Синдикатите в МВР готвят национален протест

Положението е стигнало дотам, че полицейските служители си купуват части от униформата на свободния пазар, заяви синдикалният лидер в МВР Валентин Попов.

Обратно в новината

Коментари - Синдикатите в МВР готвят национален протест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

връщайки се от запад, само 5 интелигентни полицаи има в този град, всичко друго е висша математика хахахаха. по партийна линия всички бяха назначавани, а по времето на соца, може да е имало, но единици, а и сега какво му е да си в системата, през Татово време се работеше, а сега? Сега е да си в системата, пожарникар, гз, три дни почиват, а преди два дни и след това-изпити, листовки и какво ли още не, дисциплина имаше, ред, а сега всеки гледа ден да мине друг да дойде. КАКВО ЛИ МИ ТРЯБВА. Да са живи и здрави. Бойко си знае работата, все пак е работил в системата, както казват старите кучета, и през соца и след 1989, ясно му е всичко. По селата възрастни хора, по 3-4 къщи, в градове с 100 хил.град, сега е около 30 хил. от ден на ден населението на бг намалява и ще продължава, не съм политик, не разбирам от политика, но нещата не са положителни, както някои от герб(цветанов) ни я налагат. не, цветанов, отдалече е лесно да се говори, но иди и живей в някое не твое, ваше село, а някое отдалечено, някой отдалечен град, поживей няколко месеца , а що не и години и тогава ела да си говорим двамката, с лъжи нищо не става, по-добре замълчете, както го прави Бойко и затова и малките деца от детската градина го обичат...чували сме как му произнасят името и много други неща, но спирам, че трябва да се ходи...кирката и лопата, и кофите от дерето с вода на кобилицата и тогава ще разбереш, че нещата не са бели, както ги описват мнозина от вас

Искам да попитам защо никой от упрявляващите през последните години не повдигна въпроса за служители в сектор "Сигурност", упражнили правото си на пенсия да получават заплата и пенсия ( в голяма част т.н. "таван" ), а синдикатите нима не знаят за това.... или и те са на заплатка и пенсийка...

Народе,опомнете се!!!!Като ви чета глупостите се срамувам,че съм БЪЛГАРКА.Затова сме на този хал-нито армия имаме,нито полиция като в другите страни.Но те си уважават униформените и оценяват труда на тези момчета.Като ви се струва,че заплата 600лв.са много пари за техния живот и лишения зашо никой от вас не се яви на конкурс и да работи за 600лв.и тогава да ви видя пак ли ще ръсите злоба и злъч.Аз уважавам труда на тези момчета,защото повечето от тях са честни отговорни.Зад корумпираните стоят началниците им и не може заради такива да черним всички.Трябва да ги подкрепим,защото за тях пари няма,а за депутатите,които работят два дни в седмицата по 2часа и им се индексират заплатите на всеки три месеца нямате против.Такива са законите по които работят тези момчета и вината е в тези,които готвят законите.Опомнете се!!!

Преди да се "пениш" се поинтересувай колко ЧИСТО взимат, а не каква им е основната заплата.

Hационален протес няма да има.Mишоците в парламента ще се изпокрият страхливото правителство водено от ага борисов ще приемат предварително исканията на полицаите A в противен случаи ага борисов трябва да отиде и да поиска политическо убежище в Tурция

Като не им харесва на тия наглеци от синдиката, да подават молби и да напускат.По ранно пенсиониране и 20 заплати само за тия които са навън и даващите дежурства, всичко останало: администрация, кучкари, чантаджий и т.н. пенсиониране по условията на 3-та категория.

...я виж ти ЧАНТАДЖИЙТЕ нямат чак толкова сериозен проблем...те направо си купуват чанти втора употреба за по 8-10 лева,и дори не протестират ...хвала на такива идиоти...браво!!!

