Възможна е повишена сеизмична активност през септември

Ако у нас има повишена сеизмична активност, вероятно тя ще е около 4-6 септември или 18-20 септември.

Обратно в новината

Коментари - Възможна е повишена сеизмична активност през септември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросният професор не си е пил хапчетата редовно и е изтрещял отново по жегите. Пък се намират хора да му публикуват щуротиите... Ама грабежа на фонд Научни изследвания никой и до ден днешен не седна да го разследва. А имаше тогава научни институти, съдзадени за една нощ в бръснарници и фризьорски салони.

Преди да се изкажеш "компетентно", може би трябва да се представиш кой си, какъв си. Професора едва ли е станал професор ей така със щракане на пръсти в чалготека.

Рангел Гюров няма висше образование. 80-те бе домакин в Минно-геоложкия, откъдето е уолнен за кражби. Впоследствие се пришива като сондьор в Ангола, където със шашми и рушвети успява да се сдобие с "професорска титла" от местния университет. Първото правителство на ГЕРБ го направи управител на Фонд "Научни изследвания" (?!?!). След като изчезнаха едни 15 млн. лв. по частни фирми, регистрирани оня ден в Перник, бе уволнен заедно с министър Игнатов. И какво - парите не са върнати, нито пък е в затвора? :) Остап Бендер може бележки да си води от бачо си Рангел.:(

Няма висше образование, казваш? Сигурен? Значи нищо не му замъглява мозъка! Значи шансът да е прав с предсказанието си нарасна експоненциално!

Само дето този не е никакъв професор, а самозванец. Как може медия, която претендира да не е жълта, да пуска брътвежите на някакво психо, дето редовно прогнозира нещо и то не се случва.

Рангел Гюров няма висше образование. 80-те бе домакин в Минно-геоложкия, откъдето е уолнен за кражби. Впоследствие се пришива като сондьор в Ангола, където със шашми и рушвети успява да се сдобие с "професорска титла" от местния университет. Първото правителство на ГЕРБ го направи управител на Фонд "Научни изследвания" (?!?!). След като изчезнаха едни 15 млн. лв. по частни фирми, регистрирани оня ден в Перник, бе уволнен заедно с министър Игнатов. И какво - парите не са върнати, нито пък е в затвора?

Откога се прогнозират земетресения - за пръв път чувам, но ако греша, ме поправете...

Скоро след Свищовското земетресение от 4 март 1977 г. се заговори за очаквано следващо земетресение - на 19 май 1977 г. И вярвахме, и не - нали земетресенията не могат да се прогнозират. Вътрешно, обаче, на 19 май бяхме в стартова готовност и когато вечерта действително друсна, изхвърчахме навън като тапи от шампанско. Друсна еднократно, несравнимо по нищо с едноминутното мартенско люшкане, но дълго стояхме навън в разговори кой, кога, как така и нали уж не можело да се прогнозира. С нежелание се разделихме с комшиите, които поостанаха навън още и не помня дали не си легнахме с обувки на краката. И сега още се чудя що за магия беше това сбъднато с абсолютна точност предсказание.

Помня го! Беше поразително точно прогнозирано! И беше наистина към края на май, не съм сигурна за числото обаче - дали не беше 25. Твоето 19 ме съмнява малко.

Не са възможни. Със сигурност ще има, само че не се знае къде и кога ще се случи. Защо се дава гласност на "предсказанията" на подобни нещастници?

Вероятността да стане земетресение е много по-малка от вероятността някой да го начука на този "геолог".

ТОЗИ Е ИЗВЕСТЕН ПСЕДОУЧЕН. НЕ ДАВАЙТЕ ДУМАТА НА "УЧЕНИ" ОТ НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ. ОПАСНО Е ЗА ЗДРАВЕТО.

И Александър Джеров е професор по вещно право в Новия български! Ти го подкара през просото!

Айде пак ядове.Да му мисля сега скапаното земетресение. Няма друго нещо от което може да ме е страх така.Изпитвам ужас ,не страх.

Сега чакаме да минат жегите, с ептември чакаме земетресения. Колко "голяма грижа за хората"

Сеизмолозите не могат друго да правят, освен да отчитат силата на вече случващо се земетресение.

Трябва да си много изперкал, за да определяш вероятна дата и месец за земетресение..... Просто тъпо...

Като видях как изглежда този геолог се сетих, че един американец беше казал че са известни петдесетина извънземни раси, като някой от тези раси живеят на планетата Земя и не се различават с нищо от обикновените хора.

