Плашат мъж с убийство заради отровен алабай

Заплахи за саморазправа и за убийство и закани за съдебни дела – до това доведе смъртта на домашно куче в Ямбол, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - Плашат мъж с убийство заради отровен алабай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

опознаите кучетата, за да ги обикнете и разберете! купете си книги, образоваите се! преди да си купя куче и аз се страхувах, но положих усилия, четох книги, исках съвети от други кучкари, и страха в мен изчезна, платих 1, 200 лева, но си струваше.

Така го каза ,преборих страха,,,от кучета борих се четях книги Е все едно се пребори с мечка Каква гордост ,какво развитие каква иновативност Ти си за нобелова награда с тази ,,Тежка борба,,,Ама как успя ??? Това така да те ,,пречупи,,да се решиш да отгледаш Куче Ти си нашия ,,Герой,,ти си за ,,Гинес ,,Левски бледнее пред твоето ,,Геройство,, Евала хвала !!!!(дано разбрахте цялата ирония)

Добре, че се махнах от тази кочина. Тук са останали само ИДИОТИ и БОКЛУЦИ!

Само ЗЛАТКИ,НИКОЛЕТИ,АЛИСИИ и тук там някоя леля ЗАРА с кученцето за малко разкош и Много ЗЛОБА

Аман от прост и злобен народ,завистливи ограничени и подли създания...Думи нямам.Нямам деца,но имам куче на 5 години и ако ми го убият и знам кой е убиеца,лично аз ще му избода очите.И един ден като имам дете,ако някой и на него ми посегне,ще умре,защото в БГ няма справедливост,няма наказания за наглите крадци и убийци и точно затова се стигна дотук..понеже знаят ,че ще им се размине ,ще си останат безнаказани..затова в Америка хората си имат оръжия и като им влезеш в частната собственост те гърмят...затова трябва да се върне закона-око за око,зъб за зъб.И да,тези психопати,тези болни,увредени и безчувствени жалки прости мозъци...които не изпитват любов ..днес са склонни да убият животно ,а утре няма да им мигне окото да посегнат и на дете..защото не мислят и не чувстват нищо.Те не са егоисти,те не обичат никого и себе си дори..те са комплексирани,празни и извратени ..без душа...

Е ти за това нямаш деца дори не ти дочетох коментара Бездетието ти обяснява нещата Съжалявам те наистина ,че никога няма да ме разбереш

Ти откъде знаеш Zara на колко години е, та такива умозаключения правиш? Първо. И второ, научи се да пишеш грамотно, че е голяма излагация да обясняваш живота на някого и в същото време правописът ти да е на ниво втори клас тройкаджия.

Е Зарче,Зарче не само Злобничка ,но и много прозрачно Лелче .То по мисленето ти личи на колко години си !! Познавам такива лелки които са изпуснали последния ,,влак,,за деца и наричат кучетата ,,На мама,, недей ,лельо ЗЛОБКА .п п завърших с 6 (отличен,лельо Зара)

дрисла

Е Зарче,Зарче не само Злобничка ,но и много прозрачно Лелче .То по мисленето ти личи на колко години си !! Познавам такива лелки които са изпуснали последния ,,влак,,за деца и наричат кучетата ,,На мама,, недей ,лельо ЗЛОБКА .п п завърших с 6 (отличен,лельо Зара)

Вчерашна пикла, мислиш си, че като плямпяш всичко, което ти дойде като хабер от г.за, та голям праз. Като родиш и отгледаш някое и друго дете ще разбереш какво искам да ти кажа.

Тази Зара (прочетете) .Лично убивала и вадела очите на хората които посягали на кучето и .Ужас пазете децата си хора Лудите са навсякъде

сега тоя нещастник трябва да получи оферта на която не може да откаже - или доброволно да пийне половинка антифриз, или всичките му кокали да бъдат счупени на по няколко места...

Сега да го нахранят него с хляб с антифириз . Боклуци са българите и боклуци ще си останат. Това с тровенето на кучетата си е типично селска проява!

