Слухове за ”Рексит” в САЩ, Тилърсън стягал оставка

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън може предсрочно да напусне поста си поради разногласия с президента Доналд Тръмп, съобщи днес Си Ен Ен.

Обратно в новината

Коментари - Слухове за ”Рексит” в САЩ, Тилърсън стягал оставка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно Тилърсън е забравил, че не е шев на външно министерство, а на държавен департамент във Вашингтон и поради това е започнал доста да пътува, да се занимава с външната политика на щатите и сега му подсказват, че въпреки липсата на официални номинации и етикетчета има структури и функционери, чийто прерогатив всъщност са тези неща реално. Освен това поради неблагоразумното му отсъствие от Вашингтон, където би трябвало да седи и да си пази стола отблъсквайки непрекъснато на безумията и помията лееща се от тамошните медии, може да е допуснал груба грешка и евентуално престъпление, непростими не само за висш чиновник, но за който и да било американец от 2016 г. Насам т.е. повече от допустимото (по критерий известен само във Вашингтон) да е комуникирал с някой руснак или рускиня или да се е срещал, да е бил в едно и също помещение (а също на Аляска по Сара Пейлън или в пустиня по време на мираж) и въобще на разстояние позволяващо пряка или не пряка видимост с руснаци.

Ако след назначаването си, Тилърсън не се отклоняваше толкова от щатите и беше непрекъснато потопен приятната атмосфера на Вашингтон, сигурно въобще нямаше да му направи впечатление това, че от Белия дом му се бъркат в кадровата политика. В края на краищата, той не е Мюлер, а фактите са безспорни, само на Мюлер от президентството не му се бъркат и са му дали пълнен карт бланш във всяко отношение, въпреки нормативните правомощия и задълженията, които имат да го контролират, ако нарушава мандата си или излиза извън правомощията си. А какво по-грубо нарушение на задълженията му и мандата който има е това, самия той да не е безпристрастен в разследването си и да не осигурява безпристрастно разследване като цяло, което е безспорен факт, доказващ се от кадровата му политика досега и направената от Мюлер селекция на помощниците му, които са кой от кой по върл клинтъновец, прогресист, спонсор или привърженик на спонсорите на Клинтън.

НА САЩ НЕ МУ Е НУЖЕН ВЪНШЕН ВРАГ,ТЕ ОТВЪТРЕ ВРЪТ И КИПЯТ!!!КОРУПЦИЯТА РАЗЯЖДА ФАЛИРАЛАТА КОМПАНИЯ ОТВЪТРЕ!!!

Не е трудно да се предскаже как ще свърши Тръмп в белия дом. Всички селски бунтове са свършвали по доста приличащ си начин, в БГ историята бунтът на Ивайло се знае масово примерно. Думба-лумба няколко дни на трона после секирата.

лаината са във вашингтон . тръмп е външен. но решението да влезе в тази помиина яма си е лично негово. сега да се моли да излезе жив от там.

Сега въпросът е дали първо ще свалят Тръмп от поста.Не вярвам да го убият като Кенеди,много е рисковано в сегашната обстановка.Не е изключена обаче някаква злополука в банята напр.удря си главата в бейзболна бухалка,която случайно се е оказал в банята и след травмата вече не може да се изпълнява задълженията!?По -нататък нещата ще се подредят по естествен начин!?

Ами сега? Кой ще замита л--ната на Дъмби?

хората крещяха - закопчеите я имаики предвид хилари. сешън беше основен представител на тези митинги като обещаваше , че няма да има двоини стандарти при прилагане на закона. вчера сешън заяви , че няма да повдига обвинения срещу клинтън. защо ли?

дават своите американски резултати. Освен проблемите с Тилърсън Тръмпски повдигнал въпроса за разследване на Украйна относно предполагаема нейна намеса в американските избори. Москва вече е по-спокойна.

