Уволнения в ”Пирогов” заради върнат пациент, който почина

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов уволни дежурния екип в кабинета по кардиология и вътрешни болести в спешното отделение заради починалия Спас Добрев.

Обратно в новината

Коментари - Уволнения в ”Пирогов” заради върнат пациент, който почина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и не е уволнен, а това е високата претовареност на Пирогов в окаяната сграда с обелените стълбища. Той категорично не е в лекарите и медицинските сестри, които уволниха държавата.

Не са само парите ами и хората са диваци!!

Че са били скотове спор няма, ама скотове много вече. Ама се чудя, за подобно деяние не се ли носи наказателна отговорност?

Браво Директора ,не е много но според правомощията му добре добре се е справил.

И какво като са уволнение?! Ще отидат в друга болница. Глад за лекари има навсякъде! Че и по-големи заплати ще им дадат даже! Трябва да ги съдят, щото такова отношение към пациента вече е ежедневие!

Не само уволнение - да бъдат съдени за умишлено убийство тия гадове! И не само те, цялата държавна Здравна Каша да бъде съдена за убийство!

Все е нещо.

сега потърпевшата и едно дело да заведе за отнемане на лекарските права и матерaлна компенсация. всичко се натиска лекар да става, а после не им се похваща работа....

ПОРЕДНАТА МИМИКРИЯ И ПРАХ В ОЧИТЕ.

Само преди дни подобни "лекари" от "Пирогов" отказаха да помогнат на човек на 50 метра от болницата им. Тогава същият Директор на "Пирогов" ги оправдаваше, а те сега ПРЕКРАСНО МУ СЕ ОТБЛАГОДАРИХА! Много са мършите в стадото г-н Балтов, прекалено много!

Тези уволнени със сигурност са изпълнявали директивата - Пирогов само да спасява , ако някой умре да не е там.

Имената на уволнените лекари и медицински сестри не се съобщават. И защо не се съобщават ? Нали всички говорят за прозрачност ! Трябва да се публикуват всички имена на тези грижовни медици. За медицинските сестри е излишно да пиша и коментирам. Груби и бездушни ! Освен да викат и да притесняват хората и да чакат парички от някой закъсал човечец нищо друго не правят ! Много са велики !

първо в друга болница са почнали лечение, и тези пациенти като са видели че не върви на добре само са изчакали да се влоши за да се опитат да пробият да ги обгрижат в пирогов, и лекарите го виждат това и затова реагират така. сблъскват се точно с такива сцени ежедневно от разпадащи се непоправими организми къде заради биологичен часовник къде са водили лош живот, пушене пиене, ядене на месо и торти запушващи кръвоносните съдове и водещи до болести. и тук вече оплюхте лекарите и професията и оревахте всичко и тръгнахте да плашите с бой уволнения и доносничество по телевизията че лекарите не са майки терези за каквито ги смятате. от тях не зависи кой с какви недостатъци ще се роди и сдобие. от вас си зависи, грижете се за себе си и не очаквайте някой друг да го направи безплатно.

А защо тогава плащаме здравни осигуровки след като сами трябва да си пазим здравето ? По-глупаво обяснение от твоето не прочетох, с такова мислене скоро време ще се върнем в средновековието !

Ако ти не си пазиш здравето, няма кой друг да ти го пази. Не, че и да си го пазиш има 100% гаранция, но поне ще знаеш, че си се опитал. Медицината все още не е достатъчно напреднала и няма антидот за всяка човешка простотия и ако на теб не ти пука за здравето ти, защо смяташ, че някой друг трябва да го е еня?

Ситуацията така представена, е гадна, признавам, макар че не мога да взема отношение - при мен идват пациенти-идиоти от всяка възраст и пол. Кой крив, кой прав в конкретната ситуация...не знам Концепцията обаче, че щом плащаш здравни осигуровки, можеш да правиш каквото щеш, и да живееш като прасе, е доста доста тъпа. Какво - като плащаш Гражданска застраховка трябва задължително да се треснеш в първия срещнат камион ли?

Само уволнениа за човешки живот???? Това не е държава а лайнена клоака.

Рибата мирише откъм главата. С трици маймуни не се хващат- това е системата на здравеопазването за хората

Щом не са проявили човещина, лекарска загриженост и професионализъм /за които претендират/- заслужават да бъдат уволнени и наказани!

Това временно ще успокои близките.Да сякаш е някакво наказание ,но да си зададем въпроса защо стават тези ситуации?Какво не ни достига за да приличаме на номално общество ? Причината е липса на правилна система ,която да функционира.Всичко се маже и замазва, но не се променя.Липса на качества и умения да се преструктуира здравеопазването.

