Патриотите внесоха проектозакон за частния фалит

ПГ на "Обединени патриоти" внася в парламента проект на Закон за защита при свръхзадълженост на физически лица.

Обратно в новината

Коментари - Патриотите внесоха проектозакон за частния фалит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Патриотите да не си правят оглушки, а да изпълнят предизборното си обещание пред старите си бащи и майки: -Преизчисляване на старите пенсии на хората с над 40-години трудов стаж по изискванията на НОИ за 2013 г. Чакаме вашият отговор. В противен случай ще организираме масови протести и ще настояваме пред Европейската Комисия за налагане на съответните санкции на българските институции, които упорито и целенасочено упражняват дискриминация върху тази категория българи.

Браво на патриотите, личи си кой мисли за редовият българин!

Би ми било интересно да прочета този законопроект. Като идея е добре и не е нищо ново. Това, че до сега не е приет подобен закон е лакмус за това, че държавата не работи за интереса на поданиците си ами за частни, в случая банкови интереси. В капиталистическите държави има механизъм както за фалит на физически, така и на юридически лица. Нещата са регулирани. Когато купиш недвижим имот с кредит, например, при рязко спадане на цената на имота и увеличаване на лихвите инвестиционния риск се поема както от купувача на жилището, така и от банката. В България не е така - банката ти иска от пиле мляко, един куп документи, че си платежоспособен, при криза ти вдига лихвата както си поиска и при провалила се инвестиция освен, че апартамента се продава на безценица, имаме и ситуация в която е възможно и децата ти да плащат. Да не говорим за всички ЧСИ-та, оценители, наказателни лихви и прочее кърлежи. Това е грешна практика и трябва да отпадне. Тогава и само тогава, банките ще се откажат от грешната практика да раздават кредити като топъл хляб на сульо и пульо и ще бъдат защитени интересите на коректния платец. Та, това трябваше да стане отдавна, но уви, съпротивлението е много голямо. Както и трябва да има кредитно досие за всеки човек!

Патриотите ще въведат двойно иго. Освен банката , ще те тормози и някакъв надзирател, на който ще трябва да плащаш заплата 10 години и да заработваш освен за себе си и за него. Тоя ще те шпионира, ще ти брои стотинките и ще ти гледа под чаршафите, ще те контролира , надзирава и планира от твое име живота и принуждава какво да правиш , че да докараш пари и за него, че и ще те топи пред съда и помага на банките и те да те мачкат. По-зле ще от сега, сега банките, като не съберат и няма откъде и се отказават до една година, , щото им излиза скъпо да плащат да се занимават повече с тебе, тук ти ще трябва да плащаш на надзорника да събира за банките и минимум 10 години пълен гърч ще търпиш, и ще храниш още едно гърло. В белите държави срока е една до пет годино надзор. Тук по -патриотични подбуди и като за роби планират 10 години робство.Ама тия работи не ги казват . Плямпат глупости, как щели да освобождават длъжниците и прочие глупости.

Патриотите обикновено я вършат като кучето на нивата. Главите им са пълни със сачми. Ако тези ще защитават длъжника -тежко му на длъжника. Не 10, амо цял живот няма да се оправи от безумията , които ще му натресат тези идиотии. Ще откачст само циганите, чийто дребни кредото не са обезпечени и шепа измамници. Другите ще живеят под десет годишен надзор на някакъв подобен на синдик, който ще се рово из къщите и делата им и ще ги тормози и рекетира заедно с банките и ще трябва да го издържат , като неговите вземания ще са гарантирани .

какви "патриоти " са тези руски мекерета ползвани в момента като леки жени срещу заплащане от бат Бойко..ха.ха.ха

Това е добра мярка. Тя следва да се приложи само за нови кредити, за да могат банките да си преценят кредитният риск. Неслучайно лихвите в България са 3 пъти по-високи. Банките калкулират и коефициент "бай ти Ганя, нищо не го ...", който сега ще нарастне, защото бай ти Ганя вече хептен няма да го ... дали ще си върне кредита или не. Не мислете, че банките ще продължат да дават кредити при тези лихви. Просто погасяващите ще платят сметката на фалиращите.

