Тръмп: Уолстрийт да помаха за сбогом на дълга на Пуерто Рико

Американският президент Доналд Тръмп каза, че ще трябва да се опрости големия дълг на Пуерто Рико, опустошен от урагана "Мария".

Обратно в новината

Коментари - Тръмп: Уолстрийт да помаха за сбогом на дълга на Пуерто Рико | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако една друга нация им беше съсед щеше да има "Пуерто Рико наш!" и зелени човечета навсякъде

ПО-ГРАМОТНИТЕ ТУКА,КОЯ БЕШЕ ЕДНА ДЪРЖАВА,ПАК БЕШЕ ОТ РЕГИОНА,КОЯТО ОТКАЗА ДА ПЛАЩА ДЪЛГА СИ! ЕКВАДОР ЛИ?!МАЙ ЧЕ ЕВО МОРАЛЕС?!ТАКЪВ СЛУЧАЙ ВЕЧЕ ИМА И ТРАСЕТО Е ПРОКАРАНО!СЛЕД ТЯХ И НИЕ!!!

Кой са тези ние? Простите български свине? Ама ти сериозно ли? Разказвач на вицове или просто си изтрещял. Повечето булгаристнаски скотове сте дебили с необратими ментални отклонения. Където ви каже боко натам ще вървите, а на него му показва посоката Юнкер

ОТ ГРАМОТНИТЕ,ЗАЩО ДРАЩИШ?! ТИ НЕ МИ ТРЯБВАШ!

Да, президентът на Еквадор - Рафаел Кореа Делгадо. Всеобщ любимец на Еквадор. Отмени 70% от дълга на страната си и осъди САЩ по времето на Буш. Рафаел Кореа има докторска степен по икономика, учил е съответно в САЩ и Белгия. Когато е избран за президент, той моментално гони от страната представителя на Световната банка и моли делегацията на МВФ да напусне Централната банка на страната. Най-важното - по искане на социални организации, той основава одитна комисия, чиято цел е да проследи произхода на еквадорския дълг, вътрешен и външен. След продължителна работа, Комисията за финансова ревизия установява, че голяма част от дълга е нелегитимен, информирайки правителството. Кореа инициира промяна на еквадорската Конституция с идеята, че животът идва преди дълга. Определя много от договорите с петролни компании като капан за страната и натиска за промени в тези договори. Отделно, Кореа решава, че по-голяма част от доходите от петрол трябва да бъде използвана за бедните. В средата на 2009, нов закон постановява, че еквадорската държава ще притежава 100% от произведените петрол и газ, като първите 25% от брутния приход от продажбите на горивото ще отива за страната. Рафаел Кореа не е от политиците, които на всяка цена искат да набавят чужди инвеститори, осъзнавайки опасността от подобно действие. Още през 2013 год, Еквадор има 1,5 пъти по-голяма минимална заплата от тази в България.

20те милиарда лева, които мутрата изтегли няма как да бъдат отменени. Това си е чисто и просто мутренски автогол за страната. Да не говорим, че никой не знае, къде отиват тези пари. Може да предоговорим енергийните си договори с чужденците, най-добре да ги изгоним от страната, защото те винаги ще я ограбват. Също да изгоним и чужденците, които добиват злато и скъпоценни камъни в България и да започнем да ги добиваме САМИ - количествата са огромни. Не може чужденци да притежават стратегически отрасли и производства, които са от национално значение. Запознатите знаят, че дори само тези две неща ще донесат огромни приходи на страната ни и ще я изправят на крака. Не и ако тези пари се крадат от българи, разбира се.

Тъй-тъй, те от Голдман сакс само това чакаха - да дойде денят в който ще опростят дълга на Пуерто Рико. Колониите са за това - да бъдат експлоатирани, а не да им се опрощават дълговете.

здравната и пенсионната система са неплатежоспособни ,ами то така е във всички щати от 20 години въпреки печатницата на ФЕД.

И американците си имали от юг техни Гърция и Италия... Ама ЕС ги води с една Испания...

ФР да пуска принтерите си :-)

Мдаа, когато дължиш на банката хиляда лева, това е твой проблем. Когато дължиш на банката 10 милиона това е проблем на банката.

