Русия пробва ”невидими” ракети и модернизира бомбардировачи

Русия изпробва "невидими" ракети, модернизира стратегически бомбардировачи и конструира нови, информират руски издания, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Русия пробва ”невидими” ракети и модернизира бомбардировачи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук има много специалисти по съветско въоръжение (защото руско няма - всичкото в Русия е на по 30 години - от времето на СССР). Все руснаците били измислили нещо първи. И за да не спорим, аз поставям въпроса така - кажете ЕДНО ново нещо във военната област, което да е измислено от руснаци, а да не е копирано от някого. Само ЕДНО. ама да е нещо наистина значимо. А не да речем пиенето на Бояришник.

Мощта на русия става все по невидима ))))))))))

да бе да американците изобщо нищо неправят дори си разпродават оражияата на безценица хаиде без двоини игри , турците купуват фз5 ок , които можзе прави които неможе неможе.....въпроса е ние кво правим ??? защо ние невпрегнем изобритателите от бан и да направят ново оръжие и да го сложат на миговете , оръжие което да бие дори фз5 хаиде ,,,,така се мисли и говори а не като български инфантил резил....

Ще пристигнат в 21 век след около два века... На тях всички им е безаналогово и толкова секретно че даже и те не го знаят.... налей един Боярщник, корнет Обокенски

средновековието! Дори на орбита не могат да се качат без братушките..И се не искат да скачат с батута си до МКС...Или да спрат да купуват руските ракетни двигатели, и даси летят с взривяващите се совалки...Или с таратайките на Мъск, дето гърмят през една:)

И в крайна сметка другите воюват, а на края викат Русия да ги спасява. Доказаха го и през ПСВ и ВСВ и в Сирия и в Крим и.... Май сега се говори за малорусия.....

Нека да уточним нещо. начина на разработка и използване на техниката в САЩ и в СССР (не казвам в Русия, защото на практика Русия е въоръжена със системи от времето на СССР. В САЩ се обявява конкурс между поне 3 фирми, които да разработват нещо (напр. самолет). Всяка една от тях представя своя проект и го защитава чак до стадий "Опитен образец" След което се приема за производство, след отстраняване на съответните недостатъци (изтъквани главно от конкурехнтите). Чак след това с еприема на въоръжение. И едва след като е показал съответните качества влиза в реални бойни действия. Така, за времето на разработката се появяват много експериментални образци. Манна небесна за тия дето искат да крадат технологии. Но пък това, което излезе е наистина стойностно Разработките в СССР се осъществяват по заповед на ЦК на КПСС. Вярно, понякога това става в различни КБ, но по същество при една зададена идеология. Много често подчинена на марксистко-ленинската. Която, както ни учеха е единствено правилната. С тази идеология лесно може да се набеди кибермнетиката като антинаучна, а компютрите като нещо ненужно. И така да изостанеш с десетилетия във върховите технологии. Опитвам се за да обяснявам нещо, ама незаконния син на инж. Хуго Шмайзер все не може да разбере. както е рекъл Шопа: "Уй да е да му го намааш. Акъл не мож му вкара". Другарят АК-47 така и не е разбрал че истинския му баща е инж Хуго Шмайзер, а не полуграмотния съветски сержант с едва завършен 7-ми клас др. Калашников. И на самия Шмайзер са му трябвали около 6 години за да направи това добро оръжие (от 1946 до 1953). Пък да попитам, ако серж. Калашников е бил толкова гениален за какъв дявол са закарали в СССР инж Хуго Шмайзер, заедно с целия му екип. И само да вметна, след като инж Хуго Шмайзер се е прибрал в Германия през 1953 г. какво ново е измислил др. Калашников? Ами нищо. И как да измисли завалията?

Ти си мислиш, че като плюеш по Русия ставаш по-голям. Заблуждаваш се. Дори не си обективен, смешен си. Първо, Русия не е длъжна да следва модела на други държави, особено когато не й се получава. Второ, в преките двубои с напредналите държави Русия постави зорлиите в стойка партер, някои даже затвърдиха позицията. Така от десетилетия по света има режим на тишина, но някои вджуджени комсомолски форумни активисти се опитват да образуват мисли и напират да се излагат като кифладжии.

Ами Шмайзер какво е измислил бе глупако? Много неща са измислени от неспециалисти: Пневматичната гума от ветеринаря Дънлоп, самолетът от велосипедните техници Райт и т. н. А ако разбираше от оръжия, щеше да знаеш, че АК-47 няма нищо общо с немските конструктивни решения. А немски специалисти са взели всички победители, защо да не им поработят като компенсация за щетите. Американците се оказаха в космоса и евентуално на луната, благодарение на Вернер фон Браун.

Se taia

Да вземеш да обясниш точно какво искаш да кажеш, че взе сам да си противоречиш. Първо отричаш, че Шмайзер е проектирал АК и едва ли не не е бил в СССР, после казваш точно обратното. И да, смятам че Шмайзер е проектирал и изработил АК, докато неукия Калашников само е обирал лаврите. Самия АК не е променян от времето на създаването си, и преди да започнеш да зееш, не е заради това, че е съвършен, а защото никой там няма капацитет да го подобри.