Този геолог много си е повярвал. Даже от геоложките агенции на САЩ, Русия и Япония не се ангажират с прогнози, а със сигурност всички те са оборудвани с хиляди пъти по-модерно оборудване от нашенското. Този геолог, спокойно може да бъде съден за разпространяване на зловредна информация с цел всяване на паника.

ако в европата има атентат ще престанат да ни занимават с това какво ще бъде времето през следващите дни и кога ще има земетрасение

Аз какво ви казах. Просто много бързате, по спокойно и това ще стане.

КАКВИ ИДИОТИ СТЕ ВИЕ БЕ, ЗАЩО ПЛАШИТЕ ХОРАТА. С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ГУБИТЕ ВСЯКАКВА РЕПУТАЦИЯ!!!

Такъв е случаят с вече известния у нас чрез медиите "професор" Рангел Гюров. Той ни бомбардира непрестанно със сензационни "открития" и прогнози, при това в най-различни области на науката - геологията и полезните изкопаеми, геофизиката и сеизмологията, археологията, хидрогеологията, климатологията, океанологията и пр. Както учените, така и широката общественост биха искали да знаят кой всъщност е този "професор", каква е неговата специалност, какви са реалните му научни постижения, публикувани от сериозни научни списания, и кои от неговите резултати са намерили полезно приложение в практиката. Преди да изясним този въпрос, ще отбележим, че кавичките при думата професор в заглавието не са случайни. Както е известно, научните звания (доцент, професор, старши научен сътрудник) у нас се придобиват в съответствие със Закона за научните степени и научните звания, при спазване на определените от закона изисквания и процедури, като научното звание се присъжда от Висшата атестационна комисия (ВАК). Лесно е да се установи, че на г-н Р. Гюров не е присъждано от ВАК нито едно от изброените по-горе научни звания, така че неговото титулуване просто не отговаря на българския закон.

ВАК отдавна умря, а след това се нароиха професорите.

Допълвам има вероятност да има дъждове през същия период!

През септември са сигурни сватби! Поне една! :)

Интересно как го прогнозира? Преди поне се считаше за невъзможно.

добър коментар,трябва да се подготвим за това земетресение.да източат язовирите,миньорите в този период да не влизат в мините,влаковете да се движат с намалена скорост за да не делайлират

Напълно е възможно!

Понеже са жеги сега и земетресенията се крият от жегите, та затова септември.

Пуснете тогава инструкции към населението как да реагираме при земетресения. Някъде на времето пишеше че, малко преди земетресение, се чува ужасен тътен, в смисъл минути преди това и във въздуха витае миризма на пръст от разместване на земните плочи (огромни пластове земя) Освен това, домашните любимци ни предупреждавали с поведението си. Тъй като не разбирам, ще се радвам някой знаещ да ни информира. Благодаря.

Тотални измислици, спрете да пускате каквото каже всеки "екперт". Земетресенията НЕ МОГАТ да се предвиждат все още, и само всявате паника.

Те не могат и не предвиждат, но предвиждат вероятноста да се случи.

На базата на какво? Могат само да мерят това, което се случва в момента.

Извинете дир-а ама това е несериозно да се обръща внимание на такъв човек и такава новина. Земетресение може да стане по всяко едно време дори в момента, когато пиша тази статия или след година,2,5... Нормално е да стават земетресения в нашия район. Те са хиляди всяка година, но доста често са микро земетресения с магнитуд под 2-2,5 по Рихтер. По-съществени земетресения в България над 5 по Рихтер се случват веднъж в годината или изобщо. Разрушителни земетресения над 6 по Рихтер се случват веднъж на 30-40 години.

Това е шарлатанство и всяване на паника.Земетресенията не могат да бъдат предсказвани със съвременния напредък на науката.Този професор е чисто и просто един тарикат който ЗАЛАГА че ще стане земетресение.Е, ако се намерят още 10 такива и също заложат всеки на различни периоди от по 3 месеца поне един ще познае, но това не значи че предсказва земетресения.

Докога ще пускате този мошеник да говори глупости и да всява паника?От доста време беше се появявал.Толкова ли сте закъсали за сензации?

как разбра бе, кретен, преди няколко години май съдиха един астролог, дето предвиждаше разрушително земетресение в Хасково и предизвика стрес у хората

Този кумунист иска да разклати доверието в Бойко и да наруши стабилността, на ешафода! ахахахаха

Само през септември ли са възможни трусовете ? Да се подготвим де, не за друго питам ?