Това е подготовка за нов криминален цигански бизнес--водите на работа в циганска фирма някой си циганин--той взима 150 хиляди от банка --и ЧАО за винаги Това есамо едната възможност България се управлява от идиоти

Това е нова възможност за формиране на нови кредитни милионери. Ако нямаш протекции никоя институция няма да допусне да има длъжници със свръхзадлъжнялост. Както платихме за КТБ така ще плащаме и лични задължения на "нашите" хора. Това ще е законен начин за бързо забогатяване в рамките на един мандат на НС.

В Германия при подобни случаи длъжника получава безплатен консултант от държавата, който му организира бюджета така, че една част (неголяма) да отива по погасяването и е задължителна. След 7 год. или е изплатил, или е опростен. А в имперския Рим (щото все се цитира римското право) ако не изплатиш дълга те продават роб и с парите плащат на кредитора.

И НЕ МОГАТ ДА ТИ ВЗЕМАТ ВСИЧКО ПО ЕДНО - 1 КОМПЮТЪР , ЕДНА ПЕЧКА , 1 КЪЩА , 1 КОЛА, ИНСТРУМЕНТИТЕ ЗА РАБОТА И Т.Н :))

Напълно си прав, нотова е при развитите демокрации, в робовладелска България те оковават за гребец на галерата доживот.

ТОВА НЕ Е ЗАКОН А СЕКИРА :)) .... БАЙ ВИ ДЕТРОЙТА ОТ САЩ ВИ ГО КАЗВА .. ДАЖЕ ПРИ НАС НЯМА ТАКИВА ИДИОТЩИНИ .... ЩОТО АКО ГИ ИМА , АМЕРИНАЦИТЕ ЩЕ ИЗПОЗАСТРЕЛЯТ КРЕДИТОРИТЕ :))

Пожелавам ти някога поне да посетиш САЩ.

Вчера Делянчо Добрев , тоз сопол развиваше тезата как в България вече имало средна класа , което по същество означавало около 2000 и над 2000 лева месечен доход . Същевременно четях някъде , че 78% от домакинствата били под необходимите им за оцеляване 2650 лева общ доход. Шибани и нагли тъпанари са яхнали държавата и ни разтаковат мамата.

идиоти, те не знаят какво правят,нека , нека сринат гражданското право .

Не ме защитавайте от последиците от мизерията , защитавайте от мизерията. Ама не моете защото сте боклуци , крадци , некадърници , мутри , бандити и лъжци.

Много своевременно се подготвя този закон. Да не забравяме че след две години фалитите ще са масово явление.

Така както е описано, всичко ще е симулация на частен фалит. Нищо няма да се подобри за обикновения човек, дори задлъжнялостта ще стане още по-тежка. Как така ще махнат един от най-важните инструменти за унищожение на населението? Абсурд! Ще се наруши графика за ликвидирането на българите...

и вярно! Патриотите с този закон я свършиха ксто кучето на нивата. Смешници!

Ега ти ''средния'' българин дето взел 150000 заем за да си угоди на каприза за голямо жилище ама след това взел че ''забравил'' да го плаща и за това ще му го опростим.. Толкова елементарно може да се реши въпроса с ипотечните както е при лизинга - като спреш да плащаш дадените пари са ти наем и ако искаш още да се шириш там ще плащаш вече наем...

Никой нищо няма да му опрощава.Просто банката ще му го продаде и ако сумата е 150000 лв. или по-голяма , добре е за банката, ако пазарната стойност на жилището е под 150 хил.лева,тогава е лошо за банката.

Как си представят хората този закон? Взимаш заем от 50 бона, после 10 години не го връщаш и ти го опрощават. Взимаш втори... Тъпото е, че описанията на закона в медиите повтарят тази пълна глупост. Какво, да изчакаме приемането на закона, че да разберем какво пише в него ли?!

И така 10-12 пъти.

куха, че чак алчна...

" Това се отнася само за частно-правните задължения и вземания, не и за публичните, тъй като публично-правните отиват за финансиране на държавни и общински органи, които упражняват публични функции" Погасителната давност на публичните задължения много отдавна е уредена в ДОПК