Автомат Калашников е сложно изделие. Да не си мислиш, че е толкова лесно да се открадне? Пък и да дойде някакъв си Хуго Шмайзер да помага. Той в най-добрия случай би могъл да предостави документация, но тя не е и 0,01% от изделието. А целият производствен процес е сложно нещо, за което отговарят огромен екип от организатори, конструктори, технолози, металурзи, химици, контрольори, производители и редица други. Един човек не може да обхване работата на всички и да я разкаже на руснаците. Ще ти дам пример с едно много по-просто изделие - сачмен лагер на SKF. Състои се от четири различни детайла - външен пръстен, вътрешен пръстен, сачма, сепаратор. Документацията ще ти я направя за по-малко от час. Но да направят лагер с такова качество не могат нито великите германци, нито великите американци, нито великите британци. Спирай екстазито, за да не ти се привиждат невъзможни неща!

дето ги хвалеше и сега се налага сами да се хвалят.

Прав си! Умреха кравите, останаха само козяците да ги хвалят:)

Невидими са щото никой не е наясно на къде ще излетят...ако успеят да излетят :)))))) Невидимата руска мощ наистина е ...невидима. :))))

Бай бабо, да не я усетиш, без да я видиш!

ромите избиратели на бкп заплашват баби с изнасилване????

Споко, видими, невидими - нас ще ни защитава НАТО, ... нали са се настанили безплатно у нас, купуваме им бракмите и изпълняваме всичките им желания на братята американци, ... както и на братята от ЕС?

Тия ракети на снимката невидими ли са? Аз защо ги виждам?

симо

Защото не си ,,пейтриът,,.

"През 2016 г. 20 млн. души от населението на Русия живеят под прага на бедност - отрицателен рекорд за страната от 2006 г. насам." В САЩ 45 млн. бедни получават купони за храна. 40 млн. са без здравна осигуровка. За Русия е ясно - тя е бедна, изостанала и т.н., и затова е разбираемо да има бедни! Ама в "най-богатата" страна на света да има 40 млн. бедни - това какво е? Абсурд или ...?!

едно е да си гладен в Раша, съвсем друго е да си беден в САЩ? Имаше песен в НРБ-Искам да съм негър в щата Алабама!

мулев чел си недо чел си

Se taia

Що, не може ли нчкой който не работи, да е беден? и в Германия в момента напират "бежанци" и те ще се водят бедни в най-силната икономика в Европа. Това пак ли е парадокс, или соц мозъка ти не може да разбере, че не всички са равни?

Мойто момче, KGB...Земи си пий хапчетата!! МиГ-25 копие на Ф-15?! МОМЧЕ!! Ф-15 Е ЧИСТО КОПЕ НА МИГ-25!! Ако ен си чувал за случая Беленко, вземи се порови малко в нета! Един МиГ-25 на предателя Беленко каца в Япония, и лудите крави веднага се хвърлят да го изпитват! Кто копират всичко възможно от него! като се почне от въздухосборниците, пълно копие на тия на МиГ-25 и се стигне дод вата двигателя и до двукилевото оперение и общата конфигурация на самолета! Ф-15 се появява близо ДВЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ СЛЕД МиГ-25! И никога не стига скороста на МиГ-25! МиГ-25 не е предназначен за маневрен изтребилтел а за прихващча! Затова и развива скорост от 3000км в час и е въоражен с далекобойните ракети Р-40! Което му позволява спокойно да прихваща НЕКУЛТОВИЯ СЪЗДАДЕН ОТ СЪВЕТСКИ ТИТАН СР-71!! Рдара на МиГ-25 е толкова мощен, че спокойно пробива заглушаването на краварските РЕБ монтирани на Б-52! Точно това е МиГ-25, ловец който на свръхзвукова скорост приближава краварските бомбардировачи Б-52 и ги взривява във въздуха на дистанция от 40-80 километра със ракети Р-40 с топлинна и радиолокационна глава за самонасочване! ПРАВИ ТОЧНО ТОВА, ЗА КОЕТО Е СЪЗДАДЕН!

SR-71 нито Valkirie били култови?! Абе смешко, смешко.....Недей да пишеш такива глупости! Всички ще ти се смеят! Валкирията ДОРИ НЕ Е ПРОЙЗВЕЖДАНА СЕРИИНО!! А само ДВА опитни образци, и след технически трудности и разбиването им, кравите се отказват от строителството им! А СР-71 е пройзведен в малка серия, и не представлява никаква ценности на бойното поле..Защото веднага след проиемането на въоражение на С-75 двина и свалянето на Ю-2, никой краварски самолет не смее да лети дори близо до руската граница. А в момента в който видят, че са засечени от МиГ-25, СР-71 подвиват опашки и бягат..>ЗАЩОТО НЯМАТ НИКАКВО ВЪОРЪЖЕНИЕ!!! За разлика от тях, МиГ-25 е строен в огронмна серия, от 1200 машини!! И дава развитие на съвремения и безаналогов МиГ-31 пройзведен в 600 броя!! Краварските щайги Валкирия и СР-71 са безаналогови ЩАЙГИ!! Факт!

