България е лидер по обновяване на сгради с публични средства

България е лидер в ЕС по похарчени публични средства в областта на държавното управление на жилищните и обществени удобства.

Обратно в новината

Коментари - България е лидер по обновяване на сгради с публични средства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на демагогията. Методическите указания на Министерството на РРиБ касещи сключването на добролволен договор за саниране наподобяват Указания на Анчо Ментата писани на коляно до измамниците -ченчаджии на Магурата през 90-те години. " Съсобствениците на апартаменти дават пълномощно на общинари да подписват договори от тяхно име и за тяхна сметка без право на напускане на Фирмата на блока регистрирана по БУЛСТАТ". И без право на контрол за избор на фирми, контрол на финанси и др. Но те слагат подпис и отговарят с имуществото си. Парите от банката стигат до Общината, а собствениците гарантират с апартаментите си. Защо тези които получават парите- общинарите, не гаранторат с имущество? Така се къса връзката ПАРИ/ОТГОВОРНОСТ - недопустим фал. Това е апотеоз на баламосване, който крие риск за Болшая измама , без да говорим за злоупотреба на малките чиновници. Много от хората не са чели пълния набор от документи, а има и 17 приложения, някои недотъпни, но лековерно се подписват давайки съгласие друг вместо тях хазртно да решава съдбата на имота им. Световната банка ако искаше да помогне щеше да финансира отчуждаване на нови терени и да помогне за построяването на нови удобни жилищни комплекси.Санирането има пряка обратна връзка с приказките за ненужност на нови електромощности- линия прокарана от Кристи/Плевни/

Парите за саниране не са ББР, а на Светованата банка , а гарант е БГ бюджета. Незабележимо премина ББР от шапката на Минист на финансите към Минист на икономиката, както и смяната на Директора Маврудов. Значи нещо се готви? Също така незабележимо ще премине и смяната на собствеността на санираните апартаменти от сегашните собственици към дуалистична собственост- собственик+банка. Сега капанът е отворен и мишоците влизат на рояци за безплатно сиренце. В края на Програмата 2020 -мандалото ще падне. Но съсобсвениците са се подписали , че няма да напускат Съдружието на келепира 5 години след края на програмата. Пита се : Какво ще прави СС /.съдружие на съсобствениците, не е германски щуцщафел/ от 2017 до 2025г? а/ ще търкаля кестени по асфалта. б/ ще гледа как се променя законодателството в/ ще стане ортак със Световната банка, която му е приготвила подарък - такси и концесия на земята под блоковете. Който не плаща таксата -...прочети пистовката на Свет банка.

ПОХАРЧЕНИ ПУБЛИЧНИ СРЕДСТВА

"България е лидер в ЕС по похарчени публични средства в областта на държавното управление на жилищните и обществени удобства." Трябва само да се замени думата 'похарчени' с "откраднати' за да е по-ясно.

Строят скъпи и тесни магистрали,защото окрадаха парите. Фалираха КТБ,присвоиха парите,след което теглиха над 22милиарда заеми,които потънаха в дънземя. Теглиха до сега над 3 милиарда заеми за безплатно саниране. Прибраха стотици милиони и от тях.Ще теглят още заеми,за да продължат с краденето и сснирането. След това,три поколения след нас ще изплащат окрадените милиарди.Нека им е зле. Нищооооо, балъците ще плащат за яхтите вилите,колите и лукса на тарикатите. Ум царува,ум робува,ум патки пасе. Живейте с мизерни заплати и пенсии,за да подсигурите лукса на ония,за които тичахте да гласувате.Политици и лекари ще унищожат народа и държавата ни.

Санирането е чисто изнудване с лъжата- БЕЗПЛАТНО. ПАРИТЕ НЕ СА ЕВРОПЕЙСКИ,А ДЪРЖАВЕН ЗАЕМ ОТ ББР. Облепването със пожароопасен стиропор е противопоказен. Ще му берем ядовете скоро. Когато банката си поиска парите,всички санирали се БЕЗПЛАТНО ще си платят с лихвите. Властта си напълни джобовете с милиони за наша сметка. Който не може да си плати,ще плати с жилището си. Българите винаги скъпо си плащат за глупостта.

Това саниране е тотална глупост и схема за източване на пари.

Откъде накъде от мойта мизерна пенсия ще изолирам панелките на гражданите.А моят покрив тече и нямам пари да си го оправя.Тия изроди за преизчисление на пенсий няма пари,защото от нас не могът да крадът.Не стига ,че се борим да оцелеем,диганите ни измъчват,а те пилеят нашите пари,знаете как ги ,,благославяме,,

СТЕРЕУПОРЪТ ВЕЧЕ Е ЗАБРАНЕН В ГЕРМАНИЯ ЗА ОБЩЕСТВЕННИ СГРАДИ И ЛЕТИЩА КАТО ВИСОКО ПОЖАРООПАСЕН! В СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ БЪДЕ ЗАБРАНЕН И ЗА ЖИЛИЩНИ СГРАДИ. ДОКАЗАНО Е ВЕЧЕ ,ЧЕ Е ПИРАМИДА ТОВА САНИРАНЕ . ИМА НЕМСКИ ФИЛМ В ЮТУБА.