Да направим референдум със следните два въпроса: "Считате ли че българската полиция се справя с престъпността и заслужава повишение на заплатите за добре свършената работа" "Считате ли, че полицаите извършват два пъти по-отговорна и по-важна работа от учителите, та заслужават двойно по-големи нетни възнаграждения от учителите"

3 часа сутринта, терминал 1. Няма пейки и места за всички, мнозина са прави и чакат. Към 4 бавно се появява първият полицай/как. Бавно привличат крака към кафенето. Изхвърлят някакви дтемещи на стълбите младежи, които в безкрайната си наглост да не знаят български и защо ги изхвърлят от единственото място на което може да се седне. Кафе, дълго кафе и взиране в таблетите и телефоните. От време на време се симулира дейност и се вземат данните на случайни начала на няколко човека. Записват се в тефтера и им връщат личните карти. Едно бавно и безкрайно търкане на билетчета. После пак кафе, телефон, таблет, лична карта и запис в тефтера. Да не казвам за откровено гадното, тъпо и дебилско отношение на обслужващия персонал по терминала. Отношението на проверяващите пътниците е изненадващо коректно, особено на терминал 2.

Негодници и най вече, негоднички!!! От 5-то РПУ в София. Пари ли? За тях - никога! И никакви! Нещастници/ки!!! Мърли!!!

Как е възможно полицай да протестире??? това е равнопоставено на обстоятелството войник /наборен, аз съм от това поколение/, да откаже да изпълни заповед. Като не им харесва на стражарите това, което е в момента, ами моля - рапорт и напуска.

Жилищет ми е обирано, колата ми два пъти рабивана и окрадена, жена ми ограбена на улицата, а на края ми задигнаха и микробус с всичко в него! ......... услугата Ви не я видях ?

Съгласно закона за МВР, полицаите нямат право на протест. Който протестира вън от системата.Затова получават по 20 заплати при напускане. На който не му харесва да си потърси друга работа.

Ей....срам нямат.

ЗАМ. МИНИСТЪРЪТ ИМ Е СЪЩИЯТ КАТО ТЯХ, ЗЯЛ ЖИВОТ НА ДЪРЖАВНА СОФРА И НЕДОВОЛЕН.

Посочи ми еди конкурс и ще ти бъда много благодарен !!!

Полицаите нямат право на протести! Стига с привилегии, нека работят стига са плакали.Заплатите са им неимоверно високи за работата която вършат.Аз не съм доволен от тях,изобщо има ли някой да ги подкрепя.Работете,работете и се докажете, сега сте нула или гола вода

Поне двойно увеличение на заплатите на редовите полицаи в рамките на настоящия бюджет чрез изритване от системата на пенсионерите, чантаджиите и дублиращите се структури. Друг изход просто няма!!!!

И на какво основание , защото са си поискали ли , или заради небивалите успехи в борбата с престъпността и нарушенията ? Някой може ли да си спомни откога не е виждал полицай на улицата ? Не коментирам катаджиийте в засада на хранилките

Очевидно вече практически не съществува гражданин на тази територия, който да те е пострадал от полицейския мързел и безхаберие. Очевидно вече няма човек от държавата, който да не е бил обект на кражба или друго престъпление. Те така полицаи. Ама вие продължавайте да искате. Дразнете хората.

положението е стигнало ДОТАМ, че обазбългарихте селата ЧРЕЗ СЪУЧАСТИЕ СЪС ЦИГАНИТЕ ПРИ ТЕРОРА ИМИ БОРБАТА ЗА ТЕХНИ ТЕРИТОРИИ. ОТТАМ СИ ТЪРСЕТЕ ПАРИ, ТАКАВА РАБОТА СТЕ СВЪРШИЛИ. Повръща ми се. От бюджета БЪЛГАРСКИ на вас пари не ви се полагат.

само когато БСП не е на власт!

