Отварят офертите за ТОЛ системата

В 17:00 часа в АПИ ще бъдат отворени шестте оферти за ТОЛ системата за автомобили над 3.5 тона, каза по БНТ регионалният министър Николай Нанков.

Обратно в новината

Коментари - Отварят офертите за ТОЛ системата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво, по дяволите, се случва в тази страна Аз съм луд или скъпи граждани са луди Не всички ние сме здрави, но правителството е излязло отново с данък магистрала плюс винети. Какво е това глупости, моля. Колко данъци е въвела тази власт, откакто е на власт и кой ги плаща Ние, бедни хора, защото това е най-лесният начин да се говори, че лайната трябва да бъде обложена с данъци. Какви подобрения на пътищата са направени Няма !!!!! Аз съветвам всички, които все още седи на задника си Да излезеш и да кажеш на глупавите политици да спрат това Да ограбват хората от живота си Кой ще направи това, аз лично ще ги подкрепям. Ако не сте направили нещо за това година по-късно Ще трябва да напуснете тази страна.

а бе тъ.по русско копе..ле, що не си ходиш в кочината да си газиш гряз до колене, ами си се домъкнал тук неканен да ни казваш какво да правим в държавата си?? иди домой доброволно и немедленно!

Ех мечти!

Сега нещо пак не ми стана ясно как вчера се перчеха че ч правят държавна и ще струва 200 милиона а пък днеска отварят някакви оферти??Пределно ясно е че вчера си беше поредния боков рекет към кандидатите....поредната заплаха че ако не му играят по гайдата няма как да спечелят проекта...

Бо Бо

В България НЯМА пътища, те ТОЛ система ще въвеждат. И къде ще се движат автомобилите, които искат да се движат извън пътищата на ТОЛ системата драги политици?

Където и преди, по кози пътеки !

да видим кой ще даде най-висока комисионна.................

Три милиона изгониха а има още три милиона за гонене

тези 3 милиона избягаха от "победилия социализъм" който 45г. натрапвахте на хората и като отвориха границата народа побягна от "убавините ви" а сега тук довършват работата децата и внуците на тия "строители на комунизма"!!!!

А ти от кои си???

когато може да е сложно?! В Румъния отдавна никой нищо не лепи, не продава никакви винетки по банките, по пощенските клонове и бензиностанциите, румънците са умни хора, не правят излишни движения за да лепят и за да търкат после, те не създават излишна работа за печатници - всичко става по електронен път.

ще бъдат най после винетките? или пак ще се хабят пари за печат с идеята "наш" човек да гушне печалба от това?

Майката му е откъде още да съберем някой лев и да досъдерем изтънялата кожица / направо ципа/ на хората. Българинът е жилав и изобретателен, няма да го откажете да кара нещо като кола, па макар 15-та ръка.

Смятам знаете как се появяват данъците първоначално. Били са "маскирани" на принципа на Робинхуд, за да могат да минат пред по-бедните хора (справка: историята). "Ще взимаме само от богатите, за да има за бедните". Защо ли това "ще плащат само тежкотоварни превозни средства над 3.5 тона" ми звучи точно така? Номера е да се прокара системата, а после след 1, 2, 3 или бог знае колко години постепенно ще бъде въведено за всички автомобили..

както е в Сърбия,Хърватия,Италия.....за селяните само по селските пътища

Ще бъде, ще бъде въведена я по някоя евродиректива, я по предложение на Световната банка , по препоръка еколози или някое НПО.

ЕС приема директиви за забрана на електронните винетки а ГЕРБ ще ги въвежда, после естествено не ГЕРБ ще плаща такси. И с какво право ще покриете страната с електронна система която да следи кой гражданин къде ходи? Защото система която разпознава номерата на колите означава точно това

Оставката селски няма да я доживееш та кротувай а за вас селенията ако си седите само по хоремага няма да ви следят.....там всичко си казвате:)))

Вярно ли? Ти вероятно прескачаш трамвайните линии да не те хване ток ама си гражданин. А иначе вече две оставки на твоето слънце видяхме та третата ли ще ни се опъне.

Това за цените го слушахме от лъжливото Лили.

цените трябва да скочат поне тройно, хем пари за пътища да има, хем андрешковците да си стоите в колибите и да не създавате тарапана по пътищата на родината!

имаш ли кола или просто дърдориш да правиш течение?

Нямало да има увеличение на винетките... Че те ще направят икономия от печат с тази тол система, остава и да ги увеличат. Но да направят справедлива цена: При 100 лв годишна винетка, месечната трябва да е 15 лв, седмичната - 5лв, а дневната -1лв, за уикенда - 3 лв Всяка различна по-висока цена е пладнешки обир и сваляне на кожи от гърба на народа

Иде голямата резачка. Тия приказки как леките коли нямало да плащат са за мноооого лековерни люде. В момента, в който вкарат толтаксите всички ще плащат като попове. Интересно е като как ще вкарат първокласните пътища? В цяла Европа са безплатни като алтернатива на платените магистрали.

защо всичките коментари са не по темата за търга, а мрънкания на тема колко сме бедни и колко ни обират? Тролене или безсилие за справяне със собствените проблеми?

Ако утре ти кажат че има търг за чипове за следене ти него ли ще коментираш или идеята за следене

само крадците и бандюгите се страхуват от следенето-ти от кои си???

нали оная калинка каза, че държавата щяла сама да я прави

Ускорете колкото се може повече тази процедура и я направете тази система, да плащат тези с тежките камиони унищожаващи пътищата.

И леките коли, ще плащат. ГАРАНЦИЯ. Година след въвеждането на системата

От цялата статия се разбра едно Държавата ще изгради системата и когато всичко е направено с държавни пари ще я даде на някои "наш човек" да прибира парите от нея

Догодина пак ще ви ги обещаем...Долу магнолията от Банкя!!!

Сланинова като голям любител на конете ще направи винетки и за каруците ако може за да има спарведливост за тия добичета:)))))))

Ех, много си умен бе ,почти като вожда ти.

а ми то и полудневна да има, и почасова да направят, андрешковците пак ще реват!

БОЙКО ДЕРИГО ТОЯ ТЪП НАРОД!!! УДРИИИ ТИ СИ НАЙ-ВЕЛИКИЯ НИ РЪКОВОДИТЕЛ СЛЕД ТОШКАТА!

ЕЙ, НЕ СПИРАТЕ ДА ОБИРАТЕ НАРОДА!

паника е обхванала управляващите и борисов !!няма пари в хазната,данъчните са полудели да събират,апи също,много се краде ,ей !!!еврофондовете са на свършване,граби кой колкото може и после......беж да бегаме !!!

На скоро посетихме САЩ. В момента рушаха част от тол постовете. Безплатно се дават електронни чипове с които се плаща когато преминаваш през тол пунктове. Пътуваш - плащаш. Не пътуваш - не плащаш. Оставен е по един тол пост за тези които не са снабдили с електронни чипове!

Ами аз някак си не искам да има електронен следящ чип

Според теб ти дават безплатен електронен чип и като минаваш през поста си плащаш.......изобщо четеш ли каква огромна глупост си написал или толкова мозъчето ти знае?:))))))))))))

Редакторът би ли обяснил защо ТОЛ е с главни букви? За нещо като съкращение ли го счита? Друг е въпросът дали трябва да се използва терминът "тол", особено в израза "тол такса" /= пътна такса такса/. Всъщност тол такса би могъл да съществува само в смисъл на такса заплащана върху пътна такса, но очевидно случаят не е такъв. Спецовете от института със звучното име ИБЕ се крият в прашните си канцеларийки и упорито мълчат и все още не са изходили по въпроса за това дали не може да се намери българска дума за тол, по подобие на сръбската путарина и македонската патарина.

това ли ти е проблема? а нещо като драснипалниклечича искаш ли?

Става въпрос за българския език! Става въпрос за съкращения които имат значение и то юредически. Като "САНИРАНЕТО" според теб какво означава ?

Тарикатите Ограбваме Лаиците.

Догодина всички пътни разходи по ТРИ, ще се увеличат. Свиквайте.

да ги увеличат петторно щом така искаш.

Ти като не искаш пак ще плащаш, колкото мен. Да се обзаложим ли

Годишната винетка да важи от датата на закупуване,а не от януари месец.С тоя тарикатлък на дребно трябва да се приключи.Купил съм си кола през юли.За месечна винетка не ми е изгодно да купувам до края на годината и съм принуден за половин година да платя целогодишна винетка.

Поскъпване на товарния транспорт -> следва какво? - поскъпване на всички стоки. ...Ай да вий честито!

А иначе като минават турците и гърците по нашите пътища и само трошат пътя, без да остават и стотинка, после тия пари за ремонти трябва да отиват и докато се сетят да ги ремонтират, ние си трошиме колите и пак ги даваме тия пари. То малко мисъл трябва...

Акциз,ТОЛ,винетка,пътен данък... Колко пъти плащаме за едно и също нещо? Да не говориме че повечето пътища са в безобразно състояние,а по новите магистрали няма изградена инфраструктура!

Пътен данък??? посмали малко...

A данък МПС за какво е ?

Пак ли някой честен и родолюбив частник? Дружески поздрави от Београду и Кейптаун!

еднодневна винетка - само 10 лева, уикенд винетка - 20 лв. Нанков мислиш ли, че ти вярваме?