Неграмотник който дори не може да назове правилно материала /стиропор/ няма как да възпроизведе и правилна или логична мисъл. Просто си стой на село и копай картофите, че зимата идва и пак не си си санирал къщурката.

Какво крадене падна бедна им е фантазията, герберите се натовариха до десето коляно, като почне да пада стириопора ще обвинят БСП и готово, те винаги си имат винове, само Тиквата не е.

ромската реклама по техните специалности .

ЗАЩО никъде в статията не се казва че Санираните блокове вече са длъжници на държавата и трябва да връщат парите! А СЪЩО ТАКА ИМА НОВИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ТЯХ ЗА СМЯНА НА Асансьори и тн!!!???ИМА дори заведени дела и осъдени съдя изпълнители прибират задълженията ви и имотите без пари ето това ви е БЕЗПЛАТНОТО Саниране!

Това е възможно само в България! Да санираш на тройни цени, да си откраднал стотици милиони и накрая да го използваш, като реклама и хората да ти пляскат.Иначе хубаво, ама можеше да санираме три пъти повече за тия пари.Нищо ние сме богат народ.

papion

Че сме първи по харчене на средства го вярвам, ама да се види качеството на изпълнение е по-важно. Някой прави ли сметка колко блокове протекоха след санировка, колко плоскости изпопадаха от облицовката?

500 000 милиона евро.....слаба работа

Облепили блоковете със стиропор и се хвалят. Колко са откраднали, никой не знае точната цифра. Освен това и пожароопасно е.

И без да ни казвате знаем, че е лидер по присвояване, пардон, усвояване.

направи някои хора приказно богати.

Значи мога да твърдя, че в БГ НЯМА НИ ЕДИН САНИРАН БЛОК, КЪЩА, КРАВАРНИК, КООПЕРАЦИЯ и прочие! Но затова пък с парите за САНИРАНЕ има купени блокове кооперации къщи коли яхти и много други неща от сорта! Това дето го водеха за саниране, тука по тия земи, е все едно да напръскаш с блажна боя падаща тухлена стена, при това не навсякъде, и после да кажеш ето оправих я сега ще издържи още поне 20 години! Еми ше ма извинявате ма замазването на покрива с битум лепенето на стиропор по дуварите и смяната на няколко прозореца дограма не е никакво саниране

Мда, пребоядисаните комунисти от ГРОБ крадат и със задниците си, лидер са по всяккави видове престъпления и безобразия. Крадат от джоба ни, мизерниците мръсни! А вместо да ги обесим, помагаме на циганите да ги избират отново! Казват, че умния човек не настъпва мотиката 2 пъти, а ние я настъпихме 3 пъти!

Ето ви кражбата на века - да вземеш пари от всички за да санираш жилищата на 10%... Чиста демокрация...

С този коментар не искам да защитавам управляващите бандити, но погледнато реално това са чужди пари от Европа, от които върхушката обира каймака, но поне част остават и се въртят в икономиката ни като заплати и други харчове...

Чети хубаво, после пиши! Парите за т.н. "саниране" НЕ са европейски, а от държавния бюджет на България, тоест от данъците на данъкоплатците.

А бе,щом в едно нещо има далавера за власт имащите- ние сме лидери ,разбира се-:)

А знае ли някой защо вече никъде не се споменава и дума за село ХИТРИНО- Шуменско ? Онова с влаковата катастрофа? Което беше денонощно в медиите и за което се отпуснаха 10 милиона? И лично премиера обеща на пострадалите нови къщи до нова година? Остават още 2 месеца дотогава, има ли ги къщите?

Ама, премиерът не е пояснил какви ще са къщите-реални или виртуални.

Направо надушвам къде ще е следващата гербаджийска бомба, ами казвайте направо кой кум налапа парите за санирането в Благоевград, там 6 блока има и шестте санирани? То отдалеч се вижда къде мирише.

Това саниране е сравнимо с гръцките маслинови градини от картон. Усвоихме средствата, като за световно.

Голям смях. А защо вече купувачите не търсят санирани жилища? Ами те не са глупави. Едно е да санираш жилищна сграда друго е да я замажеш. Явно принципа от времето на комунизма че мокрото е чисто и шареното е красиво и качествено действа и сега

Ледер сме единствено по краденето на публични средства. Нищо повече. Въпрос на манталитет.

Затова при червеното крадене се затварят всички фондове.

Или защото ЕС НАЛАГА управлението на "независима" България? Ей така - храна за размисъл...

България е лидер в ЕС по ПОХАРЧЕНИ публични средства. ИМЕННО!

живот ли бе да го опишеш?? .Живот в собствен свят-фантазия на една шепа хорица.

