Съдът в Белград: Не сме компетентни по казуса Цветан Василев

Висшият съд в Белград се обяви за некомпетентен да решава по молбата на България за екстрадиция на българския бизнесмен Цветан Василев, съобщи Танюг.

Обратно в новината

Коментари - Съдът в Белград: Не сме компетентни по казуса Цветан Василев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българското Правителство трябва да се обърнат към, Европейския Съюз и САЩ за да хванат тоя нагъл Крадец и уббиец и да ни го докарат... И ако трябва да наложат Санкции на Сърбия... Сърбия отказа няколко пъти да го даде на БЪлгария, така че нама защо повече да ги питат... И,ат си президент и правителство. Към тях трябва да се обърнат нашите Управляващи.

А,бе чист резил си е за три години да не се надигнат и да отидат в Белград- на 500 км и да го разпитат.За атентата в Сарафово бяха готови да отидат в Израел и да разпитват свидетели.Можеше и по видео връзка-НПК го позволява.

Последната изобретена глупост на сръбския съд с което цели да се измъкне от отговорност!Мустака яко си плаща ,и съда се правят на разсеяни.А ако има реципрочно дело за сърбин ограбил държавата и нашия съд ли така да постановим,че не е компетентен!А кой друг освен съда е компетентен?Минават границата на здравия разум,а ние ще им помагаме за ЕС!Завода за стъкло в Сърбия с чии пари го купи Василев,а плаща ли си кредитите тук или българските данъкоплатци ,да не говорим, че банката беше станала лична касичка на гл.акционер!Освен това е спрял да плаща разходите на завода и има вероятност да му го вземат!

сръбските съдии са педали като наште! за пори си затварят очите и си отварят джоба!!

Pesh0

надхвърлят 1300 тома :) как се пишат 1300 тома ? А как се четат :) Съда трябва да ги върне и да ги задължи , цацаровистите , да подават обвинение само написани на ръка , така с копи пейст , това е невъзможно дело

не са компетентни, щото не откриха тия стотина и отгоре кредитополучатели, нито сумите. Ако някога се появят офшорни капитали у нас ще е от тая мафия.

Позор! Прокуратурата плагиатства от Уикипедия и сайт за студенти, за да обясни КТБ 26.07.2017 Отделни изречения и пасажи се откриват и в други подобни сайтове. Текстовете са копирани едно към едно, без всякаква редакция или назоваване на източник или автор, а това се нарича плагиатство. Изумително е да установим, че Прокуратура, разследващите, пътуващите до Луната с дизелов двигател и присаждащите глави са си позволили да вземат чужд текст и да го присадят в точно този материал. Само два примера ще посочим. Намират се между стр. 95 и стр. 100. Цял пасаж от общия поглед на Прокуратурата, от частта озаглавена Икономическа същност на кредитното посредничество на стр. 95 може да бъде намерен дословно в сайта link*. Материалите в този сайт са предназначени главно за студентите, които събират и използват публикуваната там информация за своите курсови и дипломни работи. В студентския сайт конкретната публикацията е направена от потребител с име Ралица Николаева. Посочено е, че учебното помагало по дисциплина Банково дело е предназначено за студенти от всички специалности, изучаващи тази дисциплина. Седемте копира абзаца са от стр. 39 и стр. 40.

Продължавайки общия си поглед Прокуратурата, на стр. 98, пояснява що е то рисков капитал. Този пасаж може да бъде открито едно към едно в Уикипедия. Но за разлика от прокурорите авторите в link са коректни и посочват източниците си на информация. В случая става ясно, че текстът е от конкретно издание, с конкретен автор. Статията, от която е копиран и текст относно венчър капитал, завършва с източника: Мениджмънт: Опитът на водещите фирми в света; Кирил Палешутски; изд. Форчън, Благоевгард. Няма как да не бъде забелязано още нещо интересно, което в точно този пасаж единствено редактира Прокуратурата в изречението Обичайно, при 15% от случаите авансираният рисков капитал се губи напълно в Уикипедия изрично е посочено, че става въпрос за САЩ. Посочените пасажи може да видите и ТУК. Дори за студентите, независимо дали изучават Право или Банково дело е недопустимо да копират така текстове от интернет, преподавателите им ги учат на това. Недопустимо е да не бъде посочен източник и/или автор на така копиран текст. Всъщност, може съставителят на текста от Прокуратурата да има т.нар. фотографска памет, но едва ли. Никой не отрича огромния труд, който са положили всички, за да могат да се похвалят, че обвинителният им акт във всичките му копия е над 210 000 страници. Писането на подобни текстове е трудоемко и отговорно начинание. Какъв изобщо е този общ поглед извън самия обвинителен акт? Това документ ли е или е само за медийна изява? Какъв е смисълът му? Никой не се изказа, че това е нещо стойностно. Определиха го като литературно творчество, като преразказ по картинка, с жанр съспенс. Само Иван Гешев, административния ръководител на Специализирана прокуратура, на пресконференцията за новината, че след три години мъки, делото за КТБ е внесено в съда, представи с гордост и този допълнителен труд. Сподели, че това е почти една дипломна работа.