...и ето Предложението-ми : - Никакво увеличение на заплатите-им ! ...а ако искат Пак да 'протестират' - Само по Съответния Ред и в ТяхноСобствено (т.е. Неработно ) време ! ...а ЗА ПринципноНовото Начало : а. на Всички от органите за Ред/Сигурност : - им се Дава СтриктенСрок да Започнат да Си вършат Работата какТрябва ! ...Един месец намирам Достатъчен. - като Едновременно - Се подготвят Нови ! б. След изтичане на Срока (по т.а) - Уволняване на Всички които НЕ са показали Необходимото ! .. БЕЗ Никакви бонификации. - останалите които СА Наред - просто Започват да Си вършат работата, заедно с Новите ! ..и то под Свиреп Данъкоплатски Контрол ! ...за или ЗА ?

След като започнат да си гледат работата: 1. Да няма НПО и БХК да вият на умряло 2. Да няма "олеле какво стана с демокрацията". 3. Да няма ... Няма да има!

ти пък изкара стражарите най-големите застъпници на демокрацията, от която в България я има 5 души да я разбират в цялост, я няма.

Боко, дай веднага на господата Полюций, да не дойдат, в Банкя, с Цацата! И на стената, като Твоят деда , със "Калачника"! Спи с анцуга! Растрел по пижама Ташак работа Имаш, 3 манда! Покажи, на тия хора , как са мята, Бойко Тиквата!

НА НЯКОЙ НЕ МУ ИЗНАСЯ ДА ХОДИ НА ТЕРМИНАЛ 2 И В ЧУЖБИНА, КАКТО ХОДИМ НИЕ ЗАЩОТО НИЕ СМЕ ПО 60-70 КИЛОГРАМА А ПОЛИЦАИТЕ СА ПО 100-120 КГ. УЯДЕНИ СА.

Тия гъзoвe цел народ ли искат да настроят срещу себе си. Какво са направили? Граници ли опазиха, с битова престъпност ли се справиха, убийства ли разкриха. Само протестират и искат да лапа. Некадърници во главе с бившия си главен секретар ББ.

ЗАМ. МИНИСТЪРЪТ ИМ Е СЪЩИЯТ КАТО ТЯХ, ЗЯЛ ЖИВОТ НА ДЪРЖАВНА СОФРА И НЕДОВОЛЕН.

всички го знаем: ще има палатки пред парламента и ..........ще се повтаря до като свят светува

За Протокола : - Е Недопустимо да си Купуват каквото-и-да-Е ЗА да Си вършат Работата ! НО ! : - хем НЕ си Вършат работата за която Ние-Всички Н.В.Данъкоплатецът им плащаме ! - хем по Брой полиция на глава от Реално живеещи у Нас - Сме на ПредПърво Световно място ! .. ТА ! - очевидно ЗА органите на Реда/Сигурността Ни трябва ПринципноНово Начало ! - нещо ала в Грузия+Украйна, ама на Ента степен .

по този коментар за проя на полицай на глава от населението се разбира кой е лесен за манипулиране. На едно от последните места сме по брой полицаи на глава от населението. Просто в чужбина КАТ, Пожарна, Гражданска защита, ЕЕН 112, администрация не ги броят за полицаи, а тук ги броят. Това е

Не, не - Имам предвид АбсолютноЦелия 'действащ' апарат на 'наште' по Ред/Сигурност, Колега ! ...а Да изказваме ли Пак&Пак И отн.20те заплати ?! ...И за Възрастта на Пенсиониране ?! ... ...а Защо ли 'наште' избраха Баш опелАстра на полицейска кола - разбраха И Децата !

То 90 процента от състава така се е оял /е поне по 120 кг./ и бяга 100 м. с 3 почивки, че не знам какъв размер униформа му става. Коректните полицаи покриващи нормативите /физическите/ и действително работещи са под 10 процента от състава и на тях трябва да се дигнат възнагражденията. Останалите 90 висящи по храстите, по кафетата и дюнерджийниците какви са и какво вършат никой не знае. На тях какво да се вдига - мързелът ли.

Копойските скотове трябва да се смачкат и да се натикат в кучи гъз ... Трябва да треперят за службата си и да целуват ръка да всеки лев, който вземат ...