Не може да си губим времето със всеки болен. През това време може да спасим живота на други пациенти. Всички над 65 години да си ходят при личният лекар да ги лекуват.

Ето защо лекарите станаха като циганите, винаги има защо да ядат бой....

Евалата пичове, продължавайте да смятате, че "лекарите винаги има за какво да ги биеш". Пък после се чудете защо обратното отношение е такова. Да видим докъде ще я докараме.

Ей, лекарче-смешко. Ти на колко години си? А, родителите ти? Не надхвърлят ли 65г.? А, да знаеш случайно, че личните лекари не работят през нощта? А, в Пирогов само цигани да приемате - циганската Токуда. Защо? Защото идват по 20-30 човека с болния и дали ще посмееш да върнеш дъртия циганин на 70г.?

Шегуваш се нали?

Не плюйте Пирогов , ако обичате ! Проблема е ЗАЩО пациента е бил ИЗПИСАН предния ден в такова лошо състояние , а не защо НЕ Е бил приет навреме на другия ден ! Отговора е жестоко прост : Защото е свършил престоя по клинична пътека и някой е трябвало ДА ПЛАЩА за продължителното долекуване ! Да ме прощават всички демокради , но по времето на социализма НИКОГА НЕ СЕ изписваха пациенти в такова лошо състояние ! Тогава по продължителният престой НЕ БЕШЕ проблем за никого ... И нека да сме наясно - НИКОГА не съм бил комунист. Просто сравнявам здравеопазната система вчера и днес ...

болниците притежават много по-модерна апаратура, но ???

Апаратурата без съмнение е важна , приятелю , само че времето за излекуване на различните хора е различно ! То е строго индивидуално , а и зависи от заболяването и състоянието ! Има хора които наистина оздравяват за 3 дни , но на други са необходими МЕСЕЦИ за възстановяване ! А там апаратурата е безсилна ... Само за пример ще ти дам , че за исхемичен инсулт клиничната пътека е ТРИ СМЕШНИ ДНИ ! И това е без никакъв майтап ! Каква апаратура и какви 5 лева ?

Възможно и да сте прав . Но никъде не пише ,че пациента е изписан от Иван Рилски в лошо състояние . Предположения без факти . И дори да е така , те причина ли са да се откаже пациент?И в Пирогов по това време сигурно са спасили 10 души по другите отделения , но това не е интересно . Може него да не са имали шанс да го спасят , но ако го бяха приели , сега щеше ли пак да се лее помия по цялата гилдия наред ? Екипа е за плюене , уволнение , наказание , ако нещата са наистина такива , каквито се пишат в статията .

Стояне , явно изобщо не си запознат с Българската здравеопазна система към момента. Пациент може да бъде приет със същата диагноза НЕ ПО-МАЛКО от 30 дни след изписването му ! Това е по Здравна каса , разбира се ... Тоест : или чакаш един месец за да те приемат отново в същото отделение където си бил ( ако доживееш , разбира се ) , или просто касата НЯМА ДА ПЛАТИ лечението и парите ще бъдат удържани от запплатите на тия лекари които са го приели ! Сега разбираш ли в какъв параграф 22 се налага да работим ?

Колега, съпругата се оплаква от лошо отношение, а не от това, че съпругът и е починал. Изписан в "лошо" състояние е проблем на администрацията. Закъснение на линейка е проблем на администрацията. Грубо отношение към пациент и близки си е проблем на лекаря. Всичко би могло да се каже спокойно и със съчуствие. Например. "Госпожа, виждаме че съпругът ви е много зле. Ето, сега ще му пуснем кислород. Ще се обадя лично в здравното заведение където трябва да е настанен и ще проследя да ви чакат там." вместо: "Къде го карате? искате тук ли да умре? Карайте си го в Александровска!" Има разлика нали?

Това означава, че някой нарочно избива народа ни. А професионалистите мълчат.

Особено средният медицински персонал е отвратително груб с пациентите. Освен това е отмъстителен и за най-обикновен въпрос, напр. "Какво ми преливат?" си отмъщава като например ме бода 6 пъти и не можа да намери една вена. Осевн това ме държаха по осем часа на система, която нормално изтича за час - два.

бизнес вече е здравето ни

ясно е че за такава гавра, виновните трабва да бъдат наказани. но питам - а какво направихме за да не се повтаря?

И после защо бият лекарите???? Ми то някои от тях си го просят боя.

