ЕС наложи пълна забрана за инвестиции в Северна Корея

Съветът на ЕС по външни работи наложи днес нови санкции на Северна Корея. Въвежда се пълна забрана за инвестиции на ЕС в страната във всички области.

Обратно в новината

Коментари - ЕС наложи пълна забрана за инвестиции в Северна Корея | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само питам: - Колко петрол е продал досега ЕС на С.К., та да спира продажбите? - Колко средства е инвестирал ЕС в С.К. последните 10 години, та спира инвестициите?

След като го спира, значи е продавал. Освен това, пък мени ми се иска да ви попитам, вие знаете ли кой на кого какво продава?

Защо изопщо се е инвестирало при тоя червен загубеняк.

Не,че сев.корейците са много читави,но за с/ка на това ЕС са си отявлени педали .От всичко това намазва Китай...

така се съсипват държави ..поради алчност на олигарси.

закоравял глупак , мислещ отпреди 50 години ....??? вместо да извлече дивиденти от това че е способен на произвежда такива оражия и с това да му плащат нещо компенсация тоз на воина тръгнал ??? поне да копира китаи пак ще е на сметка . ким ще го духа и то здраво

Ами сега какво ще има интересно в Европа. Преди има няма 3-4 години бях във Виена. Там тогава имаше една изложба на картини от модерни севернокорейски художници. Беше широко рекламирана с големи афиши по улиците. Беше явно интересно за скучния живот на запад. Пък май ръководителят на Северна Корея бил завършил някакво образование в Швейцария ако не се лъжа.

шъ останем без ориз.

УДРЯЙ КИМ! И ЕДИН МИЛИОН АТОМНИ РАКЕТИ СА ИМ МАЛКО НА КРАВАРИТЕ И ЕВРОГЕЙОВЕТЕ! С ТВОЯ ПОМОЩ ЩЕ ИЗГРАДИМ ИСТИНСКИЯ КОМУНИЗЪМ ПО ЦЯЛ СВЯТ!

Изградихте го в СССР, в България, ГДР , ся и в други страни.

Поредното доказателство, че русофила, комуниста и изобщо другаря си е лумпен пролетарият, мечтаещ за война, смърт, разрушение и убийства, като цяло. Ей го и тоя тук, па и плюсове му сложили другите идиоти. Малко им били ядрените ракети. Ей, вдебилено същество, що си мислиш, че ти и семейството ти ще оцелеете след ядрена война между Сев. Корея, САЩ и Европа! Нито ти, глупако, нито семейството ти ще сте живи, ще видиш как умират децата ти, ей към това призоваваш! Няма по- тъпо същество и по-тъпо изказване от твоето.

не му се впрягай,той тук отдавна е мерна единица за тъпота -1 ДЕТРОТ и трябва да си я защитава,че има и едни други като него авери които му дишат във врата

:))))))))))ще селски,твоя комунизъм е изграден и съвсем скоро ще си в него и там те очакват твоите идоли-ленин,сталин,димитров......споко,ще ги видиш и ще строите пак светлото бъдеще........само ми е чудно как от карлуково пускат такива като теб да се разхождат свободно,явно местата са малко

Pesh0

една никаква северна корея , не много по голяма от България , прави смешни САЩ кой строй е по добър , започвам да се чудя .

не се чуди- лесно може да се провери, като се отворят границите на севернокорейския затвор.

Интересно ми е точно с какво ги прави смешни! С това, че те не искат ядрена война, за разлика от болните мозъци, които към това се стремят ли? Вие искате ли ядрена война? Давате ли си сметка, че само САЩ може да изличи Сев. Корея от лицето на земята за една нощ? А давате ли си сметка защо не го прави, знаете ли какво е ядрено оръжие, знаете ли как ще пострадат от радиацията дори и вашите деца, макар и далече! Луди ли сте да говорите и пишете подобни глупости. Не мога да си представя, как разумно човешко същество с поне една гънка, ще се кефи на един идиот, който се чуди как да предизвика световна война.

И този комрапон е поставен в положение да избира м/у жабата и вола. Мисля, че знам кого ще избере в крайна сметка- от малък знае той колко е сладък шейцарският шоколад...

