Нова метростанция ще се строи с частни средства

Нова метростанция ще бъде изградена между спирките на метрото на бул. "Сливница" и кв."Обеля", реши Столичният общински съвет.

Обратно в новината

Коментари - Нова метростанция ще се строи с частни средства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уж си платихме (общината) на чужди експерти да ни кажат, че градоустройственият план трябва да бъде променен в посока на ограничаване на строителството и разширяване на пешеходните и зелените площи. И накрая ще бъде изграден цял комплекс за 7-10 000 човека! ФъндъЧкова превърна София в разтегателна спалня.

Сега последно, частна ли ще бъде метролинията или общинска? Нека започнем с новината от там! Ако е частна е едно, ако е изцяло общинска (независимо че ивеститорите държат да имат контролният пакет акции) е друго.

Как си представяш хем изцало общинска,хем какъвто и пакет у други?

Това е инфо с цел предварителна продажба на имоти които иначе никой няма да купи. Ама дали и кога и как всичко това ще се реализира не е ясно. В Бг сме все пал

Ако си платя може ли да ми направите една писта в южния парк?

Леле как се облизват вече някои общинари. Какво тъпкане по джобовете ще пада.... Има нещо гнило. И решение взеха да се строи, а трети ден не казват, кой е този хАмерикански инвеститор.... Да не се окаже Балкански инвеститор с фирмичка в Америка???

Щом дружеството е американско, това е партенка, ако беше руско, щеше да бъде златен коз за русофилчетататататататат - хахахахах

Говорим за частен и общински интерес.

Да бе, да!!! Кой е този, който с лични средства ще финансира такьв проект??? Това е пране на пари, не чии са, а нашите пари, сьнародници!!!! НАШИТЕ ПАРИ!!! АЛОООО, ЧУВАТЕ ЛИ МЕ, МОЛЯ..... Кой, кой финансира, г-жУУУУУУУУУУУУУУУУУУууууууууууФастькова? Ние! Които ти плащаме заоперациите ти и перуките ти....Има Видов ден!!!

Много странна работа.Звучи някак неистинно и аматьорски.Я по-добре да се провери тази информация.Доста закони и правилници трябва да се нарушат, за да се случи това.

Да бе, да!!! Кой е този, кйто с лични средства ще финансира такьв проект??? Това е пране на не чии даса, а нашите пари, сьнародници!!!! НАШИТЕ ПАРИ!!! АЛОООО, ЧУВАТЕ ЛИ МЕ, МОЛЯ.....

Метрото би трябвало да е стратегически обект от национално значение. Как така ще се дават 51% собственост на друга държава и то Краваристан ? Общината да се напъне и да участва с повече пари ! Утре ще я извъртят и ще заключат вратите само за тяхно обслужване. Има ли друга суверенна държава дето ще си даде достъпа на метрото на тази мръсна военолюбива държава ? това е национално предателство за няколко долара повеяе. Софиянци опомнете се !

ChatGPT

Леко напомня случая с военните ни бази. Първо ги наеха (безплатно), след това се заселиха там и сега са си изцяло мурикански

ние от алкаши нужди нямаме, особено във военните бази !

ама първо инвеститора ли ще даде пари или общината? Да не се окаже, че общината ще даде цялата сума, а инвеститора да се покрие. За да няма такава драма парата от инвеститора напред!

Питам се: Ако съм САЩ и с намерение да си повиша качеството на живот отида в публичен дом и си поръчам проститутка, ама да с оферта да платя половината цена, а другата за сметка на заведението, дали ще ме огрее?

ще те огрее, защо не. Обаче ти докато я оправяш, ще се включват и други посетители. Щом си съгласен - ОК. Също както и метростанцията ще я ползват и други хора, не само собствениците на апартаменти построени от посочения частен инвеститор.

Мъдро!