Трябва да не им се дава възможност за друга работа, но как ще стане това.... ще се уредят на нови места при съпричастни за тях колеги... А пациентите...

И това ли е? Няма ли да им повдигнат обвинения за причиняване на смърт и тези нарушения? Уволниха ги вчера, а те още от днес ще са на работа другаде. И им напишете имената навсякъде не с големи, а огромни букви, че никой да не стъпи при тях.

Цялата система в BG e порнографска.В НИТО ЕДНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ в държавните им болници не се лекуват пациенти по клинични пътеки и не са търговски дружества .

Това "наказание" е смешно - жив популизъм в действие. Така "наказаните" лица просто ще си намерят работа другаде - работа за такива кадри има, макар че тези специално просто не са за тази професия. Не уволнение, трябва да ги лишават от правото да упражняват тази професия! С действията и бездействието си петнят доброто име и репутацията на малкото останали ни свестни лекари и медицински персонал!

Значи кратка и неясна новина. Изглежда тоя новия директор иска да се докаже пред новите шефове в министерството, че да не го уволнят него. Или Или починалия е с яки връзки. Щото такива случаи стават всеки ден, да не говоим за малките граводе и села, където хората и пари за погребения нямат. С това си действие тоя директор ще откаже и малкото желаещи да работят в неговата болница. А на всички тук дето лаят бих ги попитал как биха работели те в такава обстановка. И защо нито един няма тук дето да каже , че ще се запише да учи за сестра или ликар и безмъзмедно и денонощно ще отговаря на воплите на истерясали лели и чичовци.

Пирогов ще се оправи,като закрият правителствена.Всички депутати и министри на преглед в Пирогов.

Представете си, след като в столицата става така, какво е в по-малките градове и села. Няма контрол, няма и качествени лекари защото заминаха за чужбина, заради бездушието на управляващите към хората и бедния начин на живот.

Да си медик означава дълг. Дълг да спасяваш човешки живот посредством цялото знание което имаш за това. Дълг който няма почивка. Дълг който не се заплаща. Плащаш само ти. Дълг с който си обременен в мига в който си избрал да бъдеш лечител. Лечител на тялото и на духа. Дори когато знанията ти не стигат за да спасиш тялото, правиш всичко възможно възможно за да успокоиш душата за да си иде в мир. Това означава да си лекар. И всеки който избере тази професия трябва да е много наясно с какви задължения се обвързва и да прецени дали става за това. А парите трябва да знае че ще му бъде платено толкова колкото прецени излекувания пациент. Може дори да е нищо. Това е лекарската професия. Тя не е търгашество.

Адски си се объркал. Плаща се всичко от всеки. Медицинските услуги са услуги като всички. Айде без драматизъм, ако може. Лечител, друг път. Всичко е с пари, а медицинският труд е труд и то нископлатен от баламурници като всички, които ревават света, че не им е обърнато вниманиние, досадници!

Човешкото здраве и живот е безценно. Кой си ти че да му определяш цена? Тази философия я пробутвай на диваците. Но съм сигурен че дори и те ще те заплюят в лицето. Имаш късмет че не си физически пред мен да видиш аз как ще определя цената на твоето здраве.

Пациентът щял да преценява какво да плаща!? Егати побърканите уроди, бе! Значи учил си маса години, за да те прецвенява някакъв неграмотник, който си мечате да лекува рак с черна боровинка. Нещастници!

Ей жалко подобие на медик. Тази професия е призвание. Ти плащаш всичко. След като не ти изнася хващай нещо друго защото не ставаш за лекар.

Оня ден когато м-ра Петров кихна какво правиха?Даже и в пресата писаха

няма да забравя далечната 1996 г. когато, пътувайки по ул Г. Софийски с маршрутка се качиха две девойки на спирката на Медицинска академия и почнаха да си подреждат пищовите, едната пита другата "на теб кво ти се падна" - бъбреци - отговаря, а другата - "на мен сърце и кръвоносна система".... Значи медицина се влиза с връзки, завършва се с връзки и преписване. 1996 година все още изпитите се взимаха с четене, нямаше сегашните модерни устройства за преписване. Не искам да си представям сега какво е. Предполагам цялата тази сбирщина от преписвачи в бели престилки са на хранилка в държавните болници като Пирогов.

Не трябва виновниците да се разминават само с уволнения,трябва прокуратурата и МВР да се заемат с тях и да ги вкарат в затвора,защото това си е чисто умишлено убийство!!! И това не е изолиран случай,това е масовост в цяла България,така се отнасят с хората сегашните ни доктори!За да имат респект всички доктори,сега тези трябва да влязат в затвора за умишлено убийство!