рекс тилърсън работи и дори и да имат търкатия с тръмп смятам че ще се разберат като бизнесмени. друга манджа е сешън. част от естаблишмента от десетилетия явно корумпиран както повече то политици, показаха компромата и го хванаха здраво за топките. в момента тои е една бездеистваща фигура която не оправда очакванията на избирателите, че именно тои ще се заеме с корупцията в вашингтон. тук ще има интересна развръзка. да видим каква мръсотия ще излезе из под сешън.

Е нали Дъмби и републиканците си го избраха. Сега какво стана?

карате по метода на гнилата сельодка нали

Скоро ще има Путекзит....Путя ще бъде изкаран от Кремъл със ритници и обесен пред мавзолея на педала Ленин !!!

ПАК ЛИ СИ БЕЗ ХАМЕРСКА ПОМИЯ БЕ БЯГЕЕЕЦ

Аман от комплексари от типа на 'крива ракета' и космоса и пречи.

с Иран обслужва единствено и само интересите на путлеристан.

Краварска грухтня и квик.

тръмп дори назначения от него главен прокурор е подхванал.. само уволнения и скандали абе от две години е ясно че е клоун

Те вътре да си се сменят назначават и т.н но да не се месят навън . Обаче тази държава не може да съществува ако не създава войни .

Има ли въобще някого, който Дони да харесва?!?! Некадърниците имат един голям недостатък-всички заобикалящи ги нормални хора им понижават самочувствието и ги дразнят.

Боли ме семафора. Аз си гледам в чинията, че тук вече не се живее!

Погледни си и в чашата, белким ти се доживее.

Не виждам нещо удивително. Не му е лесно на този. Практически САЩ в момента не могат да водят ни вътрешна ни външна политика. Законодателна и изпълнителна власт фактически воюват една с друга. Не че за нас това има особено значение, но навярно е по-добре ако продължават все така, може би поне по-малко ще се месят по света.

от главните цели на ФСБ.

НЕ СЛУЧАИНО ПИСАХ ЗА БЕМУТСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК - ЛЪЖЕХА ЧЕ ПРОПАДАТ САМОЛЕТИ И КОРАБИ СИ С СТАНАХА НАЙ БОГАТИ В СВЕТА . А ТОВА ЧЕ БИЛО ЛЪЖА КОЙ ГО ИНТЕРЕМУВА ВЕЧЕ - СЪОБЩИХА НИ ЧЕ САМОЛЕТ МОЖЕ ДА СЪБОРИ НЕБОСТЪРГАЧ С 700 МИЛИМЕРОВИ ЕЛ ГРЕДИ ОТ СТОМАНА - И НИЕ ВЯРВАМЕ !!! ПОНЕ ПОВЕЧЕТО ВЯРВАТ ЩОМ И СЕГА ГИ ЧЕТЪТ!

" Това ще му позволи да осъществи във ведомството подетата мащабна реорганизация." Щял да си ходи в края на годината защото чак тогава щял да си подреди работното място по своя тертип?! Да ни би авторът на статията да се е изгубил из мечтите си... или пък Тилърсън,ако наистина ще напуска, има сума ти време за губене и нерви за късане;)

Дотам ли я докарахте бе, "журналисти" - ДА ТИРАЖИРАТЕ СЛУХОВЕ???

Чудех се как един сдържан, интелигентен и способен човек като Рекс може да работи с Тръмп. Явно е разбрал че няма да стане.

Световната простотия премина критичната маса. Доказва го САЩ, а и Великобритания. България също.

И Турция също.

Днес е Тръмп обвини Украина в саботаж срещу негова избирателна компания :)

дни шефът на ЦРУ бил казал, че руснаците били са избрали и Обама...

самоубият скоро, ще ликвидират държавата си. Само деструктивни неща правят, говорят идиотщини, джафкат се помежду си. Пълна излагация, резил отвсякъде!

И на Т-Rex взе да му писва от далавери с Рашата, които при това явно излизат от мода. А и що да потъва с кораба ?!