Тръмп похвали Ким за ”мъдрото” решение да не атакува САЩ

Тръмп похвали в Туитър севернокорейския лидер за "мъдрото и разумно решение" да отложи ракетната атака срещу остров Гуам, владение на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп похвали Ким за ”мъдрото” решение да не атакува САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички социалистически държави, включително и Северна Корея, винаги са били в МИРОЛЮБИВИ И В РЕЖИМ САМО НА САМООТБРАНА ! Глупаво е, ако някой в света все още не го е разбрал или забелязал. Така че моля Запада да не говори глупости и да бъде адекватен.

Добре си си взел! Ако не сега, много скоро ще допреш/допрем до тях...за съжаление!

Абе мъдреци, До онзи ден се карахте , и аз накупих един куп консерви - Сега какво да ги правя ?!

Добре си си взел! Ако не сега, много скоро ще допреш/допрем до тях...за съжаление!

Знаех си от самото начало , че са МЪДРЕЦИ, и няма причина за безпокойство !

Ким е едно нищо. Той е изцяло зависим икономически и политически от Китай. Китайците засега запазват спокойствие. Както винаги. Но те не желаят някакво недоносче да им спъва развитието и бизнеса. Ако не се укроти, ще го изритат.

Шило

Северна Корея им трябва. Ще го държат толкова, колкото време те искат. Но не могат да рискуват да го махнат изведнъж, защото не се знае какво ще стане.

Китай го кара да прави това което прави затова си стои на мястото. И ще стои и до 70 години и повече. Както и баща му си стоеше. А САЩ все повече отстъпват на Китай след няколко такива "заплахи" режисирани умело от Китай и изиграни умело от артиста Ким. В бизнеса /китайския и не само/ има нужда и да респектираш конкурента с подставени фирми, несъществуващи рискове /които сам създаваш чрез подставени лица и политици/. Чети китайската книга от древността Изкуството на войната от Сун Цзъ.

НЕ СЕ НАДЯВАЙ ЧЕ ЩЕ ТЕ РАЗБЕРЕ ТОЗИ СОРОСОИД . МОЗЪКЪТ МУ Е ГЛАДЪК КАТО СТЪКЛО .

Браво кум ти победи натискай още кравите надупени са сорусоида не го признава майната му

Какви са тези несвързани глупости? Изразявай се грамотно.

"Мъдрото решение" е принудително. Никой няма да допусне дебелото момченце да прави глупости и да пречи на бизнеса в региона. Засега той е един глуповат дърдорко.

е известно на Китай и Северна Корея от началото на проблема. Изиграха си добре ролите да видим какви отстъпки са принудили да направят САЩ. Да не се окаже че си изтеглят неработещата "противоракетна" система? Корея си остава с ядрено оръжие и прави нови опити Тръмп ги хвали че няма да стрелят. Нали плашеше за война след първия ядрен опит Северна Корея вече го направи. Дони защо се прави на ударен?

Вероятно донякъде е планирано. Но засега отстъпки няма. По-добре е да не се прекалява с неразумните действия.

За да атакуват Гуам, корейските ракети трябва да прелетят над японска територия. Трудна задача. Всъщност те едва ли ще стигнат до Гуам или Хавайските острови, които са горе-долу на същото разстояние. Тлъстият малчуган се прави на страшен, но може да създаде проблеми на сънародниците и съседите си. Китайците няма да му позволят да прави глупости.

А ако успеят да прелетят над Япония какво правим? Разстоянието от Северна Корея до Гуам е около 3500 км , а разстоянието от Северна Корея до Хавайските острови е около 7500км. Бих казал, че разликата в разстоянията е по-скоро значителна. А, че Китай (и не само те) не биха позволили Северна Корея да прави глупости си прав, но според военни източници Северна Корея разполага с над 100 подводници (може да са стари , но са много и контролът име по-сложен). Ето защо смятам, че е разумно Северна Корея и САЩ да седнат и да се разберат вместо да се правят на велики.

Както казах, разстоянието е приблизително еднакво. Не се правят на велики. Прави се Ким. САЩ е свръхвелика сила. С. Корея не може да се сравнява дори със Саддам.