"В квартала обаче твърдят, че Пламен Пенев е агресивен към животните" Имам един такъв съсед. Усмихнат, сговорчив. Доста стиснат. Забранил е да му се чества рождения ден и да му се правят подаръци, за да не се харчат пари на вятъра. Не обича да му се говори и за гости. Нито да ги посреща, нито да ходи. Всеки си носи кръста...Иначе, баща на две момичета, съпруг на доста тиха и невзрачна женица. Знам, че тя е лекар, а той се изживява като фермер отглеждащ био-продукти. За 16 години съседство само веднъж сме се събирали в нас. Дойде само той. Говори умно, консумира с мярка, компетентен по куп въпроси, чудесен събеседник. По едно време, към края на единственото му гостуване, спомена вяло, как намерил във фермичката си бременна котка. По всичко си личало, че се кани да се окоти в двора му. Това никак не му харесало. Подмамил я и я хванал. Решил да я убие. Започнал да й върти главата, обаче бавно. Станало му интересно, кога точно ще умре. Похвали се, че й направил почти две завъртания на главата, преди да спре окончателно да мърда. Описа й какво се чува и какви движения правела, в опит да се отърве. Говореше с тон, сякаш обясняваше, къде смятат да изведе семейството в почивните дни.

представям си какво е брак с такъв като него.

То хляба и без антифриз си е отровен.

не може да се грижи за него. Явно псето редовно е гладувало, за да яде хляб с антифриз. Браво на комшията, че го е оттървал от мъките! Сега да нахрани и собственика на помияра. Със същото меню!

Рапортажа за ротвайлера от Борисовата градина който с една ,,захапка,, умъртви дребна порода куче пред неговата собственичка .И това ли ще оправдаете ,,кучкари,,,??? Друга песен ще пеете ,ако някой безотговорен ,,кучкар,,пусне животното да нахапе детето ви и се скрие ,а после ви обвини ,че вие сте Агресивен към животни!

малките кучета нямат инстинкт за самосъхранение. директно се хвърлят на всичко. особено ако ги е страх от него. разказвали са ми случай за дядото на мойто куче. докато го водят на разходка на верига от някъде се появяват две немски овчарки и почват да го нападат. едната прави грешка да влезе в обсега на веригата и следва само едно захапване - овчарката почва да се гърчи в агония. втората виждайки какво става с първата направо побеснява... следва още едно захапване и до там с тях.та кой е виновен бил в тоя случай? ето ти и друг случай. на познат с йоркшир териер му подариха чинчила. той рещи да запознае двете животни и пусна чинчилата да тича в стаята... йрокшира както си стоеше и гледаше изведнъж скочи и захапа. после вече нямаше какво да запознават... та думата ми е - кучетата действат по инстинкт. заради липсата на инстинкт за самосъхранение хората ги отглеждат... виждал съм як териер да напада глиган. да напада и мечка.... а е куче, по малко от нормална котка.спомням си историята на един ловец който оцелява след среща с мечка благодарение на кучето си. то дава живота си за него..

Веднага набедения за отровител да заведе дело за закани за убийство! Писнало ми е да не мога да си почина от джавкащи помияри, улични или домашни!!!

Да защото всички кучета са джавкащи, хапещи, злобни животни. Дай направо да вкараме закон позволяващ, не задължаващ, всеки гражданин да убива по поне 5 кучета на месец. Чакай аз слизам долу, че май чувам съседа с чихуахуата.

Пий един антифриз и почивай бе , отрепко!

абе на мен защо не ми пречат кучетата? и да лаят и да не лаят - нямам проблем с тях. а по въпроса за злобните помиари - ами те са копия на собствениците си. съвсем друго си е ако напълно нормално куче като те види тръгва в атака. на местото на собствника бих ти пуснал куршум. животните и малките деца имат много силна емпатия и усещат злобните нещастници. така че пийни си едно антифризче и отърви светът от присъствието си.

Върнете се в гората и ще Ви бъде тихо.Няма да има кучета, трамваи и т н ,селяндури с надута фолк музика от бараките си наречени коли и прочие. В града е така.Трябва да се търпим и да спазваме законите на държавата. Не на всички хора кучетата пречат.

Съдебно дело със сигурност ще има, бъди спокоен за това.

Нещо много са му са се събрали, разбирам, тези, дето ще трябва да ги съди за закана за убийство.

То че Дир-а е пълен с изроди ми е пределно ясно, но на моменти се надминавате. Сега вярно, че има изключително безотговорни собственици на кучета, но това по никакъв начин не оправдава деянията на този психопат. Преди няколко години местен "герой" беше стрелял по уличните кучета в квартала от балкона си. Кучетата бяха на детската площадка по това време. Голям герой нали!?

а не те ли притеснява факта, че поми.ярите са били на детската площадка?

