Евростат: Износът ни на лекарства скочил тройно за 15 г.

За последните 15 години (2001-2016) износът на лекарствени и фармацевтични продукти у нас е нараснал близо три пъти.

Обратно в новината

Коментари - Евростат: Износът ни на лекарства скочил тройно за 15 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Затова ли пациенти се оплакват, че не могат да намерят в България важни за тях лекарства, които иначе се произвеждат тук? Но в държавата на мафията (вкл. тази с белите якички) всичко е възможно...

И за къде отива печалбата от тези продажби ? В България или на запад ? А западът колко фармацевтични заводи построи в България ? Поне един ? Купи на безценица съществуващите и почна да печели. А ние - да работим за щастието и славата на западната олигархия.

Обяснете тогава защо български продукти у нас струват с пъти по-скъпо отколкото като ги изнесат в чужбина? Не са само лекарствата, а и шоколадите на Своге, сиренето лакрима на прасчо което бие всички рекорди - по 3 евро в цяла европа у нас 11лв. Когато обясните как става това и защо тогава ми хвалете износ! И не забравяйте да ни подсещате - купувайте родното производство ;)

да, затова от турция масово поръчват лекарства ?

Да ги намалят тогава.Вчера си купих лекарства за сърцето по рецептурна книжка /с намаление/ за 80 лв.Хайде пак плюйте по пенсионерите!

Имаше едно рзследване на Бареков преди години как в Сърбия едни и същи лекарства са по-евтини отколкото в БЪлгарските аптеки. И за вилите на олигарсите на Френската ривиера. Но после явно правилните хора си платиха, за да не се шуми повече за това.

Да са ни честити поредните кърлежи , возещи се в Майбах и пребиваващи по незнайни острови да почиват. Пък за раковоболните в България лекарствата ще са непосилни и вечно ще липсват.

Износ на евтиния, в аптеките скъпотия.

loyola

фейк нюз! Вече 30г откакто вече "ние" нямаме фармацевтична индустрия. Всичко бе разграбено за жълти стотинки и сега е собственост на чужденци.

Да приватизацията беше 100% престъпна , Троян Дупница и Разград за няколко милиона, след време препродадени за милиарди. Най-голямата национална катастрофа, организирана от СДС .

Нормално -- фармацевтичната индустрия е най голямата мафия

Не разбрах какъв е смисъла на темата.

Ако питате някое комунде фармацията е съществувала до 1990 година.

Не, фармацията се изгради от 45-та до 89-та. След това колко завода се построиха от "чуждестранни инвеститори" ?