Антирекорд - най-малко новородени за 6-месечието

Антирекорд по раждаемост. Близо 2500 бебета по-малко са се появили на бял свят у нас за първите 6 месеца на тази година в сравнение със същия период на 2016 г.

Обратно в новината

Коментари - Антирекорд - най-малко новородени за 6-месечието | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви 9 мелиона бре! С 1 мелион турци в страната към 1986, и мелион цигани към 1990, къде виждаш 9 мелиона етнически българи????? А етническите българи избегаха зад граница в мига, в който се отвори границата! и какво остана в страната - 3 мелиона пенсионери от куманиЗко време щото саму те можаха да земат пенсии....и мелиона цигани, който към днешна дата е може би 2 мелиона веке. Никой не смее да преброи циганите - сички знаеме, че те са мелиони веке! Та колко викаш са етническите бели българи (не циганизираните) които са останали в страната, и колко им е раждаемостта? Това ако не е геноцид...... който куманягите извършиха, организираха и поддържаха с десетилетия.... Айде ко ни праиш на глупаци, ние очи и уши немаме ли да видим и да чуем какво става???? Кой от вас не е виждал празните улици, празното поле, което тогава беше пълно с народ? кой от вас не е виждал празнитевкалове, закритите детски градини, опразнените градове? Аз имам ярки спомени и снимки запазени, вие какво ни правите на умрели мишки, НАРОДА ПОМНИ КАКВО БЕШЕ, АРЕ НЕ ПРЕИГРАВАЙТЕ КУМАНЯГИТЕ! КУМАНЯГИТЕ ИЗГЕНОЦИДВАХА НАРОДА , А СЕГА САКЪН ДА НЕ СЕ ЧУЕ И ВИДИ, ЧЕ ХОРАТА РАЗБИРАТ КАКВО ИМ Е ПРЕЧИНЕНО!

Като спрат абортите - ще имаме положителен прираст. Сега абортите са колкото и ражданията...

В съседна Турция са 10 пъти по зле, родили са се с 25000 по малко, предната година се родили 1.333 млн, а миналата година едва 1.309 млн, ужас, турците изчезват като етнос.

Я вижте в циганската махала какво става. Всяка мангалка над 13 години или влачи недно мангалче или е бременна.

При демокрацията и пазарната икономика човека и ресурс, стока. Като недостига един ресурс ще си го внесем. Така разсъждават демократичния ни елит.

Ми незнам какво искате, аз живях на място където майчиските са 30 дена. После ако си искаш работата след 30тия ден обратно на работа. Образованието на месец, говоря за училище е хиляди (НА МЕСЕЦ, Основното само). Съжелявам ама Българите само гледаме негативите, забили сме се в една дупка и като гледам и какви новини всеки ден се пишат в Дира... Истината е, че България е разкошна страна, адски евтина, невероятна храна и климат, в ЕС е!. Всеки си има жилище, къщички в селта. И ако не се стегнем и се помъчим да пооправим нередносисте, няма кой да ни помогне. Накрая ще ни изкупят и по нашите земи ще се засялт чужденци, много инвеститори вече гледат към България. ДА, има и такива хора, които виждат милионите предимства на България, само ние сме черногледците, които стоим и се оплакваме без да действаме и да виждаме хилядите възможности под носовете ни! И не бойте се има и много по-ужасни страни от България! Стига сте се депресирали и откачали! Опитайте се да видите нещата от друг ъгъл!!

има само един недостатък-неокомунистическото робство.Ако се отървем от него може и да се променят нещата.

Необявената война срещу българите като народ и геноцидът срещу него вървят с пълна сила! И няма кой да го спре! Веднага ще бъде обявен за фашист! Разчита се на това, че елита е еничерски и купен, т.е. лесно манипулируем и винаги под ръка. Така всеки опит за възраждане на българите е задушен в зародиш! Явно някой мноого силно се страхува от самоосъзнаването на българите!

Борбата в този форум е епична. Като буря в чаша вода.

Явно и циганите вече не желаят да раждат....! Поне те донякъде ни спасяваха от главоломния отрицателен прираст!

При водената до сега политика на геноцид срещу българите в България - резултатите са налице! От сега ще отчитат само такива рекорди !

