Координирани терористични атаки в испански градове

За часове Испания преживя две координирани терористични атаки в каталунски туристически центрове - Барселона и Камбрилс. Трети атентат е бил осуетен в Алканар.

Обратно в новината

Коментари - Координирани терористични атаки в испански градове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чак сега разбрах къде била "уловката" с "фалшивия колан" с експлозиви . . . ! Полуделите от страх полицаи първо стрелят, а после намират колани с експлозиви, ама се оказва че са фалшиви, защото всъщност изобщо не е имало нищо подобно - никакви колани и никакви експлозии, просто обикновенни пешеходци !

А КАК СЕ РАДВАХА ПСИХОДЕСНИТЕ НА ИЗГОРЕНИТЕ ХОРА В ОДЕСА И НА ЗАГИНАЛИТЕ ДЕЦА В БЕСЛАН...............................

Мдаам. Тъй ще е тя веке. И много вазелин ще требе.

"Пренебрежението съм стабилността на Либия повлича със себе си нарушаване на световния мир чрез нестабилност в Средиземно море. В случай, че нашата власт в Либия се прекрати, милиони африканци ще нахлуят нелегално в Италия и Франция. Европа ще стане черна за кратко време. Ние спираме емиграцията и разрастването на Ал Кайда. Така, ако стабилността на Либия бъде нарушена, това ще доведе до фатални последствия за Европа и за Средиземноморието! Муамар Кадафи, 15 март 2011 г.

кадафи дето каза че българите са заразили децата на бенгази със спин??? а после се оказа че ги е заразил той за да накаже бунтовническия град??? този кадафи?? дето мъчеше български жени с кучета?? жив и здрав да си!

Не се ли премахне злото джудже така ще бъде. Цял свят разбра, че зад ИДИЛ стои Путин. Време е НАТО да действа решително.

Русия ли да нападаме?

буахахахаххаа, муахахаххахаххаха, Путин- враг на купонната система на САЩ и враг на клошарите от Чикаго до Столипиново.Ако не беше Путин щеше да е агитката на Реал Мадрид. или обратното, все едно.

Поредния болен мозък.........Май Путин е виновен за шизофренията ти .Ненормалник.

Ама разбира се! Точно Путин разпореди на полковник Кенет Кинг, началник на американския затвор Кемп Бука в Ирак да пуснат на свобода Багдади и хората, станали по-късно 2/3 от висшия ръководен състав на Ислямска държава! По спомените на полковника, като го пускали Багдади казал на американците "See yo in Washington!" ... А може би е рекъл "До свиданья", ама американския полковник лъже, щото е агент на Путин?

Премахни злото джудже и Русия и баташкото клане ще ти се види като леко инцидентче пред това което ще се случи на България

И що ли пък американски сенатор заяви, че създаването на ИДИЛ от САЩ се е оказало огромна грешка !.!?!? Четете бе хора, четете !!!!

Това са лицемерие и лъжи. Хората в Европа масово не искат мигрантите. В Германия напр. такива са (според Билд) почти 70%. Гледах забавна анкета на немска телевизия - спират хората на улицата и ги питат, дали подкрепят бежанците. На отговорилите с "Да" задават допълнителен въпрос - Бихте ли приели 1-2 мигранти у дома си за 1 месец. Само около 10% са готови да направят това. Либерастия.

ама поне са били хуманисти а руските тоталитаристи хем бяха гадове хем им се случи беслан и други айде троле руски плачи си на руските гробища ЕС ще е ОК!

Идиот!

ВЯРНО ЛИ ГИ МИСЛИШ ТЕЗИ НЕЩА?

кой от изброените факти те притеснява?? този е руски трол - факт беслан - факт европа са хуманитаристи - факт русия са тоталитаристи - факт руският трол фалшиво плаче на испанските гробища а мълчи за руските - факт

На промит мозък вече хуманист ли му казват? На такъв, който вика "Ела Вълчо изяж ме".