му отваряй очите бре, брато! той си е генетично тъп вмирисан прост цървул!!;))

В обора си имам и кози и говеда и свине, всякакви животни гледам. На което от моите говеда да му кажеш спри или у лево, веднага го прави. Такова нещо като теб не съм видел досега, не приличаш на добитък по приличаш на гей, ти му говориш а оно рупа ли рупа, голям дебил си.

Нарекъл си се АК-47 без да знаеш дори че този автомат е създаден от Хуго Шмайзер който бидейки в руски плен доразвива пак собствения си STG като е наречен АК /автоматический карабин / Гениалността на сержанта Калашников са само пропаганда. Що се отнася до прехваления ти МИГ- 25 то вземи си направи справка за това колко години преди него още през 1958 канадците са конструирали техния ''Авро Ароу'' -от който руснаците са крали кат луди.Затова канадците спират производството. Рашките искали да го правят от титан ама кат не са знаели титановата технология са се принудили да правят МИГ 25 пак от стомана-както си правят Москвичите. Що се касае до СР 71 то той е от титан и развива такава скорост че да не може да го стигне ракета.За разузнавателни полети. Рашките нямат аналог. Прочети си още че когато е свален Ю 2 то това е не единствения ...а поредния полет от многото му прелитания на СССР и самолета е ударен случайно от взривила се в крайната си точка на полета ракета -една от многото изстреляни почти на сляпо като една от тях при взрива си сваля и единия от съветските самолети изпратени също да свалят Ю 2. Ай със здраве.

anivel

Нещо с теб не можем да се разберем недоносче. Много те моля, недей да ползваш моят подпис! Съвсем простичко е, правиш си регистрация, избираш си име под което искаш да пишеш тъпите си коментари и.... пиши. Ще ти дам прифесионален съвет, има едни силиконови играчки, потърси размера с който ще ти е най-хубаво, купи си батерии "Дуралекс", защото издържат много дълго, слагай удоволствието на стола си, сядай отгоре и пиши простотиите си толкова дълго, колкото ти прави кеф.

Казах ти нещо дърт педерунгел!! Мри в кофите ве свиньо!! И ДАЛИ СЕ ПИШЕШ ПЕДАЛА ЖЕНА С КАЛАШНИК, ИЛИ СВИНЯТА ОТ ПРОВАНСА.>ВСЕ СЪЩАТА ДУЪРТА СВИНКЯ СИ!!!

Ей селянин, ти изглежда си най-големият експерт по военна техника не само във форума, но и в България. Интересно е, че един най-обикновен ник не можеш да си измислиш а се подписваш с плагиатстван такъв. Що за величко си не мога да разбера, след като един подпис не можеш да си измислиш а се правиш на професор!

Казах ти нещо дърт педерунгел!! Мри в кофите ве свиньо!! И ДАЛИ СЕ ПИШЕШ ПЕДАЛА ЖЕНА С КАЛАШНИК, ИЛИ СВИНЯТА ОТ ПРОВАНСА.>ВСЕ СЪЩАТА ДУЪРТА СВИНКЯ СИ!!!

Защо руснаците, винаги с оръжия се хвалят !!! А не с АВТОМОБИЛ, КОМПЮТЪР, хубав живот на своите граждани! Необятна страна с невероятни богатства И бедно население.

Като малък по едно време свирех на цигулка. Помня, че ми донесоха една съветска, боядисана с яркочервен лак. И до днес си спомням какво пишеше на бележката от производителя, която се слага на дъното на корпуса: "Завод для мебелей и струнньiе инструментьi". Та, ако бих могъл да отговоря метафоричнио на въпроса ти: защото в Русия музикалните инструменти са приравнени с мебелите...

Ми тия, които се хвалеха с хубав живот като ирак и Либия, къдеето Кадафите даваше безплатен апартамент за първо дете, 40 000 долара за второ, безплатно образование, медицинско обслужване, социални помощи, техника и безлихвен заем ако се захванеш с бизнес илид а обработваш земята..Всички те, завършиха МНОГО АМА МНОГО ЗЛЕ..>Защото нямаха такива оръжия, с каквито се хвалят руснаците! За да може да го наврат отзаде на лудите говеда, ако посмеят да нападнат! Който не храни свойта армия, ще храни чужда! А за автомобилите и т.н Ми мойто момче, май не си чуявал за Лада Веста, лада Х рей, Лада Калина, и т.н..Порови се мойто момче, и не пиши глупости!

Тренирайте братушки, че пак ще трябва да ни освобождавате, американските окупатори са тук.

Подобна и ситуацията и с "Искандер"-а. Тук основния въпрос е: За какво ти е? С ОТР ще бомбардираш с ядрено оръжие нещо си ( напр. самолетоносач и придружаващата го флотилия). А после? Нали ще те опукат веднага след първия ядрен взрив. С ядрено оръжие. Като незабавен отговор. Първо ще унищожат обекта, откъдето е изстреляна ракетата. После ще опукат Москва и Санкт Петербург. Такава е логиката на използване на ядрено оръжие. И затова никой не смее да го използва. И да тренират и да не тренират - все тая. От тук нататък Русия ще върви само надолу. Най-страшното, което руснаците не могат да разберате че тях вече никой не гои бръсне за слива. И за морков не ги бръсне. Тях вече са ги вкарали в поредната спирала на надпреватата във въоръжаването. Която ще ги съсипе. Както СССР в края на 80-те. После фалит и разпад - това ги чака. А дали това ще стане с Ту-160 и с Искандер-и или без дали ще са модернизирани или не, няма никакво значение.