В това число бебета са и тези, родени в чужбина, на които родителите още нямат гражданство във втората си родина. Знаете колко е числото. Така че, бебета в България има само в маалите.Много крадене, много наглост от избраниците ни, а резултатът е този.

План на Сорос за унищожаване на България е в пълна сила ,вината обаче е на нашите подлоги в парламента

Циганите:са поощрявани да раждат.Веднага се аргументирам-която циганка има повече деца,на нея дават ведомствено жилище,нали?Съгласихте се всички.Колкото повече раждат,толкова повече пари получават.За детски надбавки,помощи за отопление;за самотна майка и т.н. Общо 17 вида помощи.....Българите:ЖИВЕЕМ В ГЕНОЦИД!!!Работим за 600лв.като волове на чуждите "инвеститори".Храним по едно-две деца,учим ги,заделяйки последните си пари за учене на чужди езици.А помощи?Няма за нас,щото сме БОГАТИ...А децата ни са второ качество,за разлика от циганетата.Превишаваме всички прагове с по 2-3 лв...И като си спомня,че начело на държавата в момента са патриотите,които щяха да борят демографския апокалипсис...ГОСПОД ДА ТИ Е НА ПОМОЩ,БЪЛГАРИНО!!!!!

Бо Бо

ИСКАХМЕ АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ. АМЕРИКАНСКИ ЦЕННОСТИ. ИМАМЕ ГИ, ЧЕСТИТО! НЕКА ПРИПОМНИМ ЗА НЕПОМНЕЩИТЕ, ЧЕ ПРЕДИ 27 ГОДИНИ БЕ ДАДЕН СТАРТ НА МОРАЛНОТО И МАТЕРИАЛНО - ЗАТРИВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ. Какъвто и да се опитват да изкарат Тодор Живков и соц. строя му сегашните управници, щом народа го помни с добро, значи си е вършел добре работата. ФАКТ е, че никога през неговото управление обикновеният човек не е бил докарван до границата на физическото оцеляване, така както го докараха тези след него... ФАКТ е, че имахме перфектна социална, здравна, образователна и ценностна система. ФАКТ!

Американските семейства обикновено са с 2 деца

Умираш ти, Станков. Аз живея, онождам и заплождам и душата ми е в рая.

И за какво ни е тази демокрация, за какво ни е тази пазарна икономика, за какво ни е това икономическо благоденствие, то пък едно благоденствие ... За какво са ни ЕС, НАТО, Шенген, визи/безвизи, огради, ВЕИ, СМИ, председателства и други простотии. За какво ни е всичко това, след като нацията умира ??

Скапаняко, ако ти не можеш да правиш деца, това не означава, че жените са курви или не искат да раждат!

обичаите на българите са да имат максимум 1 дете болшинството, или нула. и милионери да станат, пак толкова ще имат, това е манталитет, обичаи.

Не, това не са обичаите на българите. Само до 1944, българките са си раждали спокйно по 7-8-9-10-12 деца на семейство. В мига, в който куманягите са дошли на власт, са изтрепали секи със свободни виждания, и са наложили най-ного по 2 деца на семейство. Сички знаем, че модела с две деца задължително води до демографска катастрофа. Това е заслуга на куманягите, радвайте се на куманягите, а те ви изтрепаха. ИЗТРЕПАХА ВИ, НАРОЧНО, А ВИЕ ОЩЕ ГИ ЗАЩИТАВАТЕ - ИМБЕЦИЛИ!

Т..чо, като са раждали по-малко след 1944 г. как сме нараснали до 9 милиона. На Вас фашистите много Ви бръкнаха в г...за след 9.XI.1944 г. Ама грешката беше, че Ви оставиха живи, а трябваше като цар Борис I да Ви изтребе до 9-то коляно.

Ама точно така си е! Няма какво да говорим, Българинът е откачил - иска да е в мерцедес и да мине кото може повече жени! Точно манталитет! Български МАнталитет! И бедни и богати държави си имат дечица! Това в България е ФЕНОМЕН! Не е малко пари или много пари- МАНТАЛИТЕТ!

Ето една статистика за страната, 1887 г.-3 154 х., 1946 г. 7 029 х., 1985 г. 8 955 х., след това намаляваме. Но вижте как е нараствало населението преди и след 1944 г. Много повече преди 1944 г.