ами, ще отидат в чужбина със семействата си, както много направиха и няма кой да ги замени. А вие уважаеми се радвайте на лошата услуга, защото всички качествени като се махнат и некачествените като недостигат няма да получавате никаква услуга

Важното е, че бокот тиквата и цялата дупеклатска сган ще лобира за и ще пълни банките, за да може бездарни кретени като хампраднумян и компания да взимат по 1 милион годишни заплати, а останалите кумета ги яли!

абе на патрулиращи - да,да им се купува.ама не съм видял такива. Някой знае ли на колко държавни служители им купуваме облекло?

Абе полицаи, как издържате на тези ужасяващи условия. Я напуснете, пък да видят те! Работа има. Е, вярно, при мен примерно ще монтирате дограми по 10-на часа дневно, 6-дневна работна седмица, но пък ще получавате чисти 500 лева на месец! А, да, осигурявам и работни гащеризони с логото на фирмата. Чакам ви!

напускането е масово. Но заминават за Европа.

Кой бил напускал масово? Български полицай ли? Ей, Лафонтен такъв :) Басни взе да ни разказваш :)

А, ако вземеш и да ги плащаш заплатите много ще дойдат, ама не е това зора. Зора е как да се скрият от тези на които са сложили дограма.

И като условията в твоята фирма за дограма са такива , сам ли монтираш дограмата? В другите фирми за дограма монтажниците работят не повече от 5-6 часа дневно и заплатите им са над 1200 лева след удръжките.

Долни гащи и презервативи кой им купува на тези капути?

При положение,че не плащат осигуровки, здравни осигуровки, пенсионират се с по 20 заплати, получават и пенсия, и заплата-ако останат на работа след пенсионна възраст, получават високи пенсии, пенсионират се като младежи на 53г-и то без да са се осигурявали сами, какво повече искат?!

То МВР било за закриване, то БДЖ било за закривае, то армията била за закриване, то здравната система била за закриване, то правосъдието било за закриване, то образованието било за закриване ... е разбрахте ли, че тая държава е за закриване, определен мат'рял за изгаряне и да се почне на ново.

Ти да видиш! Те си били купували ризи и обувки с които ходели на работа!!! Ужас ужасен! Кой да ви ги купува бе търтеи!

Че то полиция има ли? Жив полицай по тротоара да ходи от години не съм виждал?Престъпниците в съдът ги оправдават.

Никога няма да подкрепя такива искания на полицаите! Защо? Защото са неправилни, некоректни, разминават се с действителността и говоренето от самите полицейски синдикати. В полицията и МВР има проблем с техническото оборудване, материалната база, болницата, почивните станции,личния състав, разпределението на заплащането според свършената работа , а най важното е служителите да бъдат защитени от закона и държавата с пълна неприкосновеност при изпълнения на дадените им служебни правомощия със закона. Ръководния състав да ни зависи от смяната на властта , а единствено сама от ЗАКОНА. Заплащането и 2 календарни месеца отпуск в годината са напълно достатъчни. Това накратко за да не досаждам, но го казвам като човек и полицай запознат с проблемите на МВР.

Протестиращите поднесоха ли цвете на гроба на Ива от ловеч-убита от милиционер? А проляха ли сълза на гроба на Мария от Асеновград, на Мария от Слънчев бряг, на 16 годишната Елеонора от София-убита от милиционер?

Това пък какво общо има с темата ? И сега да ходят одрипани ?

Защо протест? Нали парламента им разреши да минат на самоиздръжка, да се крият в храстите и да събират пари.

От БГ полиция има малка полза. Точно в този момент може да се види как са намерили дебели сянки и чакат да дойде края на смяната. По добре да се съкрати една част и в малките градчета и села да се разрешат Сили за самоотбрана.

Има ли свободни места в полицията?

за съжаление много. и стават все повечв

Нямаше мафиотска Синдикална организация на МВР. Остава да я допуснат и на търтиите при военните и ще ги разберете колко са отишли в армиятя да бранят държаваата.