интересно, дали някой тебе те "бръсне за слива", или си мислиш, че тебе няма да те "Oпукат"??!! ; Hещастен тъп , беден селяк!!;))

Те ако можеха те така да "опукат" Москва и т.н. дали нямаше да пробват .... квито са малоумни .... ама се пробват сао с държави които не могат да им дадат отпор .... Ирак, Сирия .... просто САЩ умеят да си избират противниците.

До Наакан 47 пъти, Виж сега драги, В1В за разлика от "великия и неповторим" Ту-160 е участвал в доста военни конфликти и се е доказал като добър самолет, пък американците имат и В2, който е още по добър!!! А вашите руски таралясници са много по зле и от старите бойци В-52!!! Така, че за руската авиация не ми говори, първо да направят и продадат 1000 бройко от пътнически самолет, който да го пускат, да каца в цивилизования свят, пък после да правят военни самолети!!! Пък относно ракетите, руснаците да видят това което прави Илон Мъск, да направят същото и после да се фукат. Защото като нищо и бойните им ракети ще се разпаднат, като онази последната в Казахстан!!!

Експлотационни характеристики Ту-160 Максимална скорост:2220км/ч 2.05Мах Далечина на полета:17400км Боен радиус:10500км Скороподемност:70м/с Натоварване на крилото:743кг/м2 Таговъоръжение 0.37 B-2 Performance Maximum speed: Mach 0.95 (550 knots, 630 mph, 1,010 km/h) at 40,000 ft altitude / Mach 0.95 at sea level[147] Cruise speed: Mach 0.85[64] (487 knots, 560 mph, 900 km/h) at 40,000 ft altitude Range: 6,000 nmi (11,100 km (6,900 mi)) Service ceiling: 50,000 ft (15,200 m) Wing loading: 67.3 lb/ft² (329 kg/m²) Thrust/weight: 0.205 Я кажи кое е по-добро ..... или ти просто като сравняваш Русия/САЩ винаги САЩ е по-добър ???

Колко успешни бомбандировки в реални бойни действия са проведени с Тулупа Ту, а колко с В-52, В1В и В2??? Освен това всичките американски самолети са бомбандирали все зони охранявани от руски зенитни комплекси!!! Това, че си не образован и не четеш си е твой проблем!!! Освен това, според източници СССР до 1941, техните самолети са били в пъти по- добри от немските, пък немците ги свалят, като гнили круши. Та по тази причина СССР плаче и се моли на САЩ , че да получи истински самолети, с които да се противопостави на Германия - Аеро Кобра!!!

То и сега жалкия краварски аналог на Ту-160- това е Б-1 отстъпва по всички параметри..А модернизирания Ту-160 М сигурно ще го превъзхожда 2-3 пъти. А кравите така и нямат аналози на Изкандер М.

Кравари, кравари, ама каквото решат го правят. Че то нали знаеш - имаш крава - пиеш мляко. Ония пияндурниците с Бояришника да му мислят. Докато има какво да изкопират - ОК. Но когато я докарат до там че да не могат и да копират ( а те са на това ниво вече) нещата наистина стават неуправляеми. Аз не знам кой кого и скаво ще превъзхожда, но знам че никой не е виждал Ту-160 в реални бойни действия. Че и в някаква сериозна тренировка извън Русия не са го виждали. За секретен, не е секретен - няма как един самолет на 30 години да е секретен. Че те руснаците засекретяват всичко само и само да не се види колко са изостанали. И още нещо. Много важно. Един самолет с еразработва с оглед на използването му. Има си стратегия на използване, и ако не използваш най-оптималнотъо средство за това - нищо не правиш. ще дам пример. Прост, но поучителен. В отговор на два култови американски самолета SR-71 и ХВ70 Valkirie, СССР създава МИГ25. Копира концепцията на Ф-15. Но МИГ-25 има и някои по-високи показатели от Ф-15. напороимер като скорост. И въпреки това той никога не успява да достигне нито SR-71 нито Valkirie (от него има произведени само 2) като скорост. Но той е толкова зле маневрен че не става и за прехващач (нещо за което е проектиран). Е, използва се като разузнавателен самолет. Но... радиусът му на действие е толкова малък, че и за това не става.

sulio@mailinator.com

Така ли те инструктираха на Козяк? Някои сме служили на Миг25 и сигурно по добре знаем за какво става въпрос. Миг -28 е недостигнат като скорост. Ама не е за България защото докато се засили и ще я напусне.

Не са го виждали, защото Русия не е агресор, за разлика от САЩ. Ама те специалистите пак могат да разберат. Самото пускане на ракета (бомба) не е чак толкова сложно занимание, отиде ли самолета на позиция, ще го направи.

Браво ! Много са яки ! Вече могат да идат да си върнат на Авганистан боя от 80 те !

То нали знаеш бой и е...не не се връща. Пък и в Афганистан май не са яли само бой. И други "екстри" е имало....

