Пожарът в небостъргача Гренфел започнал от фризер

Пожарът в лондонския жилищен блок "Гренфел Тауър", в който миналата седмица загинаха 79 души, е започнал от неизправен фризер и не е бил предизвикан умишлено.

Обратно в новината

Коментари - Пожарът в небостъргача Гренфел започнал от фризер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фризера е виновен! Ако не се беше запалил фризера, нищо нямаше да се случи. Айде на жертвите по една студена вода от хладилника.

Аз пък помислих от ключа за лампата в коридора- последният да угаси лампата. Ами на кого е бил фризера и какво е имало вътре- някоя бомбичка 10ина кила!?

Да внимават как тук правят санирането. Да не се случи и тук същото.

Тръгнал от фризер - ОК, но кажете какво е имало вътре във фризера - напалм или керосин?

А този стиропор дето го "санират" по блоковете гори ли? Скоро живи факли и в България.

Гори.

този 27 етажен ковчег, а сигурно и на други.

Този фризер явно не е изгорял, защото иначе как установиха, че е точно той.

собственикът се е спасил и разказал на полицията, за нещастие е живеел на нисък етаж и оттам пламъците са тръгнали бързо нагоре по изолацията

Пожарът нагоре, към горните етажи, е вследствие на т.нар. коминен ефект. Хората живеещи на горните етажи нянат шанс да се измъкнат живи.

Значи собственика взел че си признал че гледал как всичко гори избягал вместо да лисне 2 кофи вода и сега видите ли се ''покаял'' и решил че няма нмикаква вина за смъртта на хората... Има нещо гнило в тая работа защото такова горене такива останки ако всеки беше лиснал повечко вода жертвите нямаше да са толкова ама нали завалиите ги учат ''бягай и се спасявай'' те и това са направили...

Ех нямате си там психично болен или наркоман та за това хладилника обра пешкира:))))И как пък точно решихте това бе разследващи след като от снимките се вижда че май не само отвън а и от вътре всичко е било лесно запалимо сякаш полято обилно с бензин и драсната клечка..

Когато бай Иван от Горно-нанадолнище реши да отвори малко ресторантче идват от ХЕИ, пожарна, данъчни, общината и всички възможни кърлежи с един топ предписания, които трябва да изпълни, за да може да направи селска кръчма. И на запад е така - колега на работа, Бали, индиец реши да купи къща в Мюнхен, направи бизнес проект за ресторант и отгоре да се отдава под наем. За запознатите къща в Мюнхен, три етажа, по 120 квадрата всеки е около 1,5 милиона евро. Човека си рискува задника, тегли кредит преди година и половина с идеята след реновиране да започне след има-няма 3 месеца. Дойдоха пожарната, направиха проби и му рекоха - ама господине, той тавана ви е гредоред, няма как да направите ресторант тук, не отговаря на изискванията. Трябва да съборите не само първата плоча ами и горната между втория и третия етаж, щото да си вържем задниците и се започна с кърлежите - архитект, адвокат, фирма за ремонт която го изнудва за още пари различни от тия в договора и му казва - виж ся - не работим в момента щото не сме съгласни, дай още 10 бона иначе ако щеш ни съди а къщата ти ще седи две години, ще протакаме а вноската ти от 7 бона на месец ще върви и т.н. Та, за дребния човечец всичко е много сложно и гледат да го смачкат, но там където са големите пари, където са големите обществени поръчки системата е скапана, гледа се най-ниската цена, а това, че плочите изглеждат файско а са от пластмаса - пожарната си затварят очите, защото ги натискат отгоре. В наше време важни са парите а човешкия живот и пукната пара не струва. Целта, печалбата, оправдава средствата, били те 100 изгорели невинни ...

Преди много години, в Малинова долина(София), два блока бяха пуснати с акт 16. Хората се настаниха и в последствие се е установило, че блоковете са без канализация, а са на септични ями.

Обект на септична яма може да получи разрешение за експлоатация. Не знам за конкретния случая, но би било фрапиращо ако на клиентите съответната сграда е била предлагана като сграда с канализация свързана към общата мрежа или просто самия факт е пропуснат да бъде упоменат. Ако на съответното място в съответното време не е имало излаз до централния канал е абсолютно нормално това да се случи. Все пак говорите за годините около 2000, когато имаше бум на строителството. Оттам нататък за 16 години се е променило много - възможно е канализационната мрежа да е стигнала дотам. И тук идва момента да се съберат всички живеещи в блоковете - било то 10-20 или 30 семейства, да отделят по 500 лева от бюджета, да пуснат молба до общината, да си извикат фирма и да ги свърже към централния канал. Вече не сме във времето, в което да чакаме на държавата. Всеки се оправя сам!

Айде,бе! Ти да видиш :-)))) А к'во стана с оназ женица дето твърдеше,че комшията и дето му се запалило "нещо"-то, и дето не му сработила противопожарната системка, бил си изнесъл в коридора предварително стегнатите дисаги????

продължава да твърди същото. проради което е настанена в психиатрична клиника. докът може да си казва името ше се води НЕИЗЛЕКУВАНА.

Историйката е гадна и мирише отвсякъде. КАк пък го измислиха? Фризер. На ден през българската ограда минават около 100 такива фризера и някой стигат и до Европа. Останалите остават тук и се преквалифицират в печки.

Какви са пък тези възпламеними облицовъчни плочи?! Каменни? Керамични? ПДЧ?

Във фризера чалмите са си държали сланинката и свинското и затова се е самозапалил

Стиропора с който ни изолира Боце освен, че е лесно възпламеняем е и силно токсичен. Тея които не изгорят със сигурност ще урат от задушаване.

И при нас вече е започнала тази афера с разкрасяването, сиреч инновация. Тя носи миллиони печалби на инвесторите. И страшен риск за хората. Освен това и предизвиква рак.

Брей , до какво доживяхме, нашите медии да тиражират истина . . .. . . . " . . . . при тестовете се е оказало, че и изолацията и плочите са възпламеняеми, като изолационният материал е бил по-възпламеняем от плочите . . " . . Надали някой си спомня, но в началото, миналата година през лятото един разправяше по БТВ, че има опасност и то голяма от пожар, но го контрираха, че отгоре имало мазилка и т.н и го смотаха . . . . . . дано Господ е българин . . .

модел Hotpoint - и това ако не е ирония.

Знае се че стиропорът като изолация е възпламеняем. Не само в Англия, но и тук може да се очаква подобен проблем.

Затова при нас слагат тънък - да изгори бързо и да не се нагрее панела.

Колко тънък е безопасно?

Опасните хладилници и тяхното приложение е основно четиво на Ал-Кайда, ИСИС и алчните лондонски играчи в недвижимата собственост.Единствената им разлика е че последните могат да спечелят от това. Когато Лондон за един блок няма 50хил паунда за асансьор от 20г, но имат 10мил паунда за 'изолация' тип евро-мечтата 'санирко-посирко' - нещата са явно много далече от фризерите. Все пак в този фризер може да е бил руски...

Бая ги е поохладил!

papion

Да бе, да, то всичко изгоряло до основи, те от фризер. Ама няма как да признаят, че е нарочно, че ще стане още по-страшно.

Причината за пожара сигурно е фризера, но големия проблем е "че и изолацията и плочите са възпламеняеми". Недопустима грешка за уж образованите и умни британци, язък им за самочувствието.