Каракачанов: І етап армейска модернизация струва 3,52 млрд.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов смята, че армията изпълнява конституционните си задължения, но има нужда от неотложна модернизация.

Обратно в новината

Коментари - Каракачанов: І етап армейска модернизация струва 3,52 млрд. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Алоо, Управниците? Не ви ли е срам, ВСЯКА ГОДИНА ''МОДЕРНИЗИРАТЕ'' АРМИЯТА ?

Абе кого се опитват да заблуждават тия, пък и кой ли е гламав да им вярва?! На всеки е ясно, че ако българските политици и техните хамерикански началници желаеха България да има армия, нямаше да унищожат ни ракети, ни самолети, ни танкове, ни...! Така е с икономика, здравеопазване, култура, образование и т.н. Така е с всичко, в т.ч. и с унищожението на българския народ, което започна с антинародния проамерикански преврат на 10.11.1989г., извършен по инструкции на хамериканския шпионин Горби от другарите Лилов, Луканов, Джуров, Пешо танкиста, Станишев старши и пр. основатели на БСП, които ведно с останалите си политически и олигархични креатури, като СДС, ДПС и сл., заграбиха и попиляха всичко създадено от българския народ, създадоха нечувана мизерия и безработица и ни унищожиха наполовина, в интерес на собствените си бездънни джобове и западните си чорбаджии: ".... Не случайно 10 ноември завари Александър Лилов в Лондон. Вече му бяха напълнили чантата и тогава той дойде и приложи този модел за създаване на т.нар. Българска социалистическа партия. Тя въобще не е еквивалент на БКП... БСП беше заченато в американските политически лаборатории на Збигнев Бжежински и на Кисинджър. Това е един типичен съвременен американски политически хибрид..." Из интервю с Академик Борислав Йотов.

Комисионни ? да папкат от паричките на пенсионерите, образованието и здравето. А лежайниците по щабовете с първа категория труд .

Ех, какви комисионни ще се лапкат само!

Смешноотрите знаят много добре,че ще изкарат много малко и затова ще откраднат много.

ехаа.. с толкова пари за харчене бая "военни НДКта" ще си настроят разни хора от софрата ..предполагам все в полите на витоша

Този човек има ужасно болен вид от ядене и пиене, а му е поверено да управлява българската армия. Та той не може себе си да управлява, какво остава да контролира отбраната на страната ни.

Този освен некадърник е и страшно ГРОЗЕН и отблъскващ.Само като го видя и се отвращавам.

всичките са подути тумбаци , живуркат си прилично и дрънкат врели некипели и пращат народа да копа картофи за да имат те за магистрали армия и самальоти - ах народееее кога ли ше се пробудиш

И 10% комисионка за тебе. Чиста работа.

съм за това,че и България ще бъде финансов и човешки донор на НАТО,разбирай Америка,за войната срещу Русия!Ония зад океана ще потриват доволно ръце и ще са щастливи,че и този път ни прецакаха!

Кара кочанов, спретни един военен преврат и да минаваме отново към Стариге приятели СИВ, Варшавския договор.

Не знаех, че тази рубларастка подлога, този най-голям патрЕот е министър на отбраната. Туко що осъзнах нещо - България НИКОГА няма да се "оправи"...

платените протестърчета знаете само как да броите копейките ...

Каракачанов, ако мутрата не беше ритнал Южен поток, всяка година щяха да идват такси от транзита на газ от по 800 милиона лева. Сега мутрата артистично се "жалва", че той бил толкова наивен, че спазвал всички правила на ЕС до глупост. Да но това не търпи никакви извинения, това е държава, не е кварталната му кръчма, да си се пазари на сляпо. Той нанесе най-страшния удар срещу държавата, разби я! Ама щом си признава, че е глупак (за мен идиот и предател), ами веднага да си подава оставката предателя. Той закопа България с пропуснати ползи от десетки милиарда лева за десетилетия - век напред!!! За такива предатели най-тежка присъда! И кога Главния прокурор ще му връчи обвинение за национално предателство и държавна измяна!!?? до Груба балтия ( нерегистриран ) 2з.07.2017 20:10 .............................................. колега почти всичкя електорат на българя са политически инфантили .....резолтатите си ги представил доста обективно

4 милиарда са парите, откраднати от КТБ и разпределени между управляващите мафиоти, затова те протакат делото за грабежа.

