Училищни психолози ”скочиха” срещу Янка Такева

Психолози поискаха извинението и оставката на синдикалния лидер на учителите Янка Такева заради твърдението й, че не се справят с агресията в училище.

Обратно в новината

Коментари - Училищни психолози ”скочиха” срещу Янка Такева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз така и не разбрах каква беше ролята на психолога в гимназията. Освен че участваше в организацията на всички извънкласни инициативи - секретарска работа.

Нещо психолозите не би ли трябвало да скачат срещу здравното а не срещу образователното??? Тези психолози са пишман психолози защото нямат и понятие какво трябва да правят ама се перчат с тапия за психолог..

Ти нещо в такъв случай не би ли требвало да скачаш срещу който ги е обучавал, а не срещу психолозите? Сам си противоречиш за кво иде реч ма се перчиш как ги разбираш нещата!

Хехе, мнооо ме кефи как българчетата, дето между завършил психология и психолог праат точно толко разлика, колкото между завършил УНСС и финансист и даже не са наястно що е психологиа се изказаат така компетентно е ли психологията наука, или не! Да очакваш психлосите в учиищата да ти решат проблемите с агресията между миличките ви детенца е като да чакаш от наорд мърша магически да ти стават честни полицаи и читави политици!

Психолози, педагози, астролози и други измамници, а един фелдшер не могат да назначат.

Българското училище се задъхот простотии. Освен учители там работят дузина други търтеи - психолози, педагогически съветници, помощник директори, ресурсни учители, олигофренопедагози, логопеди, възпитатели и куп още измет! Тази измислена пирамида скоро ще се разпадне със страшна сила!!! От баба такева просто ми се повръща!

Oчевидно и тази е стигнала и надхвърлила тавана на своята компетентност, както почти всички на по-високи държавни или обществени позиции в България.

Психолозите са най-измислената професия - няма никаква файда от тия! Да ги махат от всички училища - никаква работа не вършат, само объркват децата! Проблема е в държавното образование. Както всичко държавно, така и държавното образование е пълна каша! Как може да очакваш от една държава, която дори не може да направи едни нормални пътища без дупки, да прави образование, здравеопазване или каквото и да е! Ако училищата бяха частни, дали щеше да бъде така. Я някой се е обадил, я е изфръкнал на секундата и родителите му да ходят да търсят друго училище и да дават пак пари! Проблема с агресията ще се реши за нула време!

В нормалните държави длъжността психолог е задължителна при работещи в една фирма или институция минимум 50 човека. В нормалните държави подобен коментар би имал последици за Вас - административно-наказателни най-малко, би могло и до наказателни дори да се стигне. Психологът е жизненонеобходима фигура във всяка институция, а неразбирането на специфичността на работата им от екземпляри като Вас принизява професията и омаловажава и малко постигнатото дори...

Не само ,че не е най добрия избор ,ами е и вредна.След стачката която спретна,образованието тръгна стремглаво надолу.Това е видно.От тогава нито учителите имат задължения ,нито учениците.Няма дисциплина нито при едните ,нито при другите.Няма респект,учителите са добри ,пишат отлични отценки без никакви знания за постигане на "добри резултати"за добри заплати за да имат ученици за частните си уроци,за да ги възхваляват учениците/а те са деца и не съзнават ,че без знание няма бъдеще/през ваканциите учениците им заплащат екскурзиите,на баловете кувертите...Кажете от това образование какво очаквате?Така ли е било преди?Даже във ВУЗОВЕТЕ вече не преподават по същите причини.Много години минаха и това трудно ще се поправи вече.

може да не е най-долрият избор за длъжността, която заема, но в случая е права! В миналото нямаше психолози в училищата, но имаше ред и всички го спазваха - чистачката леля Пена, ученици, учители, родители, че даже и директора!Сега между тези категории няма връзка, има даже антагонизъм!

ти можеш ли да смяташ? На всяко дете по един психолог 24 часа да закачим и да видим как ще е ? Проблема не е в психолозите, а в ТЪПИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ДЕТО СИ ПОДАРИ ДЪРЖАВАТА НА РАЗНИ ЗАПАДНИ ГЕШЕФТАРИ!

Точно тази е проклятието на Българското образование.Тя е слави трифонов сред гилдията.Чалгаджийка и рушителка.

От квазинаучните бръщолевения на психолозите има полза колкото от медицинските "знания" на джипитата.

Мисля, че отдавна и е време на госпожата да се пенсионира. Да не говорим, че във въпросното увеличение на заплатите няма никакъв принос. Съмнявам се, че е скоро е влизала в училище като учител или действително ангажирана професионално /не "синдикално"/ Ама си е блага длъжност