Професионалните качества на лекарите в България не мога да коментирам.. не съм медик, но за голяма част от тях мога да кажа тези 3 думи - Човещината я няма!!!

за човещината не знам, ама професионалните качества ги няма. тука не става въпрос за човещина, а за неспазени професионални разпоредби. слаба дягностика, слаба хирургия, слаба кардиология - сравнено с западна европа и америка. абе с две думи - малко са учили и малко знаят.

Вие не можете да ги коментирате,понеже не сте медик,но "metо" е медик и може...

Като му гледам правописа, ако е медик, дано да няма пациенти! Заплени ме "дЯгностика"-та и "с западна европа" (вместо "сЪС Западна Европа"), а новите, уж, изречения с малки букви са масовка вече. Личи си, че човекът много е учил и много знае, затова може да коментира когото и както си иска!

Преди няколко месеца закарах лично брат си с непоносими болки в корема в Пирогов.Там сравнително бързо го прегледаха на ехограф/само това/ и в спешния кабинет му изписаха рецепта но-шпа тб.На гърба на рецептата жената в бяло написа телефон след 1 месец за операция от жлъчка.+ часа по-късно се бориха за живота му в друга болница/на 11 етаж/ и слава богу го спасиха!Този вертеп да се закрива!

Да е жив и здрав проф.Николай Петров. Много са проблемите в здравеопазването. Пожелавам му успех. Дано във всички болници обслужването да е на ниво. Такова е във ВМА. Има какво да се желае.

Преведен на български от старогръцки: В името на Аполон - лечителя, в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, поемам върху себе си тази клетва. На учителя, който ме е учил да лекувам, ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно, и ще гледам децата му като свои братя. Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги обуча без пари и без никакви задължения в бъдеще. Ще ги уча на принципите на медицината, ще им давам обширни обяснения, ще им развивам доктрината като на свои деца, както на тях, така и на учениците си, които са записани при мен и са положили клетва. Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща. Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам на когото и да било подобно нещо. Също така не ще дам на жена песар за унощожаване на плода; ще пазя своя живот и своето изкуство винаги чисти и неопетнени от никакво престъпление. Нито пък ще оперирам страдащите от камъни, а ще оставя това на тези които са специалисти в тази област. Когато влизам в някоя къща, това ще бъде само за да лекувам някой болен, като се предпазвам от всякаква волна неправда и най-вече от всякакви сластолюбия към жените и мъжете, били те свободни или роби. Всичко, каквото видя или чуя при изпълнението на своята професия или извън нея и което не бива да се разправя, аз ще го пазя в тайна и ще го смятам за нещо свещено. Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство. Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, дано живея дълго време, за да преуспея в изкуството и да стана прочут во веки веков, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт и вечна забрава. Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна.

Медиците тази клетва я знаят-по-скоро написаното е за тези,които се позовават на клетва,която не са прочели.

В фиша си хубаво виж колко ти е удържаната сума за здравни осигуровки, която е смешна. Останалите удръжки ти са за пенсионно осигуряване.

Какво значи да ги уволнят? Само уволнение ли? Ами административни наказания, ами обвинения, ами по наказателния кодекс? Това си е умишлено убийство с гаврене приживе с човека, тези трябва да не само да бъдат уволнени, ами уволнени дисциплинарно и после осъдени. Ама, дреме ми че били специалисти, като са специалисти защо са "убили" човека! Пирогов е специализирана болница за спешни случаи - точно като този - а те отказвайки помощ (да си свършат работата) на практика са убили човека. Ще се назначат други лекари, ако и те работят така - и те по същата процедура. Докато не се научат!

Човекът е починал! Не трябва да им се размине само с уволнения. Съд и затвор!

Ако спазваш закона - що го спазваш. ако не го спазваш - защо не го спазваш. Това е положението в България. няма печеливш вариант

- Ние в Европа, лекуваме пациентите от едно, а се случва да починат от нещо съвсем различно. - Аааа, ние в България от каквото си ги лекуваме, от това си умират. :(

Лекари-убийци.

Преди няколко месеца си счупих крака. Приятел ме закара до Пирогов. Масово гледаха мача от шампионската лига, а с пациентите се занимаваха по между другото. Няколко души си поискаха подкуп по един или друг начин. Най-нахалния направо си ме подкани, ако искам да почерпя. Проблемите в здравеопазването са от десетилетия, но досега никой не е направил дори минимален опит да ги реши. Москов беше най-силен на приказки, но и той като колегите си не направи реално нищо.