Умберто Еко в своята книга Как се пише дипломна работа казва: Правенето на дипломна работа означава да се забавляваш и дипломната работа е като прасето от нея нищо не се изхвърля. Още нещо реквизитът на файла, разкрива, че негов автор е говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. Дипломната работа на г-жа Арнаудова носи впечатляващо и меко казано неграмотно изписаното дори за шльокавица наименование obshchpogledvrkhumodeltktb2-20072017. Може да е бързала просто, когато е записван файлът, всеки прави такива грешки. Може да е специално кодово наименование, което се използва в тази институция. Но явно има и ktb1, щом има ktb2. Кофти за дипломна работа. Освен, че не е забавно, спомняте ли си онези нарязани и изхвърлени материали, свързани с КТБ в контейнерите? Уикипедия за понятието Плагиатство. Това е претенцията за авторство на произведение, което в действителност е създадено от някой друг. Макар не винаги да е свързано с нарушаване на авторско право, плагиатството обикновено се смята за осъдително. От латински понятието плагиатство означава претенцията за авторство на статии, произведения, книги и др., които в действителност са създадени вече от някой друг. Така плагиатът публикува чужда творба или част от нея под свое име. По този начин той започва да придобива незаслужени облаги. В повечето страни плагиатството се наказва от закона. Действащият наказателен кодекс на България (чл. 173, ал. 1) обявява плагиатството за престъпление, като го дефинира така: издаване или използване под свое име или псевдоним на чуждо произведение на науката, литературата и изкуството или значителна част от такова произведение.

Дейба и сръбските съдии, пуснете и на нас малко аванта бре, дайте ни Цветан Василев и ние да облажим по няколко милиона €€€€ от този. Много ви се моля не го изцоцвайте до край, оставете му някое €€€ и за нас да има да ни плаща и ние сме прокурори и ние сме хора, а и колегите съдии точат брадветата за Цветанчо, нали е прибра 2-3 милиарда... ================== Отговор на Сръбски прокурор : Вие си имате Пеевски него си хванете и си цоцайте от него.И той открадна от КТБ 1.5- 2 милиарда лева !Цветнов е наш до изцоцване на сметките му до дъно!

Няма как Сърбия да ни предаде Цв. Василев, без съгласието на Москва, а то няма как да се получи защото има намесени както руски банки, така и техни бизнесмени и интереси !

Ali sada morate da uzmite jednu otluku -KONE4NO da ga vratite natrak,poshto tai je jedan krupan mafiash i bugarski sudaz ima da ga sudi,u stvarima bug.sud isto tie mafiashki....

п..ко. Пиши на български. Толкова ли нямаш 15 евро за кирилица ?

Отдавна Никой Не ни взима на сериозно като държава !

Като не сте компетентни ,начукайте си го ...отврати ,хитреци

О, наивни народе ! Вие наистина ли вярвате ,че Сърбия е готова да си развали отношенията с България за някакъв си Цветан Василев !?? Истината е че нашите бандити просто го укриват в Сърбия ! Питайте любимеца ви Боко ,ако не вярвате на мен !

О наивни коментаторе, наистина ли вярваш че на сърбите им е през оная работа за отношенията им с българия докато споменатия субект им плаща от 4те милиарда които гепи от тук? И които бъдните поколения ще връщат.

Докато има от нашите пари да плаща на сърбите, няма как да решат.

И какво следва сега? Прехвърлят горещия картоф към по - горната инстанция! А тя съгласна ли ще е?

