Топчета с мазут на плажове в Несебър и Равда

Малки топчета от втвърден мазут на плажовете в Несебър и Равда установи спешна проверка, съобщиха от РИОСВ-Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Топчета с мазут на плажове в Несебър и Равда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да вземат да повикат фирми за професионално почистване, каквито са horizont1.eu и много други ...

Калимера ;)))

Все повече и все по класни екстри предлага българският туристически сектор!!! Както знаем мазутът е изключително полезен за кожата и перисталтиката. С такива екстри ще се заринем за нула време с все по-класни туристи!!

Кораб го е пуснал - или е турски, или е гръцки. Нарочно са го направили. Бас държа, че сега в Германия ще се появи статия колко е мръсно черноморието ни. Ще ги видите същите тези топчета мазут снимани и изтипосани там.

Много ясно! Всеки знае, че българското черноморие е еталон за природосъобразно ненатрапчиво застрояване, красиви девствени плажове, чиста като сълза вода, уютна атмосфера, отлично обслужване в курортите и качествени и евтини услуги от храната до чадърите на плажа! Въобще цялата новина е една политическа поръчка, понеже всеки знае, че на черноморието ни замърсявания никога не се случват, освен при саботаж, а ти това го казваш от първа ръка от позицията си на медуза, плуваща си във водите около Равда, нали?

опалесценция каква е тази дума?

Провери в речника на българския език. Ще я намериш там.

Тази новина ме върна години назад когато заедно с родителите си прекарах 14 дни на Мичурин-днешното Царево.Запомнил съм това лято не само защото есента бях в първи клас а и с миризмата на бензин с който се чистехме всеки ден след плаж.Бензин всеки ден пряко върху кожата не е особено здравословно особено защото тогава беше и оловен.Така или иначе оцеляхме без дълговременни последици тогава още не бяхме и чували за алергии.

А в Гърция няма мазут.

а дори и да има не е на плажа

Кой и за какво използва мазута ? Колко мазут е доставен на нефтеното пристанището последната година ?

Това е от учението на НАТО в Черно море. Активни остатъци от корабите и подводницата хвърлени в морето и сега отложени по българското крайбрежие. Това е активно мероприятие против туристическия сезон. Ако не вярвате питайте посланика на краварската държава.

Ох! Олекна ми, добре че вода не са открили!

Няма нормално правителствено управление на държавата ни!Няма ДЪРЖАВА,Т.Е. държавна институция,която да има контрол върху този род нарушения,която да реагира адекватно,според международните закони!Все още съществува една паразитна служба РИОСВ,която не си върши работата,и не работи,а само усвоява средства!Нас вече ни нямат за нищо и затова изхвърлят сантинните си води в нашите региони,защото знаят,че няма кой да ги санкционира!!!

Една безперспективна кочина, в която ще останат само цигани, крадци, биячи и некадърници.

В кочината се угоява прасчо,а другите се облизват

Напълно вярно! Ама обитателите на кочината не обичат да им го навираш в очите, щото искрено си вярват, че са по-по-най, а всички други са балъци, еврогейове, соросоиди, путиноиди и т.н. простотии от репертоара на съвременния български дегенерат.

Щом не са л.....на е пак добре, НЕ на нашето море!

Да, само мазута е проблема на бг черноморие, иначе си е чистичко. И няма тоалетни на плажа, няма смисъл.

Само да попитам придворния на Борисов-кмета на Бургас Димитър Николов. Мите, кво стана с дрона ве? Нали щеше да пори въздушната шир и щеше да лови тия дето си изливат сантинните води в морето? Много мълчание около този дрон ве? И къде са парите? При тези от НДК ли?

Сега отговорните органи ще излезнат и ще заяват тежко: "Показателите са в норма, нема нищо"

Вие пък нали искате американски петрол газ и т.н. с какво да ви го доставят естествено танкери и след тях ще има боклуци,нефт и мръсотия.Отрежете всички тръби от Русия и нека Черно море да се напълни с танкери и боклуци.

Поредната реклама - "всеки посетил плажовете на Черноморието може да си набере мазут за зимата"

Въпрос на вкус казало кучето и изяло едно л...о

посвикнахме с лайната и сега ново пет- мазут.

Трябва още повече воени учения и не само мазут ще има на плажове.

Това сигурно е новата атракция за по-високият клас туристи, които чака министърката на туризма. Все пак 30 минутно стъргане с пясък на мазута от петите сред дюните с пясъчни лилии на Аркутино е незабравимо преживяване. Проверил съм лично.:)

че го събираме и че се топлим зимата

Че се топлите, ама че ви наклеветим на топлофикация , да ви глобат за изгубени ползи :D:D

Още преди 5 дена си изцапах краката на Поморие и още не могат да се измият. Послена година по лайноморието, цаца 5 лв, картофи 5 лв, всички бачкат в сивият сектор в тоя град. Плажната ивица е заета от чадъри, свободните зони са оставени в края до скалите...мръсотия и кочина, паяка само те дебне, за да делнат после с кмета комисиона...