ЕЕЕЕЕЕЕЕ*ААААТИ ГЛУПОСТИТЕ! никой никога досега не е успявал да предскаже земетресение! Научно доказано е, че това е извън способностите на днешните инструменти и знания. ЗАЩО ПИШЕТЕ ТЪПОТИИ И ПЛАШИТЕ НАРОДА?!?

Тоя "професор" беше и въвъ фнда за научни изследвания. Спомнете си скандала. Освен това всички по веригата се оказаха ченгета - бивши сътрудници на ДС, включително и "професора". "Професора" е автор на нова "теория" за причините за сеизмичните въздействия и твърди, че са в пряка връзка с движението и взаимодействието на планетите помежду си !? Та и от там е избрал дата близка до есенното равноденствие. А иначе България е сеизмична зона и няма месец в който да не се регистрират земетресения на територията ни. И те така ............................. !!!

За да се прогнозира земетръс и вулкан е необходимо 3д оразмеляване на цялата земна кора и мантията - и гравитацията на Луна, планети и тн. За грлравитацията - как да е може да се изчисли. Ама . Земната кора е 100 км. Е как във всяка нейна точка ще се определят напреженията и деформациите и коравината? нЕма начин А земната мантия? Т-ва не е по силите на днешната нАука.

Този тип е много подозрителен.Трябва да се разследва за психични отклонения,или,че е чужд агент.

Тук там ще е слънчево а някъде и облачно,може да завали а може и да не завали...искам си хонорара.Зимата ще ви предскажа че може да завали сняг :)))

Ако някой може да предсказва земетресенията нека представи методологията си и вероятно ще получи Нобелова награда. За момента никой не е успял да представи научен метод за предскзване на земетресение, доколкото ми е известно. Мисля, че докато няма такава научна и потвърдена от практиката методика, трябва да спрат спекулациите с разни дати и райони, защото е несериозно, а и престъпно да се плашат хората по този начин. Още повече от научен работник. Призовавам професора след тези дати, ако не се случат прогнозите му, да преустанови дейност и да спре да всява паника сред хората.

Иначе Бг е може би е един от най-опасните сеизмични райони в Европа! Има няколко много опасни разлома: Калиакра, Пловдив, Чирпан, Кресна, София и Г. Оряховица! Във всички тях е възможен трус от 7 плюс по Рихтер! Например в края на 19 век и началото на 20ти век е имали 3-4 земетресения над 7ма по Рихтер отнели живота на хиляди българи! Тогава хората са живели предимно в къщи затова и жертвите са били малко за тази степен! Ако сега тези трусове се повторят жертвите ще са от десетки до стотици хиляди! И вината ще е предимно в ръждясалите панелки и скапаното ново строителство!

Този трябва да отлежи няколко месеца в панделата за всяване на паника. През септември били възможн иземетресения. ДА, точно както и през всек идруг месец на всяка друга година.

да се прави на ВЕЛИК геолог! Защо аз да не се наоправя на ВЕЛИК хидролог и да ви кажа, че в началото на октомври най-вероятно се очакват проливни валежи и наводнения по поречието на р. Марица, примерно.

дкми

Такива шарлатани трябва да бъдат съдени!

Сега след тази новина птичките живеещи в тези райони ще започнат да имигрират.

ми е геолог. Пак публикувате възвишени глупости.

Абе, професоре, защо дрънкаш глупости? Да не си новата Ванга? Еййй? Всеки луд търси изява в медиите...

България е достатъчно обрулена , та да я тресе и земетръс ! Е , около нас има достатъчно съседи ! Те без друго са свикнали да ги друса земетруса !

Кефи ме тъпите рубладжииски медии как спичат матрала с абсолютни глупости! НИКОЙ сеизмолог, от НИКОЯ държава не може да предсказва земетресения! Всичко друго са жълти глупости или извадени от контекста изказвания както е в случая с цел шаш-паника!

Аз съм строителен инженер. Преди около 30 години бях на международен конгрес по земетръс. Заключението беше: Земетръсите не могат да се предсказват!

Закъсняваш за хапчетата. Пак почнаха да ти се привиждат руснаци. Иначе повечето медии в България са малоумни. В същото време доста често са русофобски настроени.

"Това не означава, че тогава ще има земетресения, а че вероятността около тези дати е по-голяма, ако изобщо се случи"- такава прогноза и аз мога да дам..само не разбрах на базата на какво е определил именно тези дати!

кристална топка, хвърля боб, карти, кафе....

На базата на това, че иска да се покаже по телевизора.

Ако не стане земетресение на посочените дати в посочените места, нека този "геолог" публично си изяде дипломата. Американците и японците не могат да направят чак такива прогнози за след 2 месеца, тоя може ...