Конкретните помяри са част от ландшафта от години, са кастрирани и буквално никога не са притеснявали никого. По дяволите когато едно от тях го удари кола събрахме пари да го закараме на ветеринар.

Дира, публикувайте видеото с отравянето на кучето, за да е честно, ако обичате! Статията е тенденциозно написана, по случая е сезирана прокуратурата и тези неща няма да бъдат оставени така.

Една хиена по-малко. Жалко, че тормозят избавителя на квартала.

Крайно време е да се създаде Зоополиция която да си влезе в ролята и да залавя извършителите на пръстъления срещу животните и да се прилага стриктно закона за защита на животните.Нашата страна все още прилича повече на джунгла отколкото на правова държава в която се прилагат законите и престъпниците биват наказани.Ако това не се случи в близкото време не се чудете ,че хората ще вземат правосъдието в собствените си ръце.

Крайно време е да има зоополиция, която да следи за свободно разхождащи се кучета, специално селектирани за боеве... Притежанието на куче не е само да го храниш, това е отговорност да не нагризе хората в района. Не може хората да се движат по улиците със страх, че нещо тежащо повече от тях ще ги захапе. Тъпи кучкари.

Това теле със зъби на хищник първо хапе/отхапва, а после ръмжи/лае.

Редовното оправдание на кучкарите - "този психопат утре ще отрови някой човек", в същото се говори как същият този психопат е получил множество заплахи за живота си и този на семейството, заради защо (?) .. отровено куче. Що за хора според вас са го заплашвали (?) такива дето тровят кучета (така наречените психопати) или такива дето обичат кучета (кучкари)? Все пак, разбирам ги кучкарите - някой им е отнело нещо лично, и на мен да ми откраднат нещо и аз ще искам да го убия крадеца, но моля да не ми се правят на морално извисени или на второ поколение ангели.

Помисли върху тормоза, който този съсед налага върху останалите! Съседите споделят, че е агресивен човек и мрази животните. Това нали го прочети?!?!?!? Масово се налага тормоз над съседи, който трови животни, кой тероризира с музика, скари на терасите, скандали по всяко време.... Изобщо масово българине са изтрещели и нямат елементарно възпитание. Иначе този човек(отровителя) би следвало поне пред доказателствата да да има доблестта да си признае деянието! Но не, нека се направим на жертви и другите ще ни съчувстват! Честно омръзнало ми е от "съседи" селяндури, които нямат грам възпитание и усещане за позициониране в обществото! Щом не се е научил сам, ще го научат!

А ти мислил ли си върху денонощния тормоз, който прави това куче върху останалите в квартала? Щото това не го пише в статията, ама що ли?

Ти гледал ли си записа с отравянето, та приказваш? Този влиза в частен двор, където кучето е вързано до къщичката си и му хвърля хляба. Невинният гражданин, разбираш ли.

До гуша да му дойде на човек с кучешките истории!! Народът се тресе от мизерия, ежедневно някой умира по пътищата, побоища по пътища и кръстопътища от изкрейзили миндили!!Но в обществото все по-ярко изгрява и кучешката истерия!! Не само в селските дворове с песовете, но и в блоковете е същата история! Кучешките дранета от сутрин до вечер, мръсотиите им, пикнята в асансьорите, зверският им лай, ако минеш по стълбището от разни врати!!На пръсти се броят истинските кучелюбители, останалите са едни простаци, комплексари, изкрейзили тийнеджъри фукащи се с разни маркови песове!! По парковете винаги трябва да си нащрек от разхождащи се уж "много добри кученца" не на каишка!! На хората им е писнало!!

И какво са виновни кучетата , че изродите вилнеят из страната ?! Ми вземи набеди и другите домашни животни ! Котки , коне , крави , кози и т. н. ! От отношенията на индивида към по-слабите , животни , жени , деца може да се съди за морала и културата му !

Разните бойни кучета ,които тежат повече от мен и се разхождат свободно без намордник по слаби ли са от хората? Ако зависеше от мен ще избия всички мръсни псета!!!!

Тоя нарочно е държал кучето гладно и без наморник за да е по свирепо да напада .Какъв глад е било да яде от чужд човек антифриз .На този помиярник и нафта с макарони щеше да яде ако му беше дал човека и течност за чистачки щеше да пие Що мъчите животните бе ,а после се жалвате ???