До 13 юли т. г. ОФИЦИАЛНИЯ СПАД на туристите по нашето Черноморие в сравнение с миналата година е 6%!!! Познайте колко ще стане този спад до края на курортния сезон! По-важното е, че виновни за това все няма и НЯМА! Хубаво е да се живее в България, нали?!

Това е радостна новина! Надявам се спадът да стигне 90%, пък дано тогава се усетят!

Голямо откритие, така написано, все едно злато са открили!

да бъдат организирани и мазни борби за богатите. Иначе няма ваканционни атракции освен фалшив алкохол.

Сега е ред на министър Ангелакова да обяви, че за тази свинщина са виновни Пеевски и Путин! Нали всички наши политици си бършат посраните задници само с тях!

не ползва и не вози мазут. Тя само прави мазни метани на русняците.

Още преди трийсетина и повече години Бургаския залив си беше редовно захранван не само с фекалии и урина, но най-вече с мазут - ами Нефтохима, значи, бил виновен, не че по онова време човек не го беше страх да гъкне. Затова се изнесохме във Варна и Златните пясъци, откъдето ни изнесоха набързо с гиздави цени и не по-малко мръсотия - е, мазут нямаше и не се налагаше да изхвърляме кърпи, бански и джапанки, но пък като ни поискаха 90 лв. за чадър (дори и по онова време си бяха много пари), набързо се спогледахме и се изнесохме от плажа. После опитахме с Южното Черноморие - в Мичурин (прекръстиха го на Царево), където ни настаниха в кухня с три единични легла и голяма черна готварска печка. За бойлера вечер чакахме по час и половина и водата пак не стигаше. Плажът не се виждаше от смърдящи водорасли, а водата беше наситена с твърди и недобре разтопени фекалии. И всичко това е по древни спомени от "светлото бъдеще", при това дълго преди бетонирането на морето. След бетонирането логиката е много простичка - ами защо ще ходя там, след като панелките си ги имаме бол и в София? И от тукашните панелки морето се вижда толкова, колкото и от тамошните псевдоплажове. Познайте защо от 24 години не съм стъпвал на Черноморието, и защо забранихме на всички от семейството ни да стъпват там? Черноморски акули, освестете се - не само аз съм ви грижата!

Моля те кажи къде си платил 90 лева за чадър? В момента на Кабакум КОМПЛЕКТ ОТ 2 шезлонга и 1 чадър са от 9 до 15 лева, а в златните същата конфигурация е 30 лева, ако не си гост на хотел.

Само да те попитам на колко годинки си? Тогава (доколкото си спомням 92-93 г.) кафенцето беше 5 лева, а цигарките - 50 лева. Литър бензин - 11 лева. Заплати - около 1500 лева. Човека по-скоро говори за преди 25, а не 30 години - тогава чадърът в златните беше 2-3 лева.

Сигур некой от тия що се учия у тая вода си е фрълил и боклуко, та за тоа са тия брабулета. Па нали накраьо бея минували и пред президентино ни, ама имаше и едни, турците де, дека се бея изпокрили унетре, у гемията, та нищо чудно или они или некои от тия що са им доставяли разни работи да е свръшил и тая беля. А бе, свет голем, ора разни та иди ги разбери кой дека какви лайна сере и оти го праи. Сигур е сал тоа дека некой мискинин си е изфрълил мръсотията не тамо дека требе и зарад некоя и друга спастрена от честеньето на место за тая работа пара си е изсрал лайната у наша вода. Те тоа ви думам, я шопо, дека не сам тамо, но знам како е станало. Па глейте да се не изпрекинете от смех на тоа що ви кажувам, оти после требе да идете на доктор, а он че ви сака пари и оно ного пари!

Тва не е мазут, тва е слънцезащитен крем фактор 1500. Само дето ставаш черен от него, ама хайде да не се дискриминираме, а?

дори да ми плащат не стъпвам на нашето море.

А пък някои наши управляващи политици все още се чудят защо българите предпочитат гръцките и турските курорти!

Спрете вече тази антиреклама за Черноморието! Така ще откажете всички българи от родното и ще ги пратите насам, където вече бъка от тех. А само предси 10 години какво спокойстве беше по Бяло море.

Имаше наскоро една статия, как почивката на море станала прекалено скъпа за гърците заради кризата и туристите от България и Румъния.....

еййй,осраха я тази наша хубава страна.все никой не е виновен,никой не знае ,а картинката на лице.

Къде балкански хуй-кълвача Щерев?Коментара от този дебил искам по този повод!

"мазут на плажовете в Несебър и Равда" - Верно ли? Не, това не може да истина, направо не мога да повярвам, аз така да се прецакам да ходя при гадните маляки, да се плацикам в чиста вода, а тук безплатно мазут по плажа. Е, не е честно в гадната Гърция, ни мазут, ни код "кафяво", никакви есктри - ужасТ ви казвам.