КТБ наистина е и бе руска далавера, тя е правоприемник на банката на КГБ в България (една от тях), на РУСКОТО ВЪНШНО РАЗУЗНАВАНЕ. Това обяснява и "ИЗНЕНАДВАЩИЯ Й БЪРЗ И НЕВИЖДА ВЪЗХОД"! И АГРЕСИВНОТО ЗАКУПУВАНЕ НА БИЗНЕСИ И АКТИВИНО КУПУВАНЕ "НА КИЛОГРАМ" от Цветан Василев! Впрочем в България вътрешнопартийния преврат на 10 ноември, подобно на този на 8 септември БЕ ОРГАНИЗИРАН, ОТОРИЗИРАН И ОСЪЩЕСТВЕН ОТ РУСКИТЕ МЕКЕРЕТА В БЪЛГАРИЯ ПОД СТРОГИЯ КОНТРОЛ НА МОСКВА И РЕЗИДЕНТА НА КГБ В ДЪРЖАВАТА НИ! И така Булгария от една открита диктатура, от руско робство "направи преход" към ... ДРУГА, но "мека", прикрита зад псевдодемокрация и псевдозаконност! Същите деугари И НАЗНАЧИХА НОВАТА КЛАСА ЧЕРВЕНИ БИЗНЕСМЕНИ, КАТО ИМ РАЗДАДОХА ПАРИ ИЛИ ИМ ПРЕДОСТАВИХА ДОСТЪП ВСЕКИ ОТ ТЯХ ДА ГРАБИ БЕЗНАКАЗАНО КАКВОТО МОЖЕ, вкл. БАНКИ! На тизи фон при ОРГАНИЗИРАНОТО СИСТЕМНО РАЗГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ БЯХА ОТКРАДНАТИ ЗА 30 ГОДИНИ над 120 МИЛИАРДА ДОЛАРА ПАРИ И АКТИВИ ОТ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!!! ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ОТКРАДНАТОТО ПРИ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ УДАРИ ОТИДЕ В РЪЦЕТЕ НА РУСНАЦИ, НА КГБ И ТЕХНИТЕ КАПИИ В БЪЛГАРИЯ! На този фон бе повече от ясно, че по-скоро рано, отколото късно НА НЯКОЙ И НЯКОИ В БЪЛГАРИЯ ОТ ТЕЗИ ЩЕ МУ ХРУМНЕ ГЕНИАЛНАТА ИДЕЯ ДА РЕКЕТИРА И ПРИТИСКА ... НАЗНАЧЕНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ! Защото 1) СА ГЪБАВИ С ОТКРАДНАТИ ПАРИ ИНАКТИВИ; и 2) ТАКА СЕ ВЪЗДАВА ИЗВЕСТНА "СПРАВЕДЛИВИСТ", демек ограбват се КРАДЦИТЕ И ГРАБИТЕЛИТЕ! А ТЕЗИ НЯМА МНОГО КЪДЕ ДА ШАВАТ, ЗАЩОТО СИ ЗНАЯТ! Именно затова в България, с най-бедното население в Европа и най-много полицаи и прокурори на калпак НАЙ-РАЗВИТИЯТ БИЗНЕС.Е ОХРАНИТЕЛНИЯТ!! И така, Трактора, подобно на Хидромелиоратора и Катарзиса ОБИЧАТ ДА "КРАДАТ И ТАЗПРЕДЕЛЯТ" ЧУЖДИ ОТКРАДНАТИ ПОРЦИИ!

Спретват един елементарен номер на Цветан Василев, който се хваща. Трактора отива при Цветан Василев и по стар негов навик ГО ПРИТИСКА ДА МУ ДАДЕ 30% ОТ БАНКАТА БЕЗ ПАРИ! Василев клъвва и ... ОТИВА ПРИ СТАНИШЕВ и Доган с Пеевски за защита! Те му я предоставят, разбира се, те са го чакали, срещу съответната "компенсация", разбира се. В един момент Василев се усеща и решава да се освободи от тях, като сам си създаде партия, медии, телевизия! И ТОГАВА ИДВА ОТКРИТАТА АТАКА НА ЦАЦАРОВ СРЕЩУ НЕГО, С КОЯТО ФАЛИРА БАНКАТА, НЕЗАВИСИМО, ЧЕ НАИСТИНА Е С ПО-ДОБРА ЛИКВИДНОСТ И ПОКАЗАТЕЛИ ОТ ДРУГИТЕ БЪЛГАРСКИ БАНКИ... Всичко това, разбира се, отлично се знае и от западните, и от руските служби И В СЪРБИЯ. Но засега всички те си правят пас и изчакват лайното да удари вентилатора в България и гледат да стоят настрана поне публично и да не се замесват с никоя ОТ ПРЕСТЪПНИТЕ ГРУПИРОВКИ, КОИТО СЕ СЧЕПКАХА ЗА МИЛИАРДИТЕ НА КТБ И БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ!

За каква ликвидност говориш бе шматка ? Посочи цифри и стига разтяга локуми от приказките за "Лошия Кумчо Вълчо и Червената шапчица " !

Сърбите ни благодариха че ги подкрепихме за ЕС, само че умишлено ни мотаят с Василев, а това е един чисто криминален случай. Живота му наистина би бил застрашен в Бъгария тъй като заради него изгоряха много хора, а може да има и такива за които той трябва да замълчи, заради вързките му с политици или мафията. Все пак ми се струва че вината на нашите служби и банков надзор са по-големи, защото той трябваше да бъде поставен поз збарана за напускане докато още беше тук и под наша юрисдикция.