Чудно ми е 22 милионно население разположено на площ от 120 540 квадратни километра дали може да се само-издържа без чужда помощ с хранителна продукция облекло и жилища ,без да гладува студува или живее без покрив на улицата.

Не са 22, а 25. И това прави около 200 човека на кв.км, което е около 2/3 от плътността на населението в Япония.

Казват,че след реформите в аграрната им политика добивите през 2013 година вече са достигнали ниво за самозадоволяване на населението с хранителни продукти. Твърдят дори,че през 2014 година доходите от селскостопанска продукция са достигнали рекордни нива!

Решително протестирам! Тамън исках да основа кучеши приют в Пхенян, който да дава подслон на бездомните домашни любимци на София, както и на тези иззети от неадекватни стопани. Дори име му избрах - Ресторант Черни Връх.

Следващият ще е Путя.

в нашия парламент има група за приятелство със С. Кореа . Жална ни майка.

Дрогаре да бием тревога, какво става по националната телевизия показаха, как в нашата любима комунистическа Северна Корея се провеждат конни състезания и ооо ужас разрешени са залагания...това е мръсен капиталистически хазарт...Другарю ким не опорочавайте светлото си комунистическо настояще и не позволявайте тази мръсна капиталистическа хидра да се промъква по такъв долен начин в светлото ви комунистическо настояще и да развращава светлите комунистически умове на другарете корейски комунисти...Да живее другаре Ким вожд и учител на световният кОмАнизЪм, вечна слава на другаря ким слава, слава, слава!!!

Този както се е заоблил ми прилича много на Нинова.

На това му викали "аеродинамична форма":)))))))))щели да излитат:))))))))))

странно на нас какви санкции могат да ни пуснат, след като ние не произвеждаме за износ нищо... ха ха ха та ние маи сме по зле от кореиците :)

Ти конкретно - да!

Ако погледнем на нещата схематично: една по голяма група хора, която разполага с ядрени оръжия и постоянно ги усъвършенства се опитва да попречи на друга, по малка група хора да придобива същото такова оръжие. Защо? Елементарно - за да има винаги надмощие и да командва нещата от позицията на силния, без да се съобразява с тази по малка група хора. А ядреното оръжие е нещо, което кара околните да се съобразяват. Ким прави атомни бомби не за да ги използва, а за да сдържа мераците на САЩ в района. И да кротне малко южнокорейските си съседи, които например по цялата си граница с КНДР са монтирали чудовищни високоговорители и сипят пропагандни речи нон стоп. Съгласете се, че това не е особено добросъседско.

Написал си абсолютни глупости, колега от Добрич! Когато се произвеждат и трупат оръжия, то това се прави за да бъдат използвани. Сев. Корея не е това, което се опитваш да внушаваш или пък таистина вярваш, че е. Плътно зад Сев. Корея стоят Китай, на 101% и Россия, в не по-малка готовност! Северна Корея е зяпляхя, при това сериозно. Няма друга ядрена държава, която така нагло да заплашва с употребата му. В Момента това да само две - Северна Корея и... Россия! Именно Россия заплашва, че ще употреби ЯО дори и срещу държави, които не разполагат с такова! Това се отнася и за нашата България! Ако има нова световна, при това ядрена война, то тя със сигурност ще тръгне от Азия. Ядреното оръжие, с което разполага Сев. Корея, е доставка от Китай и СССР/Россия!

LeGrandTulup

Колега, може би не си чувал темина "ядрено сдържане"на английски е nuclear deterrence. Ако ти е интересно - чети, има доста по въпроса в нета. Накратко: ако врагът ти има ядрено оръжие, нито ти смееш да използваш товето срещу него, нито той неговото срещу теб. Но ако ти имаш, а той няма, тогава показваш мускули и тежък нрав и го принуждаваш да слушка, че иначе лошо му се пише.

Да започнем едно по едно: Ако САЩ са имали намерение да използват ядрени оръжия срещу СК, щяха да го сторят, когато войските СК и Китай се намираха на крачка от завладяването на ЮКорея - на южнокорейските войски и тези на ООН оставаше едно малко парче земя по време на Корейската война. Второ: да САЩ имат надмощие спрямо СК, но дали го използват вече 63 години? През тези години да си чул някой американски президент да заплашва с ядрено оръжие СК? И трето: срамно е да сравняваш ядрените бомби на СК, с високоговорителите на ЮК, те са несравними, но на Ким му трябва претекст да заплашва, насъскван от Русия и Китай!