Голяма гадост, адаш! И мен жената ме изнудва да ходя там, мизерия ти казвам! Няма музика на плажа след 22:00, няма нацепени батки да те набият, че си опънал чадъра, нема кьорав паяк да ти вдигне колата! Истинска гръцка мизерия!

Сутринта някой идиот беше написал, че било "чудно и прекрасно" на нашето Черноморие !!

Не е идиот, сигурно или има хотел там или бачка в администрацията.

Още ли има мазохисти да ходят на Черно море ?!

Откакто в Гърция и Турция ги задрусаха земетресенията и народа започна да си анулира резервациите, заваляха една след друга платените статии за ужасите по нашето черноморие. Всяко лято продавачите на почивки в чужбина черпят биричка и сладолед бедните и бездарни журналета, за да произведат по някоя "сензационна новина" за бг-курортите. Нищо ново под слънцето....

Нашите родни предприемачи викаш са толкова наивни, че не подкупват журналисти, само тези от турфирмите ги подкупват, но за чужбина? А за България не им ли дават пари?

Г-н УДИ,аз не съм си направила анулация за Бодрум и не се страхувам,винаги сме си прекарвали супер.Не съм черпила продавачите на почивки,пък и не познавам "бездарни журналета"Отдавна моето семейство се отказа от "ПОЧИВКА" в бг-курортите.

Русия им виновна, на баба им хвърчилото виновно, а не разните им идиоти дето търсят нефт по крайбрежието на България и Румъния - не делфиноподобните ще изпукат, ми и вие море скоро няма да имате!

Какво са виновни хората, че през тъмната част някой танкер е хвърлил сантините

Явно ти си съвсем в час с този проблем и знаеш как със сигурност на 100% се е получило замърсяването!Разбира се,че това е истината за това замърсяване,но лошото е,че това вече става система и нищо не стряска чуждите корабни капитани,(защото ние вече нямаме флота)да изхвърлят сантините си,без дори да се съобразяват със сезона и вредите за туризма в този консервативен район!Истината е,че няма държава и служба РИОСВ,която да си гледа работата и да следи за всяко замърсяване,да води разследвания и да наказва според международните закони със стотици милиони нарушителите,които умишлено замърсяват водите!!!!!!Преди известно време такова замърсяване беше констатирано доста по на юг.За сведение на незапознатите,теченията в Черно море са от север на юг и от юг е невъзможно при нормално време да се получи замърсяване на север!Тези дни не е имало трайна прогноза южен лодоз,който да испрати мазута по на север от констатираният преди няколко дни!Това показва,че на никой вече не му пука от изхвърлянето на сантините си,защото няма кой да го санкционира!Няма държава!!!!!!!!!!!!!!

''Откриха музей на мазута , на плажа в Несебър''...

Нали е черно море - трябва там да се чернее

То майтап, адаш, ама веднъж обяснявах на едни гости (Америка, Испания и Индия) защо Черно море се нарича черно с тоя яркосин цвят и фин пясък. Отне ми време, ама ме разбраха (освен индиеца, за който ченото не се свързваше с траура). Но оттогава знаят - фин пасък значи бурно море. А боклуците за съжаление са си наши - говорил съм си с морски капитан как се чистят корабите и защо Бургаският залив изглежда така....

Ела те на север ! по- добре , лайна отколкото мазут !

Това са плажове за син флаг !!! Чадър - 10 лв.

Добре де колко да струва един чадър,???? 0,10 лв???? Вземи под аренда плаж и го направи евтин поддържай хигиена и т.н.т. Ако няма такива цени няма кой да ги стопанисва. Общините не ебават.

Нефтопродукти изнасят рашките. За фекалиите са отговорни и мнозина други.

Абсолютна лъжа! Долна инсинуация! В никакъв случай не става дума за мазут! Искам да внеса спокойствие! Това са най-обикновени, безобидни, нашенски, екологични и изцяло от естествен материал , човешки ГоМна.

Няграмотнъ си мъ! Пиши съ праилну "гуйнъ"!

Преди малко се върнахме от плаж и цялото семейство сме омазани с мазут особено по стъпалата. Това е по южния плаж на Поморие. Обадих се на РИОСВ Бургас и културно ми казаха "АМи ще видим и проверим " Това е цялата ни .....държава.....

Въпросът е -кой ви БИ ПО ГЛАВИТЕ да ходите на Поморие ? От всички забити БГ курорти, Поморие е един от най-гадните. Става за непретенциозни младежи до 20 г. , чиято основна цел е да опнат някоя селска пръчка.

Бонзо в голяма грешка си относно Поморие.

До Година двойна Смяна ! Българина е прост но упорит !

Кефи ме как работят отговорните органи - "...предполага се ..., " ...вероятно...". Супер, да им се удвоят заплатите.

е кво като има мазут ..