Тук много "велики" авиационни познавачи с руско-съветска закалка и ниска степен на грамотност се опитват да правят компилацииот изказвания, само и само да дикажат колко ненадминати били руските технологии. Но дали е така? Аз казах че тъ-160 е копие като идея и конструкция на В1. Няма нужда да си особен- голям специалист - то се вижда и с просто око. Но може би съм пропуснал да спомена че той е копие на В1А, от който има произведени само няколко бройки (5-6, мисля). Това е самолет с МАКСИМАЛНА скорост 2,2 МАХ. Колкото Ту-160. Следващите модели В1В са с намалена максимална скорост - около 1600 км/ч. Но пък със значително повишени СТЕЛТ характеристики, вкл. И понижено инфрачервено излъчване. Причината за това е проста. Никой бомбардировач, даже и с максимална скорост от 2400 км/ч не може да избяга от изстребител прехващач. От ракета за ПВО - въобще е невъзможно. Тогава защо е необходимо самолетът да има над 2 пъти по-висока скорост от крейсерската? Забележете, крейсерската скорост на Ту-160 е под 1000 км/ч. И тези 12 хил км далечина на полета са отчетени при 850 км/ч. От В1В има произведени около 100 бр. В момента на въоръжение са около 70, т.е изправни около 2/3. При 20 произведени ту-160 колко ли са на въоръжение и оперативно годни? Ето това е истината, другари. Няма лошо, обичайте си СССР, бръснтете се с руски ножчета, карайте руски коли. Това е демокрацията. Всеки може да бъде какъвто си иска. Даже и мазохист до идиотизъм.

вече разбрах, че от Русия по-добро няма - убедихте ме. Не знам защо на руските олигарси парите не са им в рубли, а в долари и защо синовете на Корни и Първата дама- Втора Радева и те в САЩ - кой е мазохист те или децата им. А после казваме, че българите най-много обичат децата си.

долара е валутата на най-големите крадци. естествено е крадците да си държат кинтите в долари.

По долу ти обясниха - саботират! Палят мандри и заливат кашкавала в суперите с керосин....

скоро американците ще трябва да се примирят с влиянието си зад и пред океана!!! Само не знам защо нашите деца и то главно на комунягите на най-високо ниво са там. А-а, може би да ги съботират - те са царе в саботажа, а западняците не се и досещат.

що ревете против ембарго, то нали е да нямат руснаците достъп до западни иновации, главно военни. Да нямат техните олигарски достъп до парите си в западни банки. Кво лошо - олигарси-изедници. Я как се справят добре, отлично - ембаргото ги издигна до невиждани висоти.

тъпотии!!!

Защо никой не споменава най-мощното руско оръжие - балалайката!

РУСИЯ СЕ ВЪЗДИГА И САЩ СКОРО ЩЕ БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА СЕ ПРИМИРЯТ С ВЛИЯНИЕТО СИ ЗАД ОКЕАНА!!!

Руски въздушно-космически сили са в состояние да поразят за считани минути всяка точка на земно кълбо!

Русия вече си я поразиха

Не ми се мисли какъв рев ще наддадат на запад когато руснаците въоръжат комплекса "искандер" с ракета "циркон"...

а на мен не ми побира ума за чий руснаците вият на умряло като някой разположи ПРО система около техните граници. Нали Искандер не се плаши от прихващане?

През 2016 г. 20 млн. души от населението на страната живеят под прага на бедност - отрицателен рекорд за страната от 2006 г. насам. Редица изследвания досега показват, че консумацията на алкохол и случаите на алкохолизъм сред прослойките с по-ниски доходи и живеещи в бедност е значително по-голям отколкото при домакинствата с по-балансирани доходи. Показателен е фактът, че толкова много хора пият неща като препарата за вана "Бояришник" и редица "коктейли", посочени в колоритната поема в проза "Москва - Петушки" на Венедикт Ерофеев. Русия продължава да е на водещо място по равнище на разпространение на депресията сред непълнолетните. Освен това всяка четвърта смърт на подрастващ в страната е заради употреба на алкохол.

лоша

Да, да. Само колко страни по света разчитат да закрепят икономиките си чрез бедните руски туристи живеещи под прага на бедността. Затова пък колко милиони американски клошари живеят в кашонени кутии под мостовете, само защото търсят романтика и също си мислят, че са най великата нация. . . Абе ти наистина ли си вярваш или наистина спаменето ти е страничен доход?

Май и двамата си вярвате

Освен България и Турция други не останаха.

КГБ-то, явно и ти си от онези, за които върха на технолиите са автомобилите.С този начин на мислене е най-добре да си останеш или да се преместиш в Перник.

