Кабинетът е поискал от ЕК анализ на съдилищата

Председателят на ВКС Лозан Панов потвърди думите на главния прокурор, че правителството е поискало от ЕК да направи анализ на структурата на съдилищата у нас.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът е поискал от ЕК анализ на съдилищата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бай Лисан много знае,за това понякога му отвиват болтовете.

няма кво да анализирате - сопата и....

бАЗА ДАННИ, ДАВА СИЧКОТО ПИМЕННО, И В ДЕТАЙЛИ, КАКВИТО СА ЗАДАДЕНИ - ЗАДАДЕНИ ПОВЕЧЕ ДЕТАЙЛИ, МОЖЕШ ДА СНИМАШ ФИЛМ В РЕАЛНО ВРЕМЕ СО СИЧКИТЕ ДЕТАЙЛИ! кой скри базата данни со се детайлите, се пита в задачата? на каква основа искат да правът анализ, като базата данни не е публично известна и сичкия анализ ше бъде съчинен без данните вътре? КОЙ СИ ПРАВИ ОГЛУШКИ И НИ БАЛАМОСВА? ДА БЪДЕ РАЗСТРЕЛЕН! ДОКОГА? ДОКОГА? ДОКОГА?

И естествено, нема база данни за съдилищата и за анализ, защо ли? Това, което мее измуева е как елементарни проблеми биват заметени от правителството когато от поне 100 години, ако не и 300, тези проблеми са решени и са добре известни, но точно у нас, некакси сички възможни решения биват отречени и острацирани. Една база данни, в реално време, дава справки и анализи на която искаш база, критерии и основа..... какви анализи по 1-2 години, какви обсъждания, какво килими, какви недоразумения????? БАЗА ДАННИ, И В РЕАЛНО ВРЕМЕ ИМАШ И АНАЛИЗИТЕ, И ДАННИТЕ, И ИЗВОДИТЕ, И ОБСЪЖДАНИЯТА! КОЙ СКРИ БАЗАТА ДАННИ ЗА ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНАТА СИСТЕМА, ДА СИ КАЖЕ И ПРИЗНАЕ ВЕДНАГА?

С този анализ се надявам абсолютно ненужните административни съдилища /тук изключвам тези градове с налични апелативни съдилища в тях/ да излязат от съдебната структура като самостоятелни единици. Защото те са едно ненужно самостоятелно перо за ВСС. Спокойно могат да са административни отделения към окръжните съдилища. Така ще се спести от излишните разходи за- коли, счетоводители, административни секретари, съдебни администратори, системни администратори, човешки ресурси, служители по класифицираната информация, шофьори. Всичките тези длъжности с най-високите заплати сред служителите на съдилищата. Да се редуцират и съдилищата с малко дела- окръжни, районни, военни. Да има единен стандарт- брой дела /среден за последните 10 години/, който да се разглежда от съответния еднакъв брой съдии, секретари, деловодители, ахривари, призовкари, и то еднакъв за всички в тази система. Иска се само воля и обективност!

Достъпът да правосъдие, както се казва по-долу е недостъпен за обикновените граждани. Но никой не си дава сметка, че тази недостъпност идва не от съдебната система, а най-вече от високите адвокатски хонорари, които си определиха самите адвокати. Дори и човек да си позволи да заведе дело, то след резултата от първата инстанция не си позволява да го обжалва, не защото го намира за справедливо, а защото на всяка следваща инстанция се товари с разноски за адвокат, било то й към минималния им размер от 400 лева.

За какво ви трябва комисия от Европейския съюз! Питайте гражданите! Най-корумпирани най-нечестните и отвратителни типове работят в съдебната система! А тя си е мафия и тук си трябва сериозна чистка с тях. В системата трябва да остане не повече от 1% от действащите към момента , а до 3 години и те да си ходят! То такова връзкарство да станеш съдия или прокурор...нямам думи корупция на всички нива и там работят цели фамили...няма ли конфликт на интереси...питате тях...

който не иска правосъдна реформа не иска и анализ на съдилищата от ЕК лизанчо е един от неискащите рефармата,но се бие в гърдите за неин носител

Чудна тактика за правителство, което не желае съдебна реформа! Първо искаха анализ на прокуратурата - дойдоха 4-ма европейски прокурори, направиха анализа и понеже не беше по вкуса на Главния, вече 3 заседания на ВСС отлагат разглеждането на препоръките;)) Сега и със съдилищата така: рецептата е изпитана, ще я прилагаме едно към едно! И докато всичкото това мине, мандата може и да свърши - спокойно и стабилно най-вече , да не забравяме "стабилността"!;))

Реформи не се задават , толкова ли са бездарни кедрите в Бг-съд. система ???

няма да замести неосъществената съдебна реформа.

...може да подобри достъпа до правосъдие, което в момента е меко казано недостъпно...