С две думи - мафията и тероризмът се борят като се прекъсват финансовите им потоци! (наред с останалите средства за борба с тях). Е как да им спрат финансовите потоци, като всеки ден вадят нефт за стотици, а наскоро си купиха и оръжие за 100 млрд. Освен това досега не съм чул официално заявление от лидер на мюсюлманска страна(влиятелна), който да се разграничи и осъди подобни прояви, т.е. те индиректно подкрепят терора. Друго важно е, че всички масмедии бълват непрестанно информация за случаите на терор и по този начин го рекламират и всяват паника, каквато е и целта му.

В интерес на истината, повечето атентати с автомобили досега не са извършени от бежанци. 15.07.2016 Ница - френски гражданин, роден в Тунис 19.12.2016 Берлин - полски гражданин, роден в Полша 22.03.2017 Лондон - британски гражданин, роден в Кент 07.04.2017 Стокхолм - узбекистански гражданин, роден в СССР 03.06.2017 Лондон - британски гражданин, роден в Пакистан, вторият (Юсеф Загба) - двойно гражданство Италия/Мароко, роден в Мароко майка италианка, третият (Рашид Редуин) е 'бежанец' от 2009 година 19.06.2017 Париж - френски гражданин, роден във Франция 09.08.2017 Париж - френски гражданин, роден във Франция 17.08.2017 Барселона - още се уточнява какви са точно боклуците Та един бежанец от тези животни, отпреди благата Меркел

Я ся да видим първите два атентата (то и с останалите е подобно, но ме мързи да пиша): 15 юли 2016 Ница - извършителят е Мохамед Лахуайеж Бухиел, тунизиец (роден в Тунис), получил френско грожданство като мигрант - 19 декември 2016 г. Берлин - извършителят е Анис Амри, роден в Тунис, мигрант със заповед за депортиране, убил с изстрел в главата полския шофьор Лукаш Роберт Урбан за да вземе камиона... "Историк"....?!

Е те бежанците трябва малко да свикнат , да се поогледат и като разберат , че никой не ги кани на трапезата и в спалнята ще почнат и те. Не се кахъри толкова.

Защо атакувате умерената опозиция? Има ли пари в тази работа? Ще излиза ли по-евтино на богатите робовладелци?

България вън от европейската кочина!

руският трол се е събудил усмихнат днес след снощната трагедия потрил е ръчички и е седнал бодро на клавиатурата да рути ЕС и САЩ и да хвали кадафи нивото ви на гнусота се изравнява с това на терористите май май

Смърдел Козяшки

Какви руски тролове, бе Харалампи? Истината се вижда от самолет и тя е, че Европа е жертва на западняшкото малоумие и американската хитрост. Русия няма нищо общо в цялата работа. Толкова по въпроса, троле!

Ако всичко, което пишете Ви се заплаща Ви разбирам. Ако обаче ,което пишете го мислите сте много зле. Това е трагедия и изобщо няма място за политически пристрастия. Това вече може да се случи навсякъде, включително и при нас. Колкото до Кадафи - безспорно беше диктатор, но прочетете следващите данни за Либия по негово време: БВП на глава от населението 14 192$ На всеки член от семейството държавата изплаща дотации в размер на 1 000$ годишно. Помощите за безработица са 730$ месечно. Заплата на медицинска сестра 1 000$. За всяко новородено се изплащат 7 000$. Младоженците получават 64 000$ като подарък от държавата за покупка на жилище. При започване на бизнес като едноличен търговец материална помощ от 20 000$ Големите данъци и сборове са забранени. Образованието и медицината са безплатни. Образованието и стажовете в чужбина са за сметка на държавата! Веригите магазини за многодетни семейства са на символични цени за основните хранителни продукти. За продажба на продукти с изтекъл срок на годност големи глоби и задържане в подразделенията на специалната полиция. Част от аптеките с безплатно отпускане на лекарства. За фалшифициране на лекарства смъртно наказание. Наем на държавно жилище не се плаща. Ползването на електроенергия е безплатно. Продажбата и употребата на спиртни напитки са забранени сух закон. Кредитите за покупка на автомобил и за жилище са без лихва. Услугите по недвижимите имоти са забранени. При покупка на автомобил 50% се плаща от държавата, на бойците от народното опълчение 65%. Бензинът струва по-евтино от водата 0,14$ за литър. 70% от семействата живеят в собствен дом. Добавяме най-големите запаси от прясна вода (35 000 куб. км).