Я да поразсъждаваме. Русия има на въоръжение 20 бр Ту160. колоо от тях са изправни - отделен въпрос. Да не забравяме че са пуснати в експлоатация преди 30 години - още по времето на СССР. И от тогава не са модернизирани. Ту-160 използва идеята на американския В1В, но е малко по-голям. Някога, преди 40 години се е считало че високата скорост ще направи тези самолети неуязвими. Но... се оказва че това въобще не е така. И американците тръгват по пътя на СТЕЛТ. Докато руснаците си оставят с тези 20 бр Ту-160 , плюс още няколко десетки витлови Ту-95 ( те пък са копие на една по-стара версия на американския В-47, когато е тестван като витлов). При такава огромна територия като Русия да развиваш стратегическа авиация си е идиотизъм. Особено при съвременното ниво на ракетните технологии. Но руснаците очевидно имат пари за харчене. Една кола като хората не могат да направят - самолети ще разработват. Това да на са детски самолетчета-модели.... САЩ вкараха Русия в нов кръг на надпреварата във въоръжаването. Това поне е ясно. Толкова тъп ли е Путьо че да не помни какво се случи на СССР когато тръгна по този път? Просто лсед по-малко от едно десетилетие фалира. И се разпадна. Разкапа се. Като лайно на дъжд. Същото я чака и Русия. То е ясно че не могат фда направят самолети на нивото на американските. То не става само с пиене - трябва и акъл. По-лошото е че вече не могат да направят самолети на нивото на европейските и китайските. А съвсем скоро ще могат да се съревновават успешно с такава сила в авиостроенето като Занзибар. Някога президент рейгън беше казал по повод на хвалбите на СССР че били мимали много ракети: "Ще ги накарам да ядат ракети!" И ги накара. Каво ли щеше да с еслучи ако се беше заканил да им навре ракетите.... е, сещате се къде.

Ти ли си най-умния бе соросоиден ръб? Тези бомбардировачи са за сирийски вариант. Русия се охранява от Периметър и Статус -6

Лада, Лада..... Мечтата на българина до 1989. А сега? Лади колкото искаш, но.... никой не ги иска. Защото са боклуци. И не само Лади-те, де. Както с еказваше в един виц от времето на милиционеро-социализЪма:"какво ли нямат руснаците? Коли нямат, самолети нямат, компютри нямат, битоова електроника нямат..... абе какво ли нямат. Едни ножчета за бръснене не се научиха да правят като хората..... Що се отнася до сирийския вариант такива бомбардировачи и Ту-160 и Ту-90 ще бъде опукан незабавно, още щом напусне територията на Русия. По три причини. От една страна това е нападателно въоръжение, от друга, това е първостепенна цел за всяка система за ПВО. А третата причина е че такъв самолет може да бъде свален почти от всяка система за ПВО. Даже и доста стара. Да не говорим за модерните изстребители. Този самолет може да лети свободно само над територията на Русия. Рече ли да се приближи въоръжен до някоя държава ще го одрусат като зряла круша. Първо ще го прехванат изстребители, а ако откаже да се подчини ще го свалят. Не може да им избяга. А ост системата за ПВО - хич. Какъв сирийски вариант, какви 5 лв???!!! Пък и след 1 г. най-вероятно Асад няма да го има и руснаците ще си тръгнат като насрани от Сирия. както навремето от Афганистан.

В Русия не ядят ГМО пуканки, изнасят храни в цял свят. Прочети колко са гладните в сащ и това коментирай нещастно тролче.

В раша са неописуеми лайната които яде населението. А за пиенето всички знаем - Боярищник. Надздаровие

Б1 и Ту160 въобще са несравними. Ту стреля с ракети, които могат да поразяват цели разположени на 5000 км. Ти изтребител, който може да лети 5000 км, знаеш ли. Евентуално да прогони Ту160 или Ту95. Б1 и Б2 могат да пускат само свободнопадащи бомби. Тоест, за да те бомбардират, трябва да прелетят над главата ти. За да бомбардират Москва, трябва да летят поне 40 минути над руска територия. Но преди това трябва да бъде унищожено цялото ПВО на Русия. Но пък ако това е направено, то сатаните вече ще са излетели.

Всъщност за всички непредубедени е напълно ясно че Ту160 е копиран от В1В. И като идея, и като конструкция, и като параметри. Да, не е копие 1:1 - той е правен 12 години по-късно. Защо ракета, която поразява цели на 5000 км трябва да бъде изстреляна от самолет? А не да бъде една нормална балистична ракета. Или крилата ракета, която лети на 15 м. над земята. При масов нальот на крилати ракети (САЩ тестваха това само с 50-ина бр. в Сирия) се оказа че никаква ПВО не може да им противодейства. Що с еотнася до "високите" качества на ПВО на Русия не е зле да си припомнил случката с оня немец дето кацна на Червения площад. Мина през цяла Русия и си кацна като пич. А ония нещастници, вместо да му благодарят че им е показал пропуските, хванаха та го арестуваха. За отмъщение, заради безсилието си. По-голяма подигравка със системата на ПВО от това - здраве му кажи. В момента, в който излети и една руска ракета съдбата на Русия е ясна - тя ще бъде унищожена тотално. Просто те ще са преминали границата и не оставят избор на САЩ. А с президент Тръмп, САЩ показаха че не се шегуват. И ще опукат всеки, който ги заплашва дори и малко. И да не забравяме, САЩ имат изградена система за ПРО, докато при Русия само няколко града имат такава защита. Апрпо, след като Русия разчита на "Сатан" за какво са й стратегически бомбардировачи? Или за пресиж, или от идиотизъм... Или от прекалена употреба на Бояришник

Тоя от КГБ -то много яко троли.Ето в един от постовете си твърди ,че Ту 160 е копие на B 1........Като идея ЗАБЕЛЕЖЕТЕ(тук се преследват едни цели които просто налагат тази конструкция и не е нужно да ''копираш''както твърди маститият спец.Но юнака не спира до тук и решава ,че и конструкцията била прекопирана(УЖАС!) и накрая за да ни довърши величествено изтърсва ТРЕТА ВЕЧЕ ГРАНДИОЗНА ЛЪЖА ЧЕ ТУ160 и B1 са с еднакви параметри!!!Странно не знаех че B 1 развива 2 MAX!Сега видно е че пича лъже яко.Първо какво значи копие ?Едно към едно.Нали така.E Ту 160 е всичко друго но не и копие .Та ако е ''копие''както твърди защо вертикалният стабилизатор_(не само той естествено) е изцяло подвижен или това се постига много лесно при самолет с такива размери. Въобще.......