олигофрен може да очаква че някой ще нападне сащ

Като как виждаш задлъжнялата до шия Америка да наложи действащи санкции на Русия, която е по-богата от целия останал свят? Кое е по-ценно - хартийките без покритие или стратегическите суровини за столетия напред? Нали както върви, юана ще измести долара като световно платежно средство, ако зад него застане Сибир. Важното е Путин докога ще ги търпи лудите крави...

някой да е очаквал нещо друго от фукльото

тръмп и ким могат само да се съгласяват и да изпълняват това което е решила русия!!

Русия не е фактор в корейската криза. Единствената опора на Ким е Китай. Китайците вече наложиха ембарго на износа от КНДР. Ако не се държи кротко, ще го ликвидират.

русия е наи важният фактор на международната сцена!! ако поиска русия може да унищожи и корея и китаи и сащ!!

Артиста Ким премина към антракта преди трето действие и ако напъните му не бяха комични, щяха да изглеждат мъжкарски. Ама нали трябва да си заработи комисионните. Комисионните от покупката на украинските ракетни двигатели, услужливо продадени му от самите САЩ и най-вече комисионните от елементите на системи за ПРО, разположени в Ю. Корея и евентуално Япония. Южните допреди няколко месеца отказваха да платят, ама няма "не искам" в тая далавера, нали? Така се поддържа демократичния дух в азиатско-тихоокеанския регион.

и взе да се извинява и да отстъпва. Явно се вижда че артистът Ким е по -добър от колегата си Тръмп и отсега нататък Тръмп ще играе във филми с артиста Ким с кафяви гащи за да не се вижда кога се е поосрал.

Инфантилно бръщолевене. КНДР е държава с мащаба на България или Румъния.

Тръмп Първо да очаква ИДИЛ- те - не знам какво ще Гръмнат, но ще да е от рода на "кулите". А Северно Корееца говори и ще го направи. ДВАМА НЕНОРМАЛНИЦИ , а ИДИЛ вече в "агония" и ни разказва Играта.

Тръмпи слуша и изпълнява - все пак Путин го направи президент.

и Китай и Северна Корея пак му показаха къде му е мястото. Дебелите американци без GSM и кола не могат видят ли опасност от война и бомби /ракети/ на своя територия винаги бягат първи.

Вече си на колене пред ким-голям позор.

От постовете на участващите в дискусията еврогейчета, става ясно че представителите на еврогейската култура необратимо деградират интелектуално ...

няма кой да деградира до русофилското ниво за да стане равностоен спор основните ви аргументи са лъжите и обидите истината е вашата немезида филип киркоров е руският мъжкар

Пак ли изпълзя, безгръбначно соросоидно нищожество?

може да ревете колкото си искате но след томахавките на тръмп химическите атаки в сирия спряха може да не го харесвам но фактите са си факти

Абе тролче, лекувай си главата и спри да дрискаш глупости си.

Отложи това не означава, че няма да шибне по САЩ :)) Ким много весело момче.

Ще шибне и така ще го шибнат, че ще доведат свобода на корейския народ.

Тръмп гали егото на Маниака за да не изглежда, че много се осрал. Топчо много добре разбра, че настъпил мотиката и даде на задна.

Скоро май пак ще има само една Корея, ако глигана настъпи мотиката !!! Много разчита на Раша и Чайна, но китайците не са тъпи да се опълчат на ръката, която ги храни, а ватнеците са страхливи и продажни по природа.

След като Северно Корейския лидер взе "мъдрото и разумно решение" да отложи ракетната атака срещу остров Гуам, следва и САЩ да отговорят подобаващо. Например като изтеглят войските си от Корейския полуостров (като за начало) и престанат да се заяждат с тия, които не одобряват действията и политиката им. Дали САЩ ще мъдрото и разумно?

Ако терораша спре да дава обогатен уран на СКорея може и това да стане един ден..

За технологията за обогатяване на уран в Северна Корея вина има САЩ. Те през 1996г. разрешиха една Американска фирма (с любезното съдействие на високопоставен Държавен служител) да достави технологията на Северна Корея. А за ракетната програма на Северна Корея, вината отново е на САЩ. Те преди няколко години разрешиха на Американски бизнесмени да препродадат едни ракетни двигатели, които бяха закупени от Украйна. За по-вече информация, потърси в интернет.