Само 3.52 милиарда! Е кво му плащаш! Да помолят Катарзиса да нареди на Цацата да нападнат мутрите му още една голяма банка и сме готови! И без това Данчо Ментата онзи ден много подробно и аргументирано ни обясни колко стотици милиони сме спечелили след като Пеевдки и Цацаров фалираха КТБ!

Ами вади ги!

Нашите се представиха много по добре от някои партньорски армии ,които получават повече и т.н.т.Като ги гледам всеки ден ,когато се пребират от работа,тези "момчета" и "момичета",които участваха в трите учения как се влачат като черва,а са се представили по добре,си вадя заключението,защо руснаците не им пука от НАТО.И като прибавя това, че присъствах на разговор между една майка на 38 годишен рейнджър с две деца, и негов приятел,попитал я кога ще си дойде ,тя му обясни с най - големи подробности в рамките на половин час как са протекли ученията,,как днеска ще ги проверяват американците и довечера в 5,30часа ще си тръгнат.Ако разчитаме на такъв 38 годишен лиглю,който не се е отделял от полата на майка си за повече от 8 часа на 15 километра,където е поделението, и я информира минута по минута какво е правил когато е далеч от нея,е не съм религиозен,но този път ще изокам "Господи пази България,явно няма кой да я пази "

Като му гледам корема на този пишман патриот - 3 милиарда са му малко.. Ще ги усвои за нищо време

Краси, тази сума с или без твоята комисионна е?

Затова ли ви избра народът,да харчите само пари,само заеми теглите,а за хората все нвма.Вие сте едни гадни ненаситни УРОДИ

Отврътителен шкембар,бивл доносник и нвероятен лъжец.

Хората тънат в мизерия, а този шерден готов да ни продаде и здник

30-40% от контрсктната цена са в ремонтита на разкапващата се руска военна техника. В новото оборудване няма таква далавера, може да топне пръстето и толкова!

Ей, голямо крадене ще падне !!

Каракачанов, ако мутрата не беше ритнал Южен поток, всяка година щяха да идват такси от транзита на газ от по 800 милиона лева. Сега мутрата артистично се "жалва", че той бил толкова наивен, че спазвал всички правила на ЕС до глупост. Да но това не търпи никакви извинения, това е държава, не е кварталната му кръчма, да си се пазари на сляпо. Той нанесе най-страшния удар срещу държавата, разби я! Ама щом си признава, че е глупак (за мен идиот и предател), ами веднага да си подава оставката предателя. Той закопа България с пропуснати ползи от десетки милиарда лева за десетилетия - век напред!!! За такива предатели най-тежка присъда! И кога Главния прокурор ще му връчи обвинение за национално предателство и държавна измяна!!??

стиге ве, никой не е обаждал такива суми. Даже не се говореше за транзитни такси. Текущо, те са 80 милиона долара до 2023 г.

Нека Шкембе Войвода да отговори на един въпрос: Като от 27 години нямаме "въздушна полиция", какво лошо се е случило и какъв е сега проблема??

Ми, нема комисионни и суджук! Това е проблемът. Докато имаше суджук - нямаше и проблем.