Ти си пълен ку-ку!

европеиската цивилизация и ес са в последните си години.

Щатите са това, което са благодарение на Втората Световна Война, в която практически не участват. След края на войната, те са единствените, които имат ресурс и работеща икономика. За да си върнат властта над Европа и да продължат да живеят на наш гръб им трябва нова ЛОКАЛНА война в Европа и Русия. Това е всичко. Стягайте се.

Хайде бе, нали сме европейци, защо ревем,нали сме много силни!?

нали?? руски тролчета защо да не се възползвате от трагедията за малко анти ЕС и САЩ пропаганда??? нали това ви е занаята?? и да похвалим малко кадафи!! който измъчваше български жени с изнасилване с кучета!!!! отвратителна сбирщина гунс

Вие оправдаващите тероризма и неговите спонсори много обичате да разделяте хората на фили и фоби за отклоняване на вниманието. Дано поне ти се плаща (колкото и да е гнусно) а не го правиш от тъпотия.

Добре бе - ще ти коментирам друго: Вчера западните медии гърмят - Румъния съобщи, че са отваря 4-ти миграционен маршрут през Черно море. Началникът на щаба на ВМС на България капитан 1-и ранг Г.Пенев говори за това пред Тhe Times... А в България "правовеврните" и "толерантните" като тебе и дума не са споменали по въпроса! Що бе, мършо Козяшка?

Подозирам, че спец службите умишлено допуснаха тези атентати точно в Барселона (и на 120 км. от там), за да пресекат настроенията за отделяне на Каталуня от Испания. А привържениците на отделянето ставаха все повече.

успокойте се европейци, има две новини едната е добра другата лоша. Добрата новина е че всичко мина и нямаше толкова жертви колкото замислеха. Лошата новина е, че това е самото начало.

Те си ги канят, обгрижват, отглеждат, в същото време все българите и румънците са има виновни за нещо, все България представяна негативно във всевъзможни доклади на ЕС-то. А онези толерирани,и поканени с добре дошли. Еми сега ще поплачете, ще носите мечета, лозунга този път какъв ще бъде - понякога пишете нас не ни е страх. Не ви е страх ама се разхождат тежко въоръжени полицаи ИЗ всички европейски столици. И так до кога ?

Това трябваше да се случи в Германия покровителя на арабските бежанци.

#WirSchaffenDas (Ние ще се справим - Меркел) #АзСъмБарселона #АзСъмКамбрилс #АзСъмАлканар Мислите и молитвите ни са с жертвите и техните близки! #Толерантност #Мигранти #Бежанци #ДолуГраниците Трябват ни още бежанци и мигранти! Те имат право да живеят на наш гръб! Мултикултурализмът е нашата сила! Ислямът е религията на мира! Ние - европейците - християни сме колонизатори, експлоататори и бели и затова - НИЕ сме #Виновни! #БЕЩОНЕВИЕ.БАМАМАТА и на #EС и на либерастките глупости!?

"Пренебрежението съм стабилността на Либия повлича със себе си нарушаване на световния мир чрез нестабилност в Средиземно море. В случай, че нашата власт в Либия се прекрати, милиони африканци ще нахлуят нелегално в Италия и Франция. Европа ще стане черна за кратко време. Ние спираме емиграцията и разрастването на Ал Кайда. Така, ако стабилността на Либия бъде нарушена, това ще доведе до фатални последствия за Европа и за Средиземноморието! Муамар Кадафи, 15 март 2011 г.

