Абитуриентът, прегазил жена, застава пред съда

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 19-годишния Асен Гюрганчев, който прегази жена на пешеходна пътека в града.

Обратно в новината

Коментари - Абитуриентът, прегазил жена, застава пред съда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да убиеш човек и веднага да избягаш, без да спреш да погледнеш, как е той... значи си псих и трябва по бързата процедура да те вкарат в затвора

Когато моят син беше на 19, вече можеше да кара колата, пуснах го на курс, но не му дадох да се вози, особено сам! Изпокарахме се, но аз бях непреклонна - защото много добре разбирах, че той знае как да върти волан и да натиска педалите - общо два, но няма вярна преценка нито за скоростта, нито за обстановката на пътя, която се променя всяка секунда, нито за хората, които се мятат отпред и никой не гледа какво става, особено в града! Това не му харесваше, но нямаше варианти, караше си колелото и това е! Колата беше немска, мощна достатъчно да се ускорява бързо, но вече не толкова надеждна при спиране, така че - трябва да се мисли предварително, и като не съм сигурна в него като шофьор - без експерименти! По-късно - вече на 22 - 23, започнах да му давам понякога, главно извън града, и винаги с мен вътре, и веднъж предотвратих сериозно произшествие - искаше да изпреварва някакво камионче, но на баир и толкова бавно се изнасяше, че нещата се промениха и щеше да се удари със сигурност, ако не бях го спряла! Още ми се сърди - не го е забравил тоя случай, но поне е жив и здрав, и тогава не се бутнахме! Родителите имат основната отговорност за младите шофьори! Сега си кара и служебни, и частни, но вече е разумен човек, има достатъчно жизнен опит, и макар че няма пълни гаранции за всеки момент, все пак е по-уравновесен човек, не е това чудо, което беше на 19 ... Родителите да не реват следварително, а да мислят, преди да стане белята!

Според мен, когато си карал с превишена скорост и си убил човек на ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА това не е убийство по непредпазливост, а би трябвало да е умишлено убийство! То си е същото като да си носил нож в гората и случайно си видял човек и си решил да го наръгаш! Докато не се променят законите, докато реални присъди за всички луди по пътищата, нещата няма да се оправят.

Пиклювци с коли сега ще ти скъсат дупето прясно в панделата прост глупак....

Няма тати няма мама той вече на 19г и се предполага че е мъж а мъжът трябв да си носи последствията. Та той за бога е убил тази жена !!!!

За това, преди пешеходните пътеки (в повечето случаи) има ограничение 30 км/ч, което поне в СФ никой не спазва (освен мен, -:)

67 километра в час и натиснати спирачки, това е джип, а не тир, жената щеше да оцелее ако беше така.

Това е изчислено по таблица за дължината на спирачния път според теглото на колата. Но тази дължина се взима по следите от асфалта, т.е. се предполага че си спрял напълно за толкова метра. Но когато отпуснеш спирачките преди да си спрял спирачния път, а от там и скоростта ще са измамно малки.

Айдее,още един невинен и оправдан.Виновна е жената,хвърлила се е нарочно пред джипа,смех в залата!Баси държавата!

Ама как са го написали: "... с джипа СИ "Тойота"... Все едно, че господинчото се потрудил, пари припечелил, та си купил джип. Боже мили, 19-годишно келеме с джип, вместо да се учи как се изкарват пари и хлябът насъщний, човеко се метнал в джипа СИ и тръгнал да се фука по улиците. Еми айде да го приберат на топло, а майка му и баща му да гледат и да се чудят как им дойде таз беля до главите.

Браво, започва живота си като възрастен с обвинителен акт. Така е като не се спазват законите...

Познавам това семейство. Добри хора са, както родителите, така и сина. Не са богати - колата е 10-годишен таралясник, който не струва повече от 3-4 хиляди лева. Станалото е ужасно, просто недоумявам, как това хлапе е избягало от катастрофата. Явно, в критични ситуации се променяме тотално... Всъщност, бягството е и най-големият проблем Експертизата е доказала, е жената е слязла на пътеката в последния момент. Като добавим и че всичко се случва в 2 през нощта, ако беше останал и опитал да помогне, най-вероятно щеше да се размине с условна... Сега - нищо не е ясно... Жалко, много жалко - и за загиналата жена, и за този младеж... В Пловдив вечер се кара като на рали, направо си е страшно... ха дано някой се опита да оправи това, след тези инциденти...

Я кажи откъде да си купя "таралясник" Тойота на 10 г., демек 2007 г. производство за 3-4 хилки. Ще си взема 2

"Експертизата е доказала, е жената е слязла на пътеката в последния момент" Не виждам къде пише че е доказано това.Но ако е така тогава как чрез "комплексната техническа експертиза" са стигнали до извода че момчето би могло да избегне удара с по малка скорост?Дори с 47км/ч не би могъл да спре на секундата ако е слязла на пътеката в последният миг. "Като добавим и че всичко се случва в 2 през нощта" Казваш два,а аз чета 21чс.

в най евтиния варинт на тойота рав4 на 10 години е 10000лв но може да е и 10годишен ленд роувър и цифрата набъбва тати ще му купи съдии и адвокати щом е имал 10000лв за кола.....

Защото утре някой като това''добро'' момче може да прегази твоята майка. Тогава може да се окажеш от другата страна,от което НИКОЙ ОТ НАС не е застрахован.

Хей Емо, Какви добри хора бе? Кой нормален човек дава на келемето джип? Какви 3-4хиляди бе, я се опомни, тук не са приятелчетата на келемето. Нека гние в пандиза с подобните си, а по-добре да го няма на този свят.

Леке с кола. Как може да са такива безочливи, току що спрял да суче и се качил кола да кара.

ВИЕ ГО БЛЪСНЕТЕ В ПАНДЕЛКАТА ТАМ ДА ГО ПО-БЛЪСКАТ ПАНДИСЧИЙТЕ

Асенееее, дано тати, като ти е купил джип, да извади някой лев, че да се "споразумееш" със съдебните органи! Да пита, ако трябва бащата -бизнесмен на онзи келеш от Пловдив, дето трима затри, или таткото прокурор на другия келеш, дето ги изтрепа на тротоара и излезе чист... Да пита, да плаща, щото иначе "цялата строгост на закона" ще се стовари отгоре ти! Айде, не се бавете - чакат офертата, че поне от ареста да те изкарат!

Kletata Zhena e slu4ila zhesrtva na takava slu4kova slu4kost,slu4vashta se slu4veno ,

Споко! Нищо няма да му направят, той и занапред ще си е рахат за разлика от убитата

Мамин гъзар-келеш! Пък и избягал "смелчагата" от произшествието...

19-годишен пикльо с джибче... абе оставете го момчето, що ще му съсипвате сега следването, тати ще плати на съдиите...