Няма как ИЗРОДА да причини таково зло и да го оневиняваме! Дали е причинил ЗЛОТО на човек или животно няма значение. Лошите и злобни хора са към всички еднакви!!!!!!

И аз да бях щях да му видя сметката, на това животно. Това не е домашен любимец, а порода създадена да убива. Ще се разхожда на една ограда от децата ми, ама друг път.

Първо, породата не е "създадена за бой", второ като не знаеш нищо за тази порода не изказвай мнение, че ставаш смешен, анонимнико и трето, имах такова куче, спеше до нас и си играеше с невръстния ми син, пазеше го и нищо лошо не сме видяло от кучето. Хората са мнооого по-лоши и вършат мизерии, ей така от скотлък!!!

Ами помиярите по улиците създадени ли са за бой, малоумнико? Тогава защо нападат всичко което се движи? Аман от идиоти

Да един добре е засегнал и вродената в българина липса на уважение и вяра в закона! Манията да раздава правосъдие, но интересното е, че винаги го раздава само срещу слабите! Деца, животни, жени и ... тн. не съм чул някой такъв да е скочил на мутра или на циганска банда! Тарикат е бай ганя евразиеца! Стар тарикат!

Няма какво да го плашат. Направо да си пише завещанието.

ТИ НАПИСА ЛИ ТВОЕТО? ИЛИ СИ ГОЛ КАТО ПУШКА

ние, обиктовените хора но и тези които трябва да контролират популацията и отглеждането на кучета май изобщо не разбират или не искат да разберат, че проблема не е в животните! Някой съвсем не помислил,взел си куче, но след месец го изхвърля на улицата...! Или пък взема зло и агресивно куче, което разхожда свободно, без каишка и намордник!И животното безусловно се подчинява на стопанина си, ако той го научи да хапе, то това и ще направи!Да се въведе закон, при който ако кучето ти е наранило човек или дори друго животно, защото си го оставил без надзор, затвор от 3 до 5 години! Без право на обжалване!

Точно

Всички които са против кучетата трябва да знаят че според идиотското законодателство в България, за по голямата част от населението няма алтернатива за опазване от посегателства. Защото както ми го разясняваха юристите /и адвокат и прокурор/, човек трябва много внимателно да гледа евентуалния нападател с какво е въоръжен за да се защитава със същото например ако удариш с дъската за хляб някой индобългарин влезнал в имота ти си подсъдим, ако нападателят не е въоръжен, ако го застреляш когато те напада с нож или брадва пак си подсъдим защото това не било пропорционална самоотбрана! Но ако кучето ти го спре при положение че има надпис-предупреждение вината и отговорността за последствията си е изцяло на нападателя! Въпреки че някакви хитреци адвокати от Хелзинския комитет завели дело за нахапан индобългарин с мотива че имуществото на стопанина е навредило на клиента им рецидивист, но по всички букви на закона нямало как да спечелят! Запомнете кучето освен приятел и работник може да бъде и оръжие, затова по немския правилник трябва да се води на повод с лявата ръка, дясната да е свободна за друго оръжие! А иначе куче нападнало непредизивикано човек, или дори да е дразнено нападнало дете се приспива освен ако жертвата не го помилва това са правилата на цивилизацията, затова там са забранени неконтролируеми породи от типа на питбулите!

в дъъълбоко заблуждение си! ако ти влезна в двора, и кучето ти ме ухапе, ти ще ми платиш десетина хиляди лева, а кучето ти ще премине през една процедура, викат и приспиване!

Ако ми влезнеш неканен в двора ще те гръмна без да ми мигне окото !

Две откровени глупости винаги излизат наяве при всяка кучешка драма: 1. Този психопат утре ще отрови някой човек... Само в елементарния мозък на един кучкар може да се завъди толкова елементарно съждение. 2. "То е много кротко и добро куче, нищо че е огромно и породата му е създадена за боеве и лов." Дори и кротките кучета не могат да забравят инстинктите на породата си, малоумници! И лъвът в клетката е кротък през повечето време, но я го пуснете на свобода да видите какво ще направи.

Това е овчарско куче бре малоумник (както наричаш другите)!!!