Сетих се. Не беше ли избран от колегите си за банкер на годината преди време? И ний сме дали нещо на света, в случая - на Сърбия.

Само му погледнете физиономията - типичен комбайнер, звеновод от елитно ТКЗС. Тоя не е способен да мисли - кукла.

Сърбите не го пускат, защото искат да ги отвори на далавера.Нали и те имат банки.

Проблема не е в Сърбия,тук никой него иска.Външния министър беше в Белград и не си го поиска,защото БКП , ДС и номенклатура не го желаят в България.Аок си отвори устата революция ще стане,а БКП,ДС и Номенклатурата не го желае това.За 24 часа можем да го върнем само да пожелае държавата на БКП,ДС и Номенклатура.Ще блокираме Сърбия за ЕС,ще ги удавим в емигранти,само да го поискаме от Ердоган 100 000 пришълци .Но не се прави.Главния прокурор ,нито веднъж не отиде до Белград и да си го поиска,Не му дават това е!

Много глупости си написал. Няма начин да блокираме Сърбия, тя нас може. Да ги удавим в емигранти също не може, няма откъде, пък и преди да отидат при тях ще наводнят България. Хубаво е, че не се занимаваш с политика.

КТБ е руска далавера. Сърбия е най-верния слуга на Русия. Всички наши издирвани пестъпници се крият в Африка, Латинска Америка, случаи колко щеш. А тоя си стои на 400 км от София, съвсем легално и няма сила, която да го докара в България. Защо?

защото никоя сила не иска да го докара в България

ХАХАХАХ смяяяяятай за къв кеш иде реч :)))) ТО не е смешно де

... ако главен прокурор беше татарчев... досега да го е докарал в чувал... за пилета...

Нали и сърбите трябва да разберът нещо.Все пак са 2.5 миляда.

какво много му мислите върнете го в българия и го даите на вложителите те ще се разберът с него само за наколко минути и ще видите ка к всичко ще си признае

Като дойде време да стават "европейци" и ние трябва да не сме компетентни. По-нищо не личи, че големците ни искат да изправят Василев пред съда

papion

Василев явно добре плаща на сръбските съдии, но държавата ни явно не иска, или не може да му спре финансовите кранчета. Спре ли да им плаща, сами ще ни го върнат.

Май нашите власти хем искат да го докарат тук, хем не им стиска! В открит съдебен процес Василев може да разкаже МНОООГО неща от кухнята! Неща, които ние, простите граждани не бива да научаваме ...

И защо не ги е разказал до сега?

Затова е жив,защото не ги е разказал.Отворили си устата и други ще хукнат ,по таз тежка чужбина.Много хора ще се разбягат по чужбина ,там къде са си построили ,личния комунизъм.Революция ще стане ,ако пропее.

Василев отново направи за смях България!

Хе-хе-хе, бащицата Василев досега казваше, че много искал да си дойде и да обясни всичко, но ядец - не можел, понеже по законите на Сърбия вече нямал право да напусне Сърбия след като България била подала искане за екстрадицията му. Сега, обаче, се оказва, че бащицата бил подал заявление за убежище в Сърбия. Хем много иска да си дойде в България и да обясни, хем подал в Сърбия искане за убежище :)

Ами този "бащица" ако си дойде в България, Цветан Цветанов КАК ще обяснчва ЗАЩО като Министър на МВР е ходил ЛИЧНО, на КРАКА да му връчва държавната награда за ТОП-БАНКЕР на годината??? Ами ако "бащицата" се разприказва?! Я по-серозно!!!

като се разприказва да дойде в България, а не да се крие като хлебарка от мокър парцал.

за смях Ха-ха! Не били компетентни? Да им изпратим Боко - той умело се изказва за всичко: от как се готви боб по банкянски до футбола в Бистрица или Балканската интеграция на Сърбия и Македония.....

Като му свършат парите, сърбите сами ще го докарат.

... така ли свършват... толкова мн. пари... по-скоро бг ще си замине дотогава...

Ти наистина ли вярваш, че е откраднал тези пари?

Дайте ни го, миличкият, инак нема ЕС за вас. А нар в прилична килия ще му се намери, не бойте се.

Защо оня ден Министър Захариева не повдигна въпроса пред сръбските власти??? Сърбите са двулично племе и с тях винаги трябва да си на щрек.

Като не сте компетентни изпращайте го в ЦС при бай Ставри.

екстрадирайте го в родината му!

Да бе да, те са по-корумпирани и от нас, човекът си е платил и то на най-високо ниво чрез офшорни сметки, НИКОГА няма да го екстрадират.