Някой да си е купил наскоро руско ножче за бръснене?

Ако не си разбрал, става дума за ракети.

Какви ракети бе чоджум, те бръснарско ножче не могат да произведат!

Виж ги братушките в youtube. "Микс подборка драк бомжей и алкашей". Това го могат.

Голяма реклама на руснаците прави тази пропаганда ! Трябва да благодарят на западните журналисти. Че може ли лято без учения ? Но като ги раздухват така тези учения, излиза, че руската армия има хиляди полкове с ракети, с танкове, с подводници. А тя едва диша, излязла от 30 г. криза ... На кого е нужно това ? И какво ще спечели ?

Тъп си станков, седни си. И да ти обяснявам защо, едва ли розовата ти евроатлантическа тиква ще схване нещо.

С граждани, като тези в youtube Русия може всичко. Вижте ги: "Микс подборка драк бомжей и алкашей"

Защото ги няма ли?

Да дадат някой Искандер-М, че за да влезнем в НАТО по искане на САЩ и Турция си унищожихме нашите подобни.

А наркоманите са пробвали памперс с принудително впръскване.

Това с новите ТУ-160 и те самите не си го вярват. Искандерите пък са приложими само в пълномащабна война, т.е. 3та световна.

пълномащабна- така ли му се вика на тоя ужас? не знаех...

Тая новина ме кара да си сипА още един бояришник!

Така и не разбрах какъв е тоя борящник, дето на психодесните, малоумни еврозомбита все ви е в устите?

ти може и да не знаеш, ама който трябва си знае.

Преди съм то писал, и пак ще го напиша. Нека руснаците направят свой собствен телефон, телевизор, компютър, автомобил, печка, пералня, хладилник и т.н., пак повтарям, свои собствени, а не крадени, а чак тогава да се хвалят с оръжия!!! Защото и оръжията им са като всичко останало в бъдеще време!!! Пък великите калибри, с които стреляха на последък и поразиха целите, защо след тях бомбандираха със самолети, защото нищо не уцелиха ли??? Или може би великите С 400, които не прихванаха томаховките и Ф-35??? За томаховките хем бяха предупредени 1 час предварително и пак нищо не направиха!!!! Ето това е Русия и нейната техника, даже и доказаните си лакеи не са в състояние да опазят.

няма кой, брато-тея, де то са ги могли такива работи, са отдавна изтрепани. Една шепа останали са конструирали космическа и военна техника под дулото на калашника в разни тайни зони-затвори, и ...тва е.

да направили! те карфица не могат да направят бе! опитват се, но не става! все се получава нещо като копиа, и трябва двучленен екипаж за ползването и!

1970,не ви e леко.Това поне е сигурно.Таква грандиозна битка водите срещу злата Русия.Впрочем това сериозно ли го мислите за руското оръжие че е слабо?Територия от над 17 милиона кв.км. и слабо оръжие!?Значи руснаците нищо не могат да направят ,оръжието им калпаво пък се ширят на 1/8 земната повърхност и то пълна с полезни изкопаеми.Човек без да иска може са остане с впечатлението че сте доста прост човечец......

Добре казано. Само че хорицата трябва да погледнат фактите, а не само да повтарят дитирамбите на западната пропаганда от времето на Студената война.

Хубави лопати,ама сега няма,защото им свършиха немските каски от войната...

Всичко изброено от теб, руснаците са го произвеждали. Докато ако избереш произволна страна от ЕС, със сигурност е произвеждала много по-малко. Белгия например какво произвежда? Да те цитирам какво от "телефон, телевизор, компютър, автомобил, печка, пералня, хладилник и т.н."?

Изстреляни бяха 59 томахавки. До целта достигнаха 23. С400 може да следи 72 и атакува 36 цели. Това можеш лесно да го провериш. Някак си случайно 59-36=23. Ама съвсем случайно! Колкото до телевизора и другите работи, то и САЩ не ги правят. Ако изключим леките коли, то и Германия не ги прави.

Че те американците не ги предупредиха, за да стрелят, а за да не стрелят ! Имат споразумение.

Тези оръжия ,които модернизира Русия са все отбранителни.

Стратегически бомбандировач и МБР отбранителни???? Ти направо уби змея със смях!!!

Да де,змеят май не схвана иронията.

Сбърках _8.9 Мах е почти 11000 км/ч!

Уф, добре, че се коригира, че сън не ме ловеше...