Не е проблем на банката а на данъкоплатците. Повечето от които дори и не подозират за това. Примерно булгаристанските скотове чакат боко да ги оправи. И той ги оправи с тези заеми дето навзима.

Мършо нелепа не си позволявай да наричаш моя народ бургаристански скотове. Така си наричай твоите рязани събратя от анадола.

ми то "великото" американско "превъзходство" е ОСНОВАНО върху СИСТЕМА ЗА (несъществуващ) ДЪЛГ! когато някой от тяхните им дължи пари, те прости си го отписват! така дръжат всички ЗАВИСИМИ от парите им... викате "демокрация", а? при ПАРИЧНА/ДЪЛГОВА ЗАВИСИМОСТ?!? интересни хора сте.... :-))))

Време е всички дългове да бъдат опростени и да помахат за сбогом. Това са фалшиви пари от схема за икономическо робство

Тази работа няма да стане току-така. За да има зануляване на дълговете, особено краварския, ще трябва да се мине през много големи изпитания.

Тук някои даже не знаят, че Пуерто Рико е част от САЩ, а тръгнали "акъл" да дават... Все по-голямо става изпростачването...

е, и какво като са част от уса. ти за вътрешен дълг да си чувал? убеден съм, че дори не знаеш за фалита на детройт като град и община. хем не знаем, ама акъл даваме - много си ги обичкаме уса-то, а? наште нови братя, дето дори и не са чували за нас.

Измисляш си нещо (че пишещият преди теб не знаел факта Х) и после го обвиняваш, че не знае факта Х, ерго това не му дава право да говори въобще. Елементарен си.

Освен Пуерто Рико цяла Кравария е на практика фалирала държава.

дони дори е приел и риториката на руската дипломация - "нашите приятели" от уолстрийт - ха-ха. Абе, Путин направо си ги побърка и не знаят откъде и накъде ще задуха вятъра.

Меляния какво се кефи все едно на нея са й дали 72 милиарда за шопинг.

Винаги съм се чудил на тези дългове към други държави. И какво става, като откажеш да платиш? Обявяват ти война ли?

Ако САЩ не се издължат на Китай , може би да, война или територии !!!

Кой бе? Китай да обяви война на САЩ :))) Вие направо се побъркахте. По-скоро може да прекратят търговията със САЩ, нищо повече, ама на финала Китай ще е на загуба

ами в демокрация и пазарна икономика идват едни чичковци в костюми и започват приватизация на стратегически обекти. пристанища, летища, пътища, енергетика и пр. познато ли ти е? ако нямат демокрация и пазарна икономика пращат самолетоносачи и стратегически бомбадировачи като преди това откриват химически оръжия на територията даже пускат няколко такива по възможност в училище или детска градина и после показват деца които повръщат и червата си в HD резолюция и 5.1 Dolby sound digital ;)

На Гърция какво й приватизираха, че не ми стана ясно?

ДЪРЖАВАТА С ПРЕВРАТИ И СМЕНИ НА ПРАВИТЕЛСТВА И СИСТЕМИ! СЛЕД ТОВА Я БОМБАРДИРАТ,АКО ОЩЕ СЕ ОПЪВА! СЛЕД ТОВА СЛЕДВАТ ЗАЕМИТЕ НА КИЛО И ТО ТОЧНО ОТ"ГОЛДМЪН САКС"! И ЕДВА ТОГАВА ИДВАТ ТЕЗИ С КОСТЮМИТЕ,КОИТО СИ ОПИСАЛ!

"Пари на ветъра"...

Те и без това наливат огромни суми във военнопромишления комплес.

Имал дал!

"Дългът на Пуерто Рико възлиза на 72 милиарда долара" Благотворителност се прави само със собствени пари, Рижи. Белите ти избиратели не ще харесат перспективата да платят бакиите на пуерториканците през лихвите на кредитите си към Уолстрийт.

Харесвта-не харесват, все пак това са техни съграждани. Да се ядосват на колонизаторското си управление, тук ситуацията е като с Франция 60-те - Алжир и сие ги направиха уж френски граждани.

Путьовци, циганьори, плужеци и паразити, това са порто риканците, племе долно и нахално