Уважаемо нещо с инициал "ОО",като на тоалетна, държа да повдигна нивото на твоята образованост като те приканя да прочетеш ,за психическите отклонения и после да коментираш нивото на развитие на проблема при индивиди причиняващи смърт. Второ-да повдигна и нивото на познания в областта на кинологията. Няма категория кучета за боеве. Има породи кучета, които са работни, служебни, т.е. са селектирани за да са в помощ на двукраките в техните дейностти. Това ,че някой тъпоумен, недочел изрод е решил да ги ползва и за низки страстни като кучешки боеве е съвсем друга тема. И за да приключа с ограмотяването ти ( че да не одиш прост и да говориш с патос глупости) ще ти кажа,че и ти имаш инстинкти да убиваш, но се предполага,че си в състояние да ги контролираш ,защото социалната среда ,в която живееш и обучението, което си преминал те е направило по-добър. Ей за това ужаваемо нещо "ОО" се провеждат обучения.

Бла-бла-ба...

от такава порода не приема храна от други освен стопаните си. След като това яде всичко излиза въпрос - за какво е било обучено - пазач не е със сигурност. Трябва да се провери и дали по тялото му няма следи от по-стари и по-нови наранявания от други кучета. При потвърждаване на това да се накаже собственника - ясно защо.

Отчитате ли факта, че собствеността и според нашите закони е неприкосновенна. Никой няма право да влиза в нечий двор тъй като е частна собсвеност.За мен,влезлият е нарушител на закона и трябва да има санкции срещу него по преценка на собственика.Какво значи ,че му пречи кучето. В собствения си имот всеки човек може да отглежда каквото си иска,независимо дали това се харесва на другите.

Тия съвременните кучкари са хора с някакъв дефицит.

Да предаде хляба за изследване и кучето на аутопсия. така ще докаже дали е отровено. После да даде оплакване до прокуратурата срещу съседа си ако се установи че кучето е отровено. А съседа му да не хленчи. Сигурно има причина да бъде заподозрян. Кучето е от тези които пораждат страх, нищо чудно това да е причината.

Ако съседа ми има огромен пес който ме лае през оградата, аз имам ли право да инсталирам 4-5 мощни тонколони и да пускам на запис рев на лъв , тигър и слон например?

имаш!! ако двамата сте съседи в среде пустинята, може да си проглущите всичките уши!

Изтрещелият българин си пада много по правораздаването по всякакъв начин. То и затова и правосъдната ни система е такава-нямаща общо с правоодсъждането. Каквото и да се е случило животът на едно куче никога не е равен с живота на човек! Има цивилизовани начини за решаване на проблемите, а не диви балкански!

Да имаш право, но има риск и да се разправяш с полицията и с други съседи!

Пеньо, ако този човек е изрод и убиец, да, живота на кучето е по-ценен.

Само изроди и психопати останаха в евразийски бг-стан! Там е рай за извергите! Насилието е навсякъде! Брутално насилие в училищата! Прегазени животни по шосетата! Отреовени животни навсякъде! Прегазени и размазани хора в кататрофи! Убити от лекарите в болниците хора всеки ден! Пребити бебета в детски клиники! Убити от циганската мафия покровителствена от най високо! Кво сте се разревали срещу ЕС! В коя друга държава в ЕС ги има тия извращения! В НИКОЯ! Това е типично за евразийските кочини!

Знам, какво му е на собственика на кучето. Нашето куче беше ловна порода супер кротко и не проблемно.Стоеше в огромна постройка с дворче, абе супер, но комшията през една къща му пречи. Дойде и се оплака от него, че лае и да внимаваме някой да не го отрови. След два дни кучето стана много зле ходене по доктори една камара пари, нерви и време но не успяхме да го спасим.

До къде стигна днешното боклушарско общество на кучкари и мутро-галфони. Един кучешки живот да е по-ценен от този на един мъж, жена и дете. Плюя на това общество!

Тъпанарите изписаха подробна характеристика на породата, а с две думи споменават, че още няма резултати от изследванията дали наистина кучето е било отровено (с хляба).

да се забранят за отглеждане в градски условия. Вече има случай на нападения и убийства на деца преминавали покрай оградата. Необходимо е да се разследва с каква цел е отгледано кучето - може да е куче-убиец участващо в незаконни кучешки боеве. Ако това се потвърди собственникът да бъде наказан според закона и да му се забрани отглеждане на потенциално опасни животни близко до други хора.

Собственикът на кучето е виновен още с това, че си се взел огромен песс за да плаши съседите и да си повдига самочувствието. Първо да си признае колко е лаело кучето, да плати данъци, глоба че не го е кастрирал и после да се репчи.