той кадафи каза също че българите са заразили децата в бенгази със спин.... докато той самият го е направил за да накаже бутновническия град.... колко сте тъпи всъщност???

Така ли ти написаха от американското посолство? Ние знаем че си платен, всеки път си против славяните.

Със "СПИН" не се заразява тъпанар, а със ХИВ, ма толко ти е капацитета.

има координиран геноцид, а човешкия живот е оценен на 200 лева месечно. Това у нас е всеки ден, всеки час, а шепа мутрясали феодалполитбракониери крадат, лапат, грабят и рушат ежеминутно дъжавоподобието наричано (все още) България и най-вече българския народ.

някакъв срам нямаш ли?? да използваш смъртта на 3 годишни деца за политическа пропаганда??

Ако имаше малко мозък щеше да разбереш ,че тия на които си фен и сега леят крокодилски сълзи ползват смъртта на 3 годишни деца за политическа пропаганда.

ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ! КАКВО ЩЕ ПРАВИМ С НАПАСТТА?! НО ГО ПРАВИМ САМО С ПИСАНЕ !!!! А ТЕ БИЯТ И УБИВАТ ИСТИНСКИ!!!

Май питаш за БНО "Шипка"!?

ЗА ТЕБЕ !

Меркел,историята ще те съди!

"Историята" ти се пише от победителите. Тъй че ще ме възхвали.

На Меркел й е през оная работа за "историята" ти.

Ако не се вземат спешни мерки, подобни инциденти могат да се случат в София, по Витошка. Там гъмжи от пешеходци, а колите имал лесен достъп от всяка напречна улица. Трябва да се поставят спешно колчета ограничаващи достъпа до пешеходната зона. Може да се сложат от тези, които потъват в земята при нужда (за пожарна, линейка, ремонти и т.н.)

Само с колчета неа стане - трябва и акъл. Ама е много кът сред масовия евродебил по света и у нас.

Като за начало, да се предпазят пешеходните зони с подобни евтини и спешни мерки. Точно след няколко месеца по време на европредседателството, България ще стане официална мишена на терористите.

Докато САЩ не унищожът Русия,няма да има спокойствие на този свят.Всичките злини идват от руснаците. Може ли да трепеш мирни хора заради това че някои са ти наложили санкции

Стига си ръсил простотии, няма кой да ти се върже.

Айде, германци, австрийци, холандци... иди дойди. Ама испанците са били под арабско владичество няколко века, изгонили са евреите през 13в. Но сега спят и сънуват свобода, демокрация, толерантност...

Така ли се интегрират ... с бусовете в тълпата... ЕС се управлява от продажни идиоти...

И сега пак се почва - трябва да се обединим срещу тероризма ала-бала, срещи на високо равнище на издръжката на данъкоплатците. Минават няколко седмици, сензацията е минала и забравена. До атаките в следващия град. И после колелото пак се завърта

ако това не е дело на Путин , то остава да са ултрасите на Реал Мадрид. Друго не може да е ,питайте държавният департамент на САЩ-Путин : враг на клошарите в Манхатън, Чикаго,Берлин и Солипиново.

Няма логика! Русия и САЩ бомбат неспирно арабите.Те идват в Европа и получават покрив и храна за тях и семействата си.И за отплата правят атентати... За мен от цялата ситуация големите печеливши са евреите! И в частност ционистите! С няколко хитри хода направиха така,че светът да мрази арабите а народите да живеят в страх!!!

Няма логика да клепаш бежанците като ги свързваш с терористите.

Какви бежанци бе КАПЪТ?

Да прав си, няма причина да клепаш умерените терористи подкрепяни от САЩ и ЕС, те са невинни.

Поредното доказателство, че идеите на един австриец от миналия век не са били толкова лоши в дългосрочен план.

