищожение и тормоз като в Косово, при Каталуния има единствено икономически интерес.

Общото е в прецедента, който бе създаден и то от онези, които се гиздят с названието "демократи". Путин завчера на Валдай им зачете собствените глупави решения на съда в Хага. На практика заради конюнктурни съображения спрямо Косово поръчковите им съдии се оказа, че са отменили Устава на ООН и хелзинкския процес за ненарушимост на границите. Другот общо, ако ще се вглеждаме, е че Рахой днес влиза в ролята на Милошевич и Европа го подкрепя, с което косвено погазва собствените си демократични стандарти, изкристализирали в решенията на съда в Хага.

Путин на Валдай обясни ли на какво основание изтепа 250000 чеченци, които се самоопределиха и отделиха от Русия! Обясни ли на какво основание утепа Президента на независима Чечня съветския генерал Джохар Дудаев?

Я пак прочети определението преди да пишеш глупости.

путкин може ли да чете

За брак по сметка не си ли чувал? Любов като спойка така или иначе никога не е имало. Кофти става, когато партньорът вече е слаб и ненужен, тогава най-здравословна и за двете страни е доброволната раздяла.

Доказваш, че простакът си остава винаги простак...

цепи във века на европейската интеграция ???

кофти! путлеру не получаетса!

Де що е време, все пред нас. Разпадът на дъюзното чудовище го оставям за накрая.

Този никога няма да посмеят да го вкарат в затвора. Причината е, че ще го направят мъченик за каузата, и каталунците ще се озлобят още повече, и само въпрос на време ще бъде да стане гражданска война или нещо подобно.

Испания има огромен дълг, ако Каталуния обяви независимост, а това ще стане, защото след подписване на декларацията и отлагането с осем дни за възможен диалог с Мадрид, няма път назад, някъде четох че има натиск върху фирми и банки да изтеглят офисите си в Мадрид, от друга страна каталунците теглят депозитите си от тези банки и ги прехвърлят в каталунски банки, Испания я очаква катаклизъм, който ще се отрази най-вече на Германия, след като Англия си замина, не иска да изпълнява прищевките на Меркел, всички в ЕС да работят за Германия - на Германия ѝ трябва работна ръка, Меркел нарежда и всички граници на Европа се отварят за милионно преселение.

Като ядоха и пиха бяха заедно,сега Испания да плаща дълга и мастрафа

Що, Каталуния ще плати своя дял, а Испания ще си издържа безценния крал и многобройната му рода.

че то никоя държавна конституция няма клауза за отделяне! отделянето е акт на нетърпимост и не виждам как може да бъде решен щом се е стигнало веднъж до там!?

Ше кажа и за еврейската пропаганда:По повод на евреина ебач Уайнстейн прочетох изказвания на двама американци. Единия е бил некакъв шеф в ку-клукс-клан(това какъв е бил не значи че е казал нещо неверно).Той казва за огромното влияние на еврейската пропаганда в американското общество чрез киното.А другия направо казва че евреите са ПРЕВЪРНАЛИ ДНЕАС АМЕРИКА В СЪЩАТА мръсотия , НЕЧИСТОТИЯ(filth),В КАКВАТО СА ПРЕВЪРНАЛИ ГЕРМАНИ ПРЕЗ 20 ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК.Айде сега нека пак да сме "обективни" и "обективно" да обясним че каталуния...а бе кво ни пука за каталуния бе,ВАЖНОТО Е ЕВРОПА ДА СЕ РАЗЕДИНИ И ДА БЪДЕ СЛАБААААА.Това ни требва на нас "обективните" евреи

Навални поиска само да се кандидатира за Президент и в Русия му спретнаха Процес, а този иска отделяне от Испания и русофилите го защитават. Тези субекти умни ли са, или само заплатени ?

Дневални е на американска хранилка, взема кинти от ДД и др. спонсорски неправителствени сдружения. В същото време демагогски говори против корупцията. И доколкото се знае, не е в кауша, пускат си го обратно да си ходи в детската градина. Безобиден е, защото е прозрачен.

може да заяви,че е такъв,но да си каталунец е престъпление!Така ли е ,мръсни европедерасти от Брюксел?

Ако Каталуния обяви независима Каталунска държава, никакъв иск прокуратурата на Испания не може да предевява към чужда суверенна държава. Отказа от диалог и репресии показват недемократична реакция на Мадрид.Нормално за Испания като знаем историята - Франко, светата инквизиция , гоненията и погроми на евреи.

Вече Путлерастките номера не минават !?