В тая статистика влизат и циганите, и турците. По време на куманизма беха размножени, не по царско време. извади сега 2 мелиона от тези горните цигани и турци, и ше получиш реалното число на останалите след масовите куманиЗки избивания етнически българи. Най-малко полвин мелион турци се изнесоха при преименуването, и поне още толкова останаха в страната. В момента се крие истинската цифра на циганите, които много наблюдатели оценяват на над 1 мелион и полвина. Има огромна вероятност да са и повече. Събери си сега колко прави 2+2 и не се лигави с горната глупост на куманягите. Страната НИКОГА!!! НЕ Е БИЛА 9 МЕЛИОНА! Била е ПОЧТИ 9 мелиона, ама с 2 мелиона цигани и турци! Имбецили, не е чудно, че ви затриват толко успешно, вие сте на ниво дъждовен червей, толко па да сте имбецилни! КУМАНЯГИТЕ ВИ ИЗБИХА, А ВИЕ ОЩЕ ГИ ПАЗИТЕ И ИМ СЕ РАДВАТЕ, И ГИ ИЗБИРАТЕ - ПАДА ВИ СЕ, МАЛКО ВИЕ, И ПОСЛЕДНИТЕ ОТ ВАС ТРЕЕ ДА БЪДАТ ДОИЗБИТИ!

Преди 1944 г. раждаемостта е била 5-10 деца, след това при комунизма твърдо две. Това слага началото на ниската раждаемост.

Статистиката е доказала, че раждаемостта е обратнопропорционална на богатството. най-голям прираст има в бедните държави, най-малък в богатите.

Е то излезе, че сме най-богатата страна !?

Комунизмът ни започна, постсоциализЪма, пардон, т.н демокрация ни довършва.Ако спешно не се върнем към вярата и консерватизма, без вятър в главите за толерантност, демокрация, социализъм, някакви си измислени от болни мозъци ценности различни от тези в божите заповеди....май не сте съгласни.Е, тогава изчезваме.

пише се ''жените'', не ''родилките'' не искат да раждат повече от едно дете, защото се визира въобще жените, а не само тези, на които им предстои раждане

Стар проблем, с елементарно решение. Но отново ще остане само поредната статистика. До догодина.

другАре пребоядисани и непребоядисани мекрета, или вкарвате реални мерки за увеличаване на БЪЛГАРСКОТО население, а не на "неприкосновените", или следващия път като се заклати каруцата народния съд ще е върху вас. Тогава се сърдете сами на себе си. За всяко трето БЪЛГАРЧЕ на дадени мъж и жена - 33000 евро държавна помощ и поемане кредита за жилище - часично или пълно, както правят в Унгария. И спиране на 1001 ваксини на току-що родено. Всичко си има мярка! Или това, или хан Крумовите закони ще ги изпитате на гърба си рано или късно не до четвърто, а до девето коляно.

Статистиката е доказала, че раждаемостта е обратнопропорционална на богатството. най-голям прираст има в бедните държави, най-малък в богатите.

Мисля си че е съвсем нормално. Децата се раждат при общуване по определен начин между мъжа и жената. Ако върнем 9 месеца назад ще установим че общуването не е било по съответния начин. Ами нормално - имаше избори, цялата енергия на обществото е насочена към победата! Победи ГЕРБ, победи БСП, победи Патриоти, пебеди Воля... ами кой ще се седне да ти прави деца по това време. Ама догодина по тива време ще видите - победителите ще почнат масово да правят деца и ще си кажем ...нещата се оправиха. Важното е да има яйца, то децата сами ще си дойдат...

Това е целенасочена политика, която се прилага в цяла Европа (не само в България). Тук тази политика дава най-прекрасни резултати. Ето и основните и методи: 1. Деиндустриализация на стария континент 2. Подмяна на кореното население с примати, чрез подкрепа на неконтролируема имиграция. 3. Тотално медийно баламосване и отвличане на вниманието от истината. Основната цел е отслабване и унищожаване на белите европейски народи, тъй като те са доказали, че са свободолюбиви и току виж се опълчили на модерното робство. Бавно се осъзнаваме и най-вероятно няма да може да се опълчим и да победим тази система. Уви, за това става дума. Какви комунисти, какви български политици?