Да но е ръгнал към Русия и е направил грешка която правят и днес.

Уви да, всеки греши като тръгва срещу тях

Храни ислямски "бежанци", да те убиват, изнасилват, асимилират...

Нещата са ясни - докато САЩ и Европа на премахнат санкциите срещу Русия атентатите ще продължават. Руснаците нямат друг отговор освен този Така правеха и по времето на соца. С тероризъм громяха световния "империализъм"

От вчера до днес, само това ли измисли? Много малко и некачествено

Мъ да бе - те руснаците разсипаха Ирак, Либия, Сирия, Афганистан... Те направиха "пролет" в Египет, Тунис, Алжир. Те "умиротворяват" в Нигерия...

Гнусно е от мъката на хората, да се опитваш да изкараш някой цент.

Путин -враг на купонната система на САЩ и първи враг на клошарите в Чикаго и Манхатън.

каква купонна система в САЩ бе, та тя е в русия и е за храна и водка.

Той и Путин разръчка кошера в бившия съветски съюз по-точно Дегистан и около неге, от където тръгнаха много терористи. Много руски войничета загинаха и много долари бяха похарчени. Във филмите се говори за участващи европейци, турци, юрданци, саудити, афганистанци даже украинци. А във войната в южна Осетия и американци директно.

християнството изчезва от Европа,Алах ви даде знак с падането на вековното дърво върху неверниците

Ананъ сиким, уруспъ чоджум!

а строителният кран върху джамията в Мека, който уби 300 човека, по време на петъчната им молитва, как да се тълкува? като милосърдие от аллаха им ?

Ще ви чакаме още малко и ще вземем дървото. Ние сме славяни и не сме либерасти, ще го разберете.

този път може да не е ИД. На 13 имаше протести и нападения срещу чуждите туристи в Испания, в т.ч. и Барселона. Властта скри тази информация. намерете в Между редовете.сом статията - Има ли връзка между протестите срещу чуждите туристи и атентата в Барселона?

Меркурий, много си зле. Ти си Турчин. Познах, нали?

Тцъ, тъмнозелен е.

Съжалявам, не позна! Българин съм, тракиец, без никакви характерни за тюркските и прабългарски народи черти - рус със сини очи и абсолютно правилни черти на лицето. Просто имам собствен мозък, който не разнасям само напред-назад а го използвам по предназначение, с коефицент 161, ако това ти говори нещо.

Турчин си. Вече е Сигурно

русия сАЩ и англия играят своя последен код за разпадането на ЕС но надали......ЕС обединена се превръща в супер сила

Така ще е докато Европа се прави на толерантна, либерална и демократична. На зла круша трябва зъл прът

И ако сега Божиите хора не заговорят, камъните ще започнат да говорят. Защото истината трябва да се каже в този свят така, че всяко ухо да я чуе и всяко око да я прочете. И така ще бъде. За да може хората да имат реален избор между лъжа и истина, между плътското земно, което е нетрайно и отминава и небесното духовно, което е вечно. Избор който да гарантира справедлив съд в кратя на времето, което е съвсем скоро.

В ход е третото поред ислямско нашествие към Европа, след арабското и османското. Този път под прикритие на "бежанци" и на разноски на жертвите.

По данни на австрийското разузнаване американски фирми финансират трафика на ислямисти през Средиземно море.

На границите на някои европейски държави са засечени контейнери пълни с пушки помпи(удобни за уличен бой), под прикритие на "помощи за бежанци".

Гостите на Меркел! Какво мисли тя? И тя ли скърби или мълчи като наакано дете в ъгъла, че идват избори!

Не са гостите на Меркел. Това са граждани на Франция, Белгия, Великобритания, Швеция, Холандия и Германия. По документи те са по-европейци от теб и мен.

Защо? Нали сме "пълноправна" членка на еврогейския ви съюз? Откъде накъде такава диференциация? Болен робски мозък.

преди по малко от месец,Франция посрещна 271 джихадиста които се върнаха от сирия, с претекст да ги интегрира на ново, вместо да ги съди дори да ги убеси, а сега както разбрахме до сега че който прегазил хората и убил 13 човека и ранил над 100 е французин( френски гражданин), а който прегазил германците преди време е френски гражданин, и т.н. мислете малко, франция не се ли превръща е европейския авганистан( източникът на тероризма)

Преди 4-5 години Франция, Германия, Англия, Белгия и Швеция правеха филми за героичните им граждани, смело отиващи да воюват с Асад на страната на ИД. Ама народът помни точно три месеца и сега се чуди защо така страда.

И пак остава едно чувство на съмнение, действия които не се подчиняват на нормалната човешка логика. Защо ИДИЛ атакува не тези, които най-успешно я громят, сриват, разбиват по земя, въздух, море и с комически сили, а атакува сравнително отдалечени от конфликта в Сирия държави - Белгия, Франция, Испания? Дали другите не я громят само от страниците на пресата, а действително и помагат да оцелее? Не ми обяснявайте само, че техните сили за сигурност са перфектни и са изловили всички джихадисти на тяхна територия - с това само се засилва съмнението, че има договорка между ИДИЛ и някои държави с огромен военен капацитет, едните да не ги "атентоват", а другите да не ги унищожават.

Ами да. В САЩ, Израел, Русия защо не правят атентати? За там някак не финансират и организират терористи.

Забравяш Ст. Петербург. Единствено в САЩ, Саудитска Арабия и Израел всичко е спокойно.

И каква логика търсиш в действия на хора, които избиват невинни? Ами няма логика - това са действия на хора със сериозни психически отклонения. Имаш много голям проблем ако дори и за момент се усъмниш, че има оправдание в това да избиваш хора в името на някаква идея. Ама сериозен проблем и се надявам ако е така да бъдеш изолиран от обществото.

Атаките се случват там, където беше допуснато контролирано масово нахлуване на алжирски, марокански, афганистански и подобни бимбинистански зомбирани човекоподобни боклуци - Европа. Англия, Германия, Франция, Белгия, Испания... В САЩ и Русия никой не е казал "Заповядайте" на мангалите. Напротив, има тотален контрол (с възможните минимални пробойни) на проникването и движението на всеки ислямистки боклук, който реши да "посети" тези страни. Та не пиши простотии, де!

Франция ли е следващата по график?

Според мен Италия. Другите ги обиколиха, Испания за първи път сега, следва Италия, после може би Португалия. А пък после - дано не става , но - май сме в следващата група...

Докато т.нар. "цивилизован свят" се вълнува единствено от страданието на собствените си граждани, а в същото време не спира да "демократизира" държави като Либия, Пакистан, Ирак, Афганистан, Сирия, Мароко и Алжир, подобни новини ще стават все по-чести. Щом европейски държави изпращат армии в държави, които дори не знаят къде се намират на глобуса, за да защитават интересите на САЩ, Саудитска Арабия, Катар и Турция, подобни атентати не бива да ни изненадват.

Да ви светва една лампичка, че тези "атентати" са в Каталуния, където местното население иска политическа и ФИНАНСОВА независимост от Испания, ЕС и всите международни фактори!?!

За арест е петата колона на Сорос и силите, стоящи зад него в Европа - соросоидни нпо-та и продажни политици. Иначе кастрим клоните, а не дървото. Ситуацията в Европа налага връщането на смъртното наказание за национално предателство и държавна измяна.

ДА почнем с теб, а. Така като гледам ми приличаш на национален предател - искаш изолация, която ще лиши много хора от добрите доходи, ще доведе до икономическа криза, мизерия.

Да си самостоятелен, не значи изолиран, агне! И е по-важно да си жив и здрав все пак. А за високи доходи бягай в Саудитска арабия!