Що за хора са това да посягат на животно, което е в съседския двор, не е излязло и с нищо не ги заплашва?С какво може да е пречело кучето, освен че лае?Народа е тотално озлобен и изтрещял.На един му пречи кучето, на други църковните камбани или кукуригане на петел в съседите...Няма да се зачудя, ако някоя откачалка прояви агресия и към съседските деца, защото играят много шумно в двора.Не е редно да бъде обвиняван съседа преди да са излезли анализи на храната и резултатите от изследване на отровеното куче, но ако пък наистина целенасочено е убил животното, такъв заслужава съд и терор до дупка.Кат е психо и всичко му пречи да ходи да си лекува нервите или да хваща гората, дето ще му е тихо и самотно!Не е нормално да живееш в населено място сред хора и да да проявяваш агресия към всичко що мърда и издава звуци.

Тази порода ии не лае особено.

Ти мислиш ли ,че собственика на огромния пес го е взел да го държи в двора си? Всички тези селяндури с огромните песове са пълни комплейсари и си избиват комплексите като разхождат песовете си по улици, паркове и градини.

В центъра на областен град живея и в последно време ми прави отлично впечатление, млади хора разхождат кучета от едри породи, но са на повод и често с намордник.Тези дни се впечатлих от алабай - красиво, силно животно, стопаните бяха сложили намордник и го разхождаха по всички правила.Иначе и аз изпитвам ужас, когато видя едра порода да бъде извеждана от дете на 13-14 години.Надали е достатъчно концентрирано и има силата да удържи животното, ако последното реши да прояви внезапна агресия.Масивно куче трябва да се разхожда само от зрял човек, който може да го контролира.

Аз съм виждал оцелели след такива боеве кучета в работата си повярвай няма да ти са приятни за гледане. И се нахвърлят на всичко живо освен на собственника си / също и на съседи и деца / - най често на това сами ги учат

такова ще си сърба Пламен Пенев. Нека живее в страх и дано това го съсипе.

Не обръщайте внимание на това същество подписващо се с 1. Най-обикновен гьотферен. Не го вдига и е на контра с всички. Глупак.

Този злобен помияр ако беше нахапал някое дете , не ми се мисли каъв вой щеше да настане.

Защо малоумниците заплашват човека без да са готови резултатите от хистологичния анализ?

Защото са малоумници!

ако някои си позволи дори само обида към кучето ми го чакат много лоши неща.

Ако твоя любим помяр вземе та нападне детето ми, ще се чудиш защо главата ти не е на рамете, а в задника;)

А какво ти е кучето аджеба да знам дали да се "хабя" ?

Споко, ако е агресивно и твойто може да хапне някоя принцеса с антифриз.. тъжното е че всъщност собствениците на агресивни кучета заслужават наказието, ама няма как, за човек се лежи, пък и ти няма да изядеш хляба толкова лесно.

Как е успял да нахрани чуждо куче ?? През оградата ? Или 80 кила звяр се е разхождал по улицата. ??? Защо кучето не е обучено да не яде от други хора ?

Хайде стига вече с тази кучешка демагогия. Погрижете се за хората около вас, кучетата ще се оправят и сами. Неблагодарни сте към човешката раса от злоба и егоизъм. А това за мен е фейк нюз по селски!!

А не може ли хората да се погрижат сами за себе си?

Нещата опират до трезво мислене и достойнство!! Човечеството гладува, над 2/3 живее в покъртителни условия, докато псевдо-животнофили харчат хиляди на година, задоволявайки чувството си на "любов" и егоизъм! Нека бъдем реалисти. И аз обичам животните, но няма как да са по-ценни от човешкия живот. Съжалявам

Хайде стига с тези кучета. Баси пумиярската държава дето станахме. То и логиката ни такава... Днес разбираш ли отровил куче, утре щял човек да отрови... Железен! А безотговорността на собствениците, които си пускат кучетата свободно на улицата? А нахапаните деца и граждани? А убитите домашни любимци? Дори и да е отровил кучето, едва ли е било без причина!