Съгласих се со сичкото, ама не се съгласих, че нема нищо опщо с куманягите. Куманягите донесоха зионизма и еврейството из европата, започвайки с маркс и Ленин и с Руската революция. Цела Европа беше потопена в кръв и 2 световни войни, защот оеврейството искаше да избие белата раса, не само балХар, но цела европа. Това е исторически факт и вие по-добре се озъанйте УМАНЯГИ МРЪСНИ, ЧЕ ИЗБИХТЕ НАРОДА СИ! ГЕНОЦИДА СЕ СЛУЧВА ДИРИЖИРАНО И ТВЪРДО ПОД ВЛАСТТА НА КУМАНЯГИТЕ, А СЕГА В МОМЕНТА ЦЕЛА ЕВРОПА Е МАСОВО ЛЯВА, ПОТОПЕНА В СОЦИЗАЛИСТИ/КУМАНЯГИ/ЛЕФТИСТИ/ЗЕЛЕНИ/ПЕМБЕНИ И ПРОЧИЕ, СИЧКИТЕ ДО ЕДИН КУПЕНИ ДА ГЕНОЦИДВАТ БЕЛАТА РАСА В ЕВРОПА!

Комунизмът е продукт на юдеизма, а не обратното. Поинтересувай се от историята...

Официално ООН: До 2100г, българите ще са между 2 и 4 милиона души. Но пък през цялата година има банани по магазините.

И мандаринки, и свобода... свободата да живееш с 180 лв пенсия; свободата да те газят хора без книжки; свободата да те бият на улицата, че преминаваш на зелено; свободата да не наричащ ром "циганин"; да наричаш турското робство "османско присъствие" ...ех, свободата или салама?!

Вярно, има някои свободи, но не са достатъчни... Примерно : Възрастните хора имат свободата да избират в коя кофа да ровят Всеки има право свободно да избере 240 мазни и продажни наглеци, които да го оглозгат до кокал Всеки има право свободно да избере в коя болница докторите да го убият поради невежество и безхаберие Всеки може свободно да нарече президента МИШОК, а премиера "ТЪП КОМПЛЕКСАР"... И кво от това ?? Младежите могат свободно да изберат къде да са бели роби или пушечно месо за чуждите интереси. На всеки канал можеш свободно да гледаш тъпи американски филми, и свободно да затъпяваш. Съвсем свободно си ни праскат кой където ни фане - община, полиция, съд, държава..

Въобще не са парите пречка за раждането на деца - справка и доказателство - многодетните фамилии от едно време. Сега само циганите раждат по много деца, което пак не е от грижа за поколението, а от мърлявщина, безхаберие и неукротен нагон.. Раждането на собствени деца е ЕМОЦИОНАЛЕН АКТ, акт на любов, на желание да посветиш времето и вниманието си към някого другиго... Във времето на консуматорското общество, когато всичко е насочено за задоволяване безкрайните щения на собственото огромно ЕГО - от къде време и желание за някого другиго? Цялово време, внимание и средства насочваме към себе си... И така... докато се самоизличим от света, както и много други самозабравили се народа и забравили Бога народи са изчезнали от земята... А и никой, никъде не ни е обещавал, че ще се запазим като народ, държава и територия до Второто пришествие... С този безбожен народ, с тези продажни управници... на закривация и заличаване отиват нещата...

Дрън дрън та пляс. Разкарай се ма просто! На кого промиваш мозака, на себе си ли? Сички знаеме защо страната не ражда - защото куманягите не дават на никой да диша. Аре къш куманиЗка фъшкия продажна!

А теб не те ли е срам да се намесваш изобщо?! Теб, радетелката на естествения подбор, която си родила дете инвитро на иначе стерилно, но развратно комунистическо величие?

и ще има все по-малко деца,няма да правим деца за да служат на малоумна държава!!!