Нещо не разбирам. Метрото не е ли построено по утвърден проект? След изпълнение на проекта не е ли издадено разрешение за ползване? На кое отгоре ще се прави промяна на проекта, след приключване на обекта? Ами утре някой ще поиска да построи на някоя 30 етажна сграда етаж между 19-ти и 20-тия, за да я направи по-атрактивна за собствения си бизнес. Тогава какво правим? Съвсем отделен е и въпросът, че мераклията да си поръчва допълнителна метростанция, предлага да поеме само половината масраф

Може ве се прави промяна във фактическата реализация, ако конструкцията го позволява.Прави се подробна архитектура, конструктивно решение, минават експертизи и комисии.Възможно е да се изиска и допълнително геоложко проучване.Следва финансиране и реализация като на нов обект.Примерът с етажите , които давате не е удачен, но не и невъзможен.Ако един блок е на 3 етажа, след като извърви всички законово изискуеми и технически, нормативи може да стане на 4 или 5 етажа.

Пак нещо нае разбирам. Значи, след като се извърви така описаната процедура, може. Ама защо тогава в статията пише "ще се строи", след като нищо от това, което сте описал не е извършено?

за частна изгода да строи метростанция...Той прави ДАРЕНИЕ на общината със цялата сума. Частна местростанция е абсурд! Столичани не са длъжни отгоре на това да съфинансират частни интереси с милиони. Вложете милионите в кварталите,че има квартали като Орландовци,където е срамота изобщо хората да плащат данъци за лунния пейзаж.

Точно затова не е частна я. Само разни проруски пропагандни издания пишат, че е частна, за да създават работа на троловете, че даром рубли не се дават.

Той и тоя е трол бе. Какво му се връзваш.

Съчувствам ти....не ти е лесно. Не става дума кои са....и българи да са е възмутително.

Много изобретателен е българският бизнесмен.

... не българският бизнесмен, а партийните функционери и бивши комсомолски секретари, за да сме по точни...

Американци ще строят за американските окупационни войски. даже и църква щели да правят...... На коя ли секта

Метростанцията ще е Общинска собственост, а не частна. Приходите от билетчета са за Метрополитена. Не лъжете хората.

Теб не те ли притеснява, че общината ще похарчи едни милиони, за да построи метростанция В НИЩОТО (минавам от там през ден)? Щяло да има жилищен комплекс и щяло да има човекопоток! Кога? Когато и ако жилищният комплекс бъде построен, имотите продадени и населени с живущи, които ИСКАТ ДА ПОЛЗВАТ метрото.

па това е вътрешна линия бе не е продължение

С ЕДНА ДУМА: ОБЩИНАТА ПЛАЩА ГОВОДАРИТЕ ЯДАТ БЕЗПЛАТНО. ОТНОВО

Точно обратното е Американците плащат общината яде.

При тия нема такъв Филм. Значи нещо е дадено

По-точно общината ще заплати половината от един частен проект ? А защо ? По кой закон ?

Защото ще плати половината от стойността, а ще получи цялата - 100% Собствеността на метрото ще бъде ДЪРЖАВНА, ОБЩИНСКА.

Аз ще плащам не общината. тя плаща от моите пари....... Плаща за да може един инвеститор да реализира огромни печалби........и никому не нужна Метростанция. Стига с застрояването на София

Нали целта е да има инфраструктура за да се повиши поне двойно цената на бъдещите жилища ! От това ще спечели потенциалния им продавач / никой не хвърля пари на вятъра без да си е направил сметката / А дали и кога ще започне да се печели от билетчета в тоя пущинак - Божа работа ! За сега е ясно само че общината ще "нагуши" някого с милиони !

Собственост на какво. На метростанция. Тая метростанция друго освен разходи има ли ? Кой ще ги плаща АЗ и ТИ Общината ще дава моите пари

дайте направо цена на цялата територия и дано случим на купувач, че на управляващи не случихме!

Ами като на избори подхождаме като на тото и търкаме пирамиди, така ще е. То какво ще излезе от изборите не е въпрос на късмет.