Защо не.смените заглавието или поне това мъж го напишете в кавички този измислен и некадърен автобояджия нее никакъв мъж щом така подло и долно е отровил кучето а е нямал смелост и доблест да се разбере със стопанина на кучето

Има хора на които всичко им пречи,а най -много животните!Не могат да простят,че в много случаи животните са по-умни от тях.С две думи това са комплексирани хора,които не могат да разберат,че за собственото си нещастие са си виновни те.Имах случай при който на един светофар едно цигане се опитва да ми "мие "предното стъкло от лявата страна ,докато второто бърка зад гърба ми през отвореното стъкло и се опитва да отмъкне чантата от задната седалка,без да забележи,че там спи болонката ми,която го захапа не на шега!Божее,такъв рев се вдигна и толкова противници на "кучкарите" наизлязоха които искаха линч заради нахапаното дете,че ми беше трудно да повярвам,че съществуват такива хора!Едва ли не аз отглеждам агресивен "вълкодав",който и в колата ми трябва да е с намордник ,а горкото дете... то просто е бръкнало без да иска!

Абе че кучкарите сте на интелектуалното ниво на животните си, отдавна е доказано.

По-добре на тяхното ниво,от колкото на нивото на такива като теб!

Боклук! Нещастник!

Ако това куче те нападне изверски нахапе ,повече от ясно е ,че е било без наморник щом е приемало храна от чужди хора Има собственици които държат умишлено гладни кучетата за да осверипяват и нападат това е умирало от глад щом се е налапало с хляб и антифриз Така ,че пази се от такива ,,селектирани,,,че друга песен ще пееш

Последното изречение от статията е откровена лъжа. САО е селектирана през вековете "за охрана на стада (овце, кози, крави и др.)" като всички други овчарски кучета. Проявите на агресивност към хора и животни там, в азиатските степи са се наказвали веднага и еднократно /най-често със сабя, щото патроните са били кът/ и затова резултата е една уравновесено и интелигентно куче, както всички други от овчарските породи. Това, че ги тренират и принуждават да се бият със себеподобни, не е тяхна вина, а на нас, хората, защото ние или го правим, или го толерираме, или пък си мълчим, че друг го прави. Кучето като социално животно става копие на своя стопанин. И накрая - не съм фен на тази порода, харесвам лайките.

А виновни за нахапаните и наплашени деца няма, те не са толкова цени като безценните ни псета.

Интересни сте ми палячовците дето му цъкате минусчета на човека. За нахапано дете или някоя жена до смърт (а такива има) не съм видял някой собственик на ротвайлер да влезе в затвора. Удобно гледате в страни в тези случаи..

Проумейте нещо елементарно: Не може в ГРАД, в ГРАДСКА обстановка, отличаваща се с плътна застроеност и плътна населеност, да се развъждат такива свирепи и огромни породи кучета!!! Не всеки може да се чувства свободно в присъствието на такъв ЗВЯР (защото за чуждия човек едно такова куче си е ЗВЯР), пък макар и зад съседската ограда на частен имот!!! Присъствието на едно такова огромно куче предизвиква ЕЖЕДНЕВЕН стрес, напрежение, СТРАХ в наблизо живеещите хора!!! Кучешката психика НИКОГА не може да бъде напълно разгадана! А човешката психика действа превантивно понякога, отключвайки неналежащи в много случаи защитни механизми...... Такива кучета НЕ МОГАТ да съжителстват с хора в ГРАДОВЕТЕ!!! Ами представете си в гарсониерата до вас такова куче?!?!?! И к'во - да звъня на съседите да го галя ли?!......... Това са породи ча селски чифлици, за имения, за планински колиби!!! НЕ за Г Р А Д О В Е!!! В Западна Европа НЯМА да видите подобно нещо!!!

ти бил/била ли си в западна европа?

Зяпомнете, в човешкото общество не можем да виним кучетета за неправилното отношение на хората към тях. Кучето, както и детето ни, подлежи на обучение и възпитание. Оставени без такова, и куче, и дете са вредни за обществото, нали така? Заблуждаваш се в мнението си за кучешката психика. Кучешката, за разлика от човешката психика е много по-прогнозируема и манипулируема. Кучето е социално животно, свикнало да живее в общност /глутница/. Глутницата си има водач, неговия авторитет там е безспорен и всеки си знае мястото в йерархията и го изпълнява безусловно. Затова кучето, за разлика от човека не предава стопанина си и защитава него, семейството и собствеността му с цената на собствения си живот. Въпроса е веднъж завинаги да се сложи ред в това всеки ли има право да притежава куче, ако няма необходимити знания и условия за това, къде и какви породи да можем да имаме и ред други неща.

ГОЛЯМО КУЧЕ - СТОПАНИН С МАЛКА ХХХКА .... АЗ ЗАТОВА РАЗХОЖДАМ ЕДИН long haired russian toy terrier