Темнейший тепърва започва да ви лази по нервичките. Общо погледнато сте в цайтнот и колкото повече се опитвате да шавате, толкова по-твърд и четвъртит ще ви влиза.

С насилие, лъжи и оръжие политика не се прави, а темнейший тепърва ще си плаща черната тежка карма напрупана в последните 100 години. Забравяте че Бог е над всичко !!!!!

Не се ли изписва Пуджемон?

Брюкселската клика е в епична битка да си запази и консолидира господството си - обща армия, прокуратура, полиция. Ако Каталуния загуби, ЕС полека ще стане концлагер, пълен с мъже и жени с розови гащи и полирани мозъци. И разбира се, много адаптирани бежанци!

Не трийй... Kонцлагерите са еврейско творение-първо в русия а след това и в европа.Е разбира се в европа има малка тънкост, "фашистите" ги направили.А КОЙ НАПРАВИ ФАШИСТИТЕ.Кой сложи идиота адолф и останалите идиоти около него начело на германия.Кой превърна германия в клозет през трийсете години И ТАКА ПОДГОТВИ ПОЧВАТА ЗА ИДИОТА АДОЛФ.Питам кой.А дрОгаре пак тъпите еврейски номера от миналия век,със същата цел-световно господство."списъка на шиндлер","избора на софи"... еврейската пропаганда за прехвърляне вината, своята вина върху други.Това е ционизма дрОгаре.И тези 56 ПЕДЕСЕИ ШЕСТ МИЛИОНА ИЗБИТИ РУСКИ ХОРА,А ТРИТЕ ПОКОЛЕНИЯ ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА СЛЕД 1944Г-ООО,ТОВА СА ДРЕБОЛИИ,ТОВА СА ГЛУПОСТИИИИ. Сега разбрахте ли за кво сава дума или пак се затруднявате

кому въйгодно?

И нещо за което всички деликатно мълчат:В "РЕФЕРЕНДУМА" който е съвършенно незаконен,СА УЧАСТВАЛИ 44% ОТ КАТАЛУНЦИТЕ.И тези 90% за които се казва че са за отделяне са ОТ ТЕЗИ 44%.

Явно кракът ти никога не е стъпвал в Каталуня, никога не си говорил с обикновени каталунци по техния национален въпрос, не си участвал в манифестациите им за празници... хабер си нямаш какво им е сред останалите испанци...

Хаха,заинтересованите от отслабването на европа ми се прават на "обективни".Ми да, каталуния ХРАНЕЛА ОСТАНАЛА ИСПАНИЯ и за това нека да си прави квото иска.Бе никва испания бе ,каталуния храни целия свят и за това да се отделя.А след тва и северна италия и тя хранела останалия свят и тя да се отделя.И след тва и белгия и та и след тва и бавария и след тва и всички да се разделат а ако може и да се поизтрепат,И СЛЕД ТВА ЕВРЕИТЕ ПРИЛАПВАТ ВСИЧКОООО.Е тва е да си голееееем тарикат

Само не разбирам защо толкова ви се иска Каталиния да се отдели от Испания. Беше им хубаво заедно да направят Реконкистата. Бяха щастливи заедно при Конкистата и американското злато. Заедно в Испанската империя. Заедно, една държава от 500 г. И сега една левичарска измет ги бута да са независими. И тук половината веете байрак за някаква измислена свобода . От кой . Да не говорим, че сигурно 80 % дори не сте стъпвали в Барселона или Испания

Ще ти отговорим, обаче първо ти кажи защо се радва, когато изкуствената държава на наркомафията се отдели от Сърбия?

и как разбра, че съм се радвал. Или щом съм против разделяне на Испания значи съм за разделяне на Сърбия. Убийствено тъп трябва да си за такова разсъждение

Момче,това че ти си толкова тъп не е повод да триеш неща които не разбираш и обявяваш за не по темата.Остави другите да преценатРазбра ли... Кой е заинтересован от "брекзит",от случващото се в испания,от това подобно нещо да стане и в италия И белгия...Кой е зинтересован от отслабване и разединение в единна европа.Повърхностния отговор е съветска русия.Но тя горката си има собственици вече 100 години,които с парите си ,си осигуриха възможноста да съсипват света чрез своята собственост-съветската русия.И това не са обитателите на кремъл.Хаха, милиционера е само едно чучело една пионка в рицете на тези които са го сложили там.Доста е забавно да се мисли че путин е президент защото това е била детската му мечта.ДА, ЕВРЕЙСКИЯ ЦИОНИЗЪМ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НЕ САМО СПРЯН НО И ЛИКВИДИРАН.Това което той причини на човечеството,и най вече на руския народ е достатъчно за да не се подбират средствата за неговото унищожение."Заслугите" на евреите ционисти са такива че никакви средства срещу тях не трябва да се разглеждат като пресилени или антихуманни. Всички мерки срещу тях са заслужени и оправдани.