Прасчо щеше да бъде опечен в момента в който НОРАД засечеш е старт на ракета в СКорея Прасчо се уплаши че Тръмп Велики ще го сготви преди Коледа ;)

Ти не вярвай толкова на НОРАД, за да не се зарадваш. Руснаците дистнционно им изключват системата с прелитането на няколко тежки бомбардировача на 200 мили от Аляска. Като всичко американско и тази система е пълен кьорфишек.

Бай Дончо след серията глупости, написа и нещо умно. Мъжете са мъже, когато могат да се разберат, а не - когато се сбият. Бият се животните, защото те не могат да се разберат.

най-умното беше когато подпали задника на асад та и на путин с онези 60 томахавки та поне спря употребата на химическо оръжие

Не бе,на умното беше че путин назначи тръмп,и секнаха гмо храните за стрелочници,и те изведнъж затъпяха, като дарителите им

Химическо оръжие използват САМО отрочетата на саудитските чаршафи. Асад ОТДАВНА си предаде химическото оръжие за унищожение и то беше ликвидирано. А колкото до томахавките - бай Дончо лично се убеди, че военните технологии на говедата не работят в присъствието на руснаци.

до Тръмп ще проТГовори.... Поне една запетайка да беше сложил, или в циганската махала не сте я учили.

Този дърт склеротик е шантав като нашия професор Вучков,тоест хлопа му дъската.

изпълни поредната задача на китайското правителство и продемонстрира слабостта на американската политика. Повишен е в 1 звание до майор от китайската армия. До края на мандата си / или на импичмънта си / и генерал може да стане с такива темпове.

Всички трябва да са наясно че ще въвеждам ред,спокойствие и справедливост по цялата планета! Разузнаването ми докладва че Обанго Мабонго от Република Конго бил човекоядец.Затова обмислям военна намеса и в тази държава.

тея малоумници могат да направят едно сумо

Свириш ли бе стрелочника?

и на руски до няколко месеца. Трябвало да може да общува с началниците си на родния им език когато го викат да докладва на място. Сега се размина с изпращане на генерали само но просто не беше научил китайския добре.

Дали Ким не блъфира. Целта му не е Гуам а континенталната територия на САЩ. Той ще реши кога. Ще изчака дали САЩ ще си махнат съоръженията от Южна Корея. Има търпение. Но после няма да се двоуми.

Не си сериозен, мен. Всички признават военното преимущество на американците, включително в Русия. Само путинофилската паплач бълнува войни и нападение над САЩ.

Приключи поредното действие от театралната постановка, на чието пропагандно преекспониране в скучния август се връзваха само дебили. Чакаме следващата...

дончо когато седнете в лодка сaмо вие с ким тои ще ти обясни за каkво става на въпрос !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

в празната глава какво трябва да прави. Ей го и сега - принудиха краварските генерали да им отидат на крака за да получат указания - не бяха разбрали какво трябва да правят по телефона.

Северна Корея не са Русия, нямат технологията да се отбраняват, когато САЩ лежерно си разполагат ядрено оръжие в непосредствена близост. Всъщност е разбираема паниката на Ким.... но само от хора които не са прекарали последните столетия като сателит на една или друга велика сила.

Корейската армия участва във военните операции на Китай. Тя няма нужда от руските технологии изпълнява китайски указания. Икономиката на С. Корея се поддържа на 99 процента от Китай и за нея не е известно практически нищо освен западна дезинформация. По-голяма част от севернокорейците работят също в Китай. Предполага се че всяка севернокорейска провокация против ФАЩ и Ю. Корея е предложена и съгласувана с Китай.

Ааамиии, бъркаш сА!

Нямало информация за икономиката им ли? ПЪЛНО е с такава информация, ПЪЛНО е с хора, които за избягали от там и разказват. Едно дете даже описа пътя си от С.Корея, през Китай, та до Щатите. Гледай го, филмчето е разбиващо.

Давай Ким, трепи американските посерковци. Още им треперят гащите, довърши ги.

Голям тъпак си, честно Кимчо само грухти за да държи страх на раята.