Това със модернизацията на "Ту160" е пълна глупост и Руснаците го знаят!Не го знаят обаче родните Гъзолизци!Бомбардировачът е толкова голям ,че ако не се охранява по време на целия полет било над суша ,било над вода може да бъде свален от съвсем традиционна ПВО система!А колкото да "Искендер" може спокойно да бъде прехваната от ситемата произвеждана от "Рейтеон"САЩ и ""Рафаел" Израел,която е в пъти подобра от "Пейтриът"ПАК3.Скоростта на ракетата е повисока и от скоростта на С400!На Американо израелския варианте 8.9Мах_почти 10000км в час,а на С400 е 8.3 Мах!

По цял свят държавните пари се хвърлят за разработването на технологии, които да помогнат на човечеството. Само боярщниците и партньорите им в пиндостан и чуркие харчат маса пари за разработването на оръжие. Поне пиндосите имат силен частен сектор, който компенсира... И най-лошото е, че има дърти малопишковци, които се радват на подобни новини...

Прочети какви са военните бюджети на страните "разработващи технологии , които да помогнат на човечеството..." и какъв процент от общото се пада на "боярщниците" пък сетне пиши "умните" си размишления

Руснаците имат нужда от враг. Не обикновенният руснак, а ръководителите им. Като има враг и ги държат ентусиазирани и надъхани постоянно, няма опасност някой да започне да задава неудобни въпроси. На тях постоянно им се втълпява, че някой ще ги нападне, че иска да им вземе нещо, което между другото някой вече им е вземал, но е някой, техен си. И ако никой не ги напада - те нападат. Руснака се въодушевява от оръжие. Това е!

Всъщност това важи в пълна степен най-вече за САЩ - те винаги са имали нужда от външен враг, за да оправдаят развитието на собствения си ВПК. Доказателство за тази политика са например смехотворните обвинения за намесата на РФ в изборите в САЩ. Така и не се представиха никакви доказателства за това. Както стана и с химическото оръжие при Саддам.

- моят татко измисли ракета, с която могат да се убият 100 човека наведнъж! яд ли те е? - а пък моят измисли бомба, с която могат да се убият 1000, на, пукни се от яд! - а пък моят измисли... -а пък моят...

Като гледам коментарите в дира все се сещам за "Българи от старо време" :) За повече от 100 години не сме мръднали на сантиметър изглежда. " А ако да не са ингелизите, то кой ще да ни прави игли? попитал хаджи Генчо. А всеки вече знае, че иглата е умно и разумно нещо. Ех, чудна работа! Аз мисля, че иглата е малка работа: и нашите цигани могат да направят игла рекъл Янаки. А знаете ли какво ще аз да ви кажа? Ингелизите пратили на московеца една игла и рекли му: Я гледай ти какви работи правиме ние! А московецът я вземал, направил си от нея чибуче и върнал я на ингилизите. А ние с такива игли пушиме тютюн; пушете и вие и чудете се казал московецът. ..."

ДАЙТА ДА СЕ РАЗБЕРЕМ : - И ИСКАНДЕР - И Х102 - ПО 12 БРОЙКИ НА ТУ160 .... МОГАТ ДА ИМ СЕ СЛОЖТ ЯДРЕНО БОЙНИ ГЛАВИ ПО 250 КИЛОТОНА ... СПЕЦИАЛНО Х101 (НЕЯДРЕН ВАРИАН ) / Х102 (ЯДРЕН ВАРИАНТ) ИАМТ ОБСЕГ 4500 КМ :)

Ще,ще... тъпите пияни ватенки не стават за нищо. Въздух под налягане...

Да се представят за невидими ракети със среден обсег през 2017 година ?Във ерата на GPS-а,хилядите сателити опасали планетата във близка и далечна орбита които следят всичко и могат да се замерят и на всеки по всяко време на денонощието и при всякакви метеорологични условия!Е...приказка за малкоинтелигентни почитатели на ,,рускуту уръжийе" от още по малоумни путинскопропагандни тролове които даже забравят,че ракетата не лети със сгъстен въздух а изгаря гориво което е основната термоВИДИМА следа!

Ти ако беше мъничко осведомен, нямаше да се надяваш GPS да ти открива ракета със скорости 7-8 пъти скоростта на звука. Това е няколко пъти по бързо от полета на който и да е куршум. Ха виж я такава ракета и я намери.

Момче, хората намират и проследяват парче боклук с размери 15х10 см в околоземна орбита, летящо с 25 000 км/час, което не оставя НИКАКВА следа. Сигурен ли си, че никой няма нужната технология и няма да забележи няколкометрова ракета, летяща с 3-4 или 5 000 км/ч и оставяща термо следа? Хората ги следят тия неща още от излитането, затова Путлеристан реве за щита в Европа.

Абе глупако какво, като лети по-бързо от куршум? От космоса тази скорост е нищо, всичко се вижда, като на забавен кадър.

Виж как действа ,,Иджис" и тогава възхвалявай руското ,,невидимо",непроследяемо",,,несваляемо", ,,безаналогово" оръжие!Или пък виж дереджето на комуникациите в Русия и Япония да речем!Или в Русия и Южна Корея!Или в Русия и Германия....

Лазаре, Лазарчо! Тия лазери ще сменят пищовите на американските полицаи, да трепят само след потвърждение от началника. Че положението наистина при тях е траги-комично.

Има нещо сбъркано в названията- това не е истинската Русия. Това е някаква остатъчна Съветия.