Бе ти си прави деца, кой ти пречи. просто не ги давай на мафията за охрана и слуги. Толко па да сте тъпи. Ше се затриете сами от тъпота. Гоем зор, да осъзнаеш, че мафията те държи за роПче и за нищо друго. Отхвърли роПството и си глей живота. Избий куманягите и си вземи обратно заграбените пари и имоти. Ма не, идиота мисли да се самоубива и да не ражда деца...що ше се трепеш и самонараневаш? Изтрепи куманягите, какво ше трепеш себе си????? Докъде ви докараха куманягите, до идиотизъм!

Ако са най-малко тъмнозелени - браво!

интересно. турците не успяха да ни затрия, но СОБСТВЕНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ, майче ще успеят...

Не знам дали тук четат някои от управляващите, но ако четат искам да им кажа следното - никакви успехи на която и да е партия нямат никакво значение, ако населението /и особено младите/ не спре да напуска страната. Някои се тупат по гърдите, но резултатът е налице - дори не се забелязва спиране на отрицателната демографска тенденция.

Преди години повечето хора смятаха за нормално да създадат семейство и да имат от 1 до 3 деца /всеки според възможностите/. Сега като се огледам виждам огромен брой роднини или познати "младежи" на средна възраст /35-45 години/, които дори нямат семейства. Не знам дали ще има ефект, но може би държавата да възстанови т.н. ергенски данък.

Нямаш акъл да даваш съвети. Запомни! Деца не се правят с данъци и наказания, а обратното. Схващаш ли?

Ето това е истинската картинка за т.н. ГЕРБерастки успехи! След два мандата управление на борисов срива в раждаемостта е доказателство, че хората не виждат смисъл, че са изгубили надежда. За сриналата се икономика и за гигантските "магистрални" кражби и безсмислено да се говори на фона на тоя звучен шамар с раждаемостта и никакви ревове за вината на другите, какъвто е стилът на комплексирания пожарникар, не вървят! Просто съсипа България! Това е истината! Сега тролчетата вече се чудят кой им е виновен - дали Нинова, дали Радев, дали Путин, дали международното положение! Истината е проста - виновни са наглите герберски неграмотници, налазили бедната ни държавица!!!

Дали са герб, цоциалистите или някой друг няма значение. Проблема е системата. От 27 години насам имаше само един път народа да си каже мнението - референдума, иницииран от Славчо Трифонов. Не коментирам самия референду, нито г-н инициатора, но това, фактите са: 1) цялото полит-олиго-мафиотско воинство оплю всичко свързано с референдума, те не бяха експерти, те не бяха тролове, те не бяха номера; 2) волята на "суверана" пак не беше уважена - доброто ченге - герб внесе нещо, лошите ченгета казаха йок. Изобщо цялата схема е от години. Тя е нагласена така, че копеленцата, дето ни унищожават държавата и народа да имат интерес да го правят. Мислете върху това. Иначе колкото и да сменяме участниците, всичките ще са от същия дол дренки не сменим ли системата.

е нале другарката нинова щеше да разпложда народа.. кат ни я избрахте така е

JMM®

ИСТИНАТА !!! "Кремълският политолог Баранов в прав текст - имаме нужда от нестабилна България" " ...препоръката на Баранов, която се изпълнява в момента като цел на руската външна политика - страната ни да се дестабилизира отвътре, за да се превърнем във "фалирала държава", в несъстоял се член на ЕС и НАТО и от там веднъж дестабилизирани и разединени, да ни завладеят "евтино". " "Стратезите на Путин смятат, че ние им принадлежим по дефолт, по история, по наследство, по обвързаност"

ВИЙ В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НЯМАТЕ "МАТРИАЛ - ХОРА" ЗА ДА БЪДЕТЕ СТАБИЛНИ :)))) .... ИЗБИХА ГИ МУТРИТЕ .... ... КАТО ИМИГРАНТ - ПАТРИОТ МОГА ДА ДАРЯ СПЕРМА ЗА ЖЕНА ТИ ИЛИ СЕСТРИТЕ ТИ ИЛИ ДЪЩЕРИТЕ ТИ - СПОРЕД ТОВА КОЕТО ИМАШ А МОЖЕ И ЗА НЯКОЯ БРАДЧЕДКА ....

Аман от болни мозъци!

Баранов ли е попречил да се родят 2500 бебета от 01 януари т. г. насам? Баранов ли предизвиква високата смъртност? Баранов ли учи младите хора да не създават поколение и ги гони към Т2? Ако е така, та той бил по-голям супермен от Боко Банкянския!