Ако питаш мене, пак си за триене, защото прехвърляш топката като болен юзър пак върху Русия. Пиши по темата, стига вече психопатски изпълнения на омраза срещу Русия!

Така ли бе говедо?ОМРАЗА СРЕЩУ РУСИЯ А?И къде я виде таа омраза срещу русия и руския народ.Сто пъти казвам че НАЙ-ГОЛЕМАТА ЖЕРТВА НА ЕВРЕИТЕ, Е РУСКИЯ НАРОД СТРАДАЛЕЦ,СМАЗАН ОТ ЦИОНИЗМА.56 МИЛИОНА РУСКИ ХОРА СА ИЗБИТИ ОТ ЕВРЕЙСКИЯ РЕЖИМ В РУСИЯ.Евреите ОКРАДОХА РУСКИЯ НАРОД С ТАА така наречена "НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ" -която не знам какво значи освен КРАЖБА И СЛЕД ТОВА СМАЗАХА ТОЗИ НАРОД ЩОТО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ГО КРАДАТ.Да еврейска свиньо КОМУНИЗМАТА ТОВА Е КРАЖБА ,ОСЪЩЕСТВЕНА ОТ СВЕТОВНИА ЦИОНИЗЪМ. КОМУНИЗМА Е КРАЖБА ТАКА КАКТО ГО Е ЗАМИСЛИЛ И ЕВРЕИНА МАРКС.

Има си начин ръководството на ЕС да приеме каталонското отцепване без много уговорки. Шантажът срещу еврозелките тепърва предстои. Мадридската хунта да не си помисля даже, че ще се измъкне лесно от казуса. тепърва ще има да става страшно за западните псевдодемократи.

Демокрацията все пак значи народовластие чрез консенсус,референдуми и представители, а не диктатура на мнозинството,което руснаците наричат болшевизъм.Самият избор на представители води до желание за болшевизъм - повече сме,следователно каквото кажем,това ще става.А забравят ,че са избрани за да установят консесус,ако не, да се допитат до народа.Просто.

Та демокрацията е тъкмо диктатура на мнозинството с тези референдуми и представители, както си ги рекъл... Освен това болшевизмът днес е в друга разцветка - сините талибани у нас в лицето на "Протестна депеша" и до днес си любят барикадния шантаж.

хаиде тролчетата, натискаите, ревете! на путю пак не му се отваря парашутът.

Един путю ти се привижда навсякъде, да не те е изнасилил??

Не не го е изнасилил, обаче на теб май редовно го слага в устата немит.

Проблемът е че Пучдемон се опита да направи революция. Като политик е кръгла нула. Артуро Мас го вкара в тази история и сега му гледа сеира.

При това положение на покушение спрямо гражданските му права, каталонският народ не само има право да обяви независимост, но и да поиска присъединяване към Евразийския съюз. Една-две военноморски базички на Русия и евентуално Китай (който член на ШОС) по каталонското крайбрежие на Средиземно море като начало би оклюало гребена на петлярчещия се режим в Мадрид и бъзливото НАТО. Ако в Русия Путин не беше толкова мек, би могло да ги насоли именно така западняците, да им направи мръсотии, подобни на техните със санкциите и войната срещу руснаците в Донбас.

Вероятно пак ще има "Бандера Роса"

Какво ще загуби Испания, ако Каталуния се отдели? И двете области са в Европа, и двете - ЕС, и двете - Еврозоната, на практика няма да се промени нищо. Що риват тогава испанците? Заради единия си егоизъм?

Ще загуби пари от данъци както и контрол над стратегически за Европа достъп до пристанище в Барселона.Краля също е и масон.За тях в много важно да няма независими държави извън техния контрол защото това е лош пример за останалите търсещи назависимост.За пример виж как провалиха референдума в Шотландия като регистрираха над 200 хиляди англичани да гласуват против независимост.

нищо подобно европеецо, ако каталуня се отдели от испаня, излиза автоматично от ес...и тогава ще видят кон боб яде ли...;)

Значи, да им кажем на господата от Запада, че демокрация не се гради само когато всичко ви е наред. Когато дойдат трудностите да си останеш демократ и принципен - ето това искаме да видим, че го можете. Отговорът обаче ни е ясен - извън оптимумите, либералният ред мимикрира във фащизъм. Нищо ново за знаещите историята.