Да разбирам ли, че Столична община, тоест аз и останалите данъкоплатци в София ще се изръсим, за да се повиши цената на имоти, притежавани от американска компания?

Ти си данъкоплатец не в София а в Россия бе блять, ако Путкин ви удържа от трол заплатите данъци де. Стига сте се правили на Българи бе клоуни руски.

stan_posta@

Да речем, че сте прав, да речем 1234 плаща данъците си в Централна Московска община. А останалите 1.4 милиона столичани, те все пак ще плащат ли на американците, или не ? Или само живеещите между Обеля и Люлин софиянци ще платят, те все пак ще я ползват тази спирка. А другите софиянци едва ли някога изобщо ще минат през нея. Те защо да плащат ? Не стига ли, че и другите станции на метрото се разполагат до удобни за американците места, не на удобни за гражданите. Например спирка Овча купел в самия край на комплекса, за да обслужва НБУ ? Удобно ли им е на овчекупелчани ?

ДИР, редно е да махнете коментара на Ха-рътахръта-дада и другите му клонинги. Използва нецензурен език, ДА МУ ЕБА МАЙКАТА!

Къде пише, че станцията ще е частна бе дирници руски? Много ви е еФтина пропагандата.

значи неграмотните и прости ибрици в СОС вчера са заглафичкали мат'рияла, че имало било интерес, евентуално 51 на 49 и т.н. лакардии за малоумния и скотски електорат на мутрата проста, неграмотна, тлъста и нагла. а нещо така, 1. ОУП 2. ПУП 3. главен архитект от червен бряг и дирекция СА 4. ДАНС за произхода на парите 5. еколози 6. схеми за градски транспорт 7.-100. всеки с над 2 гънки, използвани за ядене, пиене, сране и мятане на салфетки в найтфлайт, може да продължи фандък, завършила със зор руская филлология, не се ли накраде, бе, отпадък компирски приятен ден

дезоле, русская филология било, но все тая. краденето и ебането по герберунгелски из гоуин' он.

метростанция не, ама една магистралка от вратата до външния клозет може да си направя

ДАНС или който е там в държавата да разследва произхода на парите.

Къде ще строят там?! Единственото свободно място е между гробищата и околовръстното на обеля, дето ги свързва с Люлин, и това ли поле ще застроят, нали там е метростанция обеля, нещо не разбирам?!

Тия докога ще ги търпим?

Това е лъжливо заглавие. Метростанцията не е частна. Единствено парите за нея ще са от частници

ЧАСТ от парите ще са частни. Останалите от народа.

За разлика от другите спирки където изцяло парите са народни. Тия от руското посолство платиха ли и един лев метрото да минава покрай тях и да има спирка?

Споко, това е само начало. Скоро американците ще продават въздуха в България.

За въздуха не знам, но пушека от техните ТЕЦ-ове го купуваме отдавна.

АСЕН КОНАРЕВ Е АРХИТЕКТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ ,НАЛИ ???

Вчера писаха че американци искат, проявяват интерес, биха построили. Днес вече ЩЕ СЕ СТРОИ.Значи всичко е било решено отдавна без обществен дебат. Сигурно и фирмата вече е ясна.Наистина сме протекторат на Вашингтон.

бяха споменали, че ще строят и църква. каква точно църква, е въпросът, и дали въобще ще е църква, да не се окаже някое я с минаре, а йеховисти, я други от 'малките' псевдоевангелисти... и да, ще им осигурим собствена спирка на метрото. която никой, освен тях, няма да ползва.

Ще бъде храм на Златния Телец.

Мислех и аз да си платя за едно метро до вкъщи, ама в момента ми прекарват трамвайните релси и ще стане малко объркано..

Как така, ще е частна, като половината, ще я финансирам АЗ?

Метрото няма да е частно, а общинско. Линията ще е общинска. Парите са построяването й ще са поравно между общината и фирмата.