Как ли Европа реши, че ядрен и по-гладен Пхенян, ще бъде по малко опасен за международният мир и стабилност??

ракетите бе. Ко да ги мислим. То се мисли за хора, не за аборигени и вожда им.

Еврогейовете пак се направиха за смях. Кой от пишман съюза изнася петрол? Какво са купили корейците от страни в ес? Какво произвежда ес, та да откаже да продава? И въобще, кой от големите играчи бръсне ес за слива?

За смях си се направил ти, другарю! Забраната на ЕС означава, че ако някой друг (например Иран) продаде на Ким - чо петрол, границите на ЕС ще се затворят за ирански петрол и за петролни деривати. А това е сериозна загуба на пазар (и валута). Защото ЕС е най-големият пазар и никой не може да го пренебрегне с лека ръка (дори руснаците).

Абе синия, що не се пробваш в Цирка? Разсмя ме от сърце - ес ще откаже да купува петрол!!! Нали за седмица ще са в каменната ера.

ей го де е Китай, той ще им помага..ама нещо се опъва.

руски задница!Сега ще ни заубеждават как Ким бил ,,победил " ,,краварите" и Северна Корея била независима,а Южна Корея заробена от САЩ! Пословичната простотия на полковника жт КГБ-е в действие!

санкциите са прекрасно нещо, особено когато са наложени на диктатури като русия и корея.

Икономическият ръст и на Русия и на С.Корея е по-висок от на колониална България.

Да, наядохме се на полски кашкавал, полска риба, полски ябълков сайдер, румънско говеждо и румънска кайма.

Барабар Петко с мъжете!

Добре е вече журналистите и да пишат за смисъла на тези санкции, така че чиновниците с големи заплати да не могат да приемат глупости без връзка с реалността. Колко са европейските инвестиции в икономиката на Северна Корея, и точно в изброените области? Аз например смятам че са 0, та затова питам.

Ким Ир Сен беше най-великата личност измежду комунистическите диктатори. Той създаде съвременна демократична Корея. Синът му Кум Чен Ир последва баща си, но Великият Ким Чен Ун надмина дядо си. Той показа големия дебел на щатските пъзльовци и им показа от къде кравата дава мляко. Затова утре подавам молба в севернокореййското посолство за гражданство и се премествам там за да отдам моите знания и опит за формирането на новата световна сила! Напред с Ким!

Желаята ти успех , като севернокореец.

за разбирането. Врагът на моя враг е мой приятел.

да отидеш! Подкрепяме те в желанието ти и се надяваме никога повече да не се върнеш в таз' Европа!

Сложи си лейкопласт на слепоочията, после ще разкажеш за корейките.

Този по-скоро ще ти разкаже за корейците!

Край! Никакви прави краставици в Северна Корея!!

хората ядат ориз и не им пука за правите краставици и щастливите яйца. Няма кой да им забрани шкембе чорбата, не че я ядат.

то понеже досега инвестициите от еврогейците в Северна Корея са трилиони и сега азиатците ще фалират. голям смях е този еврогейски съюз. направо ще се чудят севернокорейците как ще изкарат зимата с тези санкции. постоянно се казва "изолираната азиатска държава". ми като е изолирана за какви санкции плямпат тогава третополовите?

Това е начина - изолация. За Северна Корея и Русия - изолация! Изолация - икономическа, културна и всякаква друга...

представи си го в тебе.

За пореден път се убеждавам, че русофила е готов да посегне на българин в името на Русия. Продължавайте да се изказвате в този дух, национални предатели, да ви видим колко струвате. Жалки копнеещи за война и смърт пролетарий.

Коя точно културна изолация ще накаже Русия? Кончита Вурст ще накаже културно родината на Достоевски и Чехов ли, платен тъпако?

ЕС ВАСЛАЧЕТО НА САЩ да се изока и то.

ЕС наложи пълна забрана за инвестиции в Северна Корея Явно Северна Корея ще стане обект на "инвестиции" в сивия сектор.