Милиярдите си ги нямат за нищо,голями комисионни ще вземат,милиярди за КТБ,,малаумници да не сме Северна Корея,за война ли се готвите ненаситници.Боко не чува болката на хората.Писна ни от продажници..Докога бе изроди ще харчите пари на воля,а за хората,за здрвеопазване,плащаме безкръвни операций,най скъпи лекарства,а в фалиралата Гърция не е тъка.Безмозъчни министри стига крадохте нашите пари

От това лапане няма ли най-накрая да почнете да повръщате КРЪВ

Баси олигофрените!! Само и само защото няма да се купят тия кочини -краварските Ф-16, и няма да се вземят комисионните и подкупите от козяците.>Само и затова, няма да купим новите Грипени! Баси ГРОБарските боклуци са тия от ГРОБ, които загробват БГ арммията и Майка България!

Глей ся, простичко е - в момента air policing-а го правим с италианците - има 4 самолета на Граф Игнатиево. Каракачанката си трае по колко ще плащаме, но по опита на Литва, Латвия и Естония ще ни излиза поне поколо 6 до 12 млн еврона година. Няма да купуваме самолети сега. После (бас ловя, че ще е още през пролетта на 2018 г.) ще се окаже, че ама много бързо ни трябват, щото ни излиза скъпо. Но понеже Грипен не могат да ни ги доставят, пак опираме до гробището за Ф-16 в Аризона. И комисионните са оправдани.

Ха! Каракачанската овчарка на Made in Bankya пак говори глупости и както обикновено - лъже! Ще се спра САМО на две простотии - една в началото и една от края на статията: 1. Този ни прави на идиоти - "армията изпълнява конституционните си задължения". Това съвсем не означава, че ще ги изъплни, нали? Щото напр. едно е да сваляш хубава мацка, ама съвсем друго е да я свалиш. Всички военни да се задействат, пак няма да могат да гарантират териториалната цялост, независимостта и суверенитета на Бългаия - както пише в Конституцията. 2. За терора - "нашите служби за сигурност работят много усърдно и са достатъчно компетентни". Това също е Каракачановска простотия. Това че работят усърдно и са компетентни, съвсем не означава, че ще неутрализират заплахата от тероризъм. Според холандския парламент, за 24/7 наблюдение на 1 (един) запдозрян в джихадизъм, службите трябва да ангажират поне по около 20 човека. В България, според изследването на Алфа Рисърч има най-малко около 15 000 български мюсюлмани, които одобряват открито действията и идеологията на Ислямска държава. Добавете към тях и мигранитте - ислямисти. С колко служители трябва да разопалаг службите? Кого ще опазят освен търбусите като този Каракачанов, които от години не могат да си видят оная работа от дебелина.

Служих в ЕДНА АРМИЯ - 25 месеца 74-76-та. От Службата ми останаха само Добрите спомени. Бях войник в една Истинска Армия. И съм горд с това. --------------- А сега - само като гледам самия Каракачанов и ме избива на смях ... милиарди ... че той трудно си закопчава сакото...

И с армия и без слд 50 години България няма да я има Младите до един отиват да работят на Запад и няма да се върнат А този какво ще пази с тази армия не го знам

Много му зор на русенеца за македонската армия :) Не са му дали пари от КТБ

gonzales

ще пази земите ни, но вече купени от чужденци. сиреч техните земи ще пази.

Русия чрез агентите си и фирмите си ни оглозга страната до шушка!КТБ и Белене парите които откраднаха и явно ще продължават да крадат можеха да стигнат за модернизация на армията,ВВС-то и флота!Както и за социални и материални придобивки на военните!Но ненаситните руснаци и българските им трибуквия не спират кражбите и лъжите!

Отдавна сме наясно, че герберските тролове, на които ви плащат с грешните пари за субсидии, оглозгани от изтънелите джобове на българина, бинават през тест за дебили, завършили помощни училища, като някои от главатарите ви. Наистина си бай онзи, забран на някое кръстовище, неспособен за никаква друга дейност и вземайки грешни пари, за което рано или късно идва възмездие. От нас или от Горе, ама от много Горе.