Какво направи за да избегнеш Руската зависимост? Имаш ли вече 4-5 деца? Научи ли два западни езика? Интегрира ли поне двама цигани и няколко афганистански сирийци? Плати ли си данъците и излезе ли от сивия сектор на икономиката? Посади ли дърво, или смяташ, че баща ти е изпълнил плана за десетилетия напред, след като те е създал...

броя на тъпите коментари и реплики от едно лице да се ограничават моля

Ако след 10-и ноември бяхме застреляли всички притежатели на партиен билет, сега можехме да мечтаем за 10-милионния българин. За жалост мечтите никога не се сбъдват. Води ни, Партио, към изчезване.

Имайте милост към това нещастно дете Бойко Методиев Борисов, той е бил жертва на комунистическия режим и това се отразило на неговата психика, превърнали са го в болен шизофреник, отявлен нарцистичен простак и ревностен радетел за човешки добрини. Тяхната партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството. Това са думи на българския премиер Бойко Борисов. Опороченото детство на българския премиер, разбира се, не е единствената травма, която му е била нанесена от комунистите. По-късно, като юноша, той е станал комсомолски секретар. Отново насила. А младостта му е била опорочена от насилствено членство в БКП и насилствено учене в милиционерската школа в Симеоново. Мъките на Бойко Борисов обаче не са свършили с падането на комунизма. Както знаем, след промените той е бил принуден да напусне МВР, защото не е искал да напусне БКП. По този начин се оказва, че тяхната партия така здраво е опорочила детството, юношеството и младостта на Борисов, че той дори не е искал да я напуска. Мръсните номера на комунистите спрямо Бойко Борисов обаче не свършили с падането на комунизма. По време на прехода тяхната партия принуждава нашия премиер лично да охранява сваления комунистически диктатор Тодор Живков и да му разтрива ушите сутрин, обед и вечер. Така, опорочаването на живота на българския премиер продължава с пълна сила. Стига се дотам, че Бойко Борисов присъства лично на откриването на паметника на Живков в Правец, което вероятно е било кулминацията на унижението и принудата за една истинска жертва на комунизма...

От ДС ли си бил, че с оръжие се бориш? Кои сте тези "ние"?

Абсолутно се съгласих. Куманягите донесоха зионизма и еврейството из европата, започвайки с маркс и Ленин и с Руската революция. Цела Европа беше потопена в кръв и 2 световни войни, защото еврейството искаше да избие белата раса, не само балХар, но цела бела европа. Това е исторически факт и вие по-добре се озъанйте УМАНЯГИ МРЪСНИ, ЧЕ ИЗБИХТЕ НАРОДА СИ! ГЕНОЦИДА СЕ СЛУЧВА ДИРИЖИРАНО И ТВЪРДО ПОД ВЛАСТТА НА КУМАНЯГИТЕ, А СЕГА В МОМЕНТА ЦЕЛА ЕВРОПА Е МАСОВО ЛЯВА, ПОТОПЕНА В ЦОЦИАЛИСТИ/КУМАНЯГИ/ЛЕФТИСТИ/ЗЕЛЕНИ/ПЕМБЕНИ И ПРОЧИЕ, СИЧКИТЕ ДО ЕДИН КУПЕНИ ДА ГЕНОЦИДВАТ БЕЛАТА РАСА В ЕВРОПА! ХАЙЛ ХИТЛЕР И КУМАНЯГИТЕ В КОНЦЛАГЕР НА САПУН!

Българоубиецит или Българозатриецът Бокун Първи Ленторезни управлява страната и лудите вече смятат, че обстановката е наздравословна за отглеждане на деца.

и правилно. защо да се раждат още путлеристи?

да беха го направили тва на комарите.. вместо критиките около третото ми дете. не че при първото беше по различно. нека да не пречим на децата да се обичат . другото, тогава .ша са оправи.

това е притеснително! явно и ромите са спрели да правят джавета! раздавайте им заедно с паричните помощи и виагра!

За ромите не се притеснявай. Просто може разсъжденията ти да са погрешни - може да означава, че само ромите раждат, а българите с спрели.