Точно така, трябва най-после да се оттървем от ГЕРБерските комунисти!

по скоро рекордьор по откраднати пари предвидени за саниране....

По-скоро, близки фирми до властта са лидери по усвоени средства! Къде се е подобрило уличното осветление като на много места дори липсва такова? Жилищни и обществени удобства? От две години подавам сигнал за окаяно състояние на между блоково пространство и все казват, че общината няма средства! Статията е смешна и поръчана!

Дипломатично са казали, че сме лидер по кражбите.

Лошото стана, като дойде Капитализма на власт. Трагедията е жестока. Пораженията вековни.

Да, да, гордейте се, неколко десетилетия след разселването ви бойдисаха затворите...

По добре 2.1% от БВП за строителство и саниране, от колкто за бомби ,танкове и самолети!

При 360лв за квадрат изолация, можем да сметнем КПД-то на тия 2млрд лв. похарчени .... т.е откраднати от ГЕРБ!!!,

Първо става дума не за саниране, а за топло и хидроизолиране. Санирането включва и ред други неща, най-важното от които е укрепването на конструкцията на сградата. Второ, разходваме най-много държавни средства, защото голяма част не могат да си го позволят. В другите страни вземат по-големи заплати и могат да си го позволят. Така че, повод за гордост няма - точно обратното. Като добавим и това, че 1/3 от парите се откраднаха - картинката става тъжна!

Не са 1/3, а 2/3 Може дори да са и повече.

Когато се прави саниране се прави и другото освен топлоизолацията, а че е пълно с некомпетентни коментиращи е факт, защото никой не бил против санирането, ама да си го направел всеки сам, да си дадял поне част от парите сам и т.н., а ако трябва някой да направи нещо сам заради цял блок, е неосъществимо действие.

"усвояването" на публични средства от "правилните" хора. Щото средствата са похарчени, ама сградите не са обновени.

Когато става дума за "усвояване", шайката на Суджука нема равна в цяла Европа, та даже и по "всичките земни кълбета", както се изразяваше класикът.

Л..но в целофан и безплатно санирана стара сграда са едно и също нещо, измислено от едно и също място.А тези дето се разбират с него, ако могат и да мислят, ще разберат че безплатен обяд няма.

"Страната ни отчита най-високи общи разходи в ЕС за жилищно настаняване и обществени удобства в размер на 2,1 на сто от БВП" Най-много разходи, без никакакъв ефект, без възвращаемост, само кражби.

Като тръгнеш по булеварда в Младост един блок не е саниран... Къде са тия блокове- нищо не се вижда... Навсякъде кръпки. Поне студентските общежития да бяха санирали, а то е разпад.... и кръпки навсякъде.

"България е лидер в ЕС по похарчени публични средства..." Първото изречение е достатъчно!

"ПОХАРЧЕНИ", означава ИЗХАБЕНИ. Това е достатъчно!

Но за това пък се появиха супер коли, по бг улиците от типа Ферари, Майбах, Мазерати, Бентли и безброй поръчкови ЕС класи Мерцедес и БМВ...

Пичове и п...ки, хората с 500 млн. евро 4-5 фабрики,заводи правят, икономика развиват.Ний, слагаме стириопор :).И то некачествено.

Тоя стиропор ако се запали като в Лондон и измрат хората, дали Пожарникаря ще носи отговорност. Или ще обикаля гузно и ще обещава пари на роднините за труповете.

Точно щото падна огромно крадене и ГЕРБ ся спира за 2 години санирането (нови поръчки). Щото толкова се оляха с краденето и лапането, че от Европа ги погледнаха леко накриво, че са прекалили. Сега ще си траят 1-2 години, да "отшуми".

Щеше да е много чудно, ако не бяхме първи по усвояване на средства. Ние сме лидери на усвояването. Друг е въпросът, какво реално сме направили с усвоените средства.

Ако ти руско тролче беше в България а не в Ленинград щеше да видиш какво се е направило. Ама тролската заплата за екскурзия не стига, за съжаление. Нищо, бъхтай опорните точки по 12 часа на ден, може да те повишат. :)

откраднаха 30-40 процента - това направиха

Не съм трол, а счетоводител. Счетоводителят, колкото и да не ще, вижда много неща.

350лв/кв.м. за саниране? Коментар? Сигнали от Козяк нещо?

а можеше и така да звучи-групата за държавни поръчки на герб с рекордни кражби за два процента от брутният вътрешен продукт

Какви ли не глупости се мотаят в главите на злобарите. Санирането е изключително полезно за сградата и собственика и, защото получава много по-добър комфорт при горещо и много студено време, а и в бъдеще няма да прави много разходи за ток или друг източник. Но на простите същества в главите им някой постоянно ги краде.

Когато е качествено, санирането наистина е добро и полезно. Но трябва да се направи така, че хората да участват, макар и с минимални средства, за да има контрол. Когато нещо се подарява, никой не се интересува дали е добре направено. После ще видим...