четината му нещо на червена ми прилича да не са го опърлили с корейска горелка китайско производство вече?

ненапразно путин е назначил олигофрен за началник на фермата според козяшките помияри

дадоха нареждане на американските си колеги , които по заповед на китайския главнокомандващ сами дойдоха в Китай. Те казаха "слушам и изпълнявам" поклониха се и предадоха получените заповеди на американската марионетка Тръмпи.

Каква американска марионетка е Тръмп бе, главоч. Той е Президент на САЩ. Как е президент на САЩ и е марионетка на САЩ? Дрънкаш несвързани неща. Намали го тоя първак, рано е още.

Тръмп е марионетка на американските олигарси, а не президент на американците. Така е устройва ли те?

прочети какво значи термина марионетка. Това е управляем от друга страна политик наричан по името на страната в която е назначен / тоест американска марионетка на Китай и Русия - допълвам за теб /. Най-добрите марионетки са били в миналото крале и царе - сега президентите и министър-председателите. Добра марионетка е предаде съюзниците от ИД на Русия и сирийското правителство. Сега кляка пред Китай+Северна Корея и показва безсилието си. ФАЩ няма да издържи търговска война с Китай - цената даже на една батерийка и торбичка некитайско производство е поне 3 пъти по голяма от китайската. Тоест бедния американец ще си купи не 30 торбички по 1 цент в магазина а по 3. Това са почти всички дрехи електроника и битове стоки - заплатата им ще падне практически 3-4 пъти / по покупателна способност /. Създаде конфликти на ФАЩ с НАТО и ЕС.

хамерите клекнаха пред северна корея

но още по-малко по северно-корейци, които "не са на тази Земя" от вече цяла династия. Ако се сбият ще настъпи страшна катастрофа. Ще дишаме "радиационни потоци" и ще умираме доста по-рано от изчисленията на НСИ и НОИ. Хубавото е, че все пак ов. Гуам не е българска колония и е относително далече. За южно-корейците ще е по-лошо, както за филипинците, австралийците, новозеландци и др. Но най-тежко ще е за Ким Ненамкойсипоред и за народа му. Сещам се за стар виц от серията "тъпи" и мисля, че това ще се случи - Станала катастрофа. Сблъскали се гъсеница и трамвай. И знаете ли какво станало?????? - Пльок.

немога да разбера в бг какво се прави ??????с какво ким е преступник ????с какво ???с това че краварника го поставя в поза оперкут или че не се поддава на демокрация която и краварника е под съмнение !

В началото прочетох, така на верев , че е похвалил "Крим за мъдрото решение" и си казах - На Тоз "взе да му идва акъла" ... Объркал съм се малко в "четенето", но реших, че има полза... ---------------------- Защото и на ДВАМАТА, май НИКОГА няма да им "дойде акъла".

e е е е ....... поспаднаха пишките, евалла, е тва е! дървете се скъзвайте задниците на американки и корейки, ама само с политика не се занимавайте! стойте си на постовете, тихо кротко да ви изтече мандатеца, на единия още няколко години, на другия за цял живот! че ако гръмне атом! ебани сте в гъз и двамата!

КГБ агент Тромпет за пореден път колко тъпи са руските шпиони!

Шило

?

? - не си разбрал за какво става дума ли? Нормално е - нали и ти си... тъп руски шпионин ;-)

Я вам сказала: Тъмп наш!

ти сказала:я сороская дуракиня

за първи път да виждам американците да са осрали от страх,хахаха супер ким давай още

Наистина ли си вясраш, че хамериканците са се уплашили от военната мощ на Ким? Не бъди наивен.

До там ли стигна вече взе да му се дупиш -езък за толкова лаене.

Кимчетата не нападнаха УС-то, ама си взривиха един ядрен заряд. Тръмпи се направи "ни чул, ни видял". Празник им е на кимчетата, честват Слънцето - КИМ 1.

Как само баламосват биомасата ...

И двамата са абсолютни идиоти. Клоуни...

Тези накрая ще си станат приятели... краставите магарета се надушват, та да си чешат взаимно крастата. Те и двамата са малко шашави - може и да са си далечна рода :)))