Льольо, соросоидната политика на "демокрация" съсипа всичко работещо в страната, за да освободи пазари за тях си. България загуби над 2 000 000 (ДВА МИЛИОНА) население, което никога няма да се върне тук. Такава загуба и във война не се постига от много по-големи държави. Всичко това "благодарение" на седераската дупедавщина и на такива като тебе продажници. ДА ВИ П.КАМ И НА ДЕМОКРАЦИЯТА И НА НОВИТЕ "БРАТЯ"

За къв уй не е армията, и с нея и без нея все тая, който и да реши да ни прегази ще го стори за няколко часа и с армия и без армия. България е разбита и на колене след като комунистите я ограбиха до шушка и станаха социалисти - капиталисти като хитлеристите

Сметката е проста: за начало на "модернизацията на армията" ВСЕКИ БЪЛГАРИН / ОТ БЕБЕНЦЕТО ДА ПОСЛЕДНИЯ ПЕНСИОНЕР" ТРЯБВА ДА ДАДЕ ПО ОКОЛО 500 /ПЕТСТОТИН /ЛЕВА. ИЛИ: ЕДНО ЧЕТИРИЧЛЕННО СЕМЕЙСТВО ЩЕ ДАДЕ 2,000 ЛЕВА. А годишното увеличение на пенсиите ПО-МАЛКО ОТ 100 /СТО/ ЛЕВА. Не ни трябва такава армия....... Да вземем швейцарския модел...СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ????

Така е. И като се има предвид че парите ще ги платят работещите които в България са 3млн, излиза по едни скромни 1160лв на бачкатор. Пък и част от работещите са "работещи" бая условно (чиновници има поне 200к).

gonzales

че таз модернизация е без пари бре !!! или пък парите са само за проучване какво да се купи и на кой колко да дадат за подкуп ? и след модернизацията ще има хвалба от сорта "с таз модерна армия пиле не може да прехвръкне над българските чужди земи." :-)

Както разбрахме от КТБ 1000 политици са взели по 1,5 милиона всеки, но други 1000 не са взели. Затова сега от тези пари ще дадем по 1,5 милиона на всеки политик, за да запазим стабилността на страната и Бойко спокойно да си полива магнолията и да опрасква каките.

Щом трябва, ще се напънем и ...ще платим още едно КТБ !

Вие си модернизирайте, ама мене ме оставете на мира, на ракийка до задника на булята!?

І етап армейска модернизация струва 3,52 млрд КТБ колко струва ?

Преди тази модернизация трябва да има съд за европодлогите и НАТО-ибрикчиите, които извършиха национално предателство с разоръжаването и разформироването на Българската армия, която от Освобождението до 1990 г. беше незаобиколим военно-политически фактор на Балканите и в Европа !

Щом е решено вече парите за модернизация на армията ни трябва да се усвояват!Без съмниние нашият вековен враг и поробител Русия ще ни саботира и ще си стремо до ни проваля модернизацията,но докато сме в NATO и ЕС агресията им към нас ще е все по слаба!

Абе и в България има луди.

Ти, идеологически не си добре, бе момче! Ако аспиринът не помага , опитай отвара от белите цветове на татула - ще виждаш поне 3 свята !?

Ей, много загрижени тука за този пиндел!

За какво ни е толкова модерен аскер? МАКЕДОНИЯ ли ще си връщаме или ще опираме пак на Три морета?

След потопа, който се очаква, моретата ще дойдат сами при нас.

И тооо- от четирите страни.

ха ха ха ..пич си,брат! Много точно. ...ха ха

Разумно изказване.

А ти,...разум имаш ли?

Какво не ти харесва.

Е ... тетова не го разбирам : хем ще продаваме земя на чужденци а хем ще купуваме и пушкала да вадриме земята българска ама българска ли ще е тя , турска ли , циганска ли , китайска ли кой да ти каже . Та ... защо трябва само да се абиме и да купуваме прескъпи пушкала , който не змам защо ще се купуват , ще нападаме или ще се вардиме и от кого ? Това е все едно един гол циганин да вземе да се въоръжи до зъби и какво ще пази, дрипите на гърба ли или кирливия си задник ?

Да бе, много обичаме да усвояваме средства! И какво ще ни помогне това? Тотална дезорганизация на обществото и липса на ценности, пари на вятъра!!

Колеги. Приемето го по-спокойно. Тръмп ясно каза че всички трябва да си платят удоволствието да са в НАТО. Кво очаквате - наще подлоги да кажат "НЕ"? Айде да се върнем в реалноста, който и да е на власт тук, прави квото му кажат от запад - спира тръбопроводи, АЕЦове, слага соларки, приема африканци, купува оръжия... е, и нещо гледа за него да има, но това е си е свещено право на всеки елитен началник. Инак за кво да се гърби?

Ах,Каракачанов е толкова строен,стегнат,слаб и елегантен!Неговият чар направо е неотразим!Не беше ли по-добре да възглави Министерството на спорта?Ще го попитам каква диета спазва.

Каракачанов трябва да е нашият треньор.Световната купа ни е в кърпа вързана!

Само пропуска да си каже,че МО имаше много имоти и недвижимости.Които бяха наследени.А за 27г.,бяха разпродадени по"онзи"начин на"наши"хора.Или просто ограбени.Това,което скандално беше окрадено от МО,корупцията в МО,далеч надхвърля 3.5 млрд.,г-н Войвода от русенско.

Баси толупа, да му открием сметка, на завалията, да си ушие нов костюм, ще го пръсне...След Перукан и тоя тъпан, пишман патриот, всеки може да стане министър на отбраната, както и след банкянският Селяндурин, министър-председател....

крачанката да скрие тумбака,че сигурно е наи дебелuя военен министър в нато.нещо за личня пример другарю министър

Ако някой (не военен) ни обясни смислено защо е нужна армията (изключение парада на гергьовден) сме за това финансиране

време министерството на войната е било най облагодетелствано, Там са падали поръчки, от които за министъра и приближени е валял буквално златен дъжд. Защото от край време там е бил въведен принципа всички комисионни да се плащат в злато. Явно сега пак им се иска така!

ХВЪРЛЕНИ ПАРИ НА ВЯТЪРА И НИЩО ПОВЕЧЕ.

Повече от ясно е модернизация няма да има!!Например МИГ29 поне теоретично може да се модернизира,но изпълнено по НАТОвски стандарти просто няма смисъл,тъй като ще струва колкото нов самолет.Найелементарния пример е да се вземат двигателите и електрониката на Ф/А18 Е/Ф.От МИГа ще остане само планерът,но и това не е цялата работа!Американецът е с електродистанционно управление ,а Руснака с ръчно чрез щанги!Трябва да се пише нов софтуер,да се провеждат изпитания,т.е. да се построи нов самолет!Като гледам Каракачанчето устреми поглед на Североизток към Русия .Нашите пилоти ще има да си мечтаят за Западна техника!Ей така ,за по_евтино ,ще си останем оперативно несъвместими с НАТО към което принадлежим!

Това го знаем, само не знаем защо българският народ трябва да плаща золумите на шайката подставени лица, поставени горе, за да съсипят всичко, а после да внасят боклуци отвън на външната шайка- И как така такива като Каракачанов, са 20 години по банките, ама сега се разтичаха, не знам само на мен ли ми се струва, че нашите измислени политици са активни само в случаите, в които има комисионни. Там, където няма, няма и внимание от тяхна страна. Въпросът ни е кой ще влезе в затвора за нарязването на оръжия и техника по чужди поръчения, кой ще влезе за безстопанственост и разсипия на обществено имущество? Никой! Тук вече е пустиня, в която оптимистични цвърчат корумпираните персони във възхвала на рая, в който те се намират.А Ганю си е бил винаги будала, така че това никак не е трудно.