Джеф Безос изпревари Бил Гейтс по богатство

Основателят и ръководител на компанията Амазон Джеф Безос вече е най-богатият човек в света, изпреварвайки дългогодишния лидер Бил Гейтс.

Обратно в новината

Коментари - Джеф Безос изпревари Бил Гейтс по богатство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво значи милярди? 1 той не може да ги исползва всичките няма как банките да мо ги дадът. 2 след втората световна и германците имаха пари но след погрома и разрухата те нямаха стойност и не можеха нищо да купят с тях.Разберете ако хората не работят и не произвеждат парите нямат никаква стойност. Без нас милярдерите няма да имат нищо!

Явно си на East Coast ти приятелю с тези магазини Publix и Winn Dixie . Тези вериги съм ги виждал само във Флорида , Джорджия и Алабама. На западното крайбрежие не са и чувалли за тези супермаркети. Там са Ralphs , Jons , Wallarta , Super King Market и др.

Нямат значение конкретните имена на вериги ( The Home Depot е не само в повечето щати, а и в Канада например, WallMart - в много други държави, вкл. Мексико), а тенденциите на това, което става и причините. Това са само конкретни примери. Виж например какво става с Nieman Marcus, виж показателите им и затворените магазини - те са най-скъпият ритейлър в света.

Има хиляди продавачи на книги непостигнали нищо. И Рокфелер намерил 2 цента , купил ябълка, излъскал я и продал за 4 цента и така докато не получил наследство от дядо му и забогатял. В днешно време може да станеш и подставено лице.

Статия е недовършена и това създава невярна представа за Джеф Безос. Докато "колегата" БГ се пенсионира, Джеф е гладен за нови предизвикателства. Пропуснали сте споменете, че през последните години, той спечели редица държавни проекти, както и получи значителна държавна помощ. Това са стотици милиони долари, да не кажа милиарди. Това продава и вдига акциите на всички производители, където той има участие. Много хора знаят, че Мъск връща вече първата степен на ракетите си, но тази технология е разработи компанията на Безос и за това получи доста милиони долари. Сега виждаме, че НАСА е направила доста успешна инвестиция. Тези мои уточнение правят около 90 % от постовете по темата излишни.

А В ПО-ПЕСИМИСТИЧЕН ПЛАН : ... АКО НАШИТЕ ОТКАЧАЛКИ СИ ПОМИСЛЯТ ЧЕ МОГАТ ДА ПОБЕДЯТ РУСИЯ И ПОЧНАТ ЯДРЕНА ВОЙНА СЛЕД 40-50 МИНУТИ НЯМА ДА ИМА ИНТЕРНЕТ ДОРИ ПРИ НАС В САЩ .. И ТОГАВА ВСИЧКИТЕ МУ КОМПАНИИ ЩЕ СТРУВАТ ЦЕНТОВЕ :)):))

Пак турска седянка в дир-а ... Преди да пишете коментари, мислите ли, въобще или главите ви крепят чалмите само?!

Някой по-долу се чуди как акциите на Amazon били поскъпнали толкова.. Онзи ден срещнах един приятел, мениджър в "The Home Depot" (това е голяма верига от големи магазини, в които продават всичко за дома и градината - инструменти, материали, техника,...) и го попитах как е. А той ми отговори - "Виждаш ли какво правят "Amazon", следиш ли продажбите, ТЕ НИ УБИВАТ! Те продават ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО НИЕ, "Home Depot", "Lowe's (Home Improvement)" (които са, всъщност бяха дълги години основните им конкуренти) и ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ КОНКУРЕНТНИ ВЕРИГИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО!" При това положение няма начин акциите им да не вървят нагоре. Простата и горчива за някои истина е, че он-лайн бизнеса и продажбите убиват традиционния бизнес, дори и на най-големите вериги, и това не е само при тези вериги! Затова най-големият ретейлър в Америка и в света, "WallMart", мениджмънтът му много находчиво и навременно се преориентираха и влязоха (мощно) в бизнеса с продажба и на хранителни продукти - т.н. суперцентрове, което пък удари логично други големи вериги за хранителни продукти, като "Publix" и особено "Winn Dixie" когато магазините им са близо... Всъщност точно както на времето там, където стъпеха тези големи вериги в квартали и градчета автоматично убиваха и изхвърляха от бизнеса по-малките, вкл. семейни магазинчета и бакалии, така сега Интернет продажбите ги мачкат и убиват! Вече много големи магазини затвориха или са пред затваряне или жизнено необходимо преустройство, и то бързо, за да оцелеят! Така стои положението и с продажбите на дрехи, козметика,...

МНОГО ХУБАВ КОМЕНТАР ... ОБАЧЕ И ХОУМ ДЕПО СА СИ ВИНОВНИ ... НЕ МОЖЕ НЕЩО ДА Е 100% ПО-СКЪПО ПРИ ТЯХ ОТКОЛКОТО НА АМАЗОН ИЛИ АЛИ БАБА ... БАНАЛНИ НЕЩА - ФИЛТРИ ЗА ПРАХОСМУКАЧКА, НИВЕЛИРИ , И Т.Н .... В ХОУМ ДЕПО ХОДЯ САМО КОГАТО Е "НА УМИРАНЕ" ИЛИ ИМАМ НУЖДА ЗА СТРОИТЕЛЕН МАТЕРИАЛ ... ...... В АЛИ БАБА КОГАТО КУПУВАМ ПО-ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА .... А НА АМАЗОН СЪЩО ТРЯБВА ДА СИ ОТВАРЯШ ОЧИТЕ : - ДАЛИ ДОСТАВКАТА Е ОТ СКЛАД НА АМАЗОН ИЛИ ОТ СКЛАД НА СНАБДИТЕЛ - НЯКОИ ТАРИКАТИ ИМАТ ПЪК ЕДИН СКЛАД МАЙКА И ПРОДАВАТ ЕДНИ И СЪЩИ НЕЩА НА АМАЗОН ПОД 4-5 РАЗЛИЧНИ ТЪРГОВСКИ ИМЕНА :))

Да, има нещо сбъркано в мениджмънта на "The Home Depot", преди години търсех нещо и навестих няколко техни магазини, в някои от тях не съм влизал оттогава и не бих влязъл, и като наличности, и като обслужване бяха пълна трагедия. Наблизо имаше един магазин на Sears, aз там влизах няколко пъти и винаги персоналът е бил повече от клиентите им. То това всъщност може да се забележи и се набива на очи и без да влезеш, само като човек погледне винаги празния им паркинг. Аз два магазина около нас харесвах - Sears Barnes и & Noble (на първия логото бе, че е само за образованите клиенти и обслужването бе екслузивно, а вторият е за книги) и ... ТЕ ТОЧНО ТЯХ ГИ ЗАТВИРИХА, отвориха ресторанти:)...Така е, днес книгите на са на уважение, и затова такива като Тръмп и Сара Палин печелят популярност, защото НЕ ЧЕТАТ, но били "земни", разбирай прости, като мат'ряла:)

Еее добро утро. На кой му е притрябвал продукта с голямата надценка в мега магазините ( халета ) и да си губиш времето да обикаляш като ненормален. Технологията печели, хората започнаха да се осъзнават. Колко от вас имат да заделят 2-3 часа за обикаляне и плащане в един такъв магазин след дългия работен ден ?

Защо ли ДИР препечатва статия за американец от руска агенция? Дали защото нямат английски говорящи сътрудници или защото така им нареждат ОТГОРЕ?

а бат боико каде е в тази класаця? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За сравнение в Русия класацията е заета от олигарси и мошеници близки до ВПутин - хора, дето не са създали нищо през живота си, но по криминален начин са заграбили националните богатства на страната си...

Хамериканските хеврейчета газ пикаят - вече начело на класацията е неевреин! Че отгоре на всичко баща му кубинец.

кубинеца е пастрок бе кептън

През 94-та тоя е продавал книжки в Интернет и така спечелил първия си долар.. През 94-та Путин е крадял от храната на социалнослаби Ленинградчани и я е продавал на черния пазар и така спечелил първия си долар... :))))

Тук става дума за легални пари и бизнеси, а не за приятели виолончелисти - милиардери, дето нито знаят, че имат милиарди и колко са им парите, нито от какви точно бизнеси са ги спечелили и превели по офшорни сметки, за разлика от добрия му приятел Путин, който подробно обясни, И СЪЩИЯТ ПРИЗОВАВАШЕ ВСИЧКИ БОГАТИ РУСНАЦИ ДА СИ ИЗКАРАТ ПАРИТЕ ОТ ОФШОРКИТЕ И ДА ГИ ВКАТАТ ОБТАТНО В РУСИЯ:)

не може да бъде. и децата знаят, че наи-богат е путлер.

акциите на амазон може да се качват заради липса на други активи с достатъчна доходност за инвестиции

абе защо лъжете хората бе, това са кухи пари, просто се вдига цената на акциите но това не са пари, те ще дойдат парите ако успее да ги продаде акциите по тези нови котировки-в другия случай няма реални пари не лъжете хората ..заблуждавате..цената която е дал в началото за акциите си това са реалните пари, а че се вдига стойността на акцията това не са пари..разбрахте ли бе

Нищо чудно - този плаща супер мизерно на работниците си, за да работят извънредни часие в ужастни условия.

ако 1з/х е мизерно, тогава какво ще е добро заплащане? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В момента се случва някакъв абсурд с акциите на Amazon. Те поскъпнаха с 20% за има-няма няколко месеца, без някакво разумно обяснение. Нито Amazon е направил нещо революционно ново, нито е разширил с 20% бизнеса си. Балонът е огромен, да видим кога ще се пръсне.

Se taia

Хе хе, това, че твоята особа не е чула какво са постигнали Амазон, не значи че нищо не са направили. Ама ти все пак се мислиш за някой, че да се допитват до теб преди да покажат нещо :) Нищо, ти ще си останеш световно неизвестен, докато другите се развиват. За протокола имам приятели, които работят в Амазон и знам по какви проекти работят в момента.

Има други дъщерни фирми който правят милиарди и не са свързани с Интернет търговията. В статията просто не са описани :-)

link

Крадлива Йорданка обаче няма кой да я изпревари по гушване на комисион.

По добре да умреш със 100 милиарда на сметката, вместо работейки пред струга.

За какво му е на човек да спечели целият свят, когато ще изгуби живота си? С тези милиарди не може да си купи и един ден живот в добавка. Еклесиаст 9 "3 Това е злото между всичко, което става под слънцето, Че една е участта на всичките, И най-вече, че сърцето на човешките чада е пълно със зло, И лудост е в сърцето им, докато са живи, И че после слизат при мъртвите. 4 Защото за онзи, който се съобщава с всички живи, има надежда; Понеже живо куче струва повече от мъртъв лъв. 5 Защото живите поне знаят, че ще умрат; Но мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват, Понеже споменът за тях е забравен; 6 Още и любовта им, и омразата им, и завистта им са вече изгубени, Нито ще имат вече някога дял в нещо що става под слънцето. 7 Иди, яж хляба си с радост, и пий виното си с весело сърце, Защото Бог вече има благоволение в делата ти. 8 Дрехите ти нека бъдат винаги бели, И миро да не липсва от главата ти. 9 Радвай се на живота с жената, която си възлюбил, През всичките дни на суетния си живот, Които ти са дадени под слънцето, - През всичките дни на твоята суета; Защото това ти е делът в живота И в труда ти, в който се трудиш под слънцето. 10 Всичко що намери ръката ти да прави според силата ти, направи го; Защото няма ни работа, ни замисъл, ни знание, ни мъдрост в гроба гдето отиваш." Матей глава 6 "19 Недейте си събира съкровища на земята, гдето молец и ръжда ги изяжда, и гдето крадци подкопават и крадат. 20 Но събирайте си съкровища на небето, гдето молец и ръжда не ги изяжда, и гдето крадци не подкопават нито крадат; 21 защото гдето е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти. 22 Окото е светило на тялото; и тъй, ако окото ти е здраво цялото ти тяло ще бъде осветено; 23 но ако окото ти е болнаво, то цялото ти тяло ще бъде помрачено. Прочее, ако светлината в тебе е тъмнина то колко голяма ще е тъмнината!"

Още Един такъв Джев и Светът може да тръгне Към нещо По-Добро. Но може и само с Първия това да се случи. Джеф почвай да раздаваш Парите, че да имаш време, това което остане, да го Възприемеш физически, като пари.

Със здраве да си ги харчи :)

Shtjax da zabravja ako iskash i az shte te usinovja namash nikakuv problem samo kagi che si saglasen : }

Napravo ela v Bulgaria i ne kupi bate????Zashtoto tezi tupi parcheta v BG za k----r ne stavat a da ne govorim za politici ...Inache Bulgarite sa tochni hora no upravlavashtite vsichki do edin v zatvora do jivot???????

Дали парите на този човечец ще се поберат в трезора на една единствена банка? Съмнявам се. Ей това му е лошото да имаш много пари. Не можеш всичките да ги видиш накуп. :)

Ти тъп ли си? В статията черно на бяло пише, че има акции, не пари.

Se taia

И какво от това. Човека е напавил нещо и ще го остави след себе си. Не мога да разбера защо всички гледате парите? Те са следствие, не цел. Ама трябва малко сиво за да се разбере това...

Ковчезите са без джобове.

Така е. Но живота е с джобове и освен че требва да се папа, парите и предлагат един по свободен живот а многото пари дават възможности които иначе няма как да имаш.

И това го казва путлераса, който пропагандира руски комунизъм за масите?

Безос се оказа най добрият бизнесмен. Де факто, направи нещо което всеки от нас можеше да направи...отвори един сайт на който предлага всичко :-) Магазин/Бакалия дето се разрасна в свръх-Супермаркет. Нищо ново не е измислил. 6+ на такива хора!

Айде бе всеки. Я ми намери инвеститор в България, който да даде $50 милиона за 18% от един сайт,

Трябва да си твърде наивен, за да повярваш в приказките как се става милиардер. Не само в Русия, ами и в САЩ, всички богаташи са изкуствено създадени, за да вярват глупаците колко лесно се забогатява.

Джеф е започнал като е продавал книги. И всеки изкаран долар инвестира обратно. Амазон и до ден днешен нямат печалба, и тези милиарди ще бъдат инвестирани обратно в разрастването на компанията. Не бъдете хайтъри, хора, това ви връща назад. Бъдете повече като Джеф.

Забележете, че през 2016 има 45млрд а през 2017 - 90млрд . Как става така - за една година двойно - е това ако ми обясни някой, ще го черпя една зелева чорба резняк! Светът се затрива!

Всичко е написано - просто трябва да четеш. Образование му казват. Не става с канче да ти го налеят (дори да черпиш) - иска се известно усилие.

Тоше, благодаря за разяснението! Вервай силно и чети и ще успееш, надявам се!

За да се даде точно обяснение, трябва да се следи тази компания (нещо което аз не правя). Обикновено ако нещо се вдигне двойно за такъв кратък период от време, не е защото са направили или открили нещо а най вече защото има някаква спекулация или балон.

Тези си признават, а малкият маймуняк от "Али Баба"/ Експрес се услушва, но твърдо ги е задминал и двамата.

Ще се изкефя, ако тоя стане първия човек с над 100 милиарда! Така ще натрием носа на Били вируса!

Колега, хайде да проверите, ако обичате, колко милиарда Гейтс е дарил, съответно колко е дарил Безос :)

Говорим за бизнес, не броим родените мулти милиардели, като шейховете, Рокферелите и подобни, защото повярвай ми Бил е като просек нареден до тяхното богатство. Така че първия човек с 100 милиарда, отдавна го има.

Дали е Бил, Стив, Ахмед, Цън или друг, какво значение има за теб, че чак ще се и кефиш?

Личното му състояние се равнява на БВП на България за две години.

Значи, абезян сме се пръкнали, абезян и ще завършим (в България) ?

Я пак прочети колко е бвп на България.Има разлика между акции и пари в брой.