Атина отхвърли твърдения на Анкара, че няма морска граница

Гърция отхвърли твърденията на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, че няма морска граница между двете държави и ги определи като „неоснователни“.

Обратно в новината

Коментари - Атина отхвърли твърдения на Анкара, че няма морска граница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както пише Дирът в другата си днешна публикация "Стратегът на Тръмп: Губим икономическата война с Китай" и предвид че НАТО всъщност е САЩ, както и че ЕС-управляващите са назначени от САЩ, които скоро ще пропаднат и военно, и икономически, и никакво НАТО не ще бъде в състояние да ни защити от посегателствата на лудия анкарски ислямистки деребей, ако България, Гърция, а и всички европейски страни не теглят час по-скоро една майна и на ЕС, и на НАТО, и не встъпят в здрав военно-политически и икономически съюз с Русия, всички сме загубени и претопени в един фактически вече установящ се Европейски ислямски халифат!

Ама верно си лумпен:))) "здрав военно-политически и икономически съюз с Русия" !!!!!!!! Как ти го роди главата това гениално прозрение?:)))))

Това е единственият шанс за оцеляване. И за нас, и за Европа! Такива са очевидните реалности!

Я мръднат фесовете, я се срещнат с предците си.... Няколко факта, които оня смешник пишещ по - долу под ника "TURK", премълчава...:):))))) в инвазията в Кипър участват 40.000 аскерджии с 450 танка, изтребители и кораби!! посрещат ги само 1500 кипърци и 950 гърци с 3 танка от втората световна война и 6 гаубици...Колят ги една седмица на плажа дето дебаркират и самият генерал командващ инвазията пише в мемоарите си, че бил готов да се откаже, докато Демирел не му казал да си трае защото всичко е договорено с гръцката хунта и САЩ!! След една седмица се договаря временно спиране на огъня турците с разходка превземат 33% от острова!! Израелските пилоти провели общи учения с турската и гръцката авиация, твърдят, че гръцките пилоти могат да подпалят Турция в рамките на 24 часа.... французи и Англичани твърдят, че най добрите танкист в света са гръцките на "LEO 2 A5 GR" специална поръчка на гръцката армия!! Гръцкият военноморски флот е на 8-мо място в световната листа по боеспособност, а анадолският на....завидното 28-мо....... Има в тубата видеоклипове от гръцките изтребители!Вижте как пълнят гащите анадолците когато нарушават въздушното пространство на Гърция как бягат когато са под прицел - просто знаят, че гърците мат заповед да не го свалят се правят на мъже!! няма една държава с която да граничи клоунското изчадие наречено Турция и към която да няма териториални претенции то, в момента в който държи окупирани територии на Кипър, Сирия, Ирак и Армения!!! турците само лаят, но винаги атакуват само ако са договорили предварително победата! Че са шубета се видя в Сирия когато немците се вбесиха от лошата реклама на немските танкове - турците загубиха няколко десетки от последния модел на "Леопард"...:)))))) Представете си да стои пред тях редовна армия, какво ще им се случи!!:))))

Нещата се влошават още повече за Турция след като ЕрдоСган обезглави армията - има клип с турски пилот който пуска термо - снаряди , докато гръцкият изтребител е до него а не зад него....:)))))))))))))) В Корея, единствената победа на турската армия е когато напада южнокорейци и ги коли докато отстъпват...:))))))))Докато им обяснят, че са на една страна, останали половината.... А в Кипър, потопяването на техен разрушител, който на негов ред преди да се потопи им свали 5 самолета!!:)))))))И за отмъщение турските пилоти убили моряците във водата с картечниците... Толкова за великата армия на клоуните!!:))))))))

Kакво си смукал , но личи че не си много запознат с Kипърският проблем или по точно спасението на Kипърските турци от гръцкият геноцид , пък и детайлите които си дал са само фалшива гръцка пропаганда , на която пропаганда биха се смяли и децата от детската градина. Hа балканите има много фалшиви патриoти като теб , особено с гръцки етно произход. Bиж английските военни сайтове, особено тези които са за военните летци и това ако не е достатъчно, виж за ежегодишното военно състезание ред флаг провеждащо се в Hевада , и това ако е не те задоволи виж за състезанието на CAT и CAC между натовските военни . Hали вие викахте че Tурския аскер няма да успее в Cирия срещу ислямистите от ишид , където турските танкисти показаха че са най добрите . Mоята препоръка е повече да четеш и да не прекаляваш с ракията и със свинското, защото ето как аз виждам ,че деградираш и умираш бавно.

Островите са български, защото Македония няма претенции.

Турция е тръгнала по един път, за който отдавна вече сме си доказали, че е трънлив и непотребен. Диктатурата там набира невиждана сила. Вече е много актуален въпросът "Как се нарича една държава, който проявява териториални претенции след повече от 20 години мирно съвместно съществуване?". Според мен това е новият агресор, излъчващ само страх, омраза, силно докачливо его!

няма ясно изразена граница между кърджалийско и турция

Има! Нарича се Държавна граница на Република България, и ако Турция реши да я прекрачи с войнишки ботуш, за други незнам, но аз отивам в бившето си поделение, взимам си зачисления ми автомат с номер ВМ-256 (още си го помня нищо че минаха 20 години вече) и отивам на границата. Вярно, вече не съм на 20, но пък докато имам патрони или ме убият няма да се поместя от там!!!

само че твоя пример ще го последват още неколцина които са виждали казарма и автомат от преди 20 години, всичко останало ще се разбяга, а за днешните младежи, които само се помпят по залите дори не ми се пише...

Kъде тръгваш бе "петков"? да ни си дрогиран бре "другарю"? знаеш ли на къде ще пътуваш...?

седете си на турския гъз. първо си оправете държавата тогава се напъвайте. с тия зачулени жени като коне с капаци на каква война ще ходите. кой ще ви вземе.

наясно ли е с устава на НАТО. Ако една страна член на пакта нападне друга страна - член, какво правят останалите страни. Дали са длъжни да се намесят или просто гледат сеир.

Те с нас не се занимават щото, знаят че сме тъпаци и ако Ердоганчо се обади на Бочку и му каже искаме това и това щестане работата. Просто Бочку ще отиде за 10 дена я в Брюксель, я някъде другаде и ще се върне като всичко е свършило! И пак ще го изберете хаха пр. българи!

В устава по този въпрос не е казано НИЩО. Казано е по отношение на трети страни извън пакта. Затова и ако утре Турция каже, че не признава Берлинския договор и отново си присъедини България, то от НАТО ще ни дадат едни мокри кърпички да си бършем сълзите и ще назначат една комисия, която "справедливо" да реши кое е на Турция и кое на България. През това време у нас ще стане ново Косово. Та така по въпроса. Затова най-голямото престъпление на тези, които ни присъединиха към НАТО е това, че не са поискали нови клаузи или гаранции за сигурността ни. Същото е и с членството в ЕС - сам нареждания и разпоредби без грам отчитане интереса на България. Затова проблемът не е защо сме се присъединили / приема се, че е за добра/, а в това, как сме го направили. Защото в едно ООД може да влезеш като партньор с 50 %, може като партньор с 1%, а може и да си там да миеш тоалетните и да вършиш мръсната работа.

Доста глупости си успял да нацвъкаш в десетина реда!:) Това си е талант - концентрирана глупост!:))))

Стоят и глеат саир!!!! Това вече се е случвало няколко пъти и то именно с Гърция и Турция. Приказки от рода "Те Турците са в НАТО и затова не са ни враг" са най-големите глупости, които някой може да каже. От както са членове на НАТО Гърция и Турция са имали няколко военни конфликта, като на 2-3 пъти са се разминавали на косъм с пълномащабна война, последния път преди 20-тина години, когато Гърците свалят един Турски самолет и стрелят по други два в Гръцко въздушно пространство. Ти защо мислиш Турците избягаха в Гърция по време на опита за преврат в Турция? Регулярно Турците нарушават въздушното пространство на Гърция .. по 100-120 пъти в годината като много често се стига и до престрелки!

Към тези, които слагат минусите.. .Искам да знам кое от написаното от мен не е вярно????? В устава на НАТО не е написано нищо за междуособици между страните членки. Пише само че не трябва да имат тереториални претенции една към друга при приемането, за след това няма и думичка ... ТОЧКА!!! 2. поразрових се... "министърът на отбраната Исмет Йълмаз потвърждава, че през 1996 година самолет F-16D е свален от гръцки изтребител Мираж-2000 с ракета въздух-въздух R.550 Magic II." 3. Данни за 215-та година цитирам "Според генералния щаб на гръцките ВВС от началото на годината са били регистрирани 1306 нарушения на въздушното пространство на страната." Та пак питам, кое не е вярно?

Tурция е права и много добре спазва подписаните от нея договори в лозано и в париж. Tук гърците, се правят на прави чрез различни така наречени византийски номера , но това няма да попречи на Tурция да стои твърдо зад подписаните от нея споразумения . Tези споразумения и дават правото да изрита гръцките военни структури в 18 те острова и каменаци, които са турски земи според споразумението подписано в париж. Tази законна акция скоро ще стане ,засега турското правителство предупреди гърците да не се правят на лулави , следващата акция ще е военна от страна на Tурция , който разбрал разбрал, това е казал господин чавушоглу.

А към булгаристан нямате ли претенции?

Приятел, утре , когато хората питат ердогад защо няма хляб, той ще им изкрещи, че трябва да следват повелите на Аллах ,и че трябва да освободят камъните в егейско море от неверници !!! Не Ви ли е ясно, че диктаторът насочва вътрешното недоволство от режима навън към съседите и към "международното положение" ??? Всички диктатори са еднакви, само хората страдат от идиотиите им :(((

Днес 18, утре 180 острова. Апетитът идва с яденето! Султана бързо се учи от своя учител-джуджето!

Този е опасен !

Турция да се маха от Кипър. Оставянето им там създава прецедент, който ги кара да мислят, че и друг подобен случай е възможен.

Ами сега "величеството" Симеон Сакскбг може да оспори Ньойския договор - наследството на България от дядо му.

ердогад започва с номерата на путлер !!! "Исконните" турски камъни в Егейско море ще са основание на диктатора да шантажира, а в бъдеще и да окупира !!!!! :(((( МРЪСНИ ДИКТАТОРИ, ВИНАГИ ПРИЧИНЯВАТ ОГРОМНИ СТРАДАНИЯ НА ХОРАТА В СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЪРЖАВИ, ЗА ДА СТЯТ НА ВЛАСТ ВЕЧНО !!!!!!!

Боже,Божко колко си "умен" пат руснаците ти виновни.............ама,че смешно

Руснаците не са ми виновни, турците също не са виновни !!! Виновни са гадните им диктатори, които ще причинят огромни страдания на Европа , в това число и на собствените си народи !!! Защо правите знак за равенство между откачени диктатори и народите , които тормозят ???