МВнР осъди масово поругаване на еврейски гробове в София

Министерството на външните работи излезе с позиция, с която осъди поругаването на надгробни плочи в еврейското гробище в Централния софийски гробищен парк.

Обратно в новината

Коментари - МВнР осъди масово поругаване на еврейски гробове в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поради каква причина от страна на властите реагира точно МВнР?

Подобно действие нява оправдание, а трябва да бъде остро порицано. Да посягаш над паметта на умрели хора е кощунство. А ако влагаш всякакви религиозни или националистически помисли, това е вече тежко престъпление.

Отвратително! Мъртвият не може да ти е враг независимо приживе от коя религия е бил! НО е прибързано да се говори за антисемитизъм. В моето родно място цигани бяха изпочупили надгробни плочи "за забавление", на никой не му е хрумвало, че е било антихристиянски акт.

Наистина , подобен акт на поругаване с гробовете и паметта на хората е меко казано ОТВРАТИТЕЛЕН !!! Независимо дали става дума за : Еврейски , Арменски , Български , Турски или каквито и да било надгробни плочи ! В това отношение наистина са преминати всякакви Нормални и Човешки норми . Никой не е вечен и рано или късно всички това ни очаква - ГРОЗНО и УЖАСНО Е !!!! Лично аз НЕ вярвам да е извършено от българи с цел Антисемитизъм . Имайки в предвид колко много са деградирали ценностите , бих си помислил че е акт на сатанисти или някакви други крайни общества , а и това не е първият случай на подобни деяния ! Смущава ме обаче факта , че всички говорят за нашата Толерантност и Стабилност в отношенията ни с различните етнически групи - и това е НЕоспорим ФАКТ ,НО и вътрешни и външни фактори опъват тази Толераантност като ластик постоянно - Какво се цели с това ?! Бих дал примери , но всеки който ще ме разбере ,знае за какво точно говоря ! И пак да кажа - МНОГО ГРОЗНО и ОТВРАТИТЕЛНО деяние , и тук без значение за религията ще кажа : Все пак Бог е един за всички и вижда всичко , а това няма да остане ненаказано !!!! Надявам се искренно властите наистина да си влезат в ролята ,защото нещата вече наистина излизат от контрол ,а това може да е много опасно за всички !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Като Българин бих искал да се извиня на близките , защото НЕ всички Българи са лоши ,а и искренно вярвам , че много хора мислят като мен !!!

От спасените евреи които са изселени в Израел, българите отишли по някакъв повод там се ползват с уважение от тях. Не така стои въпросът с Андрей Карлович Луканов, примерно. Последствията с вандализма в посочената статия, нагледно показват какво заслужават БЪЛГАРОМРАЗЦИТЕ-ИЗТРЕБИТЕЛИ и БЪЛГАРОФОБИТЕ. Цитат от "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", чрез "ХУМАНЕН ГЕНОЦИД": "Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив.", 1988 г., Москва.

От ВЕЧНИЯТ МУ ВРАГ, има благодарности за "ХУМАННИЯ ГЕНОЦИД".

Въобще не е отвратителен акт, защото тези същите, постоянно се опитват да правят нова фалшива история на държавата ни. И просто някой им е показал, че че е редно да заличим тяхното присъствие и история у нас. Да не забравяме, че тези същите са организатори на 500 години робство, но се измъкна ха с рушвети и измами от съда на историята, включително фалшифицирайки я. Каквото правят, това получават. От тази народност никога не сне видели добро, а само злини. Нормално е българина да се защити. Адмирации за авторите и българската им позиция. И винаги в големите игри, малките хора го отнасят. Но имайте предвид, че в момента антиеврейските настроения в много страни са във възход. Не само на нас ни е писнало от техните гадости, кражби, измами.

При първа въжможнос ще им се извиним

Това е нещо много незначително в сравнение с това, което евреите вършат по света- с палестинците, и по цяла Европа, разпрострели са се и мачкат хората. Отврат!!!

Прост олигофрен! Точно тези, погребани там преди десетки години хора ли са виновни за палестинците и всичко друго, бе? Близките им ли са виновни, а?

Ама, голям международник се извъди ти, бре! Да не би да те е правил палестинец теб, а? Смешник!

Явно нещо Божията любов към "богоизбрания" народ е понамаляла напоследък.

Явно нещо Божията любов към "богоизбрания" народ е понамаляла напоследък.

Свестните българи се изнесоха, остана шкарта,резултатът се вижда.....

и кво? В българия има стотици хиляди поругани и занемарени български гробове! некое евро-мимистерство да се е загрижило за това, ? некой джурналист да пише за това, а? !!!

ЦИНИК !!! ДЕМАГОГ !!!

Поругани български гробове??? Къде са? От кого са поругани? Занемарени? Да...много занемарени и много на брой! И за това не са ти виновни нито политиците, нито евреите. Българите сме си виновни , че гробищата ни са най-грозните и мръсно от цял свят. Каквото ти е отношението към мъртвите, такова ти е и към живите.

МНвР да обърне повече внимание на живите българи, а не на умрелите юди.

За извършилите на такива злодеяния трябва да им се обърне особено внимание от прокуратура и съд !! И да грухтят там пред тях .

Точно тези "живи" българи, по-добре да се мъртви.

налага се въпросът- вандализмът само срещу еврейски паметници ли е или вандалите са карали наред? На гроба на баща ми един циганин беше счупил портрета му, за да ми предложи на следващия ден да го направел срещу заплащане.....

От години в Централни софийски гробища вилнеят цигански банди. Рамката на гроба на баща ми е открадната, а плочата на гроба на майка ми е счупена на парчета. Отидох да се оплача в управлението на гробищата завърши с това, че мъжа който по задължение трябваше да приеме молбата ми скочи да ме бие и повика охраната да ме пребие. Аз съм на 75 години и съм много страшен и опасен за бабаитите от управата и охраната.

Стига !, Престанете ! Спрете с разделението, как приемате това, няма евреи, българи, турци, цигани, мюсюлмани, христиюни,каквито и да е.Не е лошо месенето на различни хора, лоши са религиите и жертвите им, религиозните хора, а теа религии са обладани от безкруполни ценици. Прости хора в БГ не са ви нужни, говоря за бежанци, изисквайте подбиране, семейни, образовани и нерелигиозни, умният човек е по скоро слабо религиозен или атеист.Месете се , но с мисъл.

има и евреи и цигани и турци и БЪЛГАРИ! И безродници напуснали родината и даващи акъл как да живеем!

Това е сега в България , вандали , кражби и присвояване ! Трябва хвалената Полиция на Герб да ги хване и да бъдат жестоко наказани и да заплатят за ремонта ! Същите тези изроди утре могат и други гробове да разрушат , това е действия като Талибаните в Афганистан които рушат всичко !

много ,,случаини,, съвпадения в последно време с ,,антибългарската кампания,, подета в европата....??? ами ,,хванете,, непознатите -познати,, дето са с ,,баданарките,, и паметниците им пречат....!!! колко български гробища в тези години бяха ограбени и ,,скрапирани,,... но за тях маи нямаме ,,посолство,,...??? предлагам всеки един във форума под коментарът си да пише ако има пострадал от вандали гроб на свои хора и какви са ,,шетите,,...!!! от гробът на ,,родителите,, ми изчезнаха ,,желязната врата и металната кутия за ,,кандилото,,...!!! пишете...!!! може от службите дето ни ,,четат,, и търсят антиционисти да си направят извода че има и ,,антибългари,,и дали ги познават...!!!

Външно министерство за чеп за зеле не става.

На гробищата има много потрошени паметици, изобщо не е проблем конкретно с евреите. Те както винаги трябва да се направят на специални и да занимават министерствата. С това се занимават мургавелкоци и всякаква друга сган, свързана със съмнителни хора в каменоделския бизнес.

После се чудим, защо децата ни са прости!

Не разбрах, а измежду еврейските гробове, има ли и христянски, които са разрушени?

Научаваме, че др. Леви посетил гробището и се натъкнал на разрушена надгробна плоча на негов(а) близък(а). От текста не става ясно има ли разрушени български (християнски) гробове? Но за по-голяма патардия се изтъкват на международен план еврейските такива...

най-вероятно е шаломовците да са го планирали и извършили провокативно ,с цел да ни изкарат антисемити . тия са най-ужасните психопати на земята,никой не им стига до глезена . целта им е ,бг народ да плати от джоба си нови паметници за кръвопийците си .

Смени си името на злобар - повече ти подхожда.

най-новата конспирация ли е?

А ЗАЩО ВЪНШНО, ВЪТРЕШНО, ВИНЕТУ ИЛИ КОЙТО И ДА Е ЦЪРВУЛ НЕ РЕАГИРА КОГАТО ЦИГАНИ СЕ ГАВРЯТ С БЪЛГ ГРОБИЩА? А?

Българите не сте важни.

МВнР се занимава с тези въпроси. Сигурно щото МВР стачкува и ...по заместване...

Или защото в МВън.Р доминират хората, родени от правилни майки ?

Така е, когато медиите наричат репресирани съюзниците на Хитлеристка Германия, които са наложили на евреите да носят звезди, отнемали са имотите им, не са им позволявали да влизат в ресторанти и клубове, ако не бяха протестите на българския народ и православната църква, царят и неговите блюдолизци щяха да изпратят българските евреи в лагерите на смъртта, както направиха с евреите от новите земи, от 12 хиляди души са оцелели десетина.

Срамна постъпка. Всички ние трябва да се извиним на евреите за това кощунство.

Вие нямате никаква вина и е недостойно да търсите прошка, макар и да съзнавам смисълът на вашето писание , който търси нещо несвято. Извинение да искат извършителите и най вече подбудителите, тея поръчители да търсят прошка от мъртъвците , а туй значи прошка от собствените си деца и внуци !

НЯМА

чакаме сорос,а там хора от цял свят с кеф ще бутат

Не че евреите са ми любими ;) , но това не променя, че това си е простотия. А иначе бъркат евреи и семити. Това не са едно и също нещо. Има евреи антисемити. Семитите май заемат властта в Израел. Но май основно извън Израел евреите ги критикуват.

Това си е вандализъм на хулигани. Няма антисемитизъм,на тези гробища са попаднали,тях са рушили. И не ми е ясно,защо този Мико иска да се информира израелското посолство в България.Той чий гражданин е?Какво очаква от посолството?Нахален е,заплашва ли,що ли.

Обединените патриоти са на власт...

Е, тва вече е супертъпо и грозно. Носете си греха за което.

Просто някои индивиди и на оня свят нямат мира.

Не си ти този, който ще съди. Поне пред смъртта имайте страхопочитание.

Vinetou

Недостойно и жалко! Така ли ще преборим световния ционизъм? Патриотарчета, слязохте на нивото на македонските си събратя. Съветвам ви да прочетете стихотворението на класика Дебелянов - "Един убит" и да се опитате да го разберете.

Който е гледал "Дер Евиге Юде" (Вечният еврейн) - документален филм от Хитлерово време, наличен в ютуб с английски, а в замунда с български субтитри, - знае, че евреите са лоши хора.

А който е чел поста ти, знае че си тъп!

Смятайте колко хора имат да си връщат заради еврейски простотии, щом и гробовете на мира не остават.

За вандализъм съм съгласен. За антисемитизъм - едва ли. И централните гробища обикалят 4-5 фамилии цигани, които се занимават с изграждане на паметници и оформяне и поддръжка на гробни места и си търсят клиенти по този примитивен начин. Паметник + рамка са 1200 лева. И полицията нищо не прави по въпроса, охраната на гробищния парк също...

човек и силен ветър нищо го не спира!

А на времето сме спасили всички евреи в старите граници на България. О, времена! О,нрави!

Ми ас 3 пъти сигнализирам една друга оПщина в балХар за валндалство над гроба на моя баща, който е християнн и погребан по християнски, ама нема никой насреща. Питам ас, кой вандализира християнски гробове и защо това не се преследва както се преследва анти-семитизма. Начи евреина дигнъл телафона и айде кмета и оПщината станале на крака. Една християнка пише 3 пъти оплаквания и жалби в течение на 5 години, и нема ни дума, ни вопъл, ни стон. Да не са институционализирали че тая държава не ебава веке коренните си граждани, ма евреите са повеке граждани от нас, кореняците. Знам, че дира нема да ми отговори, да го духат групово, на посрания мъ гЗ рано сутрин, да ми го оближът.

Личи си, че си кореняк тъпанар! Жалко, че светът съди за България по циганите и баш тъпанари като теб, дето се тупат в гърдите и викат: "Булгар, булгааар"!

Тъпаци. Сега